|
|
#2491 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Musze odkurzyć moją naftę
![]() Zastanawiam się czy mogę ją nałożyć na samiutkie końcówki tuż po umyciu włosów, kiedy są jeszcze wilgotne? I nie spłukać?
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
no cooooooś ty Oo"
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bazą jest Twoja ulubiona odżywka do włosów Dodajesz do niej same dobroci- naftę, żółtko (lub dwa), oleje (jakie masz tam w domu), maski ziołowe w proszku, żel aloesowy, miód etc. ![]() To można trzymać na głowie nawet kilka godzin przed myciem Nafta jest tutaj dodatkiem a nie podstawą.Jak się boisz- potrzymaj najpierw pół godzinki Jak masz trochę czasu żeby się pobawić to ta maska jest naprawdę skuteczna ![]() Absolutnie niedopuszczalne.
|
|
|
#2495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za objazd dziewczyny, nie zastanowiłam się w sumie
Przyjdzie mi więc jednak nabyć jakiś olej..
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Mam dziwne włosy jeśli chodzi o oleje itp.- chyba są za bardzo "porowate" i takie rzeczy nie dają się z nich zmyć( nawet jeśli myję 10 razy włosy silnymi szamponami) i wyglądają na tłuste. Tak miałam stosując olej kokosowy( a uwierzcie próbowałam go stosować na różne sposoby... Zmywał się tylko wtedy kiedy włosy miałam oblepione silikonami). Próbowałam kiedyś nafty... Ona też nie chciała się zmywać, ale za to ulatniała się na włosach... Chcę znowu ją kupić i stosować. Mam nadzieję, że pozostawi w moich włosach dobre substancje, które w końcu zadziałają
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2499 |
|
Przyczajenie
|
czy marka z jakiej jest nafta ma znaczenie, bo kupiłam ostatnio naftę z Kosmedu i mi włosy zaczęły wypadać, najpierw zrobiłam maseczkę z jajkiem, potem wtarłam we włosy i dalej wypadają,
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet różne dodatki do niej mogą mieć różne oddziaływanie. Ja jak kupuję gotową z olejkiem rycynowym to jest masakra :/
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Nafte stosuje od 2 tygodni. Wczesniej nigdy nie goscila na mojej polce
zazwyczaj stosuje ją na olej, ok. 15-25 min moje wlosy po nafcie super blyszcza sie, są bardziej "zdrowsze"? ogolnie bardzo polecam mam tą z witaminami A+E
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Przyczajenie
|
Ja również kupiłam naftę z olejkiem rycynowym, ale dałam sobie z nią spokój, nie dość, że ostatnio miałam mnóstwo stresów i przyczyniło sie to do wypadania to jeszcze ta nafta to pogłębiła, może jeszcze kupie z innej firmy naftę i ona zadziała lepiej niż ta z kosmedu
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiem, że to głupie pytanie, ale ile w końcu powinno się trzymać naftę? Ja mam wersję z czarną rzepą firmy Anna i trzymam zgodnie z opakowaniem czyli 10 minut, ale już nie wiem - jedne piszą, że powinno trzymać się jak najdłużej, inne, że tyle, ile zaleca producent ewentualnie chwilkę dłużej, bo może popalić włosy. Jakieś sugestie? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edit: Oraz tak jak Indios powiedziała: możesz trzymać dłużej ,gdy nafta nie jest bazą własnoręcznie zrobionej odżywki czy maski, a jedynie dodatkiem. Edytowane przez Maria Elena Czas edycji: 2011-12-04 o 22:26 |
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Przyczajenie
|
A gdzie dostanę naftę?
Edytowane przez circlee Czas edycji: 2011-12-05 o 18:56 |
|
|
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny. Czytałam nawet o tym, żeby trzymać naftę całą noc, i to jeszcze podgrzaną... O.o Jednak po pierwsze, coś mi w tym nie pasowało, a po drugie zawsze sprawdzam dane sposoby na necie, żeby dowiedzieć się czegoś o ich działaniu, nigdy nie nakładam na ślepo - bo kto wie, czy nie obudzę się ze spalonymi czy obumarłymi włosami?
A poza tym, którą naftę polecacie najbardziej do włosów przetłuszczających się, cienkich (do tego za wiele ich nie ma), i przede wszystkim podniszczonych przy końcówkach? Do tego dodam, że mam bardzo wrażliwą skórę głowy. Używam jak na razie Anny - Czarna Rzepa, ale kto wie, może polecicie coś lepszego Wybaczcie, że zadaję ponowione pytanie, ale przeczytałam już kawał wątku i niby było tam sporo wiadomości, jednak nic konkretnego.
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nafty- one mają podobne działanie, te dodatki do niej są znikome a nafta działa tak samo ![]() Najlepsza jak dla mnie i dla większości użytkowniczek tego wątku jest nafta firmy Anna. Co do wrażliwego skalpu- nie powiem Ci, bo nafta ogólnie ma silne działanie i może podrażniać. Każda. Musisz to wiec sama wycyrklować
|
|
|
#2510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Garfieldka ja też mam tą z witaminami. Dziwiłam się, że ktoś pisał, że naftaśmierdzi. Moja ma całkiem fajny zapach, tyle, że jak się okazało tylko do czasu nałożenia na włosy:P Później jest znośnie ale już nie tak przyjemnie. Zaraz sobie nawet nałożę. Póki co nie zauważyłam zmiany w przetłuszczaniu, bo to mój 3 raz. Czekam jednak cierpliwie
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosowałam wcześniej naftę Kosmedu i ona miała ładny zapach. A teraz mam Annę z rumiankiem. I ona śmierdzi rumiankiem. Sama nafta, taka nieoczyszczona, ma przyjemny zapach
W każdym razie, nafta firmy Anna bardziej mi przypadła do gustu, niż ta z Kosmedu
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam z Aflofarm z wit A+E.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ami-a-i-e.html Będę trzymać te 20minut, choć na moim opakowaniu jest napisane, że samą naftę można do 30 min. To co ona jest jakaś inna?
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak z odżywkami czy maskami. To, ile należy je trzymać na głowie/włosach jest tylko i wyłącznie wymysłem producenta. Wiadomo, że większość osób woli specyfiki, które można na włosach trzymać krócej, więc jak widzą na etykiecie np. 30 minut, to odkładają taki produkt na półkę A jak na jakimś jest z kolei napisane, żeby spłukać zaraz po nałożeniu, to nie chce im się dłużej tego trzymać, bo na etykiecie jest napisane tak, a nie inaczej.Ale co do nafty, to faktycznie warto na nią uważać, niezależnie od tego, co widnieje na etykiecie. Nafta może podrażnić lub wysuszyć. No ale najgorzej, jak ktoś robi eksperymenty w nocy, czyli na całą noc nakłada sobie jakiś nowy specyfik Nie upewniwszy się wcześniej, czy ten kosmetyk nie powoduje alergii albo podrażnienia.Pół godziny to jeszcze nie jest tak długo, ale nie przetrzymywałabym jej samej dłużej
|
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
wypadały mi włosy po nafcie bardzo. Nie wiem czy do niej wrócić? czy mi nie służy? czy... trzymałam 10-15 min.
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tych dwóch zdaniach raczej ciężko będzie nam określić czy lepiej żebyś do niej wróciła czy nie. Po pierwsze- skąd wiesz, ze to od niej? Po drugie- ile stosowałaś aby twierdzić, że to przez nią? Po trzecie- stosowałaś samą czy w połączeniu np. z żółtkiem i rycyną?
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam że po nafcie wypadają włosy które są słabe i zniszczone... nie wiem czy to mit. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodem nadmiernego wypadania mogło być zbyt intensywne wmasowywanie nafty w skórę głowy. To częsty błąd... Co do tego wypadania słabszych włosów...U niektórych to się sprawdza, ale ja jestem przykładem, że trzeba pilnować takiego obrotu sprawy...Przez wcieranie tłustości w skalp (nafta, oleje) straciłam połowę włosów...w mojej dotychczasowej gęścinie zaczęły robić się prześwity :/ Okazało się, że mój skalp nie toleruje tłustości...ani anfty, ani oleju ani nawet swojego łoju, jak za długo włosy bez mycia przetrzymam...Po prostu nie i koniec. Dlatego ja używam wszystkiego na długość I to jest dla mnie super rozwiązanie W skalp wmasowuję tylko wcierki ziołowe i szampon ;]
|
|
|
#2519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nic na siłęmoim zdaniem ta teoria z wypadaniem słabszych włosów jest lekko naciągana, jakoś to do mnie nie przemawia kupiłam wczoraj naftę i byłam zdziwiona, że nafta może być w takiej śmiesznej butelce, chyba za bardzo się przywiązałam do anny wyczytałam, że jest z kosmedu, hmmm, mam nadzieję, że nie będzie gorsza od anny
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60

W każdym razie, nafta firmy Anna bardziej mi przypadła do gustu, niż ta z Kosmedu