Trądzik - cz. 3 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-05, 17:50   #2521
poison-_-
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cześć dziewczyny. Mam takie pytanie czy przed braniem anty miałyście silny trądzik? i długo czekałyście na skutki ich brania? Bo ja zaczynam 3 opakowanie i jakoś miałam wrażenie że miej mi się robi takich wielkich krost, za to wysypało mi pełno wągrów, i nie wiem czy to normalne? Czy taka jest kolej rzeczy? Bo ostatnio coś mi się pogarsza i nie wiem czy to winna ostatnich stresów czy jakiejś innej przypadłości, i dodam że miałam robione testy na gronkowca którego niestety miałam ale "podobno" jest wyleczony. Mówię podobno bo lekarze w moim mieście uważają że tego się nie leczy. Po prostu brak słów.

wzrost:176cm
waga: 66kg
cel:60kg

66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60

poison-_- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 20:07   #2522
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poison-_- Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam takie pytanie czy przed braniem anty miałyście silny trądzik? i długo czekałyście na skutki ich brania? Bo ja zaczynam 3 opakowanie i jakoś miałam wrażenie że miej mi się robi takich wielkich krost, za to wysypało mi pełno wągrów, i nie wiem czy to normalne? Czy taka jest kolej rzeczy? Bo ostatnio coś mi się pogarsza i nie wiem czy to winna ostatnich stresów czy jakiejś innej przypadłości, i dodam że miałam robione testy na gronkowca którego niestety miałam ale "podobno" jest wyleczony. Mówię podobno bo lekarze w moim mieście uważają że tego się nie leczy. Po prostu brak słów.
ja nie mialam wogole. pojedynczych nie licze bo to bylo nic w trakcie brania bylo tak samo jak przed. A po odtawieniu...koszmar cal buzia zaskornikow...jesli sie z tym do wiosny nie uporam zaczne znow tabletki brac

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 20:23   #2523
Heledore
Zakorzenienie

Poison nie zauważyłam zwiększenia ilości zaskórników (ale też nie zmniejszyła się znacząco ilość zwykłych pryszczy-przestały sie pojawiać gule przed okresem i tyle)

Dziewczyny robiłam jakiś czas temu porządki w papierach i znalazłam stare (rok 1999 miałam wtedy 12 lat ) wyniki badania które wykazało gronkowca. Pytałam mamę o tamte badania. na szczęście je pamiętała i mówi że na 100% nie miałam tego leczonego bo lekarka stwierdziła ze to pewnie pozostałość po moim pobycie w szpitalu i w zasadzie się gronkowca nie leczy.
Umówiłam się na wizytę u świetnego dermatologa dopiero na 9.12. Myślę, ze mój trądzik może mieć zwiazek z tymi badaniami. Wprawdzie był to wymaz z nosa a nie z krosty (wtedy trądziku nie miałam) ale jednak bakteria ewidentnie w organizmie jest Myślicie że dobrze rozumuję? czy może wymaz z nosa a krosty to dwie różne historie?

W sumie to ten mój trądzik jest... dziwny. Bardzo duże, raczej niebolesne przy dotyku krosty głownie na plecach, w których jest jedynie mała, bardzo głeboko schowana grudka i całe mnóstwo krwi. czy to tak wygląda typowy trądzik spowodowany gronkowcem? Ciężko mi dopasować mój opis do jakiegokolwiek rodzaju trądziku

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2010-11-05 o 20:24
Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 06:42   #2524
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Poison nie zauważyłam zwiększenia ilości zaskórników (ale też nie zmniejszyła się znacząco ilość zwykłych pryszczy-przestały sie pojawiać gule przed okresem i tyle)

Dziewczyny robiłam jakiś czas temu porządki w papierach i znalazłam stare (rok 1999 miałam wtedy 12 lat ) wyniki badania które wykazało gronkowca. Pytałam mamę o tamte badania. na szczęście je pamiętała i mówi że na 100% nie miałam tego leczonego bo lekarka stwierdziła ze to pewnie pozostałość po moim pobycie w szpitalu i w zasadzie się gronkowca nie leczy.
Umówiłam się na wizytę u świetnego dermatologa dopiero na 9.12. Myślę, ze mój trądzik może mieć zwiazek z tymi badaniami. Wprawdzie był to wymaz z nosa a nie z krosty (wtedy trądziku nie miałam) ale jednak bakteria ewidentnie w organizmie jest Myślicie że dobrze rozumuję? czy może wymaz z nosa a krosty to dwie różne historie?

W sumie to ten mój trądzik jest... dziwny. Bardzo duże, raczej niebolesne przy dotyku krosty głownie na plecach, w których jest jedynie mała, bardzo głeboko schowana grudka i całe mnóstwo krwi. czy to tak wygląda typowy trądzik spowodowany gronkowcem? Ciężko mi dopasować mój opis do jakiegokolwiek rodzaju trądziku
osobiscie uwazam ze nieleczony gronkowiec moze miec wplyw na stan twojej skory. Zrobilabym na twoim miejscu wymaz z krosty, i z wynikami poszlabym do tego dobrego dermatologa.Ehh ja nie wiem u tylu dermatologow uslyszalam ze gronkowca sie nie leczy ze szok... ehh a gdyby nie ta jedna babeczka chyba bym zrezygnowala... a ehh antybiotyk ktory dostalam dokladnie na jego wrazliwosc w miesiac czasu oczyscil mi twarz i juz od tamtej pory ( rok juz) praktycznie nic mi nie wyskakuje... a dawniej przez jakeis 6 lat ciagle mialam gebe w pryszczach i to kilkunastu na raz.. nic mi nie pomagalao zadne tetracykliny, ehh a jeden glupi antybiotyk czesto nawet dawany w pierwszym kontakacie na przez lekarza wewnetrznego... ehh jest zalamana tym co robia dermatolodzy... moze faktycznie u nich w ksiazkach pisze ze gronkowca sie nie leczy ale jak jednej drugiej trzeciej osobie pomoglo leczenie wlasnie na niego to moze warto by bylo wdrazac takie leczenie..
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 07:34   #2525
19agusia91
Zakorzenienie

Zdaję relację z 3krotnego użyca Salicylolu. Zero podrażnien, skóra jakaś taka jest nawet hm,odżywiona, rozjaśniona.Nie łuszcze sie, ale krostki tak Dziś przerwa będzie na nawilżanie
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 13:14   #2526
poison-_-
Raczkowanie

Gronkowca jak najbardziej się leczy. Mnie zarazili przy moich narodzinach tak samo jak i moja mame, tyle że moja mama sobie to wyleczyła bo zaczęły się jej pojawiać olbrzymie krosty a u mnie wszystko było ok do momentu w którym zaczęłam dorastać. Podobno w wieku dojrzewania, gdy nasze gruczoły łojowe zaczynają produkować coraz więcej łoju, gronkowiec "atakuje" i pojawia się trądzik. Bo niestety ten łój jest pożywieniem dla gronkowca. Dokładnie nie potrafię tego wytłumaczyć, ale ostatnio tłumaczyła mi to moja kosmetyczka, która naprawdę zna się na rzeczy. I mam zamiar jeszcze raz zrobić sobie badania i sprawdzić czy pozbyłam się gronkowca czy nie. Niestety mam złe przeczucia że to nie koniec walki, bo jak pisałam trądzik się nasila. ;(

Stary 2010-11-06, 18:14   #2527
Qunia
Raczkowanie

byłam niecały miesiąc temu u dermatologa. pani bardzo miła przepisała mi 2 maści clindacne i locacid: ten pierwszy miałam stosować codziennie wieczorem i rano na oczyszczoną twarz w znikomej ilości, a ten drugi na początek co 3 dni na wieczór zamiast tego pierwszego + witaminy: PP, C i B2 - 3 x dziennie. Efekty wymierne, stosowałam tydzień ten locacid i skończyło się to takim jakby poparzeniem chemicznym twarzy - schodziła mi skóra, była mega wysuszona i podrażniona, do tego wychodziły mi coraz to nowe krosty, więc zaprzestałam. witaminy dalej biorę. i jest lepiej, chociaż nie wiem czy to czasem nie chodzi też o jedzenie, bo to różnie bywa. ;p

stosował ktoś ww. specyfiki? jak się u was przyjęły?

a i jeszcze jedno: słyszałam, że herbatka z bratka nieźle wpływa na kondycję cery, ktoś wypróbował? działa?

może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE! }

"ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."
Qunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 18:20   #2528
poison-_-
Raczkowanie

piłam różne ziółka pod żadnym pozorem nie można ich słodzić po podobno tracą swoje właściwości + trzeba trochę czekać na efekty

Stary 2010-11-06, 18:26   #2529
Qunia
Raczkowanie

piłam tego bratka 2 x dziennie i może smaku tragicznego nie miał, ale dla mnie problematyczne było jego parzenie, bo podobno trzeba to parzyć 5 min i często po prostu nie miałam na to czasu czekać aż wystygnie albo zapominałam czasem o wypiciu, generalnie gdyby był efekt to piłabym to regularnie, ale skoro piszesz, że trzeba na efekty poczekać to może jeszcze raz zrobię podejście ;p

może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE! }

"ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."
Stary 2010-11-06, 19:36   #2530
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Qunia Pokaż wiadomość
byłam niecały miesiąc temu u dermatologa. pani bardzo miła przepisała mi 2 maści clindacne i locacid: ten pierwszy miałam stosować codziennie wieczorem i rano na oczyszczoną twarz w znikomej ilości, a ten drugi na początek co 3 dni na wieczór zamiast tego pierwszego + witaminy: PP, C i B2 - 3 x dziennie. Efekty wymierne, stosowałam tydzień ten locacid i skończyło się to takim jakby poparzeniem chemicznym twarzy - schodziła mi skóra, była mega wysuszona i podrażniona, do tego wychodziły mi coraz to nowe krosty, więc zaprzestałam. witaminy dalej biorę. i jest lepiej, chociaż nie wiem czy to czasem nie chodzi też o jedzenie, bo to różnie bywa. ;p

stosował ktoś ww. specyfiki? jak się u was przyjęły?

a i jeszcze jedno: słyszałam, że herbatka z bratka nieźle wpływa na kondycję cery, ktoś wypróbował? działa?
Ja stosowałam locacid i na mnie działał świetnie. Fakt, na początku wysyp nieunikniony-skóra się oczyszcza. Poza tym w locacidzie jest tretinoina ,która może podrażniać(ma działanie złuszczające). O ile Twoja reakcja nie jest spowodowana jakąś nadwrażliwością- radziłabym się nie poddawać, bo locacid może Ci pomóc Ale o ile mi wiadomo to nie powinno się go łączyć z innymi lekami. Może to clindacne weszło z nim w reakcję i stąd to wszystko?

Frakcja sojowa
kasza, ja ją używam jak mi się przypomni i wtedy jest fajnie Super matuje, jak posmaruję wieczorem to rano mam swieżą, matową,odżywioną, uspokojoną skórę. Myślę, że regularne stosowanie może dać jeszcze lepsze efekty, ale ja jestem niesystematyczna muszę to zmienić

Sprawa nawilżenia a zaskórniki
Zauważyłam u siebie, że kiedy nawilżam skórę, wtedy ona mniej się przetłuszcza i w rezultacie łoju jest mniej i tworzy się mniej zaskórników. Bodajże parę tygodni temu odżywiałam skórę,nic nie wysuszałam i zaskórników naprawdę było o wiele mniej. Po prostu jak skórze niczego nie brakuje, jest odżywiona, nawilżona to też mniej zanieczyszczeń- pory się tak nie zatykają, bo sebum jest mniej. tak to u mnie jest przynajmniej

idę zaraz na małe face to face z glinką różową

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 20:46   #2531
Qunia
Raczkowanie

Sprawa nawilżenia a zaskórniki
Zauważyłam u siebie, że kiedy nawilżam skórę, wtedy ona mniej się przetłuszcza i w rezultacie łoju jest mniej i tworzy się mniej zaskórników. Bodajże parę tygodni temu odżywiałam skórę,nic nie wysuszałam i zaskórników naprawdę było o wiele mniej. Po prostu jak skórze niczego nie brakuje, jest odżywiona, nawilżona to też mniej zanieczyszczeń- pory się tak nie zatykają, bo sebum jest mniej. tak to u mnie jest przynajmniej

idę zaraz na małe face to face z glinką różową[/QUOTE]

ooo! to mogłabyś polecić coś dobrego do nawilżenia? bo właśnie przy tej wizycie pani dermatolog stwierdziła u mnie zaskórniki i właśnie przepisała mi te maści, ale właśnie obawiam się, że po prostu wystąpiły u mnie efekty niepożądane, bo pasowały nawet do tego co napisali w ulotce, dlatego przestałam stosować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 21:08   #2532
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
ja sie juz gubie w tym bralam diane35 i efekty byly po 6 miesiacach( naprawde nic mi nie wyskakiwalo). po odstawieniu (leci 3 miesiac) wlosy wylatuja, niesamowicie szybko sie przetluszczaja no i zaczynaja pojawiac sie wulkany. to co? tradzik mam hormonalny? ale przed przepisaniem tabsow mialam robione badania (testosteron, cos na p.. i cos tam jeszcze) i okazalo sie,ze hormony mam w normie.. jednak i tak przepisano mi diane.
opowiedz cos wiecej na temat pobytu w klinice. kto Cie tam skierowal? gin,czy derma? placilas cos? ja 3 lata temu,gdy tradzik mialam naprawde ochydny dostalam propozycje od dermy zebym na pare dni poszla do szpitala. odmowilam, bo mialam depresje , ale teraz z checia bym poszla..
Ja leczyłam się dlugo u różnych dermatologów - fortuna na wizyty i super maści i doustne tabletki - ostre antybiotyki. Była też Diana35 - dwa podejścia. po jej odstawieniu wszystko wróciło do normy. W końcu olałam tych lekarzy i zaczęłam sama "sie leczyć"
To w teleekspresie oczywiście, bo trądzik mam już 13 lat....

Z badaniami w klinice byko tak: kiedyś koleżanka poleciła mi ginekologa endokrynologa i to on skierował mnie na te badania do kliniki - podczas 3 dni pobierają krew co 4 godziny na 12 różnych hormonów. Do tego krzywa cukrowa, usg nadnerczy, badanie hormonów tarczycy itd... przy tym nie można nic jeść, a pić tylko w niektórych momentach (byl chyba nawet jeden dzień bez kropli wody), w sumie nie pamietam, bo to było 5 lat temu.
Wyniki wyszły dobre, a podczas tych lat leczenia, wszyscy lekarze mówili, ze skoro nie jest to sprawa dermatologiczna, to hormony i koniec - stąd ta diana w moim leczeniu sie wzięła, która robi wiecej szkód niż pożytku.... bynajmniej u mnie.

Dziewczyny, ja nie odciągam Was od hormonów, przecież ja sama je brałam, bo myślałam, że mi pomogą. Po prostu teraz widzę, że nie ma to najmniejszego sensu, jeżeli trądzik nie jest na podłożu hormonalnym. Psuje się tylko żyły, watrobę, bardzo czesto po zaprzestaniu brania pojawiają się cysty - ja jestem tego przykładem. najgorsze są te żyły.... zakrzepowe zapalenie żył, jest bardzo groźnym schorzeniem i niestety nazywanym cichym zabójcą, ponieważ czasami przebiega bezobjawowo, można je wykryc tylko za pomocą USG nóg z dopplerem.
Naprawde Was rozumiem, ja miałam na punkcie swojego wygladu ogromne kompleksy i łapalam sie wszystkiego.... oprócz izotretoiny (bo o niej nie wiedziałam Teraz są dla mnie ważne inne rzeczy, wygląd owszem, dlatego tu jestem z Wami, ale tak naprawdę, to w wiekszości przypadków przeszkadza tylko nam (no i może wścibskim koleżankom), bo jeżeli chodzi o facetów, to oni pryszczy nie widzą )) Moja skóra przez odpowiednią pielęgnację diametralnie się poprawiła, i wiecie co usłyszałam od mojego TŻ??? Wiesz... wyglądasz jakoś inaczej... nowy kolor włosów?? Oni po prostu nie widzą pryszczy!!!! Mnie pryszcze towarzyszyły od poczatku liceum, a zawsze miałam dużo bardzo przystojnych chłopaków... także głowa do góry

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2010-11-06 o 21:12
kasza80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 09:58   #2533
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasza80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja nie odciągam Was od hormonów, przecież ja sama je brałam, bo myślałam, że mi pomogą. Po prostu teraz widzę, że nie ma to najmniejszego sensu, jeżeli trądzik nie jest na podłożu hormonalnym. Psuje się tylko żyły, watrobę, bardzo czesto po zaprzestaniu brania pojawiają się cysty - ja jestem tego przykładem. najgorsze są te żyły.... zakrzepowe zapalenie żył, jest bardzo groźnym schorzeniem i niestety nazywanym cichym zabójcą, ponieważ czasami przebiega bezobjawowo, można je wykryc tylko za pomocą USG nóg z dopplerem.
Masz rację. Branie tabletek w twoim, jak i w przypadkach innych osób, których hormony są w normie - nie ma sensu.
Trzeba jednak pamiętać, że częstą przyczyną uciążliwego trądziku są problemy hormonalne (nie mówiąc już o pco) i wtedy właśnie jedynym wyjściem są hormony.
Stary 2010-11-07, 10:44   #2534
włoczykijka
Zadomowienie

Biorę Yasminelle od mniej więcej pół roku, cera była na nie obojętna,ale jakoś tydzień temu wyszły mi piękne 2 wulkany na twarzy...na szczęście już zeszły,ale zastanawiam się co będzie kiedy skończę brać tabletki.Teoretycznie robiłam badania krwi ale ginekolog mówi że trzeba jeszcze raz...eh nie ma to ,,żywot trądzikowca poczciwego".
Stary 2010-11-07, 11:26   #2535
Qunia
Raczkowanie

a mojej siostrze po tych tabletkach wszystko, co do tej pory miała (baaaardzo duży trądzik, krosty, zaskórniki) zniknęło i ma gładką cere, co prawda ślady po wyciskaniu (nie umiała się powstrzymać) zostały do tej pory, ale powoli, powoli wszystko jej znika.

Stary 2010-11-07, 15:01   #2536
visionAM
Zakorzenienie

Kupiłam wczoraj ten krem Mineral Flowers
Użyłam dopiero dwa razy, ale jestem zadowolona. Po pierwsze - bardzo wydajny. Po drugie - wchłania się u mnie do matu, a to rzadkość w większości kremów których używałam. Poza tym buźka po nim jets po prostu taka ładna, nie umiem teog określić Tylko zapach mi nie pasuje, ale czuć go bardzo krótko więc jakoś wytrzymuję. Ogólnie warty tych 37zł, ale jakby był za 75zł to bym nie kupiła :'P
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 09:30   #2537
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj ten krem Mineral Flowers
Użyłam dopiero dwa razy, ale jestem zadowolona. Po pierwsze - bardzo wydajny. Po drugie - wchłania się u mnie do matu, a to rzadkość w większości kremów których używałam. Poza tym buźka po nim jets po prostu taka ładna, nie umiem teog określić Tylko zapach mi nie pasuje, ale czuć go bardzo krótko więc jakoś wytrzymuję. Ogólnie warty tych 37zł, ale jakby był za 75zł to bym nie kupiła :'P
A który z tych kremów stosujesz? Ja miałam dwa, na dzień i na noc, z serii czerwonej (róża?). Do tego żel do mycia twarzy. Wszystko kupiłam w połowie pojemności i kosmetyczce, to taki zestaw "podróżny", z Sephory. Używałam sumiennie do końca opakowań i gdyby nie nawrót trądziku spowodowany ciążą, używałabym dalej. Do cery mieszanej/normalnej, z tendencją do zapychania, nadaje się bardzo dobrze. I nie ma większości świństw, więc inwestycja się opłaca. Pewna jestem, że za kilka miesięcy wrócę do zestawu, tym razem w pełnowymiarowych opakowaniach
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 13:31   #2538
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
A który z tych kremów stosujesz? Ja miałam dwa, na dzień i na noc, z serii czerwonej (róża?). Do tego żel do mycia twarzy. Wszystko kupiłam w połowie pojemności i kosmetyczce, to taki zestaw "podróżny", z Sephory. Używałam sumiennie do końca opakowań i gdyby nie nawrót trądziku spowodowany ciążą, używałabym dalej. Do cery mieszanej/normalnej, z tendencją do zapychania, nadaje się bardzo dobrze. I nie ma większości świństw, więc inwestycja się opłaca. Pewna jestem, że za kilka miesięcy wrócę do zestawu, tym razem w pełnowymiarowych opakowaniach
O żółtym mowa, ale uważaj, bo są wycofywane chyba ze wszystkich Sephor na terenie Polski.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 16:32   #2539
poison-_-
Raczkowanie

no spróbuj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 19:22   #2540
PinkFairy
Raczkowanie

Cześć Wam
Mam pewnie, jak wiele z Was problemy z cerą
Mam prawie 15cie lat, cerę mieszaną (tłustą w strefie T). Od jakiegoś roku co jakiś czas wychodzą mi na twarzy takie duże "gule", "wulkany" czy jak to też nazwać. Problem w tym że nie da się tego wycisnąć, albo ja coś robię źle... (podczas wyciskania nic z tego nie wypłynęło oprócz odrobinki wody (???) czy też ropy)
W każdym bądź razie kilka razy próbowałam to zrobić i po takim "zabiegu" (?) powstawały mi czarne ślady. Taka jakby kropka (nie wągier) to jest nadal wypukłe. Możecie mi doradzić co z tym zrobić? Jakiś sposób, żeby zanikło?? Bo męczę się z tym już od jakiegoś czasu... To nie pierwszy taki ślad, jak mi powstał gdy miałam taki jeden to znikał dopiero po kilku miesiącach a ja już mam dosłownie dosyć...
Bo oprócz tych wielkich "wulkanów" mam też tradycyjny młodzieńczy trądzik. Co prawda są to pojedyńcze pryszczy które można zamaskować, no ale... chciałabym się pozbyć tych ciemnych (prawie czarnych) śladów. (ten jeden ślad mam już ponad miesiąc)

PS.: Dołączam zdjęcie-wybaczcie że takie niezbyt wyraźne <33
strasznie, strasznie, strasznie proszę o pomoc!! W razie pytań-pytać o dodatkowe informacje

Fiodor Dostojewski:
Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.

Edytowane przez PinkFairy
Czas edycji: 2010-11-08 o 19:24
PinkFairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 20:08   #2541
maryanna3
Zakorzenienie

Strasznie słabo widać na tym zdjęciu, ja w pierwszej chwili pomyślałam że to przebarwienia. Na przebarwienia są jakieś sposoby ale może się jeszcze jakaś wizażanka wypowie bo niestety wiele z tego zdjęcia nie umiem wywnioskować.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 21:20   #2542
neskarta
Raczkowanie

Niestety nie da sie wywnioskować co to, bo jakość zdjęcia jest za niska. Może lepiej zrób zdjęcie np policzka i wrzuć bez jakiegoś przybliżania, najwyżej zamaż oczy jeśli boisz się, ze ktos Cie rozpozna .
Ale myślę że jeśli wypływa z tego woda (?) to znaczy że jest jeszcze niedojrzały ten wyprysk i nie należy go wyciskać, bo zacznie sie paprac. lepiej poczekać aż dojrzeje i wtedy mozna ewentualnie wycisnąć.
Stary 2010-11-08, 21:49   #2543
Lirriel
Zadomowienie

A może to po prostu strupek się robi? U mnie się robią takie ciemne, prawie czarne, jak coś sobie rozdrapię.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 14:17   #2544
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
O żółtym mowa, ale uważaj, bo są wycofywane chyba ze wszystkich Sephor na terenie Polski.
czyli to potwierdzone ze wycofuja ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 15:34   #2545
poison-_-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PinkFairy Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Mam pewnie, jak wiele z Was problemy z cerą
Mam prawie 15cie lat, cerę mieszaną (tłustą w strefie T). Od jakiegoś roku co jakiś czas wychodzą mi na twarzy takie duże "gule", "wulkany" czy jak to też nazwać. Problem w tym że nie da się tego wycisnąć, albo ja coś robię źle... (podczas wyciskania nic z tego nie wypłynęło oprócz odrobinki wody (???) czy też ropy)
W każdym bądź razie kilka razy próbowałam to zrobić i po takim "zabiegu" (?) powstawały mi czarne ślady. Taka jakby kropka (nie wągier) to jest nadal wypukłe. Możecie mi doradzić co z tym zrobić? Jakiś sposób, żeby zanikło?? Bo męczę się z tym już od jakiegoś czasu... To nie pierwszy taki ślad, jak mi powstał gdy miałam taki jeden to znikał dopiero po kilku miesiącach a ja już mam dosłownie dosyć...
Bo oprócz tych wielkich "wulkanów" mam też tradycyjny młodzieńczy trądzik. Co prawda są to pojedyńcze pryszczy które można zamaskować, no ale... chciałabym się pozbyć tych ciemnych (prawie czarnych) śladów. (ten jeden ślad mam już ponad miesiąc)
Powiem tak spaprałaś sprawę, mam podobnie. Musisz mieć niestety taka dziwna cerę jak moja. Ja aby się tego pozbyć musiałam przebijać igłą. Po prostu to jest krew która zebrała się pod powierzchnią skóry. I niestety strasznie długo się goi, nie polecam ale dobrym wyjściem jest przebicie tego i lekkie wyciśnięcie tak aby strupek się zrobił wtedy o wiele szybciej się goi i nie powinna zostać blizna. Ale nie drap. Zrób to raz i bądź cierpliwa.
Bo niestety mogą po tym zostać slady nawet jak się nie wyciska. Ja mam z tym problem wystarczy że wygłupiam się z moim mężczyzną i coś takiego wylewa mi się na twarzy ja osobiście nie mam siły nic z tym nie robię. Poddaje się.

Stary 2010-11-09, 21:18   #2546
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
Wiesz, pytałam u mnie, w Wawie i szefowa drogerii powiedziała, że nic nie wie. Więc może wycofują tylko tam, gdzie gorzej schodzi. No matta, najwyżej będzie się trzeba zaopatrywać internetowo.
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 20:08   #2547
Ewelinka_00
Raczkowanie

A ja wczoraj wieczorem zauważyłam, że strasznie boli mnie na prawym poliku miejsce na kości pod okiem... to jest jakieś felerne miejsce, bo tu odkąd pamiętam mam takie 3 większe pory i ogólnie wydawało mi się, ze jak robi się jakaś krostka, to wpierw właśnie tu ;]
No i rano zobaczyłam, że mam tam siną plamkę, bolącą, ale pod kątem gładką, więc wiedziałam, że to nie pryszcz.
Teraz wieczorem nie wytrzymałam i to wycisnęłam...
Miejsce to było tak głęboko zanieczyszczone, że obawiam się, że jeszcze nie raz będę musiała odwiedzić kosmetyczkę, bo cały czas pod skórą mam te wszystkie świństwa =/
Sama już nie wiem, co mi jeszcze może pomóc, by raz na zawsze oczyścić porządnie twarz...
Ewelinka_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 21:54   #2548
Tomaan
Raczkowanie

Można zamiast peelingu enzymatycznego używać 2x lub 1x w tygodniu Differinu?
Stary 2010-11-10, 22:23   #2549
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tomaan Pokaż wiadomość
Można zamiast peelingu enzymatycznego używać 2x lub 1x w tygodniu Differinu?

mi differin wogole nie pomogl

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 07:42   #2550
Ewelinka_00
Raczkowanie

omg... i teraz mam wokoło tej rany opuchliznę!
Czy normalnie potraktować ją okładem z lodu czy może macie jakieś sposoby, by opuchlizna szybciej zeszła?!
Ewelinka_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości