|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
ja jak na razie używałam tylko tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html
i tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html teraz dostanę amli na spróbowanie od noska to zobaczę, który najbardziej mi pasuje, jak się okaże, że amla to zamawiam 300ml ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
a jak myślicie, mogę stosować też amlę jasmine na włosach czarnych ? bo wyczytałam, że jest przeznaczona do jasnych.... mam nadzieje, że nie ma to żadnego wpływu
?:P narazie stosuję zwykłą amlę z dabura
![]() |
#2553 |
BAN stały
|
Jasne, że możesz . Jaśminowa nadaje się do ciemnych włosów i jasnych, jednak zwykła tylko do ciemnych, ponieważ może wywołać efekt zielonkawych włosów. Ja kupiłam ostatnio babci amlę gold( ją też wkręcam w amlę, a co
![]() ![]() Jutro dorwę aparat dziewczyny, bo na razie mam pożyczony siostrze ![]() ![]() dziewczyny wygrzebałam jakieś zdjęcie, które robiłam w zimę... może tutaj coś widać jak na razie http://img814.imageshack.us/img814/5460/1009124.jpg a jutro zrobię nowe zdjęcia. Edytowane przez Dominique_90 Czas edycji: 2011-04-28 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- olej z kukurydzy - olej sojowy -olej palmowy - olej migdałowy -olej z oliwek -olej z awokado - olej jojoba -olej słonecznikowy - olej z granata i jak dla mnie jest świetny o wiele bardziej mi pasuje niz kokos ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2556 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 | ||
CORELIPS
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale znalazłam coś takiego http://www.bangla.babyonline.pl/kosm...aje-pd5309.htm ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2559 |
Rozeznanie
|
Kurczę Dziewczynki chetnie bym Wam z tym pomogła ale mój olejek został w akademiku a teraz jestem w domu
![]() ![]() tu jest jego zdjęcie http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...la-up12566.htm kosztował 8,99 - to była jakaś promocja, tak normalnie to chyba 16,99 kosztuje ale głowy nie daję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 |
Organizatorka
|
u mnie w Lidlu nie ma kosmetyków z tej serii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 |
Rozeznanie
|
Suhada to sezonówka, pojawia się chyba tylko dwa razy w roku. Poza tymi dwoma rzutami można czasami trafić wyprzedaże pozostałości z magazynu, ale to nieczęsto raczej.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Mam cienkie blond włosy, które zapuszczam na specjalną okazję
![]() Ja jakiś czas temu używałam vatiki żółtej, którą byłam zachwycona, ale była do włosów z łupieżem, a ja takowych nie mam, więc teraz kupiłam duże opakowanie vatiki z jajkiem i miodem do włosów zniszczonych (różowa nakrętka). Pachnie obłędnie ![]() ![]() Odżywki używam po każdym myciu, a myślę jeszcze o olejku raz w tygodniu. Kusicie tą amlą gold lub jaśmin. Czy oprócz zapachu jest jakaś różnica? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy ten trudny do zmycia silikon w Amla Gold Hair Oil - Dabur w ogóle Wam nie przeszkadza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2565 |
BAN stały
|
Amlę i inne oleje z reguły się trudno zmywa;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aaa tam, mi schodzą bezproblemowo ![]()
![]() |
![]() |
#2567 |
CORELIPS
|
Jaki silikon? ;/
zreszta, na lato silikony nie sa substancjami calkowicie niewskazanymi, opamietajmy sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
BAN stały
|
No mi też... jak zmyję szamponem z 3-4 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Edit: Amla ma silikon.
A co do silikonów latem - ja jestem za. Nie dajmy się zwariować. Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-04-28 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
podobno jak sie umyje wlosy tyle razy to psuje to dobroczynne dzialanie oleju - tak zostalam poinformowana, i teraz pilnuje zawsze zeby nie myc wlosow (czy moze bardziej skalpu) wiecej niz 2 razy nawet po olejach, mam nadzieje ze dobrze robie:P tylko czy naprawde to ma jakis wiekszy sens? bo wydaje mi sie ze oleje najbardziej dzialaja przed myciem a nie po nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Twoje włoski.... Cudowne błyszczące i wogóle.... Marzenie ![]()
![]() |
![]() |
#2572 |
Rozeznanie
|
e tam bez przesady z tymi silikonami i tak jak mówia dziewczyny w lato to będzie dobra ochrona przed słońcem (parafina z Amli )
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2573 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Powiem Ci tak- szampon obecnie używam firmy Alterra z papają i bambusem. Odżywki nie używam żadnej, sporadycznie używam schwarzkopf straight&glossy ona jest taka w ciemno różowym opakowaniu jest przeciw elektryzowaniu się włosów (nie wiem jak wygląda tutaj w polsce, bo dostałam ją od taty z UK) i mieszam kroplę tej odżywki z odżywką syoss volume o tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html i taką mieszankę (kropla tego i kropla tego) wsmarowuję w końcówki włosów i troszeczkę na całą długość, ale nie używam codziennie odżywki i zauważyłam, że moje włosy wtedy się mniej przetłuszczają i są w lepszej kondycji niż jak stosowałam odżywkę codziennie. No i amla raz na tydzień,albo raz na dwa tygodnie. Jeśli chodzi o suszenie włosów to suszę tylko w zimę (kiedy muszę) a tak na co dzień schną mi same ![]() ![]() Apropo koloryzacji to nie farbuję włosów jedynie jak już mam ochotę to raz na jakiś czas używam venita henna color. To tyle... cudów nie robię z włosami jak widać ![]() Edytowane przez Dominique_90 Czas edycji: 2011-04-28 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
Raczkowanie
|
Miałam wczoraj spisać ze swojego opakowania nazwę tego silikonu, ale zapomniałam, a w Interencie nie mogę odnaleźć składu Dabur Amla Gold. Z tego co pamiętam jest to jeden z tych silikonów, które ciężko zmyć z włosów łagodniejszymi szamponami i który się w miarę czasu nadbudowuje na włosach. Nie jestem przeciwniczką silikonów, lubie ich używać "z głową" w pielęgnacji, ale wydaje mi się nieco kontrowersyjny fakt, że towarzyszy takim naturalnym składnikom jak amla, migdał i henna. Czy mimo tego silikonu te naturalne składniki będą mogły się dostać do wnętrza włosa? Czy nie zauważyłyście, żeby po jakimś dłuższym czasie stosowania włosy zaczęły być oklapnięte i niefajne od nadmiaru tego silikonu? W sumie to przecież zmywacie ten kosmetyk raczej szamponami z sls lub sles (tak sądze), ja też tak robię, więc chyba ten silikon na bieżąco jest zmywany. Mam tylko nadzieję, że nie razem z całym tym dobrodziejstwem. Sama już nie wiem co o tym sądzić, może ktoś mądrzejszy się wypowie. Będę wdzięczna. Pozdrawiam,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
BAN stały
|
Właśnie siedzę z amlą na głowie.
Trochę mnie zmartwiłyście tym silikonem w moim kochanym kosmetyku... czy ten silikon występuje tylko w amli gold? czy również w zwykłej? a jak jest z jaśminową? Fakt, faktem moje włosy są oklapnięte, ale myślę, że to nie od amli. Generalnie są bardzo cienkie. Jest ich sporo, ale są cienkie i ciężko je podnieść, a jak już to efekt jest chwilowy. Ja zmywam Amlę szamponem Alterry, a wcześniej zmywałam eva natura 3 zioła (który z tego co mi wiadomo jest z SLS...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
a może któras z was nie jest zadowolona z działania amli dabur i zamiast wyrzucić ja do kosza mogłaby uzyczyć mi odlewki..? czytam skrajne opinie, ostatnio moja studencka kieszen kuleje i nie wiem cy zdecydować się na pełnowymiarówkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
Dominique_90 Ja też się przymierzam do Alterry, ale myślałam bardziej o tej morelowej, używałaś może? Zastanawiam się czy da sobie radę ze zmyciem cięższych olei takich jak np Amla, bo myję też Babydreamem i ten nie do końca sobie daje radę. I Evy natury 3 zioła też używam, z wszystkimi olejami u mnie dobrze sobie radzi i ogólnie jest ok, tylko że ma SleS ;/.
Phenomena Popatrz na all, ja też kupywałam malutka buteleczke 100ml bo chciałam spróbować jak się będzie u mnie sprawować i mialam przesyłkę gratis. Zapłaciłam tylko 15 zł ![]()
![]() |
#2579 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie ja dlatego evy przestałam ostatnio używać. Myślałam, że to dobry szampon, ale jak zobaczyłam w składzie SLS to powiedziałam mu bye bye... Poza tym po Alterze mam jakieś takie jakby lepsze włosy- w sensie nie przetłuszczają się tak szybko. Nie wiem czy to wina szamponu, czy czego, ale bardzo mnie to cieszy ![]() Zapomniałam napisać- rozmawiałam przed chwilą z koleżanką która mieszka w Indiach apropo Amli. Mówiła, że nic jej nie wiadomo o tym, że ma silikon w składzie, ale może dlatego że nigdy nie miała w ręku amli gold. A dlaczego? dlatego, że jej w Indiach nigdy na oczy nie widziała... dziwne.. Edytowane przez Dominique_90 Czas edycji: 2011-04-29 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.