Nafta kosmetyczna - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 18:11   #2581
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Dot.: Nafta kosmetyczna

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
A po olejach Ci nie lecą, czy nie nakładałaś ich na skórę głowy? Czasami jest tak, że skóra nie toleruje nadmiaru tłuszczu
po olejach troszkę ale nie tak bardzo. a po nafcie normalnie wysyp. Może nie wcierać jej w skalp?
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 18:42   #2582
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
po olejach troszkę ale nie tak bardzo. a po nafcie normalnie wysyp. Może nie wcierać jej w skalp?
No nie wiem, jeśli widzisz, że leci ich faktycznie bardzo dużo, to ja bym jednak nie wcierała
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 19:06   #2583
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
z obawy że zostanę łysa albo z kitką jak mysi ogon naftę odstawiłam...
Też bym tak zrobiła

Cytat:
A po olejach Ci nie lecą, czy nie nakładałaś ich na skórę głowy? Czasami jest tak, że skóra nie toleruje nadmiaru tłuszczu
O tak...skądś to znamy, nie?

Cytat:
Ja swego czasu dawałam tylko na długość i było cacy

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 11:21   #2584
MalaArielka
Wtajemniczenie

Ostatnio pisałam, że powalającego efektu nie ma... Jednak włosy na następny dzień wyglądały naprawdę ładnie- u mnie musi minąć jakiś czas po myciu żeby nafta wyparowała, bo mycie nie zmyje w 100% tej mazi
Cieszę się, że w końcu znalazłam coś co daje jakieś rezultaty. Wcześniej stosowałam różne rzeczy i po nich było gorzej niż przed zastosowaniem. A tu miła niespodzianka... A miałam obawy, bo gdy kiedyś stosowałam naftę to nie były ładne... Nie wiem czy to tylko wina tego, że wtedy trzymałam nie 10 ale do 20 minut i dawałam jej trochę więcej czy też mogła to być wina innej firmy. Chyba nie
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 11:18   #2585
sonida
Raczkowanie

Trafiłam całkiem przypadkowo na ten wątek dot nafty i bardzo dobrze się złożyło, ostatnio moje włosy sprawiają mi coraz więcej problemów :/
Kiedyś stosowałam naftę, ale po przeczytaniu większości Waszych komentarzy teraz widzę ze bardzo źle robiłam.. Kupiłam kiedyś naftę i przelałam ją do butelki z atomizerem, opakowanie po prostu wyrzuciłam. Na całe włosy i skórę głowy nakładałam naftę i zostawiałam na całą noc, dodatkowo nie potrafiłam jej zmyć.. I Przez parę dni używałam jej codziennie, wreszcie stwierdziłam że to nie dla mnie...
Teraz już wiem co robiłam nie tak Teraz mieszam naftę z wodą brzozową, nakładam na włosy, trzymam pod ciepłym ręcznikiem i po 15 min się tego pozbywam, czekam na efekty
Pozdrawiam
sonida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 12:22   #2586
newelka
Raczkowanie

sonida i dobrze że Ci nie wychodziło codziennie!

Pytałam jakiś czas temu dr. Różańskiego o długotrwałe wykorzystywanie domowych preparatów na bazie nafty i odpowiedział mi, że lekkie węglowodory z nafty kosmetycznej są łapczywie pochłaniane przez skórę i mogą przez to wywołać trądzik naftowy (bardzo ciężki do wyleczenia). Że w rzeczywistości pojawia się on ponoć po 60-90 dniach codziennego stosowania, ale lepiej nie przekraczać miesiąca stosowania codziennego.

I to też nawet nie wiem jak jest w stosowaniu przez całą noc - nafty na włosy nakłada się więcej niż "na wacik" w toniku o który pytałam na twarz, a nafta też z włosów paruje i byśmy jeszcze nocą się nawdychali dodatkowo...
newelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 12:26   #2587
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonida Pokaż wiadomość
Trafiłam całkiem przypadkowo na ten wątek dot nafty i bardzo dobrze się złożyło, ostatnio moje włosy sprawiają mi coraz więcej problemów :/
Kiedyś stosowałam naftę, ale po przeczytaniu większości Waszych komentarzy teraz widzę ze bardzo źle robiłam.. Kupiłam kiedyś naftę i przelałam ją do butelki z atomizerem, opakowanie po prostu wyrzuciłam. Na całe włosy i skórę głowy nakładałam naftę i zostawiałam na całą noc, dodatkowo nie potrafiłam jej zmyć.. I Przez parę dni używałam jej codziennie, wreszcie stwierdziłam że to nie dla mnie...
Teraz już wiem co robiłam nie tak Teraz mieszam naftę z wodą brzozową, nakładam na włosy, trzymam pod ciepłym ręcznikiem i po 15 min się tego pozbywam, czekam na efekty
Pozdrawiam
Naftę z wodą brzozową? Pierwsze słyszę. Wodę brzozową wcieramy w skórę głowy, jej nie trzeba zmywać, ona ma wniknąć w skórę i działać.
I nie wiem czy ciepły ręcznik jest dobrym pomysłem w przypadku nafty. Bo ona nie wnika do włosa i go nie odżywia. Nafta po prostu okleja włos i sprawia że staje się śliski i błyszczący.
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 14:32   #2588
sonida
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez newelka Pokaż wiadomość
sonida i dobrze że Ci nie wychodziło codziennie!

Pytałam jakiś czas temu dr. Różańskiego o długotrwałe wykorzystywanie domowych preparatów na bazie nafty i odpowiedział mi, że lekkie węglowodory z nafty kosmetycznej są łapczywie pochłaniane przez skórę i mogą przez to wywołać trądzik naftowy (bardzo ciężki do wyleczenia). Że w rzeczywistości pojawia się on ponoć po 60-90 dniach codziennego stosowania, ale lepiej nie przekraczać miesiąca stosowania codziennego.

I to też nawet nie wiem jak jest w stosowaniu przez całą noc - nafty na włosy nakłada się więcej niż "na wacik" w toniku o który pytałam na twarz, a nafta też z włosów paruje i byśmy jeszcze nocą się nawdychali dodatkowo...
Teraz (na szczęście) nie nakładam jej codziennie, po prostu kiedyś nie wiedziałam jak to jest z tą naftą
Stary 2012-02-02, 14:48   #2589
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez ania smerfetka Pokaż wiadomość
Naftę z wodą brzozową? Pierwsze słyszę. Wodę brzozową wcieramy w skórę głowy, jej nie trzeba zmywać, ona ma wniknąć w skórę i działać.
I nie wiem czy ciepły ręcznik jest dobrym pomysłem w przypadku nafty. Bo ona nie wnika do włosa i go nie odżywia. Nafta po prostu okleja włos i sprawia że staje się śliski i błyszczący.
Ale działa też na cebulki włosów a wiadome jest, że dodatkowe ogrzewanie pomaga kosmetykom wniknąć w głąb skóry i dzięki temu lepiej zadziałać. Skoro dziewczyna wciera w skórę głowy to zależy jej widocznie też na poroście, gęstości i zmniejszeniu wypadania.
A co do tego, ze nafta okleja włos- kolejna Twoja wypowiedź, z którą całkowicie się nie zgadzam. Okleja włos silikon, nie nafta.
Radzę poszerzyć informacje

Stary 2012-02-02, 19:34   #2590
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Pozdrawiam
O rrraany.. Aż mnie ciarki przeszly
Dobrze, że już wiesz, co jest nie tak i nie stosujesz tego więcej

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 19:43   #2591
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania smerfetka Pokaż wiadomość
Naftę też można wcierać w skórę głowy bo tak tez pierwotnie się ją stosowało. Wrażliwe osoby dają tylko na włosy, ja wcieram w skórę i działa jak należy.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 21:10   #2592
sonida
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ale działa też na cebulki włosów a wiadome jest, że dodatkowe ogrzewanie pomaga kosmetykom wniknąć w głąb skóry i dzięki temu lepiej zadziałać. Skoro dziewczyna wciera w skórę głowy to zależy jej widocznie też na poroście, gęstości i zmniejszeniu wypadania.
A co do tego, ze nafta okleja włos- kolejna Twoja wypowiedź, z którą całkowicie się nie zgadzam. Okleja włos silikon, nie nafta.
Radzę poszerzyć informacje

Uff, wielkie dzięki
Powoli zaczynały rodzić się we mnie wątpliwości że (może jednak?) robię coś nie tak

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
O rrraany.. Aż mnie ciarki przeszly
Dobrze, że już wiesz, co jest nie tak i nie stosujesz tego więcej
Też się cieszę, miałam szczęście że trafiłam do Was ^^

Wybrałam figlarną Sugar Baby!
Stary 2012-02-03, 07:40   #2593
ania smerfetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Naftę też można wcierać w skórę głowy bo tak tez pierwotnie się ją stosowało. Wrażliwe osoby dają tylko na włosy, ja wcieram w skórę i działa jak należy.
To że naftę wciera się też w skórę głowy to wiem. Bardziej zdziwiło mnie łączenie z wodą brzozową, bo wydaje mi się że ją się wciera na dłużej, niekonieczne jest spłukiwanie. No ale skoro i płukanki można z niej robić więc w zasadzie każdy może używać jak u pasuje, byle zgodnie z przeznaczeniem.
Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011
Od zawsze się ODCHUDZAM
ania smerfetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 14:31   #2594
sonida
Raczkowanie

Mam jeszcze takie pytanie o majonez. Czy któraś z Was stosowała go w maseczkach z naftą? Słyszałam że jest naprawdę dobry, i zastanawiam się czy nie zrobić mieszanki zółtko+nafta+woda brzozowa+majonez
Co myślicie?

Stary 2012-02-06, 14:43   #2595
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze takie pytanie o majonez. Czy któraś z Was stosowała go w maseczkach z naftą? Słyszałam że jest naprawdę dobry, i zastanawiam się czy nie zrobić mieszanki zółtko+nafta+woda brzozowa+majonez
Co myślicie?
Ale po co chcesz tam dawać wodę brzozową? Przecież tą maseczkę musisz spłukać, a wody brzozowej się nie spłukuje (było już wspominane wcześniej) więc ja bym po umyciu głowy wtarła ją w skórę głowy i zostawiła.
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 15:02   #2596
sonida
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Perfekcj0nistka Pokaż wiadomość
Ale po co chcesz tam dawać wodę brzozową? Przecież tą maseczkę musisz spłukać, a wody brzozowej się nie spłukuje (było już wspominane wcześniej) więc ja bym po umyciu głowy wtarła ją w skórę głowy i zostawiła.

w moim przypadku trzeba ją spłukiwać.
Pytałam o majomez

Stary 2012-02-06, 15:29   #2597
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
w moim przypadku trzeba ją spłukiwać.
Pytałam o majomez
W takim razie jest sens ją w ogóle mieszać?
Pytałaś też co myślimy, więc napisałam co myślę :P
A co do majonezu, chyba nie ma zastrzeżeń żeby mieszać te dwie rzeczy bo majonez sam w sobie podobno jest dobry na włosy.
Stary 2012-02-06, 15:55   #2598
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Co myślicie?
Ale po co chemiczny majonez? Ukreć własny z żółtka i oliwy Ja bym tam konserwantów i przypraw na łeb nie kładła

Cytat:
W takim razie jest sens ją w ogóle mieszać?
Pytałaś też co myślimy, więc napisałam co myślę :P
A co do majonezu, chyba nie ma zastrzeżeń żeby mieszać te dwie rzeczy bo majonez sam w sobie podobno jest dobry na włosy.
Przecież przez pół godziny woda brzozowa też zadziała- skoro musi dziewczyna spłukiwać to musi po co męczysz? Skoro tak jej odpowiada i widzi efekty to jest jak najbardziej ok. Czasem to co się "powinno" odbiega od indywidualnych potrzeb ;]

Stary 2012-02-06, 16:11   #2599
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież przez pół godziny woda brzozowa też zadziała- skoro musi dziewczyna spłukiwać to musi po co męczysz?
Nie męczę? No i tak się składa, że mam prawo napisać to co uważam, więc nie wiem po co twój komentarz.
Stary 2012-02-06, 16:51   #2600
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Nie męczę? No i tak się składa, że mam prawo napisać to co uważam, więc nie wiem po co twój komentarz.
Hohoho...widzę, że uraziłam?
Przecież to był żart :/
Naucz sie brać niektóre wypowiedzi z dystansem, w szczególnosci jeśli wskazuje na to emotka. Jeśli masz z tym problem to umieść info w podpisie żeby nikt już się na to nie pokusił.
EOT
----------------------------------------
U mnie dziś po raz kolejny nafta z drożdżami, żółtkiem i olejkiem rycynowym Ostatnio robię tej miksturki więcej żeby też wystarczała na długość
Włosy sa po tym mieciusie i niesamowicie błyszczące

Naprawdę polecam też maskę

Stary 2012-02-06, 19:44   #2601
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Hohoho...widzę, że uraziłam?
Przecież to był żart :/
Naucz sie brać niektóre wypowiedzi z dystansem, w szczególnosci jeśli wskazuje na to emotka. Jeśli masz z tym problem to umieść info w podpisie żeby nikt już się na to nie pokusił.
EOT
Nie uraziłaś mnie, więc nawet proszę mi nic takiego nie wmawiać. Jeśli chodzi o emotki - każdy odbiera je inaczej
To właśnie ja bym radziła nauczyć ci się brać niektóre wypowiedzi z dystansem i trochę wyluzować, bo czytając niektóre twoje wypowiedzi, odnoszę wrażenie że czegoś ci brakuje
EOT
Stary 2012-02-06, 19:49   #2602
MalaArielka
Wtajemniczenie

Zastanawiam się czy nałożyć dzisiaj naftę na włosy. Niby minął ponad tydzień od naftowania włosów, jednak w międzyczasie myłam tylko raz włosy- a to dlatego, że( zapewne po nafcie) wolniej mi się przetłuszczają. Zauważyłam u siebie lekki łupież, może to nie od nafty, ale teraz chcę używać jej tylko na włosy żeby nie wysuszać skóry głowy.
Nie wiem czy mi to nie wysuszy zbytnio włosów... Mam je raczej normalne, ale boję się o końcówki...
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 20:18   #2603
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie uraziłaś mnie, więc nawet proszę mi nic takiego nie wmawiać. Jeśli chodzi o emotki - każdy odbiera je inaczej
To właśnie ja bym radziła nauczyć ci się brać niektóre wypowiedzi z dystansem i trochę wyluzować, bo czytając niektóre twoje wypowiedzi, odnoszę wrażenie że czegoś ci brakuje
EOT
Na pewno nie wiedzy na temat pielęgnacji włosów Swoją drogą, ja nie wiem, czy zanika ten piękny zwyczaj pisania "Ty", "Ciebie", "Ci", itp. wielką literą? To chyba normalne, jak się zwracamy bezpośrednio do jakiejś osoby...

Tak swoją drogą, ja nie widzę nic dziwnego w zmywaniu wcierki. Każdy ma inną skórę, niektórzy mają po takim kosmetyku tłuste włosy. Oczywiście, bez sensu wetrzeć i od razu spłukać taki specyfik, ale raczej nie potrzebuje on całej doby, żeby działał. Sama wcierałam tonik Neril na godzinę-dwie przed myciem i tak stosowany spisywał się bardzo dobrze
Stary 2012-02-06, 20:52   #2604
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
odnoszę wrażenie że czegoś ci brakuje
EOT

No na pewno Ty to jesteś w stanie stwierdzić

Cytat:
Na pewno nie wiedzy na temat pielęgnacji włosów Swoją drogą, ja nie wiem, czy zanika ten piękny zwyczaj pisania "Ty", "Ciebie", "Ci", itp. wielką literą? To chyba normalne, jak się zwracamy bezpośrednio do jakiejś osoby...

Tak swoją drogą, ja nie widzę nic dziwnego w zmywaniu wcierki. Każdy ma inną skórę, niektórzy mają po takim kosmetyku tłuste włosy. Oczywiście, bez sensu wetrzeć i od razu spłukać taki specyfik, ale raczej nie potrzebuje on całej doby, żeby działał. Sama wcierałam tonik Neril na godzinę-dwie przed myciem i tak stosowany spisywał się bardzo dobrze
No cóż...niektórzy zapominają kultury języka lub nie zwracają uwagi jak piszą. Ginie gdzieś poprawna polszczyzna, błędy ortograficzne coraz częściej to i po co komu forma grzecznościowa?

Mnie mamusia ładnie wychowała

Stary 2012-02-06, 20:56   #2605
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nieprawda Wredota z Ciebie straszna No ale cóż począć...

Tak swoją drogą, myślałam o tych wcierkach. W końcu nafty też lepiej nie przetrzymywać, nawet na skórze głowy, nie tylko na włosach. Wcierki są bezpieczniejsze, ale jednak nie dziwi mnie to, że ktoś chce je spłukiwać.

A czy ma ktoś może naftą Anna z aloesem?
Stary 2012-02-07, 07:49   #2606
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Nieprawda Wredota z Ciebie straszna No ale cóż począć...
No wiesz???!!! Jak śmiesz???!!!
Foch z przytupem normalnie

No jaka niemiła...

Cytat:
Tak swoją drogą, myślałam o tych wcierkach. W końcu nafty też lepiej nie przetrzymywać, nawet na skórze głowy, nie tylko na włosach. Wcierki są bezpieczniejsze, ale jednak nie dziwi mnie to, że ktoś chce je spłukiwać.

A czy ma ktoś może naftą Anna z aloesem?
Też nie wiem...nigdy tak nie robiłam Ale już jakiś czas nie używam żadnych wcierek i na razie dobrze mi z tym

Nigdy nie widziałam nawet Anny z aloesem...Może być fajna A co? Masz?

Stary 2012-02-07, 08:19   #2607
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
No cóż...niektórzy zapominają kultury języka lub nie zwracają uwagi jak piszą. Ginie gdzieś poprawna polszczyzna, błędy ortograficzne coraz częściej to i po co komu forma grzecznościowa?

W tym miejscu pragnę przeprosić za ciąlgy brak literki "el" jak "Łukasz" w moich postach, ale z powodów technicznych, nie jestem w stanie jej zrobić na moim starzejącym się laptopie.. Wszystkie ę, ą dzialają a "el" nie A gdybym najeżdżala padem na każde slowo i klikala poprawną wersję, siedzialabym caly dzień na Wizażu pisząc posty.. A przecież nie mogę, chociaż bardzo bym chciala
Przepraszam zatem!

Cytat:
Też nie wiem...nigdy tak nie robiłam Ale już jakiś czas nie używam żadnych wcierek i na razie dobrze mi z tym
A moglabym się dowiedzieć, co się stalo, że już nie używasz wcierek? Odstawilaś wszystkie, czy jakieś konkretne Ci nie podpasowaly? Pamiętam, że swego czasu używalaś i bardzo chwalilaś Radical'ową Mgielkę?
Mam jej 2 opakowania w domu na zapas i gdyby jednak po dluższym zastosowaniu powodowala jakieś niespodzianki, wolalabym się na to nastawić
Z góry dziękuję za odpowiedź!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 09:51   #2608
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość

W tym miejscu pragnę przeprosić za ciąlgy brak literki "el" jak "Łukasz" w moich postach, ale z powodów technicznych, nie jestem w stanie jej zrobić na moim starzejącym się laptopie.. Wszystkie ę, ą dzialają a "el" nie A gdybym najeżdżala padem na każde slowo i klikala poprawną wersję, siedzialabym caly dzień na Wizażu pisząc posty.. A przecież nie mogę, chociaż bardzo bym chciala
Przepraszam zatem!

A moglabym się dowiedzieć, co się stalo, że już nie używasz wcierek? Odstawilaś wszystkie, czy jakieś konkretne Ci nie podpasowaly? Pamiętam, że swego czasu używalaś i bardzo chwalilaś Radical'ową Mgielkę?
Mam jej 2 opakowania w domu na zapas i gdyby jednak po dluższym zastosowaniu powodowala jakieś niespodzianki, wolalabym się na to nastawić
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Spoko Wiesz o co mi chodzi z tą polszczyzną Literówki i inne bzdety...ortografia też leży

Co do wcierek- włosy zaczęły mi nagle okropnie wypadać- odstawiłam i oleje i wcierki...od razu się polepszyło. Radical się skończył, psikałam kilka dni wodą brzozową i znowu to samo :/ Dlatego odstawiłam w... kąt
Tera zmyję głowę co dwa dni, przed myciem nakładam albo rzepę albo maseczkę z żółtka i drożdży i ostatnie płukanie robię wywarem z pokrzywy i skrzypu. Jak na razie to mi odpowiada Jak włosy będą mocne i zdrowe, jak zaczną odrastać to wtedy pokuszę się o gotową wcierkę, np. o Joannę Rzepę- będę wcierać co kilka dni dla utrzymania efektu
Teraz jednak nie chcę ich zbyt męczyć...zbytnia pielęgnacja im nie służy- wolą po wojskowemu ;]

Stary 2012-02-07, 10:15   #2609
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

Nigdy nie widziałam nawet Anny z aloesem...Może być fajna A co? Masz?
No tak, ja jestem bardzo niemiła. Ponieważ nie urosłam, to próbuję nadrabiać nikczemnością.

A może Twoje włosy nie lubią masażu skóry głowy

No nie, mam rumiankową, ale aloesowa kusi... wszystko co ze słowem "aloes" w nazwie kusi. Widziałam ją na stronie DOZu.
Stary 2012-02-07, 12:35   #2610
sonida
Raczkowanie

Cytat:
U mnie dziś po raz kolejny nafta z drożdżami, żółtkiem i olejkiem rycynowym Ostatnio robię tej miksturki więcej żeby też wystarczała na długość
Włosy sa po tym mieciusie i niesamowicie błyszczące

Naprawdę polecam też maskę

Myślałam o drożdżach, ale nie bardzo wiedziałam jak je dodawać? Odkroić po prostu kawałek i dodać do reszty?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości