|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2611 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 761
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
Witam
a ja dzisiaj kupi³am Tahiti Deep Brown z L'oreal Preference taki piêkny ciemny br±z I ju¿ siê nie mogê doczekaæ |
|
|
|
#2612 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Hej dziewczyny.
Mam pytanko. Zastanawiam siê nad farb± lorael feria preference jasny be¿owy br±z P10. Ale problem w tym ¿e mam w³osy ciemny br±z ale farbowane. A na opakowaniu pisze ¿e sa one przeznaczone do w³osów ciemych ale naturalnych. Nie wiecie mo¿e jak ona wyjdzie na ciemnych farbowanych? Bardzo mi sie podoba ten kolorek. Czy ona rozja¶ni moje w³oski? |
|
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 198
|
hej. pare miesiêcy temu wymysli³am sobie, ze zafarbuje w³osy na popielaty blond, bo takie sa moje naturalne. kupi³m farbê loreala nr 7.1. No i wyszed³ ciep³y br±z,który w sumie mi sie spodoba³ i mam go do dzis.
|
|
|
|
#2614 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Cytat:
Super kolorek. Taki jasny br±z Wiecie moze jak wyjdzie z loreala feria preference P10 ? Na ciemnych farbowanych? To ta farba z lewej strony
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cudowny ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- wiêc tak: *z mariona mia³am winn± czerwieñ , zrobi³am sobie w³osy od spodu. sp³ukiwa³ sie na kolor rózowy. tak mi siê podoba³ ¿e 2 razy poprawialam kolor (po jakis 3 tygodniach a potem pozniej - chocia¿ by³ ponoæ na 4-8 myc a my³am codziennie) zaczê³am farbowaæ ni± w lipcu , i w styczniu kolor by³ jeszcze widoczny (dla mje i osób ktore wiedzia³y ze farbowa³am ) wiêc trzyma siê d³ugo , ale to pewnie zale¿y takze od w³osow (mojej kolezance kolorek trzyma³ jakies 2 tygodnie i nie by³o po nim sladu) *pallet po³ozylam na rozja¶niacz (kolor sredni br±z , wyszed³ prawie czarny) przeza co b. szybko siê sp³ukiwa³ *z obu by³am b. zadowolona , kolory intensywne ,l¶ni±ce , w³osy miêkkie w dotyku jaki¶ widocznych zniszczen na w³osach nie zauwazy³am .pozdrawiam ![]() /ale siê rozpisa³am :O |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 359
|
Hej!Czy farbowa³a siê która¶ z was mahoniowym br±zem Loreal Excell 10??? Kusi mnie ten kolorek i baaardzo chcialabym zobaczyæ jak on wyglada na czyji¶ w³oskach. Fotki mile widziane
|
|
#2617 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Wiza¿anki, a co powiecie o moim br±zie?
Od jakiego¶ czasu farbujê w³oski na ten sam kolor ale nie wiem czy nie czas na zmiany... |
|
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 832
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
To farba z L'oreala- Excellence Creme 5.15- Jasny kasztan popielato-mahoniowy. U mnie w mie¶cie ten kolor jest trudno dostêpny.
Chcia³abym co¶ odrobinê ciemniejszego, ale mam ju¿ z³e do¶wiadczenia z prawie czarnymi w³osami po farbowaniu na br±z. Nawet przy tej farbie na pocz±tku w³oski s± do¶æ ciemne. Teraz zmieni³o siê chyba opakowanie. To poni¿ej jest stare, ale jeszcze dostêpne. |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 880
|
no i mama zrobila wlosy Schwarzkopf Natural & Easy Migda³owa czekolada 574. Ladnie wyszly- taki braz z ciepla kasztanowa poswiata (niezbyt czerwona w sumie). Ladnie sie blyszczy.
|
|
|
|
#2621 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Dziewczyny, proszê Was bardzo o radê ! Mój naturalny kolor to mysi, ch³odny, nieciekawy br±z. Co¶ mnie podkusi³o i dzi¶ zafarbowa³am w³osy kremem l'oreal casting, odcieñ zimny kasztan. Niestety, jak do mojej karnacji i niebieskich oczu kolor jest o dobre trzy tony za ciemne. Od wczesnej wiosny u¿ywam do twarzy kremów z filtrem , przez co jestem bardzo blada. A po dzisiejszym farbowaniu wygl±dam jak ¶mieræ. Co robiæ ?Czekaæ, a¿ farba siê wyp³ucze ? Nie chcê sobie zniszczyæ w³osów rozja¶niaczem. Pomó¿cie
|
|
|
|
#2622 |
|
Raczkowanie
|
hmm , co do moich doswiadczen z rozjasnianiem nie ryzykowalabym w domu i poszla do fryzjera ! ale wiem ze to spoty wydatek ;x (zaplacilam chyba 130zl!;/)
tymczasem uzyj chusteczki z samoopalaczem , balsamu brazujacego lub pudru. do czasu wyplukania b±dz fryzjera niezastapione
|
|
|
|
#2623 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 357
|
witam dziewczyny jestem tu nowa
mam takie pytanie, stosowa³a mo¿e któras z Was farbê londa color naturals hebanowy br±z? jak myslicie, jaki moze wyjsc na splukanym jackie brown chyba z palette? |
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 267
|
Czy która¶ z Was farbowa³a w³oski mleczn± czekolad± 5/77 z koleston perfect welli??
|
|
|
|
#2625 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 197
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
ladny ,choc dosc ciemny,ale nic z rudym,ale niestety srednio sie wyplukuje na taki matowy ,pozbawiony blasku
Edytowane przez jenny87 Czas edycji: 2009-05-20 o 11:53 |
|
|
|
#2627 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 197
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Witam mam pytanie jak± farbê powinnam u¿yæ na moje w³osy (patrz zdjêcie 1) aby uzyskaæ taki kolor jak na zdjeciach 2, 3, 4, (najbardziej podoba mi siê ten kolor na 2 zdjêciu i na 4)
Moje do¶wiadczenia z malowaniem w³osów s± nieciekawe, zazwyczaj wychodzi mi CZERÑ mimo ¿e wybieram br±zy (w czerni mi nie do twarzy najlepiej wygl±dam w cieplych odcieniach br±zu)... D³ugo nie malowalam w³osów i dlatego chce co¶ zmieniæ PROSZE O POMOC
Edytowane przez jokas Czas edycji: 2009-05-20 o 22:17 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
jokas hmm , nie wiem czy chodzi Ci o taki kolor (wklejam zdjêcie-wydaje mi siê ze zblizony do tego ze zdjec dodanych przez Ciebie ale moge sie mylic
) to jest to garnier color naturals zloty br±z 4.3 - ciep³y br±z ![]() na zdjêciu nie widaæ tak bardzo z³otej poswiaty , ktora jest widoczna w zaleznosci jak pada swiatlo :P
siedzimy na dachach bawimy siê powietrzem! ![]() d³ugim w³osom mówie ZMIERZCH <3 ![]() DIETÊ DIABLI WZIELI ! Edytowane przez cfaniaras Czas edycji: 2009-05-20 o 22:12 |
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
cfaniaras
tak tak tak !!!! to ten kolor a mo¿e znasz odpowiednik z loreala??? chodzi mi dok³adnie o crem gloss który siê zmywa po 28 myciach (wtedy odrostów nie widaæ)Naprawde sliczny kolor i o taki mi w³a¶nie chodzi To Twoje zdjêcie??? Je¶li tak to czy od razu uzyska³a¶ taki kolor w³osów czy jest ju¿ troche sprany???
Edytowane przez jokas Czas edycji: 2009-05-20 o 23:30 |
|
|
|
#2632 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Ja mam pofarbowane w³osy farb± Joanna "Kasztanowy br±z" ale mam lekko prze¶wituj±ce pasemka (wcze¶niej mia³am w³osy rozja¶niane) i chcia³abym jeszcze raz pofarbowaæ swoje w³osy. Powinnam u¿yæ tej samej farby czy ciut ja¶niejszej?
|
#2633 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 359
|
Cytat:
Ostatnio widzia³am tez ³adny kolor L'oreal Feria Jasny mahoniowy br±z.Bardzo mi sie podoba, ale boje siê, ¿e zniszczy mi w³osy
|
|
|
#2634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak to moje zdjêcie . farba troszke sie sprala (farbowa³am 16kwietnia) w miejscach gdzie mialam pasemka robione z rozjasniaczem ale tak to ladnie sie trzyma w kazdym razie na pewno nie wyszly czarne , mysle ze kolor od dnia farbowania duzo sie nie zmienil ;p a co do odrostow , jesli masz brazowe naturalne wlosy to roznica bedzie nie wielka ;p (ja mam jasny br±z:P)
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Witam!Mam ten sam problem z moimi ciemnymi w³osami.Od kilku lat farbowa³am w³osy farb± Palette ciemny br±z i zawsze wychodzi³ mi prawie czarny.Tylko w ¶wietle s³onecznym ma br±zowy po³ysk.Marzy mi siê ¶redni br±z,ale nie mogê w ¿aden sposób go osi±gn±æ.Zawiod³y wszystkie sposoby-rozja¶nianie domowe (chwyci³y tylko odrosty),a nawet u fryzjera.¯aden nie chce siê podj±æ tego,ze wzglêgu na to,¿e u¿ywa³am bardzo ciê¿kiej do usuniêcia farby-Palette.Postanowi³am zatem farbowaæ teraz l¿ejszymi kolorami zbli¿onymi do ciemnej czekolady,¿eby osi±gn±æ ten efekt.Czy móg³by mi kto¶ poleciæ jak±¶ firmê,która jest bardziej lubiana przez fryzjerów ni¿ Palette?Zale¿y mi na tym,¿eby szybciej siê sp³ukiwa³a i by³a delikatniejsza.
|
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
blue7420
a probowalas juz rozjasniacza z joanny ? moja kolezanka juz po 1 razie zeszla z czerni na rudy , potem pofarbowala jasniejsza farba i do teraz jest blondynka :P wiêc Ty moglabys sprobowac tym rozjasniaczem a potem polozyc jakis jasny braz . tylko pamietaj , rozjasniacze sa b. silne i niestety niszcza wlosy ;x pozdrawiam |
|
|
|
#2637 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Próbowa³am rozja¶niaczem z Palette,bo te¿ s³ysza³am,¿e s± bardzo mocne.Wybra³am ten 4-6 tonów.I oczywi¶cie odrosty siê rozja¶ni³y,a koñcówki ani drgnê³.
Mogê ewentualnie jeszcze zaryzykowaæ,choæ przyznajê siê,¿e bojê siê zniszczenia w³osów,zw³aszcza,¿e ju¿ nie s± w najlepszej kondycji.Bardziej my¶la³am w³a¶nie o u¿ywaniu jakiej¶ delikatnej farby przez jaki¶ czas,tylko,¿e bardzo ró¿ne opienie s³yszê i nie wiem na jak± siê zdecydowaæ. Jedni mówi±,¿e Joanna jest tak samo ciê¿ka do usuniêcia jak Palette,inni znów,¿e Schwartzkopf tak samo,a inni za¶,¿e Wella.No i zostaje mi Garnier tylko chyba...Ale nie chcê ju¿ ryzykowaæ dlatego potrzebujê jeszcze kilka opinii.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2638 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Witam!!!
Mam pro¶be czy moze ktos z was farbowa³ w³osy kaszmirowy br±z z firmy safira jak tak to bardzo prosze o odp. mam obawy ¿eby niewysz³y rude. obecnie mam w³osy sprany br±z. |
|
|
|
#2639 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Witam. Mam ma³e pytanie w zwi±zku z farb±... Moje w³osy maj± za sob± ju¿ trochê koloryzacji - czerwone pasemka, rozja¶niacz i kilka zmywalnych br±zów. Nie wiem czy ma to jakie¶ znaczenie, poniewa¿ wszystko ju¿ zesz³o (prócz resztek rozja¶niacza). Nieca³y miesi±c temu postanowi³am na³o¿yæ jak±¶ farbê na w³osy, poniewa¿ wygl±da³am koszmarnie, a zbli¿a³a siê stypa. Mama kupi³a mi jaki¶ specyfik, nie pamiêtam absolutnie nic - firmy, nazwy odcienia - oprócz faktu, ¿e by³ zmywalny i ³adnie pachnia³. Spowodowane to by³o prawdopodobnie poddawanie siê zabiegowi o trzeciej nad ranem. Tak czy inaczej wyszed³ mi prze¶liczny ciemny br±z z jakim¶ delikatnym przeb³yskiem, w s³oñcu moje w³osy przybiera³y intensywny rudy czy czerwieñ. Pierwsze skojarzenie to czekolada z wi¶niami. Problem w tym, ¿e po paru myciach w³osów farba zesz³a i znowu mam ten koszmarny nie do koñca zmyty rozja¶niacz. I tu pytanie, czy która¶ z was, drogie panie, zna mo¿e farbê, która da³aby mi taki b±d¼ podobny kolor?
(je¶li nie trafi³am w w±tek to przepraszam, wydaje mi siê, ¿e jest na temat)
|
#2640 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 959
|
a to moj brazik zrobiony w salonie revlon
![]() brazik po³aczony ze"z³oteym" odcieniem+ refleksydodam ze wczeniej mia³am czeloladowy braz -bardzo czarny niestety
W my¶lach wszystko ma pocz±tek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2009-05-23 o 18:12 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

a ja dzisiaj kupi³am Tahiti Deep Brown z L'oreal Preference
I ju¿ siê nie mogê doczekaæ 

) wiêc trzyma siê d³ugo , ale to pewnie zale¿y takze od w³osow (mojej kolezance kolorek trzyma³ jakies 2 tygodnie i nie by³o po nim sladu)
jaki¶ widocznych zniszczen na w³osach nie zauwazy³am .

mimo ¿e wybieram br±zy (w czerni mi nie do twarzy najlepiej wygl±dam w cieplych odcieniach br±zu)... D³ugo nie malowalam w³osów i dlatego chce co¶ zmieniæ 
tak tak tak !!!! to ten kolor a mo¿e znasz odpowiednik z loreala??? chodzi mi dok³adnie o crem gloss który siê zmywa po 28 myciach