Br±zowow³ose farbowane :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2006-08-11, 16:33   #241
agulkaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 827
GG do agulkaa
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)

Polecam czekoladowy br±z Leshera...bajeczny zimny kolor...ale zaznaczam,¿e to indywidualna opinia...ka¿dy w³os ma inny i inaczej mo¿e wygl±daæ

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-11, 23:57   #242
sweet_mystery
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 740

Ja w poneidzia³ek farbne³am moje blond wlosy na czekoladowy br±z pallete (do 24 myæ)

fotki niezbyt wyrazne bo telefonem robione

co sadzicie???

Edytowane przez sweet_mystery
Czas edycji: 2006-08-20 o 12:48 Powód: USUNIECIE FOTEK :)
sweet_mystery jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-12, 07:10   #243
magda*M
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 838
GG do magda*M

Bardzo ³adny kolorek wyszed³ i moim zdaniem pasuje Ci.
Jak ja robi³am tym kolorem to mia³am czarne w³osy .

A czy ja dobrze my¶lê, ¿e moje w³osy zawsze wychodz± rudawe bo na naturalnie ciemne próbujê nak³adaæ ja¶niejsze kolory? Tak jak by³o z tym ciemnym popielatym blondem. Moje naturalne w³osy s± ciemno br±zowe (prawie czarne) i mo¿e dlatego wyszed³ taki paskudny odcieñ?

Ma która¶ z was takie ciemne w³osy i próbowa³a robiæ ja¶niejszymi farbami?
magda*M jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-12, 09:05   #244
anciaahk
kosmitka

Wiadomo¶ci: 19 465

Ja malujê póki co tylko u fryzjera, mo¿e dlatego ¿e zmieni³am kolor z blondu na bra¿. Nie wiem jak u was, ale moje bardzo siê wyp³ukuj± (a mówi± ¿e farby fryzjerskie s± trwalsze ).
Tak przy okazji - w³a¶nie mój fryzjer mówi, ¿e odblask zieleni na w³osach jest wynikiem pofarbowania w³osów na zimny br±z, za¶ ruda po¶wiata zawsze towarzyszy ciep³ym br±zom. Nie wiem, na ile to prawda.

Pos³uchaj, jak mi prêdko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-12, 10:14   #245
czarna.noc
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 908

Cytat:
Napisane przez anciaahk
Tak przy okazji - w³a¶nie mój fryzjer mówi, ¿e odblask zieleni na w³osach jest wynikiem pofarbowania w³osów na zimny br±z, za¶ ruda po¶wiata zawsze towarzyszy ciep³ym br±zom. Nie wiem, na ile to prawda.
U mnie kazdy kolor brazu - oprocz stosunkowo ciemnych - wychodzi podbarwiony na rudo. Nigdy nie udalo mi sie osiagnac neutralnego, a co dopiero chlodnego odcienia w przedziale kolorow jasny - sredni braz. Dlatego znow wracam do ciemnego brazu i zamierzam raz na zawsze zapomniec o jasnym chlodnym br±zie

A mam pytanie odnosnie farb Leshera(?) - Agulkaa, mozesz cos wiecej o niej powiedziec? To farba profejsonalna? gdzie ja mozna dostac? (poza hurtowniami fryz.)
czarna.noc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-12, 10:24   #246
anek86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 126

hej mampytanie moj kolor wlosow to farbowane czarny ktory sie juz spral i jest teraz ciemny brazz przeswitami jasnymi chcialabym zafarbowac wloosy ale zeby mi nie wyszedl znow czrny tylko taki sredni brazik to jaki kolor farby wybrac jasny braz??? albo ciemny blond??? bo jak uzyje ciemnego brazu to wyjdzie czarny prose o pomoc
anek86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-12, 10:39   #247
czarna.noc
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 908

Cytat:
Napisane przez anek86
hej mampytanie moj kolor wlosow to farbowane czarny ktory sie juz spral i jest teraz ciemny brazz przeswitami jasnymi chcialabym zafarbowac wloosy ale zeby mi nie wyszedl znow czrny tylko taki sredni brazik to jaki kolor farby wybrac jasny braz??? albo ciemny blond??? bo jak uzyje ciemnego brazu to wyjdzie czarny prose o pomoc

Jesli juz raz uzylas czarnej farby, to nie rozjasnisz go jasniejsza farba (odbarwia ci sie tylko odrosty, reszta pozostanie ciemna) Mozesz uzyc farby o ton jasniejszej niz obecny kolor lub zdekoloryzowac wlosy i pozniej dopiero nalozyc jasniejsza farbe (ktora bedzie sie splukiwac na rudo)
czarna.noc jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2006-08-12, 10:41   #248
sweet_mystery
Rozeznanie

laseczki, no co sadzicie o mojej zmianie kolorku??
Stary 2006-08-12, 10:45   #249
balenciaga
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17
A ja juz po farbowaniu...

Sieknelam sobie dzisiaj Jasny Szatyn Garniera Nutrisse i wyszedl tak jak na zdjeciach. Moglby lepiej zafarbowac odrosty, bo troche widac roznice. Siwulce tez minimalnie przebijaja, ale co tam. Nie jest rudawy, jest troche zbyt ciemny, ale wiem, ze Garniery sie splukuja, wiec po paru myciach bedzie jasniejszy. Obleci, ale nastepnym razem wyprobuje inna farbe. Aha, naturalne wlosy mam koloru ciemny popielaty blond (bardzo mysi moim zdaniem), ostatnio przez pare miesiecy farbowalam Schwarzkopfem Natural&Easy nr 570 (kasztanowy szatyn).

Moglo byc gorzej (ale lepiej tez... )

B.
balenciaga jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-12, 10:58   #250
anek86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 126

Cytat:
Napisane przez czarna.noc
Jesli juz raz uzylas czarnej farby, to nie rozjasnisz go jasniejsza farba (odbarwia ci sie tylko odrosty, reszta pozostanie ciemna) Mozesz uzyc farby o ton jasniejszej niz obecny kolor lub zdekoloryzowac wlosy i pozniej dopiero nalozyc jasniejsza farbe (ktora bedzie sie splukiwac na rudo)
ale ja nie mam juz czarnego kolorua chcialabym tylko poglebic ten brazowy tylko zeby nie wyszedl czarny
anek86 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-12, 10:59   #251
eevvaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 144

Cytat:
Napisane przez sweet_mystery
Ja w poneidzia³ek farbne³am moje blond wlosy na czekoladowy br±z pallete (do 24 myæ)

fotki niezbyt wyrazne bo telefonem robione

co sadzicie???
¶licznie wygl±dasz w br±zie bardzo Ci do twarzy

eevvaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-12, 12:12   #252
sweet_mystery
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eevvaa
¶licznie wygl±dasz w br±zie bardzo Ci do twarzy
ojej dziêkuje
Stary 2006-08-13, 21:18   #253
elolka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 98

prze¶ledzi³am ten watek od pocz±tku i... no i w sumie nie wiem. Mam teraz w³osy takie hmm... niby ciemnobr±zowe, ale przy koñcach ciemniejsze, z po³yskiem czerwonkawym czy rudo-czerwonkawym (zalezy od ¶wiat³a heh)
chcia³abym miec ch³odny szatyn (i nie jestem w tym marzeniu tutaj jedyna z tego co wyczyta³am ;-)) no i nie wiem czy da³oby mi cos pofarbowanie w³osow ciemnym blondem? moze by mi ta czerwieñ zniknê³a chociaz bo ju¿ troche mi sie zbrzyd³y takie czerwone refleksy...
elolka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-14, 09:01   #254
praline
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 415

elolka:
tez kiedys mialam takie wstretne refleksy;/ poszlam do fryzjerki i pomalowala mi wlosy jakims srednim brazem ..jednak po 1 farbowaniu wynik nie byl tak zadowalajacy, gdyz po myciu przeswitywac zaczely rudawe wlosy;/ dopiero przy 3 farbowaniu bylam w pelni zadowolona . Jak nie chcesz isc do fryzjera to chyba nie jest zlym pomyslem farbniecie sie ciemnym blondem (sama bym tak zrobila! )Nie oczekuj jednak oszalamiajacych rezultatow (
praline jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-14, 10:15   #255
evi_motylek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 171

a o to moj br±zik niestety na zdjeciach wyglada troszke inaczej ni¿ w rzeczywistosci jest ³adny chociaz troche dziwnie sie czuje z nim gdyz mialam baleyage blond z jasnym br±zem. Tydzien temu pofarbowa³am farb± GARNIER 100% COLOR G³ABOKI SZATYN i oto efekty niestety ruy odcien jest i tez nad tym ubolewam
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 060814_102819.jpg (41,7 KB, 410 za³adowañ)
evi_motylek jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-14, 12:56   #256
elolka
Raczkowanie

praline wiem ze cudow spodziewac sie nie moge, ale chyba sie zdecyuje na ten ciemny blond, poki wakacje sa to mozna cos poeksperymentowac a nuz akorat cos to da
Stary 2006-08-14, 13:23   #257
praline
Zakorzenienie

no jasne!!! koniecznie zdaj relacje jak suie udalo i moze bys zalaczyla foteczki?? jestem baaardzo ciekawa i zycze POWODZENIA
Stary 2006-08-14, 13:38   #258
smerfeta01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 244

ja dzisiaj farbujê w³oski na jasny br±z szamponem Palette do 24 myæ.

wczesniej na w³osach mia³am z³oty szatyn Garniera.
smerfeta01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-14, 14:27   #259
kasiunia`18
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 783
GG do kasiunia`18

ja mam teraz na g³owie sredni braz,ale szamponetke na spróbowanie z Palette,przyznam siez,e jestem zachwycona tym kolorem

Majusia 19.01.2012r **
kasiunia`18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-14, 14:32   #260
kasiunia`18
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 783
GG do kasiunia`18

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
ja dzisiaj farbujê w³oski na jasny br±z szamponem Palette do 24 myæ.

wczesniej na w³osach mia³am z³oty szatyn Garniera.
moja kuzynka ma teraz ten garniera z³oty szatyn i swietnie to wyglada

Majusia 19.01.2012r **
kasiunia`18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-15, 08:10   #261
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia`18
moja kuzynka ma teraz ten garniera z³oty szatyn i swietnie to wyglada
na moich w³osach powsta³y miedziane refleksy ja wolê jednak ch³odniejsze odcienie, st±d wybór jasnego br±zu palette.
Stary 2006-08-15, 08:51   #262
praline
Zakorzenienie

a ja dzis maluje w³osie Blondem garnier color naturals . Nazwa farby z blondem nie ma nic wspólnego
Stary 2006-08-15, 12:14   #263
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Wiadomo¶ci: 5 576

A czy która¶ z was u¿ywa³a farby Brillance, odcieñ Ciemny Br±z ? W katalogu wygl±da bardzo ³adnie , ale na w³osach pewnie wyjdzie czarny, jak wiêkszo¶æ ciemnych br±zów Mimo wszystko mam ochotê zaryzykowaæ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-15, 12:35   #264
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
A czy która¶ z was u¿ywa³a farby Brillance, odcieñ Ciemny Br±z ? W katalogu wygl±da bardzo ³adnie , ale na w³osach pewnie wyjdzie czarny, jak wiêkszo¶æ ciemnych br±zów Mimo wszystko mam ochotê zaryzykowaæ
wiêkszo¶æ br±zów na w³osach od razu po farbowaniu wychodzi du¿o za ciemna nie lubiê dodatkowo jak farba wygl±da tak sztucznie na w³osach, ze od razu widaæ, ¿e siê farbowa³o. Na szczê¶cie po ok. 5 myciach farba zaczyna siê wyp³ukiwaæ i powstaje fajny efekt .. i kolor
Stary 2006-08-15, 17:04   #265
elolka
Raczkowanie

a ja sie nie moge doczekac kiedy kupie sobie ten ciemny blond i zrobie eksperyment jaki efekt (i czy wogole jakis) osi±gnelam napisze jak najszybciej
oby mi tylko w³osy nie wypad³y ca³kiem po tym farbowaniu
Stary 2006-08-15, 17:06   #266
elolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez praline
no jasne!!! koniecznie zdaj relacje jak suie udalo i moze bys zalaczyla foteczki?? jestem baaardzo ciekawa i zycze POWODZENIA
niestety zdjec z przyczyn technicznych raczej nie zamieszcze - nie posiadam aparatu cyfrowego niestety...
Stary 2006-08-16, 16:53   #267
elolka
Raczkowanie

mia³am zdac relacje z tego farbowania tym ciemnym blondem no wiec jakies pol godziny temu wysuszylam wlosy, obejrzalam w lustrze na rozne sposoby i moja relacja jest taka: farba garniera w³osow mi nie uszkodzi³a zabardzo i ³adnie sie b³yszcz±, czerwonych refleksow jest jakby mniej (a moze sie przemieni³y w rude, których jeszcze troche zaduzo jest) ogolnie to zachwycaj±cych rezultatów brak, ale te¿ nie moge powiedziec zeby nie by³o absolutnie zadnych
moze za tydzieñ czy dwa jeszcze raz sproboje z tym bondem... hmm...

a tak przy okazji: s³ysza³am o p³ukankach (jakie¶ fioletowe i szaro-matowe chyba) tylko nie wiem, czy to by sie sprawdzi³o przy tym pozbywaniu sie rudawo-czerwonych refleksow??? Mo¿e sie ktos orientuje, albo probowa³?? troche mnie to zaciekawi³o
Stary 2006-08-16, 18:45   #268
nebraska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 996

a ja po wielu eksperymentach znów wróci³am do Vivy Welli (¶redni br±z)To jedyna farba gdzie juz od pocz±tku nie ma rudych refleksów, potem sie pojawiaj± co prawda, ale nie tak szybko jak przy innych farbach

Fragrantica

nebraska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-18, 15:46   #269
KatarzynaJ
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Mój br±z - Joanna Millady - Kawowy br±z. Wyszed³ inny ni¿ na opakowaniu, ale to pewnie efekt tego, ¿e nie mia³am siwych w³osów, a to odsiwiacz jest. W ¶wietle dziennym jest ok., mo¿e ciut rudo¶ci widaæ, ale ba³am siê, ¿e bêdzie gorzej. Farbowane przed chwil±, nie wiem jak d³ugo siê utrzyma bo podobno bez amoniaku i utleniacza
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg w³osy.jpg (60,3 KB, 459 za³adowañ)

Edytowane przez KatarzynaJ
Czas edycji: 2006-08-22 o 18:04
KatarzynaJ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2006-08-19, 13:11   #270
n_itka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

ja farbuje moje brazowe wlosy na braz ;D swoj naturalny mam zimny i dosc plowy, szarawy, ciemny
ostatnio pokusilam sie na opalizujacy braz 100% garnier, ale po 3-4 tygodniach jakos zrudzial, poza tym farbe oceniam raczej przecietnie, wysuszyla mi wlosy, brakuje im polysku, brak odzywki
wczesniej farbowalam londa - mocca i calkiem przyjemny kolorek wyszedl, z tym, ze po 3 farbowaniu zaczely wypadac mi wlosy i rezygnowalam (ale zaczelam tez wtedy uzywac prostownicy...), poza tym dosyc smierdzial, plusy takie, ze byla odzywka, latwo sie nakladala i wlosy wygladaly ladnie, zdrowo (zdjecie 1)
wklejam tez moj opalizujacy brazik po kilku tygodniach (pozostale zdjecia - widac ze odcien zmienia sie w zaleznosci od swiatla )
teraz marzy mi sie jakis jasny, karmelowy braz w takim typie http://www.mcnblogs.com/thehotblog/a...ssica_alba.jpg wlasciwie podchodzacy nawet pod blond http://z.about.com/d/beauty/1/0/V/G/Jlo.jpg
ale zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac, jaki odcien farby, jaki okreslic ten odcien, chce ale boje sie isc do fryzjera, coby mi czegos nie schrzanil
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg P1010115-2.jpg (120,9 KB, 398 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1010072-2.jpg (112,2 KB, 116 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1010042-2.jpg (95,3 KB, 168 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg P1010036-2.jpg (99,9 KB, 86 za³adowañ)
n_itka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.