|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
a ja zaaplikowałam pierwszy raz amlę na jakąś godzinkę. śmierdzi niesamowicie
![]() edit: wlosy sa już suche. błyszczą się, sa w miarę sprężyste (jak na mój puch), ale nie nawilżone. następnym razem potrzymam ja dłużej ![]() jakich masek/ odzywek używacie po jej zmyciu? Edytowane przez phenomena Czas edycji: 2011-05-27 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi sie wydaje, ze amla w ogole wlosow nie nawilza. Przynajmniej w moim wypadku. trzymam zawsze cala noc. Cyba nie sluzy mi ten olejek. Chetnie za to wyprobowalabym heenare. Kusi mnie ![]() Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2011-05-27 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2733 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez sie nie sprawdzila jako nawilzacz, stosuje wylacznie na skalp. Jak ja skończę chce kupic odzywke Dabur. Tylko szkoda, ze takie duze pojemnosci. Wole cos mniejszego, by miec mozliwosc zmiany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2734 |
Raczkowanie
|
ja wlasnie zamowilam heenare
![]() na helfach ma bardzo dobre opinie i tutaj tez widze ze zadowolone, wiec sie skusilam ![]() moze mi szybciej wloski po niej urosna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2735 |
Rozeznanie
|
heenara jest bardzo dobra zużyłam pół butelki a zamawiałam gdzieś z 1,5 miesiaca temu i jest jedynym olejkiem który powstrzymał mi wypadanie włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2736 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny , a co myslicie o nastepujących olejach :
* olej z korzenia łopianu -> http://allegro.pl/olej-z-korzenia-lo...635342644.html * olej sesa -> http://allegro.pl/sesa-ayurwedyjski-...620774184.html * olejek migdałowy -> http://allegro.pl/bajaj-almond-migda...624474595.html Miała któraś z Was? Który byście najbardziej poleciły? Pytam, bo nie stać mnie na zakup wszystkich trzech ![]() Obecnie zakupiłam olej Amla Dabur i Vatica Olej kokosowy. A chciałabym dokupić jeszcze któryś z powyższych i mieszać je ![]() Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2011-05-28 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2737 |
Rozeznanie
|
ja planuje kupic z korzenia łopianu słyszałam ze jest swietny i super nabłyszcza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2738 |
Raczkowanie
|
rowniez mam problem z wypadajacymi wlosami, wiec mam nadzieje ze heenara cos zaradzi
![]() smutna_dziewczyna rowniez wzielabym z korzenia łopianu. czytałam o nim i ma bardzo dobre opinie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2011-05-28 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2740 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a co możecie powiedzieć o tym olejku
http://www.helfy.pl/bhringaraj-wypad...e-eclipta-alba używała go któraś z was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja stosowalam je na zmianę, jednak nie przekonałam sie do amli i jej zapachu. i chce sie jej pozbyc. Mam nadzieje, ze heenara lepiej sie sprawdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() używałam jej solo, ale tylko nabłyszczała, a w połączeniu z kokosem włosy są nawilżone i błyszczące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny! OD jakiegos czasu Was podczytywalam, zachecona pozytywnymiopiniami kupilam sobie puder amly z mazidel. W internecie widzialam,ze kolor jest bezowy. Natomiast kolor mojej amli gdy jest sucha to ciemny braz, czy tak ona powinna wygladac?
![]()
![]() |
#2746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zakupiłam PARACHUTE coconut oil, wypróbuję, do tej pory tylko Vatikę kokosową stosowałam.
![]() |
![]() |
#2747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale: zakrętka pęka bardzo łatwo, trzeba go rozgrzewać w gorącej wodzie, śmierdzi i tani nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2748 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Amla w proszku ma jasno-brązowy kolor, ale sprawdź, czy twoja mieszanka nie zawiera np. rithy lub shikakai; proszek wtedy może mieć kolor ciemno-brązowy. Cytat:
edycja: Odnośnie zapachu amli, próbowałyście Amlę Lite Dabura ? Ma bardzo delikatny i chyba całkiem przyjemny zapach, a z efektów byłam bardzo zadowolona.
Hazaaron Khwaahishen Aisi, Ki har Khwaahish pe Dam Nikle... (Mirza Ghalib) Thousands of Desires...and each worth dying for... Edytowane przez meili Czas edycji: 2011-05-29 o 09:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Zadomowienie
|
Na porost nie podziałał, to fakt.
![]() A czy ktos mógłby się wypowiedzieć o szamponie Shikakai w pudrze? http://allegro.pl/hesh-shikakai-szam...html?source=oo Nie chodzi mi o to, czy myje, bo na Helfach sa zachwyty w tym temacie, ale w jakim stopniu poprawił stan włosów i czy w ogóle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moglabys mi doradzic w jaki sposob stosowac tzn.czstotliwosc,ilosc trzymania na glowie zeby uniknac farbowania? Czy raczej jest to nieuniknione?I czy ewentualnie jest jakas mozliwosc wyplukania tego koloru ktory powstanie? Bo wlosy pouzyciu amli sa naprawde bardzo ladne. A moze moglabys mi doradzic altrnatywnie jakis olejek ktory ma porownywalne dzialanie tj. chodzi mi o to,zeby byl efekt wygladzenia i pogrubienia wlosa,ale zeby nie zawieral zadnych olejow mineralnych ,parafin, silikonow, chociaz na silikony rozpuszczalne w wodzie bym sie nie obrazila;d Bo mam wprawdzie geste wlosy, ale sam wlos pojedynczy jest cienki. POza tym moje wlosy maja tendencje do puszenia sie i sa suche. Narazie nie mam czasu na przegladanie watku. Dlatego za taka liste olejkow bylabym wdzieczna ![]() Czytalam,ze bez oleju mineralnego jest olejek jiva i z khadi. Olejek amla jiva przyciemni mi wlosy? Bo z tego,co widzialam to jest tam olejek jasminowy itd. Natomiast z khadi amle widzialam ,ale jest tam henna i inne mieszanki przyciemniajace.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-05-29 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2752 |
Rozeznanie
|
pseudofeministka,
Wydaje mi się, że jeżeli nie zastąpisz amlą szamponu i będziesz ją używać okazjonalnie (powiedzmy raz na tydzień) to nie powinno się nic z kolorem dziać. Amla nie pofarbuje ci włosów, nie ma obawy! ![]() Nawet jeżeli je przyciemni to myślę, że nie będzie to efekt długotrwały. Co do olejów, to na suche włosy zdecydowanie polecam raczej olejek kokosowy, np. Parachute (ale stara wersja, czyli ta bez dodatku olejku Ylang Ylang). Nie używałam olejków z Jivy czy Khadi, więc nie mogę się wypowiedzieć na ich temat.
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2754 |
Zadomowienie
|
Własnie zaaplikowałam Parachute coconut z Amlą, planuję potrzymać jakieś 2 h i zmyć! ... Generalnie pierwszy raz Parachute próbuję, zawsze Vatikę coconut stosowałam, konsystencję ma całkiem inną, intensywność zapachu mniejsza, zobaczymy jak działa
![]()
![]() |
#2755 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się. Amla tylko troszkę przyciemnia i efekt ten jest krótkotrwały. No i widoczny raczej na jasnych włosach. Wątpię czy na ciemnych w ogóle zauważalny. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
A parachute stara wersja to ta w niebieskiej plastikowej butelce? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do Amli w proszku i ogólnie olejków z amlą, z tego co zaobserwowałam, zmieniają odcień jasnych włosów. Na ciemniejsze nie wpływają w znaczący sposób, czyli dokładnie to co powiedziała majreg. Moja siostra ma włosy w kolorze ciemny blond i Amla jej nie zmieniła odcienia, ja mam jasny blond i moje faktycznie się pod jej wpływem zmieniły, ale mi i moim bliskim się w sumie ten efekt podoba. Lekkie przyciemnienie jest, i ocieplenie barwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam bardzo cienkie włosiska, i Vatika odżywia je i są takie puszyste, niestety Parachute zrobił je jeszcze bardziej ciensze i rzadsze ![]()
![]() |
![]() |
#2758 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
Czyli każdy musi wypróbować na własnej skórze (włosach) co komu odpowiada
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2760 |
Zakorzenienie
|
Czy Wam tez podczas aplikacji olejow placza sie wlosy na dloniach? Brrr nienawidze tego!
Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2011-05-31 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.