|
|
#2851 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Cytat:
Kiedyś po nafcie widziałam niesamowite efekty, teraz praktycznie w ogóle, a jest najbardziej uciążliwa do zmywania, jak dla mnie. Wydaje mi się, że przyczyna leży w zdrowszych włosach. Na zniszczonych (przynajmniej moje takie były) widać jej działanie. Natomiast na zdrowszych już szału nie robi
|
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=8d6bb8e295b6f8a6661e98c da8040e22ff42086f_6577a3b fbbbd4;37996721]Ja robię teraz sposobem blogowiczek i sprawdza się jeszcze lepiej..., a mianowicie w atomizerze mieszam troszkę wody, daję Kallosa 3 łyżeczki [lub inną odżywkę], trochę gliceryny, oleju rycynowego, nafty i dokładnie wstrząsam. Wtedy elegancko wszystko ładnie i równo rozpyla się na włosach, trzymam 30 minut, myję 3 razy szamponem i potem już normalnie Kallos na godzinę pod czepek i ręcznik i włosy są jak z reklamy
[/QUOTE]dziś kupiłam sobie taki mały atomizer i koniecznie przy następnym myciu wypróbuję twoja metodę Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
na początku przygody z naftą tez zmywało mi się ją najgorzej ale po tylu latach zabawy z nią, jestem w stanie zmyć ją za pierwszym razem... myślę więc, ze wy też się nauczycie
|
|
|
#2854 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie
W parze szedł również problem z ich układaniem.Aż sama nie mogę uwierzyć,że nafta pomogła mi za pierwszym razem,gdzie ja nadaremnie próbowałam różnych rad i sztuczek.Oby ten efekt pozostał jak najdłużej.Mam nadzieję,że nie bardzo się rozgadałam,ale chciałam dorzucić swoje 5 groszy.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozgaduj się częściej
|
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Pani Mizantrop
|
Nafta (Kosmed z witaminami A i E) razem z kokosową Vatiką uratowały mi włosy, które przez rok leciały garściami.
Wcześniej za każdym razem jak przeczesałam włosy ręką, zostawało mi na dłoni przynajmniej kilkanaście włosów, były wszędzie: na podłodze, na pościeli, na ubraniach. Do tego włosy były oklapnięte, ciężko zwisały, puszyły się i nie miały połysku. Skóra głowy mnie też swędziała i włosy szybko przetłuszczały się u nasady. Próbowałam wielu różnych specyfików, jedynym który nie okazał się niewypałem była mgiełka skrzypowa Farmona Radical. Podczas jej stosowania skóra mnie już tak nie swędziała i włosy były odrobinę dłużej świeże. Jednak ta mgiełka ma wysoko w składzie alkohol i bardzo wysuszyła mi włosy (bo jak głupia psikałam nią zamiast na samą skórę głowy to też na włosy). Po kilku miesiącach ścięłam włosy, z długości do pasa na boba do ramion. Miałam nadzieję, że trochę odżyją, ale nie, przez kolejne pół roku dalej wypadały jak szalone. Jakoś we wrześniu tego roku poczytałam na KWC na temat nafty i kupiłam. Przelałam do butelki z atomizerem i co drugi dzień spryskiwałam włosy i skórę głowy. I już po pierwszym razie widać było poprawę. Obecnie używam Vatiki 2-3 razy w tygodniu i raz nafty, nakładam na całą noc i rano zmywam. W najgorszym okresie mogło mi wypadać około 200-250 włosów każdego dnia, teraz wypada mi może 25-30. Włosy są miękkie, gładkie i błyszczące i już się nie boję, że niedługo wyłysieję
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
no to super; nafta działa.
ja nie mogę jakoś się zmobilizować i częsciej sięgać po naftę. dziś mam ja na głowie pod olejem , trzeba będzie dokupić bo resztę dziś wylałam na włosy. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2858 |
|
Konto usunięte
|
Witam
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2860 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Raczkowanie
|
Tez zakupilam naftę, nalozylam pierwszy raz i efekty byly wow, ale do maski potem dolozylam 2 krople hydrolizatu keratyny i juz sama nie wiem od czego mialam takie piekne wloski
odczekam pare dni i naloze tylko nafte... oby bylo wow
|
|
#2862 |
|
Przyczajenie
|
Mamy weekend, a to idealna pora, by zrobić włosom całodzienną kurację i nie pokazywać się ludziom na oczy. Właśnie siedzę sobie z hojną warstwą mieszanki oleju rycynowego z resztką arganowego, która stała sobie na dnie buteleczki i prosiła o zużycie. Takie terapie zaczęłam jakieś dwa miesiące temu, właśnie od oleju rycynowego i przy okazji mama opowiedziała mi o nafcie. Miała identyczny zwyczaj zamykać się na cały dzień w domu z natłuszczoną głową i modlić się, by nie było gości.
Jak dotąd, z olejków jestem dosyć zadowolona. Dosyć, bo efekty są cudne, ale za to diabelnie niewygodnie mi się odżywkę rozprowadza: włos mam długi i obfity, choć cienki, i nakładanie gęstego olejku zajmuje strasznie dużo czasu. Dlatego zastanawiam się nad naftą. Czy jest różnica w konsystencji? I w ogóle, co uważacie za lepsze - olejki czy naftę? Jutro wybieram się do apteki. Jak umyję głowę.
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Nafta jest zdecydowanie łatwiejsza w nakładaniu
mam lekką konsystencję, ja rycynke mieszam z innym olejkiem (np green pharmacy) podgrzewam i nakładam na skalp, masuje, masuje, później przeczesze grzebienieniem po długości dodaje jeszcze troszkę na koncówki i całe włoski mam w oleju, zajmuje mi to 10-15, bo sam masaż troszkę trwa
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam nafte z drożdzami
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nada się w połączeniu z naftą?
|
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ten z papryczką też miałam, po dwóch zuzytych buteleczkach, pojawiło mi sie mnóstwo bejbików zadowolona jestem z tych olejków ja tak robię,że na skalp dalej olejek a na resztę włosów -tuż przed myciem nafte
02.03.12-aparatka góra 26.10.12-aparatka dół Włosomaniaczka 01.04.12 olejowanie, wcierki, świadoma pielegnacja Edytowane przez slodka_dzaga Czas edycji: 2013-01-12 o 16:33 |
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Przyczajenie
|
Ja stosuję odżywkę właśnie z nafty - jest rewelacyjna
Składniki to 2 łyżeczki nafty kosmetycznej, łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka oleju rycynowego, żółtko z jajka oraz 2 ząbki czosnku. Wymieszane składniki wcieramy w skórę głowy, owijamy głowę ręcznikiem i utrzymujemy w ten sposób na jakiś czas (30min-1h). Odżywkę nakładamy w zależności od zaobserwowanych efektów, nie częściej niż co tydzień. Po 2-3 zabiegach zmniejszamy częstotliwość (raz na dwa tygodnie lub raz na miesiąc). |
|
|
|
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
obawiałabym sie tego czosnku;/
....ale nie ukrywam że uwielbiam go jeść
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
Ja teraz używam nafty kosmetycznej z witaminą A+E, mam nadzieję, że przyśpieszy mi porost włosów
.
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
ta nafta tak śmierdzi, ze ja się ją boje nakładać na skalp, boje sie podrażnienia...
|
|
#2871 |
|
Przyczajenie
|
Witam
mam pytanie czy nafta kosmetyczna (ja mam z mineralami) moze powodowac puszenie sie wlosow? Teraz jest okres grzewczy - wszedzie jest suche powietrze i nosimy czapki przez co wlosy sa w zlym stanie. Postanowilam je troche odrzywic i na skalp nakladam olejek rycynowy a na reszte dlugosci nafte. Na drugi dzien koncowki tak mi sie pusza i elektryzuja, ze jedyne co moge zrobic to zwiazac wlosy ![]() Czy moze ktos mi napisac co ja zle robie? Chcialam miec piekne gladkie i lsniace wlosy a mam jakis koszmar. (Wiem ze pewnie juz ktos sie o to w tym watku o to pytal - ale niemam niestety az tyle czasu aby przeczytac prawie 100stron )
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2874 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam wtrącić swoje trzy grosze na temat nafty i wykorzystać tę okazję do przywitania się na Wizażu. Witam
Nafty używam od ponad 2 miesięcy. Włosy strasznie mi wypadały i nie chciały za nic rosnąć. Starsza pani sąsiadka wpadła na ciacho i jakoś tak w przypływie szczerości opowiedziałam jej o problemie Poleciła mi wsmarowywanie nafty w skórę głowy na 10 minut przed każdym myciem. Na początku nie widziałam żadnych efektów poza przetłuszczonymi włosami (nie umiałam dobrze wypłukać nafty). Po dwóch miesiącach muszę przyznać że kuracja przynosi efekty. Włosy w końcu rosną ( z pół centymetra miesięcznie przeskoczyłam do dwóch centymetrów), mniej wypadają i od kiedy nauczyłam się jak ją zmyć z głowy to są uniesione u nasady a nie klapnięte jak przez ostatnie lataZapachu nafty nie trzeba się bać, może i jest on odrzucający przy samej aplikacji, ale po zmyciu i wyschnięciu włosów nic nie czuć, przesuszenia włosów nie zaobserwowałam, Jedyny minus jaki zauważyłam to wypłukiwanie się koloru. Mam swoje włosy w kolorze bardzo jasnego blondu, farbuję je na bardzo ciemny brąz i niestety od czasu kiedy stosuję naftę kolor dużo słabiej trzyma, nigdy nie trzymał rewelacyjnie bo moje włosy ciężko się farbuje, ale teraz odrost blaknie w tempie błyskawicznym. Wybaczcie że tak się mocno rozpisałam w pierwszym poście
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja już jakiś czas temu pisałam, że stosuje i że efektów nie widzę. Widocznie za rzadko ale boję się co mycie nakładać naftę. Miałam teraz dłuższą przerwę w nakładaniu nafty, ok 1 miesiąc i strasznie mi włosy zaczęły wypadać więc powróciłam i od wczoraj będę nakładać tylko nie wiem czy nakładać za każdym myciem, znaczy przed. LuksTorpeda
jak często nakładasz naftę? Prostujesz włosy?Pozdrawiam
|
|
#2876 |
|
Przyczajenie
|
Nakładam przy każdym myciu głowy, więc codziennie lub co drugi dzień
Włosów nie prostuję.
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie drogie Wizażanki
Co do zmywania polecam mycie letnią wodą. Znacznie ułatwia to jej spłukiwanie ! |
|
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
Spróbuję z tą letnią wodą. Ja zawsze 2 razy nakładam szampon... Teraz używam Schwarzkopf- Gliss Kur ale nie za bardzo mi odpowiada. Chyba dove do włosów łamiących się był lepszy, a Wy czego używanie? Jaki szampon najlepiej zmywa naftę?
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
każdy zmywa ją bardzo dobrze, kwestia wprawy i techniki.
|
|
|
#2880 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Dziwna sprawa, no i też nie za fajnie, bo kiedyś naprawdę dawała efekty

[/QUOTE]

W parze szedł również problem z ich układaniem.Aż sama nie mogę uwierzyć,że nafta pomogła mi za pierwszym razem,gdzie ja nadaremnie próbowałam różnych rad i sztuczek.Oby ten efekt pozostał jak najdłużej.Mam nadzieję,że nie bardzo się rozgadałam,ale chciałam dorzucić swoje 5 groszy.

jak często nakładasz naftę? Prostujesz włosy?