![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: BREVOXYL-komu pomógł?PISZCIE FANI TEGO SRODKA!
Myciem trzy razy dziennie można sobie nawet zaszkodzić
![]() Z doświadczenia - kiedyś w walce z trądzikiem stosowałam coraz bardziej drastyczne metody, doszłam do mycia trzy razy dziennie, dwa razy mydłem siarkowym, raz żelem Garniera. Efekt był taki, że na początku wydawało się być lepiej, a potem było tylko gorzej... i gorzej... i gorzej ![]()
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
twarz myje 3razy dziennie ponieważ, moja cera jest dosc przetłuszczona... i poprostu lepiej sie czuje jak umuje ja jeszcze po południu. a krem nawilzajacy (narazie) jest mi nie potrzebny.
w pon. wybieram sie do dermatologa, moja kumpela byla i od razu przepisala jej jakis lek robiony na zamowienie(nie znam jeszcze nazwy) w kazdym razie ona przecierala twarz tym płynem i zeszlo jej wszystko w mgnieniu oka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Nic dziwnego, że cera jest przetłuszczona, skoro myjesz ją trzy razy dziennie i nie nawilżasz.
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dokładnie. Radze zaglębic sie troche w wątki o pielęgnacji tłustej cery,bo widać ze nie do konca wiesz ze pogarszasz tylko sprawe nie uzywając kremu nawilżającego
![]() |
![]() |
#275 |
po prostu Łinli
|
to może ja sie poświęcę chwilę na uświadomienie tej Pani
![]() ![]() iskiereczko to, ze cera się przetłuszcza nie znaczy, że jest nawilżona. Wręcz przeciwnie, taka cera bardzo często bywa odwodniona- przez mycie 3x dziennie, przez używanie silnych środków wysuszających- działaś wręcz przeciwnie niż powinnaś i szkodzisz sobie. Ty ją przesuszasz, a ona przez to produkuje więcej "tłuszczyku", broniąc się przed wysuszaniem. Więc jest coraz gorzej zamiast lepiej. Każda cerę należy nawilżać! kup porządny krem nawilżający, poużywaj przez kilka dni np na noc i od razu zobaczysz różnicę
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
dzieki Pani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
Dziewczyno spokojnie nie denerwuj się. Tylko się nieździw jak sam dermatolog zaleci ci krem nawilżający. Bo to co robisz ze swoją cerą - mycie twarzy 3 razy dziennie i zero nawilżania woła o pomste do nieba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Edytowane przez Fisiasia Czas edycji: 2009-03-23 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Rozeznanie
|
![]()
no hej, teraz ja o cos opytam... odstawilam po 3 miesiecznej kuracji brevoxyl, efekty male cos :/
widze, ze moja cera jest przesuszona tym wszystkim, oczywiscie uzywam kremu nawilzajacego humektan, ktory stopniowo mysle, ze poprawi moj stan skory na twarzy ![]() martwi mnie jednak, ze cera stala sie taka jakas dziwna... nie wiem nie umiem tego opisac, tak jakby mi wypalilo naskorek zewnatrz i pokazal sie ten pod spodem :P taki brzydkowaty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czy ktoras z was ma podobny problem, napiszcie jak wy z tym walczycie... niedlugo sie wybiore pewnie do dermatologa innego, bo moja byla derm to pomylka ![]() zapomnialam dodac, ze mam strasznie jasna karnacje skory, a opalanie mi nie sprzyja :/ Edytowane przez Fisiasia Czas edycji: 2009-03-25 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Stosowałam brevoxyl wiosną zeszłego roku z powodu wielkich zaskórników na nosie, koło nosa i na brodzie. smarowałam wieczorem cienko, a po kilku minutach nakładałam mój codzienny krem na noc. Przez pierwszy tydzień skóra była troszeczkę zaczerwieniona i łuszczyła sie, ale po 2 tygodniach już było widać wyrażną poprawe (zaskórniki były dużo bledsze). Stosując się do ulotki używałam tego 3 m-ce chociaż nie było takiej potrzeby.i dopiero teraz powoli pojawiają mi się nowe zaskórniki i być może znowu sobie zaaplikuję
![]() Ja bardzo polecam. A trzeba by tu dodać że mam atopowe zapalenie skóry, więc cera jest bardzo wrażliwa a zniosła to nadzwyczaj dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
![]()
no i nikt mnie nie wesprze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oprócz tego bardzo teraz nawilzam buzię, codziennie rano i wieczorem ziaja calma jako ukojenie po kwasach-efekty super myślę, że nie powinnaś już katować skóry mikrodermabrazją, bo moze być jeszcze gorzej... a tereaz już wiosna, słonko przygrzewa więc nie warto. może chociaż lekki krem brązujący wyrówna Ci koloryt i zobaczysz różnicę ![]()
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-03-30 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Nie wiem dlaczego tak długo nie kupowłam tego kremu bo słyszałam już o nim dawno temu. Jest najlepszym środkiem na trądzik jakiego używałam kiedykolwiek! Z trądzikiem zmagam się od 3 lat i wydawałam mnóstwo pieniędy na drogie kremy, toniki, maeczki, pianki, etc. A teraz po tygodniu użytkowania mogę spokojnie wyjść z domu bez maskowania tego całego syfu, który miałam na twarzy! Najgorszym moim problemem były policzki. Cae usiane w zaskórnikach. Czoło tez nie wyglądało najlepiej, ale mogłam to jakoś znieść, ale te policzki.. Naprawdę ten krem działa cuda, bo teraz nawet w ostrym świetle niewidac ani jednej grudki! Czoło też powraca do normy, chociaż widac jeszcze parę grudek i przebarwień, ale po nałożeniu niewielkiej ilości podkładu moja cera jest niemal idealna! Jedynym minustem jest to, że baaardzo przesusza skórę. Używam go codziennie na noc. Pod makijaż raczej się nie nadaje, chyba że mamy dobrze nawilżoną skórę i nałozymy go bardzo mało - ściąga.
Polecam ten krem z całego serca, tak łatwo miec piękną cerę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
ja tez jestem fanka tego kremu.
uzywalam wczesniej differin,ale zmartretowal mi moja twarz. Mialam po nim okropne czerwone placki,mega przesuszenie i wysyp,ktory sie nie skonczyl nawet po 3 mcach. w koncu dalam sobie z nim spokoj. Potem dermatolog przepisala mi skinoren. Swietny,bardzo mi pomogl.Do tego zlikwidowal wiekszosc przebarwien,ktore spowodowal wczesniej Differin. Po mniej wiecej pol roku uzywania skinorenu zdecydowalam sie zakupic dodatkowo inny krem na tradzik,gdyz balam sie ,ze skora sie za bardzo przyzwyczaja do kwasu azelainowego. Brevoxyl to moj strzal w 10!!!! Nakladam go tylko co druga noc,a w dzien pozadne nawilzanie z antyoksydantami. u mnie to wyglada tak: 1 noc-brevoxyl 2 noc-skinoren 3 noc-serum z vit C 4 noc-brevoxyl 5noc-skinoren 6 noc-serum z vit C w ciagu dnia krem Clinique Super Thirsty Relief gel( baaaardzo mocno nawilzajacy i szybko wchlaniajacy sie) ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Jeszcze od siebie dodam,ze bardzo mi pomaga w utrzymaniu nawilzenia skory woda termalna. Najbardziej lubie Avene i LRP. pomimo,ze czesto uzywam Brevoxyl i Skinoren to nie mam podraznienia ani przesuszenia skory chyba glownie dzieki wodzie termalnej. Dlatego dalam sobie spokoj z tonikami,bo woda termalna oprocz nawilzania niewiarygodnie lagodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Konto usunięte
|
musze to kupic;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
frostis a co to za serum jesli moge zapytac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Witam, a od chyba 4-5 dni stosuję Brevoxyl... Na początku super, widziałam poprawę, wygładziło mi się wszystko. Ale dzisiaj to myślałam, że umrę... Nie dość, że po przebudzeniu miałam twarz czarwoniastą to jeszcze tak przesuszonej to chyba dawno nie miałam. I chyba mi uczulenie wyszło :| Poszłam do apteki, dały mi tam wapno i krem Alantan Plus. Eh...
![]() Ale czytając to, co Wy o nim mówice to mam nadzieję, że to tylko takie przejścowe. I wiem, że musze duuużo ją nawilżać. Krem Nivea wystarczy? ![]() Oby mi tez pomógł! ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() odstaw brevoxyl i smaruj się tym co masz, aż przejdzie
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-04-18 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
Brevoxyl?Najgorszy środek jaki miałam.Pomimo nawilżania dosłownie zdrapywałam strupki naskórka...Skóra czerwona,podrażniona..Coś strasznego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
Skoro działa za mocno, że zdrapuje się strupki z naskórka, to chyba znaczy, że lepiej zacząć go stosować rzadziej..? Ja jak mam zbyt mocny przesusz od Brevoxylu, robię dzień przerwy i jest ok.
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Wystarczylo jedno smarowanie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to faktycznie niedobrze, mi zaczerwienienie po brevoxylu schodzi po kilku godzinach od zmycia... ech, i weź tu człowieku mądry bądź i komuś coś doradź, jak co osoba, to inna opinia ![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Dokładnie :P
Ja nawet się połapać ze swoją skórą nie mogę.Alkoholowe kosmetyki moge godzinami na twarzy trzymać w postaci nasączonych wacików a jak dochodzi do leków typu brevoxyl to boje się do lustra spojrzeć :P a co najgorsze-jak jest tak bardzo podrażniona skóra plus ten schodzący naskórek to w żaden sposób nie da się tego zamaskować ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
I ja mam pytanie, odnośnie nawilżania
![]() Aaa, mam jeszcze krem na noc Nivea regenerujący, do skóry mieszanej. Czy któraś z Was go używała i czy będzie lepszy? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#296 |
Przyczajenie
|
![]()
BREVOXYL jest super.
![]() natrafiłam na niego po dwóch latach walki z trądzikiem ![]() efekty są super. po tygodniu wszystkie krostki mi zniknely. nakładałam go na noc, a w ciagu dnia stosowałam krem nawilżający, bo rzeczywiscie bardzo wysusza skore, ale to nic :P dzis mija 2 tydzien kuracji i nareszcie moge nazwac moja twarz twarza ![]() na prawde wszystkim go polecam. pozdrawiam i zycze udanej walki z tradzikiem. ![]() Edytowane przez kasiulkakasiulka Czas edycji: 2009-04-25 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
U mnie przez pierwsze dwa tygodnie też było fajnie, wydawało mi się, że cera coraz lepsza i w ogóle. Po miesiącu stosowania odstawiam go, bo praktycznie nie ma różnicy z tym, co było przed, nadal wyskakuje mi masa niedoskonałości, ostatnio nawet ropniaki w większej ilości niż przed
![]()
![]() |
#298 |
Zadomowienie
|
Brevoxyl to jedyny specyfik, który mi pomógł. Bardzo szybko twarz zrobiła się ładniejsza, przestały się pojawiać ciągle czerwone kropki. Najpierw stosowałam 2 x dziennie, wysuszył mi wtedy skórę, a potem 1 x dziennie i przesuszenie zniknęło stopniowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
a ile czasu już go stosujesz?
![]() |
#300 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Weeź mnie nawet nie strasz.. ![]() a jak ten Atrederm? Skuteczny? Pytam w razie gdyby stało mi się to samo co Tobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.