|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: domowe sposoby na cellulit
Cytat:
|
|
|
#302 |
|
Rozeznanie
|
a wiecie... tak sie zastanawiałam własnie , czy wszystkie te sposoby walki z cellulitem w tym wieku mają sens?
tzn napewno jakiś mają , ale chyba nie ma co liczyć na jakieś wielkie efekty , bo popatrzmy - jeszcze dojrzewamy , nasze ciało sie zmienia i nie sądze by nam teraz to coś pomogło. Może ew. ujędrnić skóre albo nastawić ją na to co ją czeka w przyszłości ![]() Bo fakt faktem - walcze z celulitem nie od dziś , trwa to już naprawde spory okres czasu i.. nic! jest jeszcze więcej tego niż było... choć najgorzej mają chyba osoby , które zatrzymały sie wzroście.. bo nie wiedzą czy jeszcze urosną czy nie , czy ewentualnie gdyby urosły celulit zniknie czy nie...czy mają już teraz sie katować .. czy tylko "powierzchniowo" walczyć z nim... okropność no!
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mysle ze walakma sens
bo no te masaze cwiczenia kremy...to troche pomaga i moze dybysmy wcale nic nie robily to byloby jeszcze gorzej.a jesli komus teraz uda sie to zwalczyc to pozniej juz tylko balsamuje sie itp tak profilaktycznie byl cell nie wrocil ![]() ja niestety nic oprucz diety nie robie ale musze to zmienicod dzis wieczorkiem zamiast wylegiwania sie w goracej wodzie bedzie cieplo zimny prysznic[co z tego ze ochlapie cala lazienke hehe]i naloze na siebie maslo AA i krotki masazyk chociaz przy tymno a popoludinu pocwicze cos obowiazkowo tak tak ta niedlugo beda wakacje[juz za 216 dni
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia
![]() peeling kawowy + balsam anty i zielona herbata to najlepsze sposoby ![]() ale i tak najlepsze są cwiczenia, pływanie, BIEGANIE i ROWER
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#306 |
|
Przyczajenie
|
HeY !
![]() Apropo cellulitu.. to ja slyszlalm, ze skakanie na skakance pomaga :PP Zaczelam probowac ale skonczylo sie na drugim dniu :P A jak mozna pozbyc sie celulitu niewychodziac z domu ? Oprocz kremu itd. ? Z gory dzieki
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Stepper? Masaż?Hm... chińskie bańki? Jest tegop trochę do wyboru.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#308 |
|
Przyczajenie
|
Hej.
Jestem tu nowa wiec chciałabym się przywitać.![]() Zaznaczam sobie wątek,będe te sposoby po kolei próbowac. dzisiaj spróbuje z peelingiem kawowym i masazem prysznicem. moze jeszcze kostki lodu spróbuje.![]() Pzdr. Pola. |
|
|
|
|
#309 |
|
Przyczajenie
|
Ja słyszałam że na ujędrnienie ud bardzo dobre jest ćwiczenie zwane krzesełkiem. Bardzo dobrze ujędrnia pupę i uda. Oczywiście dobrze do tego stosować różne kremy ujędrniające. Podobno pomaga, ja robię od tygodnia no ale na razie to za krótki okres czasu aby było widać efekty
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny lepszy jest zimny prysznic czy zimno-ciepły ?
|
|
|
#311 |
|
Przyczajenie
|
Zimno- ciepły, poprawia krążenie
A krzesełko polega na tym że opierając się o ścianę "siada się" w takiej samej pozycji jak siedzi się na krześle Wygląda to tak, tylko że na pełnych stopach http://www.trenuj.overground.com.pl/pics/krzeselko.jpg |
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Mam 17 lat i mam lekki cellulit na pośladkach i udach. Masuję się codziennie rano i wieczoram gąbką ( ostrą stroną) i samruje kremem antycellulitowym SORAYA. Chciałabym zacząć brać jakieś tabletki antycellulitowe i żeby cena również była w miarę. co polecacie?
|
|
|
|
|
#313 |
|
Przyczajenie
|
jest teraz nowość z Pharmacerisa cellu free w tabletkach 6o szt kosztuje ok. 40 zł
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
peeling kawowy-pieknie wygladza skore ,staje sie przyjemnie mieciusia
![]() prysznic cieply-zimny (koncowy zimny) jazda na rowerze masaze,odpowiednie balsamy-ja osobiscie polecam nivea good-bye cellulite,wygladza,nawilz a i swietnie pachnie ![]() woda mineralna |
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywala moze ktoras z Was tych alg ?? Ciekawa jestem opinii ...
http://www.allegro.pl/item614049239_...a_otylosc.html |
|
|
|
|
#317 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, żadne kremy na to dziadostwo nie podziałają! Wygładzają, to prawda i nawilżają dobrze ale to wszystko. A niektóre są tak drogie że szkoda gadać ...
|
|
|
|
|
#318 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Masy rzeczy próbowałam na cellulit, ale w końcu okazało się że naprawdę skuteczne są tylko ćwiczenia i dieta. Przynajmniej u mnie
Po 4 miesiącach nie mam śladu cellulitu. A był naprawdę widoczny.
|
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam że jak schudłam cellulit niemal zniknął, ale co z tego jak wyglądałam jak patyk
( jestem z natury chuda i przez chorobę jeszcze schudłam - więc nie było to zamierzone) - wolę być grubsza. Z tego co słyszałam nawet tancerki zawodowe mają cellulit a ruszają się pzecież b. dużo. Lexie ----> a jak ściśniesz skórę to nie widać cellulitu czy tylko np. podczas stania? |
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#322 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Jak dobrze ścisnę to trochę jeszcze widać, ale chyba coraz mniej, więc liczę że zniknie całkiem ![]() Najbardziej mi chyba pomagają ćwiczenia na crosstrainerze/orbitreku. Ostatnio je porzuciłam na parę tygodni, wcześniej podczas ściskania skóry nie było już widać cellulitu a teraz trochę wyłazi. Trzeba wrócić do ćwiczeń
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-25 o 23:32 |
|
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
masaż, masaż i jeszcze raz masaż
najlepiej specjalną masażerką z gumowymi wypustkami, potem krem jakiś antylecculitowy - który najlepiej jest nakładać po gorącej kąpieli, bo wtedy lepiej się wchłania... i ćwiczenia - mogą być w domu, ale jak ktoś nie ma samozaparcia, polecam zapisać się na aerobik
|
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,2...sci_detal.html
może komuś się to przyda
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
a ja walcze z cellulitem od 2 tygodni narazie
ma 19 lat, jest bardzo szczupła, ale tez mnie to dotknęło. Z tego co wyczytałam to mam 2 fazę, ( jak ścisnę skórę to pojawiają się zgrubienia)... głównie na pupie. Co dziennie wieczorem ćwiczę około 20 minut. A podczas prysznicu robię masaż gąbką. włączam sobie przy tym 4 piosenki, ( po 2 na nogę ) ![]() A ćwiczenia robie następujące: Stoję w dużym rozkroku i zginam nogi, liczę do 20. chwilke odpoczywam i tak 3 razy. Potem robie jakby pulsowanie, z tym że nie prostuję do końca nóg, sa one ciągle napięte i to robie 3 serie po 20 razy. A potem znów Zginam i licze do 20 i potem znów pulsowanie. Drugie ćwiczenie: Kładę się na boku i podnoszę nogę do góry 20 raz po 3 serie, a potem drugą nogą ( tą opartą o ziemię) też podnoszę (wewnętrzne mięsnie ud wtedy pracują). I też to robie 3 serie po 20 azy. I to samo z drugą nogą. I ostatnie ćwiczenie : Klęk podparty i podnoszę zgiętą nogę do góry 6 serii po 20 razy na nogę. Na poczatku opierłam się nałokciach ale sprawaiło mi to trudności z koordynacją więc robię klęk podparty.I POWIEM WAM TAK. narazie celulit nie znika, ale uda z przodu mam jędrniejsze. Skóra nie trzęsie się jak galaretka. Nie stosuje żadnego kremu. Ale chyba se kupie ![]() Ale zauważyłam ze pojawiły mi sie drobne rozstępy na pupie nie wiem dlaczego. Wczęsniej ich nie widziałam. ![]() A zawsze myślałam ze jak jestem takim chudzielcem to mnie to ominie... ![]() Acha zapomniałam jeszcze dodać, że często jeżdzę na rowerze.
"...wystarczy odrobina nadziei, pozytywne myslenie, wszystko odmieni..." Edytowane przez Laura90 Czas edycji: 2009-06-24 o 20:15 |
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
hey;] dopiero dołaćzyłam do wizażu bardzo podoba mi się tutaj
![]() a co do tego cellulitu to eh ostatnio zauwazyłam ze tez jestem jego posiadaczką...;/ no ale cóż życie xD. Ja czytałam gdzieś że na cellulit dobra jest witaminka C czyli możemy często pić lemoniadki robione w domku;] ja zakupiłam dzisiaj 1kg cytryny i zaczynam pić. oraz krem na cellulit z Perfecty czy ktoś coś stosował z Perfecty na cell? poprosze o opinię. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
moja mama używała tego kremu, ale nic a nic jej nie pomógł. Za to Lirene bardzo ujędnił jej uda. Ja za to polecm z eveline serum ujędrniające.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
aha no dzięki
ja chciałam z eveline serum kupić bo duzo osbó chwali ale jak byłamw sklepie akurat nie mieli a chciałam mieć odrazu cokolwiek na to świństwo...;/
|
|
|
|
|
#329 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny. Bardzo duzo sie tutaj oczytałam i przyznam, ze zaczynam powatpiewac w skutecznosc preparatow, poniewaz jest tu wiele opinii. Mam 17 lat i z bolem musze przyznac, ze ten koszmar dotknal takze i mnie.
Na poczatku nie bardzo przykladalam do tego wage, ale wlasnie teraz gdy sa wakacje chcialabym sie tego pozbyc. Jest taki upal, a ja zamiast plywac na basanach siedze w domu. Powiedzcie mi, prosze, co jest najskuteczniejsze ? Konkretne rzeczy, ktore na pewno mi sie przydadza. Z gory dzieki
|
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
wiesz co duzo pomagają masaże. ja mam taki mały przyrządzik z gumowymi kolcami i na udach cellulit jest mniejszy nawet w dosc krótkim czasie mniej wiecej 2 tyg i skóa jest taka bardziej gładka i jednolita wiec to mogę polecić na 100%
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

tzn napewno jakiś mają , ale chyba nie ma co liczyć na jakieś wielkie efekty , bo popatrzmy - jeszcze dojrzewamy , nasze ciało sie zmienia i nie sądze by nam teraz to coś pomogło. Może ew. ujędrnić skóre albo nastawić ją na to co ją czeka w przyszłości 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)