|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
| Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
|
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie!
|
|
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam
|
|
35 | 3,91% |
| A co to jest cellulit? |
|
8 | 0,89% |
| Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: plastry na cellulit
masazer
tylko trzeba byc wytrwalym i te 15 minut na udo poswiecic
|
|
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do wszystkich chcących pozbyć się celulitu i poduszeczek
JA podczas kompieli myje się twardą gąbką z nawilżającym mleczkiem do ciała,jak potem siadam w wannie to czuje jak krew krąży woda jest jakby bardziej ciepła.Ja to robie niedługo.,myje całe ciało na dłużej zatrzymując się na dłużej na udach i pupie,czyli tam gdzie są rozstępy i celulit Całe ciało w sumie masuje może 5 do 7 min.
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Witam babeczki !
Ja masuję się już przeszło tydzień rękawica sizalową z dodatkiem co parę dni peelingu kawowego. Narazie o rezultatach powiedziec nie mogę bo za krótko trwa moje masowanie. POczytała tu troszeczkę, wyboru jest wiele, niewiem na oc się zdecydować jesli chodzi o podkład pod masowanie. Ktoś pisał że oliwka pomaga nam tylko przy masowaniu, a balsam wspiera jego działanie, i tu pytanie == no ale jak to jest z oliwką ziaja? Przecież jest do masażu i to z właściwościami antycellulit. Więc chyba dobre połączenie. Wspiera działanie masazu i przy tym lepiej się nam masuje bo skóra nie taka sucha, prawda? Warto więc go zakupić? Jak sądzicie? Ktoś już go używał? Aha i jeszcze jedno.. no bo czegoś tu nie kumam, jak masuję się pod prysznicem rękawicą sizalową, to po prysznicu mam się masowac jeszcze szczotką?? Bo posiadam szczotkę więc nie wiem czy używać jednego czy oba naraz sposoby?? Pomóżcie??????? Plizzzzz |
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: celulitis u 16 latki !!!
NIO KOBIETKI TE ROZSTęPY TO OGROMNY KłOPOT. JA OD JAKIEGOś CZASU CWICZE,NIE JEM SłODYCZY,CUKIER ZASTąPIłAM SłODZIKIEM,OGRANICZAM SIE Z TłUSZCZAMI NIO I NAJWAżNIEJSZE JEST KąPIEL W B.ZIMNEJ WODZIE A ZARAZ PO NIEJ WSMAROWANIE BALSAMU BO TO NA SERIO BARDZO DUżO DAJE POLECAM JEśLI REGULARNIE SIE BIERZE TAKIE KąPIELE TO Są EFEKTY.
A NAWET JAK NIE ZNIKNą TE ROZSTęPY TO MAM MOJEGO KOTKA KTóRY MNIE KOCHA TAKą JAKA JESTEM I DLA NIEGO JESTEM ZAWSZE PIęKNA żYCZE POWODZENIA W POZBYWANIU SIE ROZSTęPóW....
|
|
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Paulinko, jesteś sądząc po wadze jesteś szczuplutka (z resztą sama poszesz, że nie chcesz chudnąć), więc jeśli masz cellulitis w tak młodym wieku to proponowałabym zrobić badania hormonalne. Ja miałam kiedyś ten sam problem, ale moja mama chyba trochę zbagatelizowała sprawę, a ja wtedy też wielu rzeczy nie wiedziałam, więc nie mogłam wiedzieć co robić. Później wszystko wróciło do normy i cellulit sam zniknął, ale co się namęczyłam to moje. Rozmawiałam o tym z lekarzem i jak mu wszystko dokładnie opowiedziałam to też stwierdził, że na 90% były to zaburzenia hormonalne i pozostaje mi się tylko cieszyć, że wszystko się ustabilizowało.
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Nie wydaje mi się żeby należało iśc z tym do lekarza. W większości przypadków cellulit w tym wieku nie jest oznaka chroby czy czegos, z czym należałoby sie zwrócić do lekarza. Ma go naprawde bardzo dużo dziewczyn w tym wieku. Jego posiadanie zalezy w dużej mierze od genów no i oczywiścei od sposbu odzywiania i ruchu.
Moim zdaniem należałoby zrezygnować ze słodyczy i fast-foodów, do tego rużo ruchu i masaż( to bardzo ważny element). NApewni Ci się uda
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wam
GOTIKA ,ja mysle ,że możesz raz pod prysznicem raz szczotką po nim.Nie będziesz miała monotonji.Ważne ,żeby trwał w sumie około 30 min. U mnie tyle nie trwa bo nie mam tyle cierpliwości.W miarę checi staram się przynajmniej tyle ,dopuki się nie zirytuje -to tak max do 10 min w sumie hymmm troche mało ale dobre i tyle jak wcale.
|
|
|
|
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
Jak dobrze, ze tu trafilam...
) Ostatnio zauwazylam, ze mam na piersiach takie delikatne, ledwo widoczne, rozowe kreski... To sa te okropne rozstepy czy moze cos innego?? Mam to od niedawna wiec moze da sie jakos to zlikwidowac?? A jak tak to w jaki sposob?? Blagam poratujcie A wracajac do cellulitis to ten problem mnie tez nie ominał;/ Ja codziennie masuje sie specjalna rekawica, robie naprzemienny prysznic, peeling z kawy i krem ujedrniajacy... Jak narazie to skora jest gladka i napieta i troche mniej cellulitisu
|
|
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja używałam oliwki Ziaji właśnie podczas masażu sizalową rękawicą - raz dzieninie po ok.15 min w sumie (całe ciało). Czasami robiłam to w wannie - w wodzie, ale najczęściej po kąpieli. Ciało miałam w kiepskim stanie - przytyłam dużo w czasie ciąży i akurat się odchudzałam, ale taki masaż po ok. 2 miesiącach całkowicie rozprawił sie z moim cellulitem. Dodatkowo okresowo stosowałam różne balsamy i takie tam na cellulit, ale nie systematycznie, więc powyższy efekt łączę właśnie z masażem i oliwką Ziaji. |
|
|
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
BARDOTKA- dziekuję za odpowiedz, czyli z tego co zrozumiałam, jeden dzien szczotką po prysznicu a na drugi rękawicą w czasie prysznica tak? Ale zalecają masowanie systematycznie, więc skoro masuję się rękawicą to chyba powinnam ją używać systematycznie, regularnie a nie z przerwami na szczotkę? Sama niewiem. Wogóle się nie znam na tych specyfikach. Ale skoro Marcelinie pomógł sam masaz rękawicą więc chyba na niej przystane. Ciekawa jestem jednego - jaka jest różnica między szczotką a rękawicą? Ciekawe czy któraś znich daje lepsze efekty? Jak sądzicie? No masuję się 30 minut więc myślę że to wystarczy.
MARCELINA73 - no świetna wiadomośc dla mnie!! Skoro Tobie pomógł ten masaż z oliwką więc mnie też. Spróbuję na pewno. Ale czy po masazu z oliwką smarowałaś ciało innym balsamem na to? Czy zmywałaś i smarowałaś innym balsamem? Czy wogóle nie smarowałaś już się po oliwce? Serdecznie dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam |
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
to cos mam po same kolana , siedze i placze, boze nie chce tego miec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ile casu powinien trwac masaz pod prysznicem ??
|
|
#522 |
|
Rozeznanie
|
nie jestes sama. Ja rownierz go posiadam (tak mniej wiecj na dolnej czesci posladka i troszke gornej czesci uda) ruszam sie sporo odzywiam sie zdrowo wiec pozostaje zwlic mi to na mame i babcie ktore rownierz przez to przechodzily.
|
|
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
GOTIKA wdł.mnie to z tą systemaczyniością to chodzi o wykonywanie masarzy,bez względu na przyząd byle by był.
Swoją drogą to gratuluje cierpliwości bo ja nie mam tyle żeby aż 30 min to robić. |
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
hehe ale dziś to dałam czadu ręce mi odpadywały, a tak na marginesie, podczas tych masaży zastanawiałam się z jakim naciskiem nalezy masowac? Duzym czy średnim? NO, może i śmieszne ale i na pewno nie mniej ważne. Jak to robicie? Masujecie tak,że Was rece bolą?
Druga myślą jaką przyszła mi do głowy to; czy jjuż zawsze będziemy musiały się masować przez całe zycie? No bo gdy jjuz dojdziemy do efektu i sukcesu to przeciez przerwanie masazu znowu przyczyni sie do powstawania cellulitisu, więc jak? Na całe zycie zdane jesteśmy siedzieć w łaziennce ponad godzinę? |
|
|
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
gotika1:
ja masaż z oliwką robiłam wieczorem, dość mocno, skóra po nim była czerwona, mrowiła, potem już się nie balsamowałam. Ale rano po prysznicu wcierałam jakieś antycellulitowe specyfiki albo zwykłe balsamy. Aha! i niestety jesteśmy skazane na masownie - teraz robię to profilaktycznie raz - dwa razy w tygodniu, bo jak kiedyś to przez dłuższy czas olałam, to znowu powrócił znienawidzony cell... my to mamy życie....
|
|
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
o matko! a myślałam ze jak sie pozbędę to już nie będę musiała tak restrukcyjnie do tego odnowa podchodzić, jednak nie jest łatwo..ehh no cóż, jak trza to trza, ale bynajmniej potem będę go robić 2 -3 razy w tygodniu a nie juz codziennie!
BYnajmniej ramiona będą silniejsze hehe dziekuje za rady, pozdrawiam serdecznie i zachęcam wszystkich do masażu!! |
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
mam domu steper, myślicie ze on coś zdziała ???
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
coś - napewno. Nie wiem czy juz otym pisales ale nie za bardzo chce mi sie czytac (wybacz
) jestes szczupła?
|
|
|
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
oczywiście że zdziała
przede wszystkim reguralnie używany ujędrni ciało, rozbije troche komórki tłuszczowe (bo własnie to jest cellulitis) ale żeby sie pozbyc cellulitisu trzeba ataku ze wszystkich stron: dieta, ruch, masaże, naprzemienne prysznice, kremy, no i ten peeling z kawy jest na to świetny I tak z tego co zauwazyłam odkad zaczełam zwalczac cellulitis to i rozstepy sie zmniejszyły i wyblakły
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
no waze 55 kg i nie chce schodzic z tej wagi dzisiaj 30 min cwiczyłam na steperze
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
czy to wogóle znika?? czy jestem na to skazana do konca życia ?? bo nie wiem czy warto wogóle ćwiczyc ....
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
czy jest wogóle ktos kto sie tego pozbył do konca ??
|
|
#533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja zauwazyłam głeboka poprawę po ok 2 tygodniach SYSTEMATYCZNEGO stosowania wszystkiego co sie dało
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
z pełnym szacunkiem, na to pytanie odpowiadałam Paulince, już kilkakrotnie
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
ehh ja juz we wszystko zwątpiłam ...:/
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
Patrz jedna z moich wypowiedzi wyżej
Pozdrawiam
|
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
ja nigdy nie miałam rozstepów, nie wiem co to cellulit, nie pisze po to aby sie pochwalić ani po to żeby tu komus się zrobiło przykro ale piszę to na przestroge zwłaszcza dla najmłodszych forumowiczek: od dziecvka, odkąd pamiętam zawsze lubiłam ruch, wiecznie coś robiłam, ćwiczyłam (każdy ruch jest wskazany), dzieki moim rodzicom nie objadałam się chipsami, chrupkami, fast foodami, po prostu miałam zdrowe tego substytuty. Dziś mam zdrowe, jędrne ciało i oczywiście nadal ćwiczę, tym razem wzięłam się za fitness zawodowo. Kluczem do sukcesu jest wysiłek fizyczny oraz odpowiednia dieta. Ale jak każda kobieta miewam ochotę na coś słodkiegi i wtedy polecam: jogurt 0% + rodzynki
a jesli juz mamy cellulit to radzę oczywiście to co wyżej czyli ćwiczenia, dieta oraz masaże pod prysznicem, kremy też swoje robią i cierpliwości. No i przede wszystkim psychika jest ważna: nie wstydźcie się tego! Spróbujcie zaakceptować siebie i róbcie swoje z uporem ale nie ze łzami w oczach cierpiąc i nie wierząc że to w ogóle coś da. Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
też mam 16 lat i też mam cellulit :/ ale jakoś sie tym nie przejmuje bo wystarczy troche ruchu i można się go bardzo łatwo pozbyc
byłam teraz tydzien na nartach i 3/4 tego paskudztwa zniknęło to samo an wiosne wsiadłam na rower i efekt był podobny a więc więcej RUCHU ! :P
|
|
|
|
|
#540 |
|
Rozeznanie
|
tak tak ruch
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

bo nie mam tyle cierpliwości.W miarę checi staram się przynajmniej tyle ,dopuki się nie zirytuje -to tak max do 10 min w sumie
hymmm troche mało ale dobre i tyle jak wcale.

my to mamy życie....
przede wszystkim reguralnie używany ujędrni ciało, rozbije troche komórki tłuszczowe (bo własnie to jest