|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
| Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
|
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie!
|
|
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam
|
|
35 | 3,91% |
| A co to jest cellulit? |
|
8 | 0,89% |
| Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do wszystkich chcących pozbyć się celulitu i poduszeczek
Niestety diewczyny ja mam tak samo.To chyba już tak do końca życia tak będzie.
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
witam masażystki
ja już dawno się nie masowałam bo stwierdziłam, że w zimę po prostu nie ma sensu się męczyć ale chyba niedlugo będę musiała zacząć,żeby skórę ujędrnić, a więc pozdrawiam i motywujmy się nawzajem
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz codziennie mykam godzine na steperze i 10 min masuje pod prysznicem kazda noge tą rkawica sizalowa
![]() ![]() a na koniec balsam ujedrniajacy
|
|
#544 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: celulitis u 16 latki !!!
i byle tak dalej
bądź systematyczna a na pewno szybko zauwazysz efekty trzymam kciuki
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie od tego masazu wyskoczyły mi czerwone naczynka na udach, czy to zniknie?Chyba mam słabe naczynka krwionosne, czy wolno mi w takim razie dalej praktykowac masaze?
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
powinny Ci zniknąć, bo ja też tak miałam i zniknęły, ale powinno się masować delikatnie, mam andzieję że nie szorujecie
A i jeżeli macie jakieś rpoblemy z naczyniami kroionośnymi to może lepiej sie najpierw udać do lekarza?
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
jennuś - dzieki za odpowiedx, skoro Tobie znieknęły, to i mi powinny..
szoruje własnie dość mocno, pewnie dlatego wyskoczyły. Ale jakbym szorowała mniej solidnie wydawałoby mi się , że nie da żadnego skutku, dopiero jak czuję że w środku mi się coś tam przesuwa wiem, że podziała taki masaż.. mozei głupio myślę, ale jakoś tak mi się wydaje.. Wczoraj spróbowałam masażu szczotką i wydaje mi się że lepiej masuje drenuje ciało, troszki bolim ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. Zauważyłam że te wypustki lepiej wgłębiają się w ciało niż rękawica, bo do masażu rękawicą trzeba trochę więcej wysiłku by masować. Chciałabym przejść na masowanie szczotką ale mam teraz wątpliwości, bo po rękawiczce ciało jest bardzo gładkie, a niewiem jak będzie w przypadku szczotki? Nie wiem czy uzyskam też taki efekt gładkości? |
|
|
|
|
#548 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam prośbę, czy mógłby ktos wrzucić obrazek lub link na ten drewniany masażer z Oriflame'u??? chcę pochodzić po drogeriach i dostać podobny...a nie mam o nim wyobrażenia, gdyż linki umieszczone na początku wątku odsyłają do nie istenijacych już stron
czy ten masażer jest z taką długaśną rączką, czy jako nakładka na rękę?Z góry dziękuję!!!
Góry moje łaskawe, dajcie mi święty spokój kiedyś... Niechaj żyję tu z wami, a potem umrę na zielonej Połoninie... Moje góry łaskawe, dajcie mi święty spokój kiedyś... Niechaj żyję tu z wami, a potem umrę... Domem teraz i potem bądźcie mi zawsze, Bo w każdym drzewie chowam duszę... |
|
|
|
|
#549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podpisuje się obiema rękami pod tym co pisze Jennuś ![]() sama mam juz drugą rękawice do masazu Oriflame, jepierwsza sie juz zużyła ![]() I faktycznie to działa do tego polecam jeszcze naprzemienne natryski ciepo- zmine
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Mnie po 5 minutach masowania odpadają ręce, a niestety mój TŻ nie chce mi pomagać
|
|
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
Ćwiczę od prawie 2 miesięcy na moje grubaśne udka, i zauważyłam, że moje cellulitis jest bardziej widoczne niż wcześniej gdy nie ćwiczyłam. Powiększyło się ono i nie wiem, być może ten wewnętrzny tłuszczyk wychodzi na zewnątrz.
Ćwiczę na steperze skrętnym 6 razy w tygodniu po 1 godzince, i dłżej (czasem nawet 90 minut), zawsze rano na czczo. Widzę efekty w postaci wyszczuplena szczególnie na mięśniach bocznych, poprzecznych brzuszka i na bioderkach, wzmocniły mi sie mięśnie kręgosłupa, mam extra kondycję, super samopoczucie. Niestety moje udka są coraz bardziej pokryte pomarańczową skórką, czy to normalne, jak pozbyć się tego cellulitisu. Proszę o pomoc drogie Wizażanki??!! |
|
|
|
|
#552 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 1,5 miesiąca ćwiczeń= większe cellulitis
po prostu za dużo tych aerobów. spalasz sobie mięśnie - dzięki czemu oczywiście obwody spadają, ale jak widzisz stosunek tkanki tłuszczowej do mięśniowej zmienia się na niekorzyść co "wyciąga" jeszcze bardziej cellulit.
polecałabym ograniczyć aeroby do 3-4 razy w tygodniu 40-50 minut - i dodała 2 dni z ćwiczeniami siłowymi - stopniowo zmniejszając ilość aerobów na korzyść siłowych aż aeroby będa 2x tydzień a siłowe 3-4. Do tego dobra dieta (nie ograniczaj drastycznie kalorii - zwiększ podaż białka, zmniejsz węgli - stosuj rotację - tzn 3 dni troszkę więcej jedzenia, 3 dni - troszke mniej - [ogólnie zachowując zasadę o ujemnym bilansie kalorycznym i ograniczonym spożyciu węglowodanów]) i będzie cacy
|
|
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki. Czyli to znaczy że moje zmagania codzienne na steperze nie są specjalnie nic warte?
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to az tak mocno nie trzeba przyciskac...wiem, ze łapki odpadaja, ale pomysl, ze tym samym cwiczysz miesnie ramion
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno pytanko. Czy ćwicząc 3x w tygodniu 8minutes legs to pomoże bardziej w zniwelowaniu cellulitisu niż godzinka na steperze?
|
|
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem co znaczy 8minutes legs, ale 3x w tygodniu ćwiczenia siłowe na nogi (chociaż akurat na nogi ćwiczyłabym tylko 2 razy w tygodniu i to w zestawach różnych ćwiczeń) więcej dadzą niż godzinka na stepperze
![]() "Czyli to znaczy że moje zmagania codzienne na steperze nie są specjalnie nic warte?" warte podziwu i wytrwałości ale w zrzucaniu tkanki tłuszczowej (przy zachowaniu mięśniowej i wody) codzienne zmagania nie są raczej optymalnym wyjściem. Jest to jednak dość częsta "przypadłość" bo zdecydowana większość "zaczynających" ćwiczenia lub dietę idzie na całość - w ćwiczeniach - za ostro (czyli za często) a w diecie - za mało. Dopiero jak się widzi, że efekty nie są koniecznie takie jakich się po tak ciężkiej pracy oczekiwało, człowiek zaczyna się zastanawiać ![]() A potem niektórym trudno uwierzyć, że robiąć de facto mniej w tym kierunku - robią więcej i lepiej. Na szczęście są jeszcze ludzie otwarci na propozycje
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Jak giha pisze- zbyt duzo aerobow!
Optymalnie to 3-5 razy w tygodniu jednak nie dłużej niż 40-50 minut. Ogranicz sie do 3 razy np. pon, sr, pt + sobotnie sprzatanie (rowniez kardio) po 40 minut i bedzie dobrze bo jak sie domyslasz spalanie miesni nie jeest dobre
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za porady. W takim razie biore się najpierw do zmiany w programie ćwiczeń. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
czy szczotka do masowania daje takie same efekty gładkości skóry co i rękawica?
Bo ostatnio spróbowałam szczotką -wydaje mi sie ze lepiej masuje ale po tym masazu nie miałam takiej gładkosci na nogach co po rękawicy..czy któraś z Was korzysta nadal ze szczotki? I jakie wyniki? |
|
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
up up up i jak tam drogie masażystki? Masujecie?
|
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Tak z pięciu minut udało mi się przejść do dziesięciu.
To chyba nazywa sie postęp
|
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam odświerzyć wątek ..
Masuję się już 5 tygodni, rękawicą sizalową najpierw pod prysznicem i natryski zimne-ciepłe, potem masuję szczotką z drewnianymi wypustkami z oliwką ziaja. Dziewczyny efekty są piękne!!!!!!! Cellulit wyrażnie się spłycił, skóra gładziutka-to pewnie zasługa rękawicy sizalowej musze ją wymienić na nową bo ja strasznie sponiewierałam już hihiSkóra pięknie gładka, zniknęły zgrubienia jakies na nogach, cellulit naprawdę znika, już bardzo mało pozostało Ponadto masuję róznież dekolt i piersi rękawicą, rewelacyjnie wygładza!!!! Skórka jest bardzo gładziutka i oczyszczona - wyciągnęła wszelie zaskórniki jakie miałam na dekolcie. Po prostu rewelacja!! Jak tam Wasze zmagania z cellulitisem? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#563 |
|
Rozeznanie
|
Czy masowanie ciała rękawicą sizalową spłyca również rozstępy?
|
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
chciałabym sobie też kupić podobne cudo do tego z oriflame ale niestety nie wiem jak to wygląda ( linki do fotek z tymi przyrządami nie działają, a te strony na allegro są chyba jakieś nieaktualne) błagam ratujcie! mógłby mi ktoś wysłać fotkę lub działającego linka, bo jak inaczej mam kupić taki przyrząd. jeżeli nie wiem jak to wygląda
mgielka6@op.pl |
|
|
|
|
#565 |
|
Przyczajenie
|
Tu jest link : http://www.oriflame.pl/prod/catalog/...=jwAccessories
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
Heh, poczytałam sobie wątek i chyba wyciągne mój przyrząd do masazu
Ja mam drewniany, kupiłam go juz jakis czas temu i pamietam, ze robiłam masaze... Ale to mi sie takie nudne wydawało ... Na razie przerzucam ta szczote z miejsca na miejsce, ale qrcze chyba sie przyłacze do masazystek-wizazystek Zwlaszcza, ze dietka trwa i mozna b jej pomoc jakims małym wyżywaniem sie na tłuszczyku i cellulicie
Can’t find the answers I’ve been crawling on my knees Looking for anything To keep me from drowning Promises have been turned to lies Can’t even be honest inside Now I’m running backward Watching my life wave me goodbye |
|
|
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze masowałam na sucho... mówicie, ze z oliwką lepiej??
Can’t find the answers I’ve been crawling on my knees Looking for anything To keep me from drowning Promises have been turned to lies Can’t even be honest inside Now I’m running backward Watching my life wave me goodbye |
|
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
nakręciłam sie na ten masażer czytając ten watek
w najblizszym czasie sie zaoptarzę, a dziewczyny które uzywaja juz jakiś dłuzszy czas poprosze o info jak efekty
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
A ja nadal nie wiem jak to urzadzonko z oriflame'u wyglada
linki ktore zamiescilyscie na poczatku watku sa juz nieaktywne no i jestem w kropce. Moze ktoras moglaby umiescic fotke tego ''czarodzieja''?? pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

ale chyba niedlugo będę musiała zacząć,żeby skórę ujędrnić, a więc pozdrawiam i motywujmy się nawzajem

czy ten masażer jest z taką długaśną rączką, czy jako nakładka na rękę?