WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem?
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... 820 91,72%
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! 31 3,47%
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam 35 3,91%
A co to jest cellulit? 8 0,89%
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-29, 19:19   #661
pantera_ny
Przyczajenie

Dot.: Kill Celulit !!!! Ode Mnie Dla Was :))))

Cytat:
Napisane przez Leo$
hej
wiem ze CELULIT to temat poruszany milion razy,ale chce sie z wami podzielic moim doswiadczeniem w walce z TYM POTWOREM i powiem wam ze kosztowne zabiegi, m.in mezoterapia to NIE jedyne rozwiazanie!!!
Podam wam w punktach kilka METOD, ktore polaczone razem daja 100% EFEKTU!!!!

1./zmielone ziarna zwyklej kawy - zmieszaj z kilkoma kroplami olejku lub oliwy - i potraktuj jako peeling ( lepiej pod prysznicem - bo bedzie balagan ) ,zawarta w kawie kofeina " rozgrzewa skore",poprawia krazenie i "spala" tluszczyk -jest o niebo lepsza niz zwykly peeling ( i tansza! )

2./ posmaruj miejsca dotkniete celulitem olejkiem pichtowym (tzw. z jodly syberyjskiej ) rowniez "spala tluszczyk"

3/ najwazniejsza rzecz to preperat CLA!!!!!!( calkowicie naturalny produkt-
znajdziecie info na necie ) po 3 tyg. zobaczycie jakie dziala cuda
oczywiscie w polaczeniu z deta

4/ czerwona herbata...pycha...!!! i spala tluszczyk

5/ dieta - kochane!!!
-zero chleba i slodyczy (bialy chleb "zatyka" jelita...
hmm i jak tu schudnac???),
-zadnej sody ( pepsi, sprite itp.)
-smaz tylko na oliwie z oliwek lub oleju rzepakowym
-najlepsze : ryba ( dorsz najlepiej ), warzywka, ciemny ryz, indyk, baranina ( baranina zawiera m.in L-karnityne )
- a na przekaski - wafle ryzowe , sok z zurawiny, suszone sliwki i morele
- poza tym jem to na co mam ochote (ale w niewielkich ilosciach )

6/ pijcie wode - no chociaz 1.5 litra dziennie ( najlepiej z cytrynka )

7/ zel, krem na cellulit

8/A CO DO CWICZEN POLECAM :
callanetics!!!!!
joga ( power joga )
100% lepsze efekty niz po silowni:jup i:

POWODZENIA)))
PO MIESIACU NAPISZCIE O EFEKTACH)))

WITAM
DZIEKUJE ZA SCIAGAWKE - JEST SUPER!
pantera_ny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 19:34   #662
Leo$
Zadomowienie

Talking Dot.: Kill Celulit !!!! Ode Mnie Dla Was :))))

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Ja mam pytanie odnośnie CLA. Czy jest sens zażywanie tego suplementu bez ćwiczeń fizycznych? Bo doczytałam o diecie itp... ale co z ćwiczeniami? Czy to warunek niezbędny, żeby były efekty?
hej
AgaZ !
Ja zazywalam CLA (na poczatku) bez cwiczen. W ten sposob chcialam sie "wzmocnic" przed rozpoczeciem treningu
- zauwazylam ze moja skora zrobila sie naprezona, gladsza ( jak po stosowaniu kremow wyszczuplajacych )
Efekt ten zauwazylam po 3 tyg.

pozdro

o tu masz linka
http://muscle.pl/sklep/catalog/produ...ec_cla_100kaps_
Leo$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 20:14   #663
Vogue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Leo$
tzn. ze duzo lasek wciaz pyta o to samo

wiec poruszylam ten "nudny":rolleye s: dla niektorych watek...
a dla innych...z kolei "cenny".:ehem :

"punkt widzenia zalezy od (...)"
Te "laski" zawsze moga skozystac z wyszukiwarki
Vogue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 20:19   #664
Vogue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez san_g
zgadzam sie ze to wszystko juz bylo powiedziane na innych watkach i nie trzeba zakladac osobnego..ale mysle ze Leo$ chciala w jakis sposob to uporzadkowac i zrobila to by pomoc innym wizazystka-nie trzeba jej orazu "gasic".nastepnym razem poprostu poczytaj wczesniejsze watki najwyzej dolacz sie pod dyskusje (to taka moja rada)
Absolutnie nie mam zamiaru nikogo gasic.Tylko uwazam ze nie ma sensu powtarzac oklepanych tematow ktore juz byly wielokrotnie.Jesli ktos ma ochote uporzadkowac wszystko w calosc-swietnie, jak najbardziej.Niech zalozy wiec watek o tytule np. "Cellulitis-zbior watkow" lub podobny.
Ale ok.Nie mam zamiaru walczyc z wiatrakami.

Pozdrowionka dla wszystkich
Stary 2006-03-29, 20:36   #665
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Leo$
hej
AgaZ !
Ja zazywalam CLA (na poczatku) bez cwiczen. W ten sposob chcialam sie "wzmocnic" przed rozpoczeciem treningu
- zauwazylam ze moja skora zrobila sie naprezona, gladsza ( jak po stosowaniu kremow wyszczuplajacych )
Efekt ten zauwazylam po 3 tyg.

pozdro

o tu masz linka
http://muscle.pl/sklep/catalog/produ...ec_cla_100kaps_
Dzięki za odpowiedź. Kusisz tym CLA. Może się skuszę i w razie czego opiszę efekty u siebie.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 20:48   #666
Ibizza
Raczkowanie

Jezu Vogue ale sie czepiasz , Leo$ ma ochote założyc watek bo uważa, że jej zbiór kill cellulit to własnie to i dokładnie w takiej a nie innej konfiguracji i bardzo dobrze, po to jest forum. Tytuł też sie nie podoba... A może po prostu przestań sie bawić w sprzątaczkę, od tego są moderatorzy, nie? ;>
Pozdr Leo$ i powodzenia!
Ja też walczę
Ibizza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 20:57   #667
ka.si
Wtajemniczenie

dziękuję za ściągę w pigułce, ta kawa mnie coraz mocniej interesi .... ciągle o niej słyszę ................. hmm

25/09/2010 wedding
ka.si jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 21:02   #668
Vogue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ibizza
Jezu Vogue ale sie czepiasz , Leo$ ma ochote założyc watek bo uważa, że jej zbiór kill cellulit to własnie to i dokładnie w takiej a nie innej konfiguracji i bardzo dobrze, po to jest forum. Tytuł też sie nie podoba... A może po prostu przestań sie bawić w sprzątaczkę, od tego są moderatorzy, nie? ;>
Pozdr Leo$ i powodzenia!
Ja też walczę
Alez oczywiscie ze ma prawo zalozyc swoj watek.Tylko jak ktos pisal wczesniej- mozna poczytac poprzednie watki i sie dolaczyc do rozmowy.Z czym sie absolutnie zgadzam.
I sie nie czepiam ani nie bawie w zadna sprzataczke tylko wyrazam swoje zdanie- bo po to jest forum
Stary 2006-03-29, 21:13   #669
Ibizza
Raczkowanie

Dobra to juz nie zaśmiecajmy tego wątku ******łami o forumowych zasadach. peace.
Ibizza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 21:15   #670
Vogue
Raczkowanie

Stary 2006-03-29, 21:23   #671
Leo$
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ibizza
Pozdr Leo$ i powodzenia!
Ja też walczę
Dziekuje za zrozumienie Ibizza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-29, 21:44   #672
Vogue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Leo$
Dziekuje za zrozumienie Ibizza
Mi absolutnie nie chodzilo o negowanie Twojego watku.Nie mam zamiaru rozpetywac zadnych wojen ani klotni bo to nie ma sensu, poza tym jestem pacyfistka, ale bronie (i mam do tego prawo jak kazdy) swojego zdania.Uwazam po prostu ze tytul nie jest zbyt klarowny i adekwatny do tego co zostalo napisane, bo jak wspomnialam wczesniej sprawia wrazenie, ze odkrylas cudowne metody w walce z cellulitem.A metody sa wciaz te same, ktore mozna znalezc na forum.
To tyle na temat.

Pozdrawiam
Stary 2006-03-29, 23:20   #673
Leo$
Zadomowienie

Cool Dot.: Kill Celulit !!!! Ode Mnie Dla Was :))))

Cytat:
Napisane przez Vogue
Mi absolutnie nie chodzilo o negowanie Twojego watku.Nie mam zamiaru rozpetywac zadnych wojen ani klotni bo to nie ma sensu, poza tym jestem pacyfistka, ale bronie (i mam do tego prawo jak kazdy) swojego zdania.Uwazam po prostu ze tytul nie jest zbyt klarowny i adekwatny do tego co zostalo napisane, bo jak wspomnialam wczesniej sprawia wrazenie, ze odkrylas cudowne metody w walce z cellulitem.A metody sa wciaz te same, ktore mozna znalezc na forum.
To tyle na temat.

Pozdrawiam
rozumiem Cie Vogue i zanim zakoncze ten temat powiem Ci, ze moj post to wynik mojej WIELKIEJ RADOSCI - wygranej walki z tluszczykiem! Dla mnie te metody sa w pewnym sensie "cudownym odkryciem" ....( jak to nazwalas )
Znasz to uczucie jak cos sie UDA w koncu, po wielu probach?...
Chcialam sie podzielic tym z innymi wizazankami, zeby tez mialy taka radoche i satysfakcje jak ja!!!!))
spontanicznie, szczerze !
:peace:
PEACE
Stary 2006-03-30, 07:11   #674
madziaana
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
Wiecie co mnoe dobiło dzisiaj rano? Że jeden pośladek jest 'bardziej unieisony' od drugiego Śmiać mi się chciało jak to zauważyłam Od niedzieli się masuje...takim czymś gumowym...;p hehe fajne to jest... Ale właśnie wydaje mi się że tą lewą nogę gorzej i lżej, dlatego jest 'niżej' pośladek.. Nie umiem wytłumaczyc Jak myślicie, może to być tym spowodowane? Bo zawsze były tak samo obwisłe... Ale ja mam problemy..
Buziaki
madziaana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 09:24   #675
Vogue
Raczkowanie

Mam nadzieje ze spalas lepiej po odebraniu mi karmy.Tylko przyczyna: konfliktowa?Ja?Uwazam, ze powinnas nabrac troche dystansu.Zawsze tak reagujesz jak ktos nie glaszcze cie po glowie tylko staje na przeciw?Poza tym poniewaz jestes od niedawna na forum prawdopodobnie nie zdazylas przeczytac wielu watkow gdzie byly prawdziwe konflikty i nieporozumienia.
Sugeracja wyszukiwarki nie oznacza wojny.Tym bardziej ze nie jestem osoba zlosliwa i w moich postach nie bylo zadnej goryczy ani zlosliwosci.
Widocznie latwo cie urazic-co swiadczy o slabym charakterze-ale bedac uczestnikiem forum musisz byc przygotowana na krytyke badz ataki ze strony innych, co jest rzecza naturalna-jest nas wielu i kazdy ma inny charakter.

Pozdrawiam i zycze powodzenia

Edytowane przez Vogue
Czas edycji: 2006-03-30 o 10:42
Stary 2006-03-30, 10:13   #676
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Skoro wątek dotyczy cellulitu to może warto byłoby wrócić do tematu głównego?

Dlaczego akurat ruch jest tak waży w walce z cellulitem?

Bo spala zalegający w tkance podskórnej tłuszcz i poprawia ukrwienie skóry, dzięki czemu tkanka łączna odzyskuje elastyczność. Rewelacyjnym treningiem likwidującym cellulit jest:

- jazda na łyżworolkach
- jazda na rowerze
- szybki chód
- tenis
- pływanie i gimnastyka w basenie
- i każda inna forma ruchu

Walcząc z cellulitem warto unikać gorących kąpieli. Idealna temperatura wody to 36 stopni. Dlaczego więc nie należy jej zwiększać? Ponieważ gorące kąpiele rozciągają tkankę łączną i tym samym obniżają sprężystość skóry.

Można za to wspomóc walkę sauną, która nie tylko poprawi ukrwienie tkanek, ale i przyspieszy przemianę materii. A przez rozszerzone pory organizm łatwiej wydali sól i inne substancje "zamulające".

Wszystkie wiemy, że wrogiem naszej skóry jest słońce. Ale słońce może uszkadzać również kalogen i elastynę w skórze, co ułatwia powstanie zmian cellulitowych.

Kolejnym "wrogiem" jest zbyt szybkie odchudzanie się i powrót do "wczesniejszej" diety, bowiem komórki tłuszczowe wrócą na swoje miejsce błyskawicznie.

Wspomniania już dieta jest równie ważna jak ruch. Staraj się wybierać świeżą żywność, bowiem pożywienie przetwarzane przemysłowo zawiera duzę ilości tłuszczów, soli i sztucznych dodatków.

Pamiętaj o produktach bogatych w utleniacze: witamina C,A,E selen, cynk, zwalczają wolne rodniki i wzmacniają tkankę łączną. Gdzie ich szukać? Sięgaj po kiwi, paprykę, brokuły, owoce cytrusowe, pomidory, truskawki, gorszek - tu można wymieniać i wymieniać. Selen znajdziesz w tuńczyku, cebuli. A cynk w mięsie, rybach i jajach.

Włókna kolagenowe w skórze możesz wzmocnić również dzięki produktach bogatych w bioflawonidy. A są to: kasza gryczana, czerwone winogrona, wiśnie, borówki, jeżyny.

Co możesz robić jeszcze? Wystrzegaj się produktów z mąki pszenej. Gluten znajdujący się w chlebie, ciastach, makaronach zawiera gluteinę, która nasila odkładanie się toksyn i tłuszczów w komórkach.

Możesz sięgać śmiało po cebulę i czosnek. Są one bowiem swietnym źródłem związków siarki wzmacniających ukłąd immunologiczny. Jedzone regularnie oczyszczają krew i limfę.

Rzuć papierosy Zwerają one tysiące substancji toksycznych, które niszcza kalogen. I unikaj środków przeciwbólowych, które mszczą się na Twojej urodzie.

To byłoby na tyle. Mam nadzieję, że niczego nie powtórzyłam Mój magiczny zeszyt zawiera jeszcze informacje na temat specjalistycznej walki z cellulitem (terapia laserowa, igły itp), ale są to szczątkowe informacje

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 10:30   #677
Vogue
Raczkowanie

Edytowane przez Vogue
Czas edycji: 2006-06-06 o 14:35
Stary 2006-04-01, 10:34   #678
kanika_
Przyczajenie

Exclamation Zegnaj celulitis < no moze nie tak do konca>

Witajcie Kolezanki! Zaloze sie, ze przyznacie mi racje, ze celulitis jest ``przyjacielem `` kazdej kobiety i jest z nia prawie zawsze. Ale przeciez czesto jest tak, ze i przyjaciele potrzebuja od siebie troche odpoczac, dlatego mam cos dla was fajnego. Zapewne ten przepis juz sie pojawil dawno, ale poniewaz jestem tu nowa, chcialabym go powtorzyc dla innych nowych kolezanek
Potrzebujemy 6 czubatych lyzek kawy parzonej - tzw zalewajki
wrzatek, ktorym to zalewamy
3 lyzki oliwy z oliwek albo oliwki dla niemowlakow
2 lyzeczki cynamonu, lub ewentualnie tez kilka kropel soku z cytryny do tego.
Kawa i oliwa sa najpotrzebniejsze. Tak stworzonym peelingiem masujemy uda i pupy 2 razy dziennie i juz Kofeina dziala
Wyprobujcie, lepsze nic galenic
Pozdrawiam!
kanika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-01, 11:17   #679
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana
Dot.: Zegnaj celulitis < no moze nie tak do konca>

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-01, 11:36   #680
Atram
xxyy

a gdy bede takim czyms masowac sie raz dziennie to po jakim czasie zacznie dzialac?
Stary 2006-04-02, 00:56   #681
kajka216
Raczkowanie

Co to znaczy cellulit 1-go stopnia??

czy to znaczy, że mozna jeszcze znaleźc pozycję, w której skóra jest gładziusienka????
kajka216 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 09:07   #682
rzęsa
Zakorzenienie

GG do rzęsa
Dot.: Co to znaczy cellulit 1-go stopnia??

To znaczy, że widać go dopiero po ściśnięciu skóry. Trzeba jakby uszczypnąć kawał ciała
rzęsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 10:46   #683
Monia-22
Raczkowanie

Smile Dot.: Co to znaczy cellulit 1-go stopnia??

Są bodajże 3 etapy(fazy, stopnie) rozwoju cellulitu.
1 faza-cellulit jest mało widoczny (można go zaobserwowac dopiero przy ściśnięciu skóry)-ta faza jest najlepsza ponieważ łatwo się go pozbyć-duzo wody mineralnej i ćwiczeń-przy tym zdrowe odżywianie
2 faza (już gorsza) -cellulit jest zauważalny gołym okiem-nie trzeba już ściskac skóry palcami żeby był widoczny (ciężko go wytępić)
3 faza-to cellulit zaawansowany. Ponoć zaczyna boleć (tak słyszałam).
Najlepiej to go nie mieć wcale (ale czy to mozliwe?Hi hi)-zatem dobrze pilnowac żeby nie dotrzeć do 3 fazy....((((((
Pozdrawiam.
Monia-22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 11:10   #684
Atram
xxyy

mam faze pierwsza
Stary 2006-04-02, 11:22   #685
romeska
Raczkowanie

GG do romeska

hej wiadomo ze ruch jest bardzo istotny choc ja wlansie mam problem skrecona noga uniemozliwia mi cwiczenia gipsu juz nie mam ale z noga nie jest za dobrze juz od 2 miesiacy... co mi pozostaje czy warto uzywac kosmetykow czy bez cwiczen nic po nich?
romeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 12:07   #686
Monia-22
Raczkowanie

No to gratulacje!!!! Nie dopuść aby faza 1 weszła w 2-bo bedzie ci ciężko tak jak mnie...ja walczę z tym cholerstwem i jakby już było go mniej....rowerek,stepper. ..musze zmienic jeszcze nawyki żywieniowe i będzie ok.
Pozdrawiam!!!
Stary 2006-04-02, 12:15   #687
Atram
xxyy

staram sie a mozliwe jest zebyw ogole nie miec cellulitu? moge sie pozbyc tej fazy I?
smaruje moje nożyska ;p kremami masuje dietuje sie ostatnio.. mam nadzieje ze beda efekty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-02, 23:18   #688
kajka216
Raczkowanie

Atram - zycze Ci tego z całego serca

Ja mam owszem cellulit - widac go jak stane przed lustrem, jak leze to nie widać, czy to cellulit 2-go stopnia??
kajka216 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 08:14   #689
Monia-22
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Co to znaczy cellulit 1-go stopnia??

Też bym chciała miec I stopnia-he he-mam nadzieję że po wielu moich zmaganich faza II przejdzie w I...hm....wiem że niknie to cholerstwo od steppera i jazdy na rowerze....bo jeśli ujedrniasz ciało to i automatycznie likwiduje się cellulit...
Jeśli jesteś w fazie I to nie pozwól żeby ci się poszerzyło...
A w drugim przypadku myślę że to początki fazy II (choć tu bym się zastanowiła).
Dziewczyny ruch, ruch i jeszcze raz ruch....wskakujcie na rower!!!!!!!!!!!
;-) ;-)
Stary 2006-04-04, 21:19   #690
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanika_
Potrzebujemy 6 czubatych lyzek kawy parzonej - tzw zalewajki
wrzatek, ktorym to zalewamy
3 lyzki oliwy z oliwek albo oliwki dla niemowlakow
2 lyzeczki cynamonu, lub ewentualnie tez kilka kropel soku z cytryny do tego.
Kawa i oliwa sa najpotrzebniejsze. Tak stworzonym peelingiem masujemy uda i pupy 2 razy dziennie i juz Kofeina dziala
Wyprobujcie, lepsze nic galenic
Pozdrawiam!
Tak się zastanawiam czy to mogłoby zaszkodzić osobie ze skłonnością do rozszerzonych naczynek??? Po serum Lirene, takim pomarańczowym np. miałam świetne efekty, ale jednocześnie na udach, pośladkach i (uwaga) ramionach wyskoczyły mi całe pajęczyny, nie tylko pojedyncze żyłki... dlatego obawiam się tej kofeiny, o cynamonie już nie mówię, bo to wiem, że jest zabójsze, bo i rozgrzewające.
Słusznie się boję?
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości