|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! ![]() |
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam ![]() |
35 | 3,91% |
A co to jest cellulit? |
8 | 0,89% |
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Kill Celulit !!!! Ode Mnie Dla Was :))))
Cytat:
WITAM ![]() DZIEKUJE ZA SCIAGAWKE - JEST SUPER! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
AgaZ ! Ja zazywalam CLA (na poczatku) bez cwiczen. W ten sposob chcialam sie "wzmocnic" przed rozpoczeciem treningu ![]() ![]() - zauwazylam ze moja skora zrobila sie naprezona, gladsza ( jak po stosowaniu kremow wyszczuplajacych ) Efekt ten zauwazylam po 3 tyg. pozdro ![]() ![]() o tu masz linka http://muscle.pl/sklep/catalog/produ...ec_cla_100kaps_ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ok.Nie mam zamiaru walczyc z wiatrakami. Pozdrowionka dla wszystkich |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
Jezu Vogue ale sie czepiasz
![]() ![]() Pozdr Leo$ i powodzenia! Ja też walczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I sie nie czepiam ani nie bawie w zadna sprzataczke tylko wyrazam swoje zdanie- bo po to jest forum |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Dobra to juz nie zaśmiecajmy tego wątku ******łami o forumowych zasadach. peace.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To tyle na temat. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Znasz to uczucie jak cos sie UDA w koncu, po wielu probach?... Chcialam sie podzielic tym z innymi wizazankami, zeby tez mialy taka radoche i satysfakcje jak ja!!!! ![]() spontanicznie, szczerze ! ![]() ![]() ![]() :peace: PEACE |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wiecie co mnoe dobiło dzisiaj rano? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje ze spalas lepiej po odebraniu mi karmy.Tylko przyczyna: konfliktowa?Ja?Uwazam, ze powinnas nabrac troche dystansu.Zawsze tak reagujesz jak ktos nie glaszcze cie po glowie tylko staje na przeciw?Poza tym poniewaz jestes od niedawna na forum prawdopodobnie nie zdazylas przeczytac wielu watkow gdzie byly prawdziwe konflikty i nieporozumienia.
Sugeracja wyszukiwarki nie oznacza wojny.Tym bardziej ze nie jestem osoba zlosliwa i w moich postach nie bylo zadnej goryczy ani zlosliwosci. Widocznie latwo cie urazic-co swiadczy o slabym charakterze-ale bedac uczestnikiem forum musisz byc przygotowana na krytyke badz ataki ze strony innych, co jest rzecza naturalna-jest nas wielu i kazdy ma inny charakter. Pozdrawiam i zycze powodzenia Edytowane przez Vogue Czas edycji: 2006-03-30 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Skoro wątek dotyczy cellulitu to może warto byłoby wrócić do tematu głównego?
![]() Dlaczego akurat ruch jest tak waży w walce z cellulitem? Bo spala zalegający w tkance podskórnej tłuszcz i poprawia ukrwienie skóry, dzięki czemu tkanka łączna odzyskuje elastyczność. Rewelacyjnym treningiem likwidującym cellulit jest: - jazda na łyżworolkach - jazda na rowerze - szybki chód - tenis - pływanie i gimnastyka w basenie - i każda inna forma ruchu ![]() Walcząc z cellulitem warto unikać gorących kąpieli. Idealna temperatura wody to 36 stopni. Dlaczego więc nie należy jej zwiększać? Ponieważ gorące kąpiele rozciągają tkankę łączną i tym samym obniżają sprężystość skóry. Można za to wspomóc walkę sauną, która nie tylko poprawi ukrwienie tkanek, ale i przyspieszy przemianę materii. A przez rozszerzone pory organizm łatwiej wydali sól i inne substancje "zamulające". Wszystkie wiemy, że wrogiem naszej skóry jest słońce. Ale słońce może uszkadzać również kalogen i elastynę w skórze, co ułatwia powstanie zmian cellulitowych. Kolejnym "wrogiem" jest zbyt szybkie odchudzanie się i powrót do "wczesniejszej" diety, bowiem komórki tłuszczowe wrócą na swoje miejsce błyskawicznie. Wspomniania już dieta jest równie ważna jak ruch. Staraj się wybierać świeżą żywność, bowiem pożywienie przetwarzane przemysłowo zawiera duzę ilości tłuszczów, soli i sztucznych dodatków. Pamiętaj o produktach bogatych w utleniacze: witamina C,A,E selen, cynk, zwalczają wolne rodniki i wzmacniają tkankę łączną. Gdzie ich szukać? Sięgaj po kiwi, paprykę, brokuły, owoce cytrusowe, pomidory, truskawki, gorszek - tu można wymieniać i wymieniać. Selen znajdziesz w tuńczyku, cebuli. A cynk w mięsie, rybach i jajach. Włókna kolagenowe w skórze możesz wzmocnić również dzięki produktach bogatych w bioflawonidy. A są to: kasza gryczana, czerwone winogrona, wiśnie, borówki, jeżyny. Co możesz robić jeszcze? Wystrzegaj się produktów z mąki pszenej. Gluten znajdujący się w chlebie, ciastach, makaronach zawiera gluteinę, która nasila odkładanie się toksyn i tłuszczów w komórkach. Możesz sięgać śmiało po cebulę i czosnek. Są one bowiem swietnym źródłem związków siarki wzmacniających ukłąd immunologiczny. Jedzone regularnie oczyszczają krew i limfę. Rzuć papierosy ![]() To byłoby na tyle. Mam nadzieję, że niczego nie powtórzyłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Vogue Czas edycji: 2006-06-06 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie Kolezanki! Zaloze sie, ze przyznacie mi racje, ze celulitis jest ``przyjacielem `` kazdej kobiety
![]() ![]() ![]() Potrzebujemy ![]() ![]() wrzatek, ktorym to zalewamy 3 lyzki oliwy z oliwek albo oliwki dla niemowlakow 2 lyzeczki cynamonu, lub ewentualnie tez kilka kropel soku z cytryny do tego. Kawa i oliwa sa najpotrzebniejsze. Tak stworzonym peelingiem masujemy uda i pupy 2 razy dziennie i juz ![]() ![]() Wyprobujcie, lepsze nic galenic ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zegnaj celulitis < no moze nie tak do konca>
![]()
![]() |
![]() |
#680 |
xxyy
|
a gdy bede takim czyms masowac sie raz dziennie to po jakim czasie zacznie dzialac?
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
Co to znaczy cellulit 1-go stopnia??
czy to znaczy, że mozna jeszcze znaleźc pozycję, w której skóra jest gładziusienka????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to znaczy cellulit 1-go stopnia??
To znaczy, że widać go dopiero po ściśnięciu skóry. Trzeba jakby uszczypnąć kawał ciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
![]()
Są bodajże 3 etapy(fazy, stopnie) rozwoju cellulitu.
1 faza-cellulit jest mało widoczny (można go zaobserwowac dopiero przy ściśnięciu skóry)-ta faza jest najlepsza ponieważ łatwo się go pozbyć-duzo wody mineralnej i ćwiczeń-przy tym zdrowe odżywianie 2 faza (już gorsza) -cellulit jest zauważalny gołym okiem-nie trzeba już ściskac skóry palcami żeby był widoczny (ciężko go wytępić) 3 faza-to cellulit zaawansowany. Ponoć zaczyna boleć (tak słyszałam). Najlepiej to go nie mieć wcale (ale czy to mozliwe?Hi hi)-zatem dobrze pilnowac żeby nie dotrzeć do 3 fazy.... ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
xxyy
|
mam faze pierwsza
![]()
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
hej wiadomo ze ruch jest bardzo istotny choc ja wlansie mam problem skrecona noga uniemozliwia mi cwiczenia gipsu juz nie mam ale z noga nie jest za dobrze juz od 2 miesiacy... co mi pozostaje czy warto uzywac kosmetykow czy bez cwiczen nic po nich?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
No to gratulacje!!!! Nie dopuść aby faza 1 weszła w 2-bo bedzie ci ciężko tak jak mnie...ja walczę z tym cholerstwem i jakby już było go mniej....rowerek,stepper. ..musze zmienic jeszcze nawyki żywieniowe i będzie ok.
Pozdrawiam!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
xxyy
|
staram sie
![]() ![]() smaruje moje nożyska ;p kremami masuje dietuje sie ostatnio.. mam nadzieje ze beda efekty ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
Atram - zycze Ci tego z całego serca
Ja mam owszem cellulit - widac go jak stane przed lustrem, jak leze to nie widać, czy to cellulit 2-go stopnia?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
![]()
Też bym chciała miec I stopnia-he he-mam nadzieję że po wielu moich zmaganich faza II przejdzie w I...hm....wiem że niknie to cholerstwo od steppera i jazdy na rowerze....bo jeśli ujedrniasz ciało to i automatycznie likwiduje się cellulit...
Jeśli jesteś w fazie I to nie pozwól żeby ci się poszerzyło... ![]() A w drugim przypadku myślę że to początki fazy II (choć tu bym się zastanowiła). Dziewczyny ruch, ruch i jeszcze raz ruch....wskakujcie na rower!!!!!!!!!!! ;-) ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słusznie się boję? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.