WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem?
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... 820 91,72%
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! 31 3,47%
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam 35 3,91%
A co to jest cellulit? 8 0,89%
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-13, 06:55   #991
maxiona
Raczkowanie

Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)

peeling kawowy jak dla mnie rewelacja, ja robię sama: 2 łyżki kawy, trochę imbiru w proszku i cynamonu, sól morska, olejek Nivea, czasem zamiennie z solą cukier trzcinowy, poza tym zużywam do niego balsamy do ciała, które mi nie podpasowały; moje najbliższe plany: 2 razy w tygodniu po ćwiczeniach , kiedy ciało jest rozgrzane; od tygodnia dołączyłam celluend Dermedica i dzięki wizażowi zaczęłam oczywiście ćwiczyć; pierwszych widocznych efektów spodziewam się za miesiąc, chyba do lata zdążę

Edytowane przez maxiona
Czas edycji: 2007-05-13 o 06:56 Powód: błędy ortograficzne :-(
maxiona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 10:12   #992
SABRINKA
Raczkowanie

Wątek coś zamarł od tygodnia Czyżby kazdy sie poddał Ja zaczynam walke juz konsekwentnie. Zakupilam Detroren (nastepnym razem sama go zrobie), do tego różne kremy. Mam ich kilka wiec bede tak naprzemian uzywac. Ale powiem wam ze od poczatku kwietnia uzywam żelu antycellulitowego Garniera (w tubce zółtej). I uda mi sie zmniejszyły bez diety o okolo 1 centymetr. Widze po spodniach. I cellulit tez sie zmniejszył. Ale miałam duzy wiec to jeszcze nie jest ten efekt.
Teraz jednak chce w niego uderzyc ze zdwojoną siłą: dieta, cwiczenia, kremy, masaże, zabiegi w Detorenem. A od lipca basen i rower (taki prawdziwy).
Brałam CLA i Inneov(sama dobrałam składniki) ale postawilam bardziej na zrzucenie kg. i narazie biore Apptrim i Applecaps. Tamte odstawiam na wakacje.
Zachęcam wszystkich do walki
SABRINKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 15:07   #993
moriam
Rozeznanie

Sabrinka- od kiedy bierzesz Apptrim? rzeczywiscie zmniejsza ci chec na "zachcianki" (troche maslo maslane :P ) gdzie go kupilas i za ile?
i jak bedziesz robic Detroren?i co to w ogole jest?
moriam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 15:53   #994
SABRINKA
Raczkowanie

No więc tak....... Apptrim i Applecaps biore od piątku. I wczoraj jeszcze wieczorem dopadł mnie apetyt na bułke białą Byłam zła. Ale poprostu za mało czasu mineło zeby tabletki zaczeły działac. Ale dzis jest super Powoli apetyt naprawde sie zmniejsza A uwierzcie mi-jadłam tyle co trzech górników pracujących w kopalni Do tego wczoraj ćwiczyłam godzine na rowerze i poł godziny aerobiku w domu. A dzis zaliczylam juz godzine roweru. Wczesniej dałam rade tylko 10 pojezdzic bo nie mialam siły. Apptrim naprawde dodaje Enegri.

Kupiłam Apptrim za banalną cene razem z balsamem gratis- 29,29. W aptece internetowej- www.lekolandia.pl

A jesli chodzi o Detoren jest to specyfik (maska) ktora naklada sie na nogi i pupe (tam gdzie sie ma cellulit) i owija ciało folią. W sumie mozna raz kupic tak na wypróbowanie. A potem to samemu mozna zrobic. Dostepny na allegro. Ja mam taki jak na tej aukcji http://www.allegro.pl/item195883750_...licytacja.html
Jest to mieszanka cynamonu, imbiru, kawy, kakao. W sumie cos takiego jak peeling kawowy.
SABRINKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 17:23   #995
moriam
Rozeznanie

ok, dzieki za przyblizenie tematu
moriam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-19, 20:38   #996
aluhaa
Raczkowanie

Przyłaczam sie do walki
Zakupilam serum wyszczuplajace z eveline, codzinnie zimny prysznic, sport(bieganie,jazda na rowerze,spacery),koniec z białym pieczywem i jedzeniem po 18.Mam nadzieje ze uda mi sie zlikwidowac ten cellulit.
Stary 2007-06-20, 12:05   #997
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Przyłączam się... przy wzroście 171 ważę 54 kg (przed okresem 55 :/) i jestem gruszką, tyłek i tylną część ud mam paskudne... jak wezmę w palce, lub zepnę pośladki, to od razu widać...
Trenuję TT w sumie ok 9 godzin w tygodniu, codziennie brzuszki i trochę na tyłeczek, ale cellulit dobrze się ma.
Kupiłam żel wyszczuplający 3D z eveline, ale oprócz tego, że na brzuchu skóra po chwyceniu wygląda jak skór amojej mamy (43 lata, jedna ciąża) to efektów nie widzę...

Ale! staram się nie jeść po 20, praktycznie nie jem pieczywa, tylko ze gzreszę słodyczami, tu skubnę plasterek sera, tu sobie ukroje trochę wędlinki.... ehh...

Zobaczymy efekty walki za miesiąc

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-25, 20:00   #998
agata_wwl
Raczkowanie

Powiem Wam szczerze, że też bardzo bym chciala pozbyć się cellulitu (dopadl mnie na pośladkach i udach), ale powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek to się uda

Nabawialam się tego cholerstwa jak bralam tabletki antykoncepcyjne. Po niedlugim czasie od zauważenie problemu zaczęlam ćwiczyć, ale na niewiele to się zdaje Cellulit jak byl tak jest

A teraz do rzeczy -> wiem, że wiele z Was mnie za to i odeśle do wyszukiwarki, ale tych tematów o cellulicie jest tyle, że chyba oczy by mi wyszly na wierzch od przeczytania tego wszystkiego

Chodzi mi o takie podstawowe zasady żywieniowe, które pomagają w walce z cellulitem (czego nie jeść a co jest dobre itp.)

Z góry dzięki
agata_wwl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-16, 20:38   #999
Eska88
Rozeznanie

GG do Eska88
Question możliwe??

powiedzcie mi dziewczyny czy maly cellulit mozna zlikwidowac poprzez cwiczenia? po jakim czasie bedzie widac efekt? czy kremy wspomoga walke z nim ? z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Eska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 11:18   #1000
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx
Dot.: możliwe??

Ja uważam że TYLKO poprzez ćwiczenia. Owszem, dieta też pewnie ma ogromne znaczenie, ale z autopsji wiem że ćwiczenia znacznie zmniejszają cellulit. Jakiś czas temu, w sumie to od początku wakacji, praktycznie codziennie (no, czasem co dwa dni ) jeżdżę na orbitreku pół godzinki, skaczę na skakance i wykonuję jakieś tam różne ćwiczenia na uda i pośladki (np. "chcę mieć takie pośladki" TW) i cellulit znacznie się zmniejszył,a praktycznie mogę powiedzieć że prawie wcale go nie ma (tylko rozstępy zostały ) Diety w sumie nie zmieniałam, jem co chcę, no może w nieco ograniczonych ilościach a z ud spadło mi po 3cm, z talii chyba z 4cm.

Pzdr
Stary 2007-07-17, 11:33   #1001
Eska88
Rozeznanie

GG do Eska88

dziekuje za odpowiedz w takim razie treningi czas zaczac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-17, 23:13   #1002
prettycow
Raczkowanie

Rower
zmniejsza cellulit i to baaaaaaardzo.
Moja mam od jakiegoś roku w sezonie jest zapalonym rowerzystą i dziś jak biegała w kostiumie zauważyłam, że nie ma celulitu prawie wogóle. A miała i to spory kalafior, no i 20 lat tez juz nie maprzecież A żadnych kremów itp nie smaruje. Byłam w szoku naprawdę..... heheheh żeby mi sie tak chciało

prettycow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 06:39   #1003
Eska88
Rozeznanie

GG do Eska88

mi tez sie nie chce na rowerze za bardzo, chyba wole inne cwiczenia :P w kazdym razie dziekuje Wam za odpowiedz
Stary 2007-07-19, 09:47   #1004
Wizazanka492
Zadomowienie

Dot.: Re: callanetics i callulit

Kosmetyki Eveline niedrogie a super dzialanie! Po miesiacu nie mialam juz cellulitu!!!
Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 20:56   #1005
daisy_2
Przyczajenie

Dot.: Re: callanetics i callulit

uzywalam kosmetykow eveline, anidy, garniera przez zime i co? .... wygladam jak kobita po 4 ciazach, w zeszlym roku bylo jeszcze jako tako, a teraz mam normalnie celulit na brzuchu nawet :|

dzis zakupilam jakies ampulki antycellulitowe garniera, choc nie spodziewam sie cudu.

siedząca praca calymi dniami i nieuprawianie sportów dalo sie we znaki i to jak cholera!!!!!
daisy_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-20, 11:34   #1006
andzya
Zakorzenienie

dziewczynki przylaczam sie do Was,tez walcze z cellulitem i to juz tak okropnie u mnie wyglada zwlaszcza na udach,ze naprawde czas sie za to zabrac.
Stary 2007-07-20, 14:03   #1007
lutiana
Zadomowienie

I ja przestane wreszcie tylko czytac Wasze wypowiedzi a zaczne aktywanie uczestniczyc w tym watku Niestety po ciazy pojawil mi sie cellulit, ktory podczas kilku lat zlej diety i braku ruchu powiekszyl sie do sporych rozmiarow. Od poczatku lipca wytoczylam mu batalie cwiczac codziennie na steperze, dzieki temu zrzucilam kilka kg i uda wygladaja troche lepiej. Czy ktoras z Was tez cwiczy na steperze? I czy sa efekty?
Dodatkowo dzis z allegro przyszly do mnie dwa sprzeciki : motylek i twister. Motylek pomoze mi w cwiczeniu wewnetrznej strony ud - tutaj mam skore najbardziej otluszczona i obwisla bleee.
Hmmm a twister, sama nie wiem na co mi pomoze, zamowilam go, bo gdzies czytalam, ze wizazanki na nim cwicza, ale na co on dziala i czy cwiczenie na nim polega tylko na kreceniu sie w prawo i lewo? Jesli ktos wie, uzywal, prosze o odpowiedz. Z gory dzieki

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-20, 15:11   #1008
Wizazanka492
Zadomowienie

Dziewczynki!!! Ja tez mialam ten problem ale jak sie zawzielam od zimy to efekty zaczelo widac po miesiacu!
Wiec tak:
1..stosowalam 2 kremy eveline...serum i krem (koszt. ok 15 zl jedna tubka)
2. Kupilam szorstka gabke i nia sie szorowalam codziennie, mydelkiem i potem zimna woda! Trudno bylo ale pozniej sie przyzwyczailam.
3. Jadłam mniej, o wiele mniej (pomogl Cidrex -tabletki-super)
4.SILNA WOLA

Dacie rade wierze w was dziewczynki!!!
Stary 2007-07-20, 15:29   #1009
lutiana
Zadomowienie

Sęk w tym, że ja nie mam cierpliwości do masowania, stosuję jakiś balsam przeciw cellulitowi wieczorem, ale nie masuję Zdecydowanie wolę ćwiczyć niż masować, mam nadzieję, że pozbędę się tego badziwia bez masaży

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-23, 21:54   #1010
taka sobie
Zakorzenienie

dolanczam sie do cellulitomaniaczek
przy wzroscie 164 waga 50 kg, wiec jestem szczupła a cellulit jest. Mam 29 lat i w sumie ponad 6 lat antykoncepcji hormonalnej, mysle ze to jest glowna przyczyna mojego cellultu. Odstawilam piguly, unikam soli, pije duzo wody, codziennie stepper, masaż zimnymi prysznicami, masaż rolka taka do masażu, zero chipsow i słonych przekasek ( juz wole zjesc czekolade, ona przynajmniej nie zatrzymuje wody w organizmie, a to glowna przyczyna powstawania cellulitu), smaruje sie serum z eveline, robie peelingi,chodze na saune na podczerwien, uffff duzo tego

wytoczylam wojen cellulitowi i mam nadzieje ja wygrac!!!
mam pytanie, teraz wyszla nowa seria z eveline, czy ktos probowal, czy daje lepsze efekty niz stare serum? a plastry?
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 10:11   #1011
gaga87
Zakorzenienie

ja od wczoraj postanowilam jezdzic na rolkach, chociaz zmachalam sie przy tym jak nie wiem to jezdzilam za krotko, bo powinno sie jezdzic minimum 40 minut, zeby tluszczyk zaczal sie spalac. Ale jak na pierwszy raz to wazne, ze bylo cokolwie, bo chyba tylko sport moze miec jakies zbawienne dzialanie.
Poza tym stosuje jakies tam kremy antycellulitowe i ujedrniajace, ale nie masuje i pewnie tu tez tkwi problem.
Czasem wykonuje peeling kawowy, bo podobno kofeina dobrze dziala
A efekty marne, bo do tego trzeba systematycznosci.

Zastanawiam sie tylko czy jazda na rolkach i na rowerze moze dac takie same efekty. Bo nie wiem czemu, ale odnosze wrazenie, ze od jazdy na rowerze to mi sie uda "napompuja" (miesnie urosna). Czy przy tych 2 "cwiczeniach" pracuja te same miesnie i czy efekty mozna osiagnac takie same?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 09:16   #1012
molerka1988
Przyczajenie

hej!a co sądzicie o masażeru Philips Cellesse???próbował ktoś?słyszałam że daje dobre efekty..
Stary 2007-09-06, 07:01   #1013
taka sobie
Zakorzenienie

mam takie pytanie, bo dreczy mnie to bardzo
czy jesli wykonuje zimne prysznice i potem wklepuje krem na cellulit to on sie dobrze wchlonie i bedzie dobry efekt? Bo czytalam gdzies ze te kremy najlepiej stosowac po wyjsciu z wanny bo wtedy skora jest rozgrzana i lepiej chłonie (a w tym przypadku jest zimna).Z drugiej strony niektore kremy maja efekt chłodzący, wiec jak to jest?
zna ktos odpowiedz?
Stary 2007-09-08, 13:46   #1014
arbuz
Rozeznanie

A ja od tygodnia piję Inneov. Stosuję oczywiście dietkę odpowiednią, dużo ćwiczę, masuję sie codziennie, używam nowego Eveline anty oraz plastrów. No i piję, piję i piję wodę i zieloną herbatę, ograniczyłam kawę do jednej dziennie (Panie, daj siłę!) słodycze w ilościach takich, że lupy trzebaPilingi oczywiście (zwykle, nie kawowe). Tylko przysznicom zimno-ciepłym nie dam rady, jest mi tak potwornie zimno przy kontakcie z zimną wodą, że trzesę sie cała i szczękam zębami. Nie odpowiada mi to , gdzyż jestem okropnym zmarzluchem. Naprawdę dużo czasu ta walka pochłania i trzeba miec niezwykle silną wolę, by temu podołać.
arbuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-08, 14:21   #1015
taka sobie
Zakorzenienie

ja sie przemogłam do prysznicy i juz jest ok, najgorsza pierwsza sekunda pozniej juz sie nic nie czuje, a skora widocznie sie niapina
Stary 2007-09-08, 19:27   #1016
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
ja sie przemogłam do prysznicy i juz jest ok, najgorsza pierwsza sekunda pozniej juz sie nic nie czuje, a skora widocznie sie niapina

tez bym sie chciala przemoc jesli chodzi o zimne prysznice na biust,ale kompletnie nie moge :/
Stary 2007-09-09, 08:42   #1017
arbuz
Rozeznanie

Już samo połączenie w jednym zdaniu słów "zimny" oraz "prysznic" brzmi przerażająco
Gratuluję odważnym. Ja mam cały arsenał innych środków i mam nadzieję, że się uda i bez tego nieszczęsnego przysznica.
arbuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 09:19   #1018
Wizazanka492
Zadomowienie

Ja tez na poczatku nie moglam myc sie w zimnej wodzie, ale pozniej sie przyzwyczailam i bylo ok. Jesli czegos sie bardzo chce to sie to osiaga Nie jestem otyła, ale rok temu cellulit byl...Ale szybko sie go pozbylam VIKTORIA

_________________________ __________________

Stary 2007-09-09, 12:29   #1019
andzya
Zakorzenienie

tez bym sie chciala szybko go pozbyc,no ale coz mozna zrobic. nie bede raptus i spokojnie zaczekam na efekty.moze do przyszlych wakacji zdarze
Stary 2007-09-12, 20:46   #1020
Olunia=]
Przyczajenie

GG do Olunia=]

Mi celluit pojawil sie jakies po roku temu. Jestem bardzo szczupla bo przy wzroście 1.74 waże tylko 50 kg, mimo to grudki wydawaly sie widoczne. Teraz nie mam z tym najmniejszego problemu bo pozbylam sie tego zmartwienia mam nadzieje ze na dlugi czas. Oto moje jak dotychczas niezawodne,ale i niedrogie metody:
*minimum 4 kubki zielonej herbaty dziennie
*1.5 litra wody niegazowanej
*rower
*duuuuże ilosci pestek dyni, słoneczniku i orzechów wloskich
*60 brzuszków dziennie
*siłownia 4 razy w tygodniu
*7 godzin tygodniowo na basenie + godzina sauny
*balsam ujędrniający dove, roll on z garniera, goodbye cellulite nivea, oraz żel z wyciagiem z alg morskich vichy
Nie spodziewałam sie aż tak dobrych efektow... a jednak
Olunia=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości