|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! ![]() |
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam ![]() |
35 | 3,91% |
A co to jest cellulit? |
8 | 0,89% |
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)
peeling kawowy jak dla mnie rewelacja, ja robię sama: 2 łyżki kawy, trochę imbiru w proszku i cynamonu, sól morska, olejek Nivea, czasem zamiennie z solą cukier trzcinowy, poza tym zużywam do niego balsamy do ciała, które mi nie podpasowały; moje najbliższe plany: 2 razy w tygodniu po ćwiczeniach , kiedy ciało jest rozgrzane; od tygodnia dołączyłam celluend Dermedica i dzięki wizażowi zaczęłam oczywiście ćwiczyć; pierwszych widocznych efektów spodziewam się za miesiąc, chyba do lata zdążę
![]() Edytowane przez maxiona Czas edycji: 2007-05-13 o 06:56 Powód: błędy ortograficzne :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
Wątek coś zamarł od tygodnia
![]() ![]() ![]() Teraz jednak chce w niego uderzyc ze zdwojoną siłą: dieta, cwiczenia, kremy, masaże, zabiegi w Detorenem. A od lipca basen i rower (taki prawdziwy). Brałam CLA i Inneov(sama dobrałam składniki) ale postawilam bardziej na zrzucenie kg. i narazie biore Apptrim i Applecaps. Tamte odstawiam na wakacje. Zachęcam wszystkich do walki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Rozeznanie
|
Sabrinka- od kiedy bierzesz Apptrim? rzeczywiscie zmniejsza ci chec na "zachcianki" (troche maslo maslane :P ) gdzie go kupilas i za ile?
i jak bedziesz robic Detroren?i co to w ogole jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
No więc tak....... Apptrim i Applecaps biore od piątku. I wczoraj jeszcze wieczorem dopadł mnie apetyt na bułke białą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam Apptrim za banalną cene razem z balsamem gratis- 29,29. W aptece internetowej- www.lekolandia.pl A jesli chodzi o Detoren jest to specyfik (maska) ktora naklada sie na nogi i pupe (tam gdzie sie ma cellulit) i owija ciało folią. W sumie mozna raz kupic tak na wypróbowanie. A potem to samemu mozna zrobic. Dostepny na allegro. Ja mam taki jak na tej aukcji http://www.allegro.pl/item195883750_...licytacja.html Jest to mieszanka cynamonu, imbiru, kawy, kakao. W sumie cos takiego jak peeling kawowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Rozeznanie
|
ok, dzieki za przyblizenie tematu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
Przyłaczam sie do walki
![]() Zakupilam serum wyszczuplajace z eveline, codzinnie zimny prysznic, sport(bieganie,jazda na rowerze,spacery),koniec z białym pieczywem i jedzeniem po 18.Mam nadzieje ze uda mi sie zlikwidowac ten cellulit. ![]()
![]() |
#997 |
Wielce Szanowna Pani
|
Przyłączam się... przy wzroście 171 ważę 54 kg (przed okresem 55 :/) i jestem gruszką, tyłek i tylną część ud mam paskudne... jak wezmę w palce, lub zepnę pośladki, to od razu widać...
Trenuję TT w sumie ok 9 godzin w tygodniu, codziennie brzuszki i trochę na tyłeczek, ale cellulit dobrze się ma. Kupiłam żel wyszczuplający 3D z eveline, ale oprócz tego, że na brzuchu skóra po chwyceniu wygląda jak skór amojej mamy (43 lata, jedna ciąża) to efektów nie widzę... Ale! staram się nie jeść po 20, praktycznie nie jem pieczywa, tylko ze gzreszę słodyczami, tu skubnę plasterek sera, tu sobie ukroje trochę wędlinki.... ehh... Zobaczymy efekty walki za miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam szczerze, że też bardzo bym chciala pozbyć się cellulitu (dopadl mnie na pośladkach i udach), ale powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek to się uda
![]() Nabawialam się tego cholerstwa jak bralam tabletki antykoncepcyjne. Po niedlugim czasie od zauważenie problemu zaczęlam ćwiczyć, ale na niewiele to się zdaje ![]() ![]() A teraz do rzeczy -> wiem, że wiele z Was ![]() ![]() Chodzi mi o takie podstawowe zasady żywieniowe, które pomagają w walce z cellulitem (czego nie jeść a co jest dobre itp.) Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Rozeznanie
|
![]()
powiedzcie mi dziewczyny czy maly cellulit mozna zlikwidowac poprzez cwiczenia? po jakim czasie bedzie widac efekt? czy kremy wspomoga walke z nim ? z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: możliwe??
Ja uważam że TYLKO poprzez ćwiczenia. Owszem, dieta też pewnie ma ogromne znaczenie, ale z autopsji wiem że ćwiczenia znacznie zmniejszają cellulit. Jakiś czas temu, w sumie to od początku wakacji, praktycznie codziennie (no, czasem co dwa dni
![]() ![]() Pzdr ![]()
![]() |
![]() |
#1001 |
Rozeznanie
|
dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Raczkowanie
|
Rower
![]() zmniejsza cellulit i to baaaaaaardzo. Moja mam od jakiegoś roku w sezonie jest zapalonym rowerzystą i dziś jak biegała w kostiumie zauważyłam, że nie ma celulitu prawie wogóle. A miała i to spory kalafior, no i 20 lat tez juz nie maprzecież ![]() ![]()
![]() |
#1003 |
Rozeznanie
|
mi tez sie nie chce na rowerze za bardzo, chyba wole inne cwiczenia :P w kazdym razie dziekuje Wam za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: callanetics i callulit
Kosmetyki Eveline niedrogie a super dzialanie! Po miesiacu nie mialam juz cellulitu!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: callanetics i callulit
uzywalam kosmetykow eveline, anidy, garniera przez zime i co? .... wygladam jak kobita po 4 ciazach, w zeszlym roku bylo jeszcze jako tako, a teraz mam normalnie celulit na brzuchu nawet :|
dzis zakupilam jakies ampulki antycellulitowe garniera, choc nie spodziewam sie cudu. siedząca praca calymi dniami i nieuprawianie sportów dalo sie we znaki i to jak cholera!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki przylaczam sie do Was,tez walcze z cellulitem i to juz tak okropnie u mnie wyglada zwlaszcza na udach,ze naprawde czas sie za to zabrac.
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
I ja przestane wreszcie tylko czytac Wasze wypowiedzi a zaczne aktywanie uczestniczyc w tym watku
![]() Dodatkowo dzis z allegro przyszly do mnie dwa sprzeciki : motylek i twister. Motylek pomoze mi w cwiczeniu wewnetrznej strony ud - tutaj mam skore najbardziej otluszczona i obwisla bleee ![]() Hmmm a twister, sama nie wiem na co mi pomoze, zamowilam go, bo gdzies czytalam, ze wizazanki na nim cwicza, ale na co on dziala i czy cwiczenie na nim polega tylko na kreceniu sie w prawo i lewo? Jesli ktos wie, uzywal, prosze o odpowiedz. Z gory dzieki ![]() ![]()
![]() |
#1008 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki!!! Ja tez mialam ten problem ale jak sie zawzielam od zimy to efekty zaczelo widac po miesiacu!
Wiec tak: 1..stosowalam 2 kremy eveline...serum i krem (koszt. ok 15 zl jedna tubka) 2. Kupilam szorstka gabke i nia sie szorowalam codziennie, mydelkiem i potem zimna woda! Trudno bylo ale pozniej sie przyzwyczailam. 3. Jadłam mniej, o wiele mniej (pomogl Cidrex -tabletki-super) 4.SILNA WOLA Dacie rade wierze w was dziewczynki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Zadomowienie
|
Sęk w tym, że ja nie mam cierpliwości do masowania, stosuję jakiś balsam przeciw cellulitowi wieczorem, ale nie masuję
![]() ![]()
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
dolanczam sie do cellulitomaniaczek
![]() przy wzroscie 164 waga 50 kg, wiec jestem szczupła a cellulit jest. Mam 29 lat i w sumie ponad 6 lat antykoncepcji hormonalnej, mysle ze to jest glowna przyczyna mojego cellultu. Odstawilam piguly, unikam soli, pije duzo wody, codziennie stepper, masaż zimnymi prysznicami, masaż rolka taka do masażu, zero chipsow i słonych przekasek ( juz wole zjesc czekolade, ona przynajmniej nie zatrzymuje wody w organizmie, a to glowna przyczyna powstawania cellulitu), smaruje sie serum z eveline, robie peelingi,chodze na saune na podczerwien, uffff duzo tego wytoczylam wojen cellulitowi i mam nadzieje ja wygrac!!! mam pytanie, teraz wyszla nowa seria z eveline, czy ktos probowal, czy daje lepsze efekty niz stare serum? a plastry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
ja od wczoraj postanowilam jezdzic na rolkach, chociaz zmachalam sie przy tym jak nie wiem to jezdzilam za krotko, bo powinno sie jezdzic minimum 40 minut, zeby tluszczyk zaczal sie spalac. Ale jak na pierwszy raz to wazne, ze bylo cokolwie, bo chyba tylko sport moze miec jakies zbawienne dzialanie.
Poza tym stosuje jakies tam kremy antycellulitowe i ujedrniajace, ale nie masuje i pewnie tu tez tkwi problem. Czasem wykonuje peeling kawowy, bo podobno kofeina dobrze dziala ![]() A efekty marne, bo do tego trzeba systematycznosci. Zastanawiam sie tylko czy jazda na rolkach i na rowerze moze dac takie same efekty. Bo nie wiem czemu, ale odnosze wrazenie, ze od jazdy na rowerze to mi sie uda "napompuja" (miesnie urosna). Czy przy tych 2 "cwiczeniach" pracuja te same miesnie i czy efekty mozna osiagnac takie same? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Przyczajenie
|
hej!a co sądzicie o masażeru Philips Cellesse???próbował ktoś?słyszałam że daje dobre efekty..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
mam takie pytanie, bo dreczy mnie to bardzo
czy jesli wykonuje zimne prysznice i potem wklepuje krem na cellulit to on sie dobrze wchlonie i bedzie dobry efekt? Bo czytalam gdzies ze te kremy najlepiej stosowac po wyjsciu z wanny bo wtedy skora jest rozgrzana i lepiej chłonie (a w tym przypadku jest zimna).Z drugiej strony niektore kremy maja efekt chłodzący, wiec jak to jest? zna ktos odpowiedz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Rozeznanie
|
A ja od tygodnia piję Inneov. Stosuję oczywiście dietkę odpowiednią, dużo ćwiczę, masuję sie codziennie, używam nowego Eveline anty oraz plastrów. No i piję, piję i piję wodę i zieloną herbatę, ograniczyłam kawę do jednej dziennie (Panie, daj siłę!) słodycze w ilościach takich, że lupy trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
ja sie przemogłam do prysznicy i juz jest ok, najgorsza pierwsza sekunda pozniej juz sie nic nie czuje, a skora widocznie sie niapina
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym sie chciala przemoc jesli chodzi o zimne prysznice na biust,ale kompletnie nie moge :/
![]() |
![]() |
#1017 |
Rozeznanie
|
Już samo połączenie w jednym zdaniu słów "zimny" oraz "prysznic" brzmi przerażająco
![]() ![]() Gratuluję odważnym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
Ja tez na poczatku nie moglam myc sie w zimnej wodzie, ale pozniej sie przyzwyczailam i bylo ok. Jesli czegos sie bardzo chce to sie to osiaga
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
tez bym sie chciala szybko go pozbyc,no ale coz mozna zrobic. nie bede raptus i spokojnie zaczekam na efekty.moze do przyszlych wakacji zdarze
![]()
![]() |
#1020 |
Przyczajenie
|
Mi celluit pojawil sie jakies po roku temu. Jestem bardzo szczupla bo przy wzroście 1.74 waże tylko 50 kg, mimo to grudki wydawaly sie widoczne. Teraz nie mam z tym najmniejszego problemu bo pozbylam sie tego zmartwienia mam nadzieje ze na dlugi czas. Oto moje jak dotychczas niezawodne,ale i niedrogie metody:
*minimum 4 kubki zielonej herbaty dziennie *1.5 litra wody niegazowanej *rower *duuuuże ilosci pestek dyni, słoneczniku i orzechów wloskich *60 brzuszków dziennie *siłownia 4 razy w tygodniu *7 godzin tygodniowo na basenie + godzina sauny *balsam ujędrniający dove, roll on z garniera, goodbye cellulite nivea, oraz żel z wyciagiem z alg morskich vichy ![]() Nie spodziewałam sie aż tak dobrych efektow... a jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.