WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem?
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... 820 91,72%
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! 31 3,47%
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam 35 3,91%
A co to jest cellulit? 8 0,89%
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-23, 11:48   #1141
miniaczka
Raczkowanie

GG do miniaczka Send a message via Skype™ to miniaczka
Dot.: który to stopień cellulitu?

Cytat:
Napisane przez navi Pokaż wiadomość
o Boze, to ja mam dziesiąty chyba
ja też xD
miniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-24, 13:03   #1142
MAREA SHAPIRO
Raczkowanie

trzeci jest wtedy kiedy jest kalafiorowaty jak ktos wspomnial...a od drugiego stopnia odroznia go to...ze jest bolesny...boli nawet bez sciskania...
MAREA SHAPIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 09:34   #1143
biedrona1
Raczkowanie

A ja mam pytanko odnośnie tego zdjęcia... Ja mam podobny cellulit i faktycznie nasila się on bardziej podczas okresu a co najciekawsze zauwazyłam, że gdy naciągnę skórę w górę to skóra jest zupełnie gładka.. nie ma zadnych nierówności i cellulit jakby całkowicie znika... Czy każda z Was tak ma??? Czy może ja nie mam cellulitu tylko mało ujedrnioną skórę??? Z tym mogę się zgodzić bo bardzo szybko tyję by potem bardzo szybko schudnac... tak samo z sibie to wychodzi, nie odchudzam sie... Zauważyłam też, że te moje nierówności znikaja gdy mam dietę ale gdy pozwolę sobie na więcej to znow się pojawiają... Nie wiem co mam o tym myslec...
Doradzce cos prosze
a i jeszcze jedno pytanko co to jest ten celullit wodny?? Moze ja to mam
POzdrawiam i Wesołych Świat
biedrona1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 10:13   #1144
pink69
Zakorzenienie

Ja słyszałam tak:

1-widoczny po ściśnięciu skóry
2-delikatnie zarysowany bez ściskania
3-widoczny nawet przez materiał

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 13:31   #1145
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez biedrona1 Pokaż wiadomość
co najciekawsze zauwazyłam, że gdy naciągnę skórę w górę to skóra jest zupełnie gładka.. nie ma zadnych nierówności i cellulit jakby całkowicie znika... Czy każda z Was tak ma???
no,właśnie ja tak mam i moje uda wyglądają podobnie jak u tej babki na fotce.mam nadzieję że do lata uda mi się tego pozbyc.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 13:55   #1146
biedrona1
Raczkowanie

Ha! Super bo myślałam, ze to ze mną jest coś nie tak Walczmy więc razem bo ja też do lata zamierzam się tego pozbyć
Stary 2007-12-25, 18:26   #1147
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

no,a skoro to jest 2 stopień to podobno jest to zjawisko całkowicie odwracalne więc na pewno się uda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-25, 18:59   #1148
biedrona1
Raczkowanie

Ja juz 10 dzien walcze hihi Kupiałam nawet do tego celu masażer taki z wymiennymi pasami... masuję i masuję i ćwiczę i zobaczymy co będzie
Stary 2007-12-26, 11:41   #1149
andzya
Zakorzenienie

u mnie jak stoje to cellulitu na tylku w ogole nie widac,ale za to jak sie zaczynam przemieszczac ...
Stary 2007-12-26, 11:43   #1150
dragomira
Raczkowanie

czyli mowicie ze jak ktoś ma 2 stopień cellulitu to można go jeszcze zlikwidować? a jak jest z 3 stopniem?
Stary 2007-12-26, 12:42   #1151
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

z tego co ja wiem to jest 4 stopnie cellulitu a 3 pierwsze można zlikwidować.
Stary 2007-12-27, 10:03   #1152
dragomira
Raczkowanie

pocieszyłaś mnie bo ja mam chyba 3 :P
Stary 2008-01-15, 16:52   #1153
blue_cat
Rozeznanie

Dot.: Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu

Cześć Dziewczyny!
Nie chciałam zakładac nowego wątku, więc podłączam sie do tego.
Od dwóch dni wykonuję ten masaż http://www.obcasy.pl/cellulit/Cellul...1,195,211.html
czy to rzeczywiście przedstawia masaż antycellulitowy?
blue_cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 14:16   #1154
cZaRnA_KiCiA
Zadomowienie

Dot.: Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu

nie wiem... jakieś pokrzywdzone jesteśmy prze los Po co takie coś istnieje w ogóle? a jak rozpoznać rodzaj cellulitu? np wodny to jaki? z tego co wiem to sposoby redukcji skórki pomarańczowej są zależne od jej rodzaju. Kupię sobie chyba dziś taką szorstką rękawicę. Bo ten mój masażer z wypustkami jakiś taki... Macie jakieś doświadczenie z Montagne Jeunesse Algae & Dead Sea Salt Cellulite Mud? to jakaś maska błotna w saszetkach podobno dobra na cellulit, ale chyba trudno dostepna poza tym jedna saszetka kosztuje 10zł. Jeszcze słyszałam gdzieś o Pharmacy Laboratories Slimtherapy Cooling serum Active Anti-Cellulite dostępny tylko w aptekach. Macie jakies zdanie o tych preparatach? warte? ciekawe czy jak zacznę np od lutego cosik robić w kierunku redukcjii naszego wroga to czy do maja-czerwca coś osiągnę mam wrażenie że nie wiele trzeba ale lenistwo moje nie zna granic Praca, szkoła..(teraz jeszcze sesja )Wiosna już w sumie nie długo... trzeba się wziąść za się
Stary 2008-01-16, 16:21   #1155
Lady_D
Raczkowanie

GG do Lady_D
Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)

Dziewczyny używałyście kosmetyków firmy Tołpa z borowiną na cellulit?
Czytałam na kwc i cała seria ma bardzo dobre opinie. Ale jestem ciekawa czy to naprawde działa?
Stary 2008-01-16, 17:41   #1156
blue_cat
Rozeznanie

Niestety nie używałam. Serum eveline było bardzo pomocne w zwalczaniu skórki, tylko nalezy zużyć tak z trzy opakowania, żeby w większości się jej pozbyć. No ale kosztuje 16 zł co na pewno jest dużym plusem tego produktu. Co najwazniejsze obwód od zmniejszył się o 2 cm, ale ćwiczyłam i schudłam z 1-2 kilo. Ale to musi działać , bo obwód ud prawie niegdy mi sie nie zmieniał przy takim chudnięciu, moze 1cm na 3 kg....z tym właśnie miałam problem.Cóż właśnie przeczytałam, ze po użyciu serum cellulit zmniejsza się o 60%...i tak sobie myślę, ze rzeczywiscie to prawda, ale do tego zielona herbatka plus jakieś cwiczenia, nie musi ich byc strasznie dużo , wystarczy 20 minut dziennie No i skóra po tym serum była jedwabiscie gładka, jak pupcia niemowlaka Korcą mnie tabletki nivelazone, taka kuracja na dzień i na nic....miesieczna kuracja na allegro kosztuje 23 zł, więc nie są to jakieś wielkie pieniądze. chcę zaatakować cellulit przed latem, właściwie to w maju juz chciałabym go nie mieć, bo zawsze przychodzi jakaś okazja, zę umawiasz siez koleżankami na jakies opalanie...a później płacz jaka to ja jestem gruba, mam cellulit, skóra nie jest jedrna.
Może ktos używał tych tabletek? Bo ja mma taki plan-ćwiczenia, zielona herbata, serum+tabletki, peeling kawowy
Stary 2008-01-17, 07:03   #1157
cZaRnA_KiCiA
Zadomowienie

blue_cat Twój plan jest ok wezme z Ciebie przykład jeśli pozowlisz Tylko że ja nie bede brac tabletek o których pisałaś (bo nie wiem czy czasem nie wchodzą w interakcję z anty.?) Ale ćwiczenia, zielona herbatka, peeling kawowy i serum to przyjemna wizja Może do tego jeszcze jakies 3 litry wody dziennie wypijać Ciekawe czy się da do maja osiągnąć efekty
Stary 2008-01-17, 11:15   #1158
Wiolka525
Rozeznanie

Witam,przyłączam się do walki z kalafiorowym potworem. Z początkiem nowego roku postanowiłam zgubić nadmiar kilogramów i przy okazji zadbać o wygląd skóry. Po oględzinach przed lustrem stwierdzam niestety, że widoczne są liczne zaniedbania z mojej strony i lenistwo... Myślę nad nabyciem Specific Cellulit Drink Forte Pharmy, ciagle sie zastanawiam czy warto wydać kaske na 30-dniową kurację. Dodatkowo chce zakupić jakiś balsam, jeszcze nie wiem na który się zdecyduję. Chodzi mi po głowie preparat Tołpa. Któraś z Was stosowała te kosmetyki? Pozdrówka.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 16:07   #1159
themarpis
Przyczajenie

Dot.: Re: callanetics i callulit

Witam,
długo mnie tu nie było. Piszę , bo chcę wam powiedzieć o sprawdzonym przeze mnie sposobie na cellulit. W zeszłym roku w czerwcu miałam cellulit 3 go stopnia na udach i pośladkach, zainwestowałam w zabiegi mezoterapii bezigłowej i nie żałuję niczego. Minęło już 7 miesięcy od zabiegów i cellulitu nadal nie ma! Teraz idę na zabiegi lipolizy bezigłowej na bryczesy, bo nie jestem zadowolona z mojej figury, ale o cellulicie już nie myślę. Dziewczyny nie wierzcie w cud DOMOWE sposoby lub cudowne kremy, bo one nie działają ( przetestowałam wiele), tylko dobre profesjonalne zabiegi są w stanie coś zdziałać. Namówiłam a nie dwie moje koleżanki i u każdej z nich cellulit zniknął, więc nie jest to chyba przypadek. Powodzenia w walce!!Tylko mezoterapia bezigłowa NNM! Nareszcie coś co działa.Pozdrawiam.,
themarpis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-18, 16:18   #1160
blue_cat
Rozeznanie

No tak, ale nie będę sie poddawać zabiegowi, mając cellulit 1 stopnia w niektórych miejscach
Stary 2008-01-18, 17:05   #1161
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez themarpis Pokaż wiadomość
Witam,
długo mnie tu nie było. Piszę , bo chcę wam powiedzieć o sprawdzonym przeze mnie sposobie na cellulit. W zeszłym roku w czerwcu miałam cellulit 3 go stopnia na udach i pośladkach, zainwestowałam w zabiegi mezoterapii bezigłowej i nie żałuję niczego. Minęło już 7 miesięcy od zabiegów i cellulitu nadal nie ma! Teraz idę na zabiegi lipolizy bezigłowej na bryczesy, bo nie jestem zadowolona z mojej figury, ale o cellulicie już nie myślę. Dziewczyny nie wierzcie w cud DOMOWE sposoby lub cudowne kremy, bo one nie działają ( przetestowałam wiele), tylko dobre profesjonalne zabiegi są w stanie coś zdziałać. Namówiłam a nie dwie moje koleżanki i u każdej z nich cellulit zniknął, więc nie jest to chyba przypadek. Powodzenia w walce!!Tylko mezoterapia bezigłowa NNM! Nareszcie coś co działa.Pozdrawiam.,
Możesz napisać o tym coś więcej? Ile kosztuje, ile trzeba zabiegów żeby był efekt, jak to wygląda, na czym polega zabieg?
I gdzie go wykonywałaś?
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 08:37   #1162
vito001
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)

Hej znalazłem fajną stronkę o cellulicie - jeszcze jest w produkcji ale trochę ciekawych rzeczy można wyczytać np. dlaczego u niektórych narasta w ciągu dnia, i jest parę zdjęć.

www.cellulit-gone.freewebweb.com/

vito001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 15:34   #1163
marlena028
Przyczajenie

Question Cellulit a kawa??

Slyszalam ze kawa zwalcza cellulit. Niektorzy natomiast mowia wprost przeciwnie ze gdy pije sie kawe zatrzymuje ona w organizmie toksyny i przyczynia sie do jego powstawania. Tutaj w jakims watku ktos mowil ze gdy przed treningiem napijemy sie kawy szybciej spalimy tluszczyk?? Moze wy cos o tym wiecie??
marlena028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-19, 16:07   #1164
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Cellulit a kawa??

podobno zostało ostatnio obalone stwierdzenie,ze kawa odwadnia. nie zatrzymuje rowniez wody w organizmie co jest min przyczyna cellulitu.
ja mam nadzieje,ze w ogole nie ejst z kawa jakos zle,bo bez niej nie wiem jak bede uczyc sie do sesji
Stary 2008-01-19, 21:32   #1165
cerisecerise
BAN stały

ja testuje serie dove, z zielona zakretka. nie sadze zeby byly jakies wieksze zmiany w cellulicie, ale mobilizuje mnie to do masazy, wiec skore przynajmniej mam gladka.
i jak tylko sie zrobi cieplo ide biegac.
wygonic kalafiora z nog i posladkow!!
cerisecerise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 22:35   #1166
hard case
Raczkowanie

Moja mama przeczytała ostatnio w jakimś prasiwie, że na cellulit dobry jest PEELING z fusów z kawy
hard case jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 22:51   #1167
Smutna_Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hard case Pokaż wiadomość
Moja mama przeczytała ostatnio w jakimś prasiwie, że na cellulit dobry jest PEELING z fusów z kawy
Gdzieś na wizazu jest przepis na Peeling z fusów kawy z dodatkiem soli i zelu
Smutna_Myszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-19, 22:52   #1168
201701160947
Konto usunięte

Ja przeczytałam gdzieś ostatnio, że najnowsze badania wykazały iż używanie kremu z 7 % koncentratem nie likwiduje cellulitu, natomiast zmniejsza obwód ud i pośladków. Przypuszczam jednak, że tutaj bardziej zadziałał sam masaż niż ten krem.
To był taki eksperyment na kobietach przez pewien okres czasu, ale naukowscy stwierdzili, że być może za krótko trwała ta kuracja i dlatego nie przyniosla pożądanych efektów.
A co do picia to nie wiem, są różne wersje.

Edytowane przez 201701160947
Czas edycji: 2008-01-19 o 23:09 Powód: literówka
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 23:04   #1169
marlena028
Przyczajenie

No własnie tez slyszalam z tym kremem i peelingiem. Nawet jest fajny zel do mycia pod prysznic firmy Joanna kawowy. Ale ciekawi mi co z piciem kawy hmm...
marlena028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 23:45   #1170
PriVativ
Zadomowienie

ja stosowałam peeling z kawy i teraz cellulitu juz niemam wcale czasem jescze go stosuje dlatego ze skóra jest gladziutka. Mój sposob:
peeling z fusow kawy w połączeniu z zelem pod prysznic. masowac mocno wcierajac. potem jak juz jestesmy po kapieli wsmarowac zel antycellulitowy i zrobic masaz. Dodam ze zanim zaczelam stosowac zel to juz od samej kawy byly efekty. Ale ja peelingowalam sie z 4 razy w tyg.

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości