WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem?
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... 820 91,72%
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! 31 3,47%
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam 35 3,91%
A co to jest cellulit? 8 0,89%
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-19, 23:50   #1171
201701160947
Konto usunięte

Dot.: Cellulit a kawa??

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
ja stosowałam peeling z kawy i teraz cellulitu juz niemam wcale czasem jescze go stosuje dlatego ze skóra jest gladziutka. Mój sposob:
peeling z fusow kawy w połączeniu z zelem pod prysznic. masowac mocno wcierajac. potem jak juz jestesmy po kapieli wsmarowac zel antycellulitowy i zrobic masaz. Dodam ze zanim zaczelam stosowac zel to juz od samej kawy byly efekty. Ale ja peelingowalam sie z 4 razy w tyg.
Też stosuję taki właśnie przepis->żel+fusy Bez soli, bo po niej szczypała mnie skóra. Tylko trzeba uważać rzecz jasna przy skórze wrażliwej, w końcu jest to dość ostry peeling. Ale generalnie jest to świetny zabieg-skóra jest po nim gładziutka.

Znalazłam coś takiego. http://e-kobiety.pl/content/view/2404/44/

Cytat:
NA ODCHUDZANIE
Kawa, a właściwie kofeina, przyspiesza przemiany metaboliczne w organizmie, a szczególnie przemianę tłuszczów. Filiżanka kawy może "pomóc" szczególnie osobom, które mają problemy z trawieniem. Ze względu na wyniki badań wykazujące, iż kofeina powoduje przyspieszenie spalania tłuszczy, stwierdzono, że umiarkowane spożycie kawy (oczywiście bez cukru i bez śmietanki) może stanowić korzystny składnik kuracji odchudzającej. Kawa jest także stosowana jako składnik nowej generacji kosmetyków, wpływających na "modelowanie" sylwetki.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 23:56   #1172
Smutna_Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Też stosuję taki właśnie przepis->żel+fusy Bez soli, bo po niej szczypała mnie skóra. Tylko trzeba uważać rzecz jasna przy skórze wrażliwej, w końcu jest to dość ostry peeling. Ale generalnie jest to świetny zabieg-skóra jest po nim gładziutka.
Tez spróbuje bez soli, bo musze przyznac ze troszke szczypie skóra.
Smutna_Myszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 00:07   #1173
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smutna_Myszka Pokaż wiadomość
Tez spróbuje bez soli, bo musze przyznac ze troszke szczypie skóra.
Zamiast tego możesz dać cynamon, ja czasami go dodaję i nic mi nie jest. Byle nie za dużo, troszkę wystarczy.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 08:06   #1174
siostra9
Raczkowanie

Dot.: który to stopień cellulitu?

Cytat:
Napisane przez biedrona1 Pokaż wiadomość
Ja juz 10 dzien walcze hihi Kupiałam nawet do tego celu masażer taki z wymiennymi pasami... masuję i masuję i ćwiczę i zobaczymy co będzie

biedrona1 masz coś takiego?http://www.allegro.pl/item300246277_...rancja_fv.html

bo ja sie nad czymś takim zastanawiam, jesli to taki sam czy podobny, to pochwal się czy są jakieś rezultaty <prosi>
Stary 2008-01-23, 16:26   #1175
cerisecerise
BAN stały

Dot.: który to stopień cellulitu?

ktoras z was pisala o roll-u chyba l'oreala. ze sie zawijala i na 40 min do lozka

dziala to to??
cerisecerise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 22:05   #1176
Natala22
Przyczajenie

Smile Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)

Mam pytanko !!!!! czy któraś z was DZIEWCZYNY była w salonie kosmetycznym na usuwanie cellulitu? czy to pomaga?
Natala22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 08:25   #1177
cZaRnA_KiCiA
Zadomowienie

Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)

cerisecerise co do rollu (miałam garniera) to średnio pomaga. Ujędrnia. Zużyłam kiedyś tylko jedo opakowanie, może za mało i dlatego nie zauważyłam redukcji.

Natala22
co do zabiegów to było tu już sporo poruszanych tematów co do usuwania cellulitu w salonach kosmetycznych. Np mezoterapia bezigłowa. Dziewczyny też poruszały kwestię sauny oraz wszelkich przyrządów do masowania a także był temat o pasach masujących.
Zabiegi są dosyć drogie w salonach :/ Przejrzyj wątek, fajna lekturka i wiele ciekawych rad.

A przy okazji chciałam spytać gdzie można kupić prawdziwe olejki eteryczne? Myślicie że w aptece? bo te tanie, za około 4zł to raczej nie są takie prawdziwy.. A chciałam dodać olejek geraniowy i cyprysowy do jakiegoś naturalnego balsamu aby się tym smarować (czytałam że olejek geraniowy i cyprysowy likwiduje cellulit.) Do kapieli też można używac. Ale raz dodałam sobie do wanny olejek cynamonowy i wyszłam z wody w plamach Zniknęły ale już tego nie powtórzę. Chyba był za mocny jakiś

http://www.aroma.pl/dzial,Seria+prze...ulite,358.html

i jeszcze taka stronka http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/...-,1605_201.htm

pokonamy go

Edytowane przez cZaRnA_KiCiA
Czas edycji: 2008-01-28 o 11:08
cZaRnA_KiCiA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-28, 16:09   #1178
malakas
Raczkowanie

mam małe pytanko licze ze mi pomozecie)
od soboty zaczełam stosowac eveline serum antycellulitowy i mam pytanie do tych z Was które moze go uzyały. podoba mi sie ten kosmetyk ale nie moge zniesc tej chodzacej miety, jakos tak dziwnie paralizuje mi ciało, no i nie ukrywam ze zima by raczej sie ciepełko przydało. znacie moze kosmetyk o podobnym działaniu nie dajacym chłodzacego efektu??
malakas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 21:34   #1179
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

hej,

przypadkiem trafiłam na to forum,a ze tez mam lekki problem z cellulitem wypisze swoje sposoby.Dodam jeszcze ze mam malutki cellulit,jednak sklłonnosci sa grrrrrrr.
-Cwicze na siłowni 4 razy w tygodniu(20minut bieznia,20 minut rower,kilka serii cwiczen z ciezarem na nogi i pupe,brzuszki),1 w tygodniu basen.
-peeling raz w tygodniu.PRZESTRZEGAM przed czestym robieniem peelingu z kawy i mocnymi masazami rekawica.Bardzo łatwo wtedy o popekane naczynka.W masazu chodzi o pobudzenie krazenia nic nie powinno szczypac bolec!!!.Dobre efekty daje masaz uciskowy
-codziennie kremy antycell-po zadnym kremie nie ma super efektu,probowałam wiele ,wyzsza czy nizsza połka wszytsko jedno
-zabieg cynamonowy-mam kolezanke kosmetyczke ktora zamawia mi produkty profesjonalne,sama potrafie je wykonac-tez zadna rewela
-codziennie conajmniej 1,5 l płynow(herbatki zielone i woda niegazowana)
-ze slodyczami ostatnio sie rozpedzilam
-nie pije napoi gazowanych itd,staram sie uwazac na to co jem,ale powinnam sie bardziej postarac
-masaze rekawica gumowa kiedys robilam codziennie ale przez nawał pracy jakos to mi wyszło z nawyku,poza tym pekło mi kilka naczynek krwionoscnych,teraz masuje sporadycznie
-jej l-karnityne w tabletkach -jak mi sie przypomnie heheh.Chociaz mam zamiar kupic CLA ktory działa podobno lepiej.Polecam zakupic CLA np w sklepie dla kulturystow,w tych bedzie najwiecej CLA w CLA

mam zamiar robic zabiegi guam ,bo ponoc sa najskuteczniejsze.Jednak bedzie to guam freddo dla skory z naczynkami ktory nie działa rozgrzewajaco.

mimo wszytskich wysiłkow przy scisnieciu skory wdac grudki

mam tez chec na tabletki cellasene,mimo ze nie wierze w takie cuda slyszałam bardzo dobre opinie.Są drogie,noi ale moze kiedys.Co do cellasene to sprawdzałam sklad i sa tam w wiekszosci składniki ziołowe poprawiajace przeplyw krwi i limfy,zastanawialam sie nawet czy nie zakupic tych skladnikow osobno w aptece....Moze ktos orientuje sie co jest najskuteczniejsze na poprawienie wygladu skory pod wzgledem walki z cellulitem jeśli chodzi o suplementy??

a ze to forum Fitness,chcialam zapytac Was czy macie jakies sprawdzone ćwiczenia na jedrnosc posladkow i ud:co nfused:

malwiiina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-28, 21:36   #1180
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Cytat:
Napisane przez Natala22 Pokaż wiadomość
Mam pytanko !!!!! czy któraś z was DZIEWCZYNY była w salonie kosmetycznym na usuwanie cellulitu? czy to pomaga?

najlepszy jest ponoc guam,ale nie spodziewaj sie cudow.Koszt jednego zabiegu to około 90zl,zeby to mialo sens trzeba zrobic 10-12.
Tylko Dieta+duzo ruchu+ogrom wyrzeczen pomaga

Stary 2008-01-28, 21:39   #1181
malwiiina
Zadomowienie

GG do malwiiina

Cytat:
Napisane przez cZaRnA_KiCiA Pokaż wiadomość
cerisecerise co do rollu (miałam garniera) to średnio pomaga. Ujędrnia. Zużyłam kiedyś tylko jedo opakowanie, może za mało i dlatego nie zauważyłam redukcji.

Natala22 co do zabiegów to było tu już sporo poruszanych tematów co do usuwania cellulitu w salonach kosmetycznych. Np mezoterapia bezigłowa. Dziewczyny też poruszały kwestię sauny oraz wszelkich przyrządów do masowania a także był temat o pasach masujących.
Zabiegi są dosyć drogie w salonach :/ Przejrzyj wątek, fajna lekturka i wiele ciekawych rad.

A przy okazji chciałam spytać gdzie można kupić prawdziwe olejki eteryczne? Myślicie że w aptece? bo te tanie, za około 4zł to raczej nie są takie prawdziwy.. A chciałam dodać olejek geraniowy i cyprysowy do jakiegoś naturalnego balsamu aby się tym smarować (czytałam że olejek geraniowy i cyprysowy likwiduje cellulit.) Do kapieli też można używac. Ale raz dodałam sobie do wanny olejek cynamonowy i wyszłam z wody w plamach Zniknęły ale już tego nie powtórzę. Chyba był za mocny jakiś

http://www.aroma.pl/dzial,Seria+prze...ulite,358.html

i jeszcze taka stronka http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/...-,1605_201.htm

pokonamy go

olejek cynamonowy to najwiekszy syf,mało na kogo dobrze działa,trzeba baaaaaaaardzo uwazac.Jeśli chodzi o olejki eteryczne to sceptycznie do tego podchodze,wazniejsze sa wg mnie raczej działania od wewnatrz organizmu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 09:44   #1182
cZaRnA_KiCiA
Zadomowienie

myślę, że trafiłam na nędzny olejek, był tani. Ale pewnie te drogie, prawdziwe esenscje olejków są skuteczne i nie podrażniają. W końcu zaczerpnięte z natury

Wczoraj kupiłam sobie rękawicę sisalową i serum eveline Rękawica świetna, strasznie fajnie się nią masuje ciałko, robi się takie ukrwione, czuje się miłe mrowienie, jak krew krąży Najpierw zrobiłam sobie peeling (żelem ireny eris pomarańczowym), potem żelem nawilżającym namydliłam ciało i masowałam się tą rękawicą, później prysznic naprzemian cieply-zimny a po wytarciu się wtarłam to serum i przyjemnie chłodziło i mroziło Bardzo miłe zabiegi które z przyjemnością będę powtarzać. Do tego lekkostrawna dieta, troche więcej ruchu i zobaczymy jak to będzie Ujędrnienie stwierdzam już po wczorajszym masowanku
Stary 2008-02-12, 07:35   #1183
misia_bella
Zakorzenienie

dziewczyny stosowałam kiedys peeling kawowy. Efekt był ok, ale mam bardzo cienką skóre i kruche naczynia krwionosne, które niestety pekaja pod wpływem peelingu Basen i cwiczenia jak najbardziej, ale co jeszcze?
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 07:37   #1184
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
Basen i cwiczenia jak najbardziej, ale co jeszcze?
Myślę, że masaże i zdrowa, zbilansowana dieta z małą ilością złych węglowodanów i śmieciowego jedzenia
Stary 2008-02-12, 13:05   #1185
cZaRnA_KiCiA
Zadomowienie

http://www.cellulit.pl/

znalazłam tam spodenki antycellulitowe Ciekwe czy działa
ale tanie nie są
Stary 2008-02-12, 14:55   #1186
sweet.girl
Zadomowienie

GG do sweet.girl

Czasami wątpie że można wygrać z pomarańczową skórką

Sweet On The Diet
sweet.girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 14:57   #1187
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Hej dziewczyny, myslicie, ze codziennie wcieranie kremu i masaz tym smiesznym przyrzadem z wypustkami po 15min. na kazdna noge pomoze? Oczywiscie dodac jeszcze cwiczenia na uda i pupe co drugi dzien i w miare zdrowe odzywianie sie. Pomoze? Mam na to 4 mies. Uda sie? Kiedy zobacze pierwze efekty? Za mna juz 10dni. Cos jeszcze polecanie skutecznego?
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 15:04   #1188
mrs pasqda
Przyczajenie

Mnie się udało, chociaż potrwało to około pół roku. Zaczęłam codziennie biegać, mnie nie pomagały statyczne ćwiczenia, pilates itp. Zmieniłam dietę, masaże szorstką rekawicą, żadnych kosmetyków.
Stary 2008-02-12, 15:28   #1189
cerisecerise
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mrs pasqda Pokaż wiadomość
Mnie się udało, chociaż potrwało to około pół roku. Zaczęłam codziennie biegać, mnie nie pomagały statyczne ćwiczenia, pilates itp. Zmieniłam dietę, masaże szorstką rekawicą, żadnych kosmetyków.
no mnie wlasnie tez tak sie dzieje - efekty widze przy wysilku. w zeszlym roku cale 3 miesiace wakacji bylam z dzieciakami na obozach pod namiotami, ciagle lazenie zrobilo swoje, dolozylam do tego 2 tygodnie na oboazie zeglarskim i 2 tyg w gorach i w pazdzierniku gatki ze mnie spadaly
potem znowu przybralam na cellulicie
wiec od paru dni...witajcie trampki, biegamy, juz, jazda!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-15, 15:25   #1190
vanilia1
Raczkowanie

Przed chwilą zrobiłam sobie piling kawowy z cynamonem - ciało po nim jest takie delikatne ale zobaczymy czy choć trochę pomoże na celulit.
vanilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 16:30   #1191
gaga87
Zakorzenienie

kiedys juz w tym watku bylam, ale wtedy bez systematycznosci i bez efektow.
Teraz postanowilam zaczac walke na powaznie. Oceniam, ze mam 2 stopien, ale nie znam sie na tym, wiec moge sie mylic. W kazdym razie dla mnie to bez wiekszego znaczenia. Wazne jest dla mnie, zeby efekty byly widoczne.

A co robie w tym kierunku?
Wzielam sie za cwiczenia 8 minute buns. Wykonywalam je dopiero 2 razy bo czytalam, ze lepiej wykonywac je co 2 dzien, zeby miesnie sie zregenerowaly. Ponadto smaruje roznymi kremami - aktualnie pozostalosci Nivea Goodbye Cellulite i balsam 4 Pory Roku. Jak sie skoncza to zamierzam kupic serum Eveline. Ponadto masaz ostra gabka pod prysznicem. Z fusami narazie jakos nie mam ochoty sie babrac...
Stosowala ktoras z Was te cwiczenia? pomogly zredukowac cellulit?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-17, 23:57   #1192
cerisecerise
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
A co robie w tym kierunku?
Wzielam sie za cwiczenia 8 minute buns. Wykonywalam je dopiero 2 razy bo czytalam, ze lepiej wykonywac je co 2 dzien, zeby miesnie sie zregenerowaly. Stosowala ktoras z Was te cwiczenia? pomogly zredukowac cellulit?
nie stosowalam, ale daj no jakiegos linka potrenuje i dam ci znac
Stary 2008-02-18, 12:20   #1193
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cześć " Walczące z cellulitem" Jestem jedną z Was. Odziedziczyłam budowę po mojej mamusi i nawet jak chudnę to cholerny cellulitisik pozostaje Moja siostra ma to samo.
Od ok miesiąca chodzę na masaże antycellulitowe. Bardzo miłe ale na efekty podobno trzeba zaczekać, do tego również planuję zakup rękawicy do masażu i cóż... zobaczymy co z tego wyjdzie.
Kremy i żele tak rozreklamowane niewiele pomogą. Skóra może trochę się po nich wygładzi, ale nie oczekujcie cudów od samych kremów skórka pomarańczowa nie zniknie
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 14:44   #1194
nietoperek22
Rozeznanie

Również zaczynam zacietą walkę z celulitem!
nietoperek22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 15:29   #1195
mmooonia
Rozeznanie

Ja również . Schudnąć nie chcę ale nie podoba mi sie to jak nóżki wyglądają (z tylu, od wew. strony i posladki troche ble ). Ćwiczę, pływam, smaruje się (chociaż ostatnio przestałam bo mi się krem skończył ale już mam nowy teraz tylko codziennie muszę 5-10 minut znaleźć) . Ale już jutro idę na masaż do Mongoła hehe moja mama chodziła i miała ładniejsze nogi. Planuje 10 masaży jak na razie co jakieś 2-3 dni chociaż nie wiem czy przerwa nie powinna być dłuższa??
mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 19:17   #1196
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerisecerise Pokaż wiadomość
nie stosowalam, ale daj no jakiegos linka potrenuje i dam ci znac
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=minute+buns tutaj watek o tych cwiczeniach, a ja patrze na you tube, bo nie znalazlam skad mozna pobrac filmik. W tym watku ktos podaje sposob jak sciagnac z you tube na komputer, bo wiadomo, ze tam za kazdym razem sie buforuje i czesto chwileto trwa...

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 20:25   #1197
traci
Wtajemniczenie

Ja tez zaczynam walke.
Musze tez wyszczupilc uda.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-18, 22:14   #1198
cerisecerise
BAN stały

powiem wam ze trenuje od dwoch tyg dove zel i lotion i naprawde zmiekczyl i wygladzil mi skore
mama mi teraz przywiozla aa zel z kawa i ananasem i juz widze po dwoch dniach uzywania ze jest lepszy niz dove.
nie bede chudsza ale moze skora bedzie bardziej napieta?
Stary 2008-02-19, 03:27   #1199
bezja
Raczkowanie

......................... ..............

Edytowane przez bezja
Czas edycji: 2011-04-27 o 04:38
bezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 06:44   #1200
cZaRnA_KiCiA
Zadomowienie

bezja dobrze, że masz taki zdrowy dystans do tego i tak z humorem podchodzisz do sprawy Luty powoli dobiega końca.. Osobiście w maju chciałabym już widzieć zadowalające efekty.. Przyznam że serum Eveline nieco poprawiło kondycję mojej skóry. Używam tego serum codziennie w ramach balsamu poprostu. Czymś smarować się trzeba Staram się wypijać dużo płynów. Unikam słodyczy. Jakieś śladowe ilości nieraz pochłonę. Musze zaprzyjaźnić się ze stepperem. A w maju kupuję rower.. bo nie mam :O Wiem, że tabletki anty mają duży wpływ na stan skóry ud i pośladków ale z nich nie zrezygnuję. Muszę znaleźć jakiś patent na to wstrętne cellulidozio W takim dziennym świetle nie jest źle.. ale w świetle sztucznych lamp np w łazience to.. W ogóle ciekwe jest to, że jak leciutko napnę dłońmi skórę doslownie tak leciuteńko.. to robi się cudnie gładka.. i czasem wydaje mi się że jestem tak blisko sukcesu, dosłownie o kroook..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości