|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! ![]() |
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam ![]() |
35 | 3,91% |
A co to jest cellulit? |
8 | 0,89% |
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Przyczajenie
|
Dot.: TAJEMNICZA MIKSTURA !!! ... POKONAJ CELLULIT
Hm.. zastanawiam się jakie to maski masz na myśli?Prosze prześlij na mego e-maila:11041972@interia.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
BAN stały
|
Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)
eh, ja po dwoch miesiacach zdrowego jedzenia - tzn takiego jakie daja dzieciom na obozach i pod namiotem w bieszczadch sie je, bylam 10kg szczuplejsza niz teraz. a bylo to potorej roku temu. wiec powiadam wam, ruch dobrze robi i nie trzeba sie zaraz katowac dieta. ruszac sie, ruszac.
sama sie usiluje zmobilizowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie szukam jakis odpowiednich cwiczen. Zwlaszcza na nogi. Cwicze z takiej kasety ale chce na przemian cwiczyc tez inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
.................
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz jak masaze zimna woda?Chodzi o prysznic? I ta kapiel w cytrynie? Jak to robisz. Prosze napisz cos wiecej o kapielach. Cytryna tez pomaga? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
diata cellulitowa nie moze opierac sie na takim jadłospisie,tak mozna zrobic sobie szybka diete,jednak aby walczyc z cellulitem trzeba wprowadzic zmeny w jadłospisie NA STAŁE,a tak niestety zywic sie nie dałabys rady na dłuzsza mete ![]()
![]() |
![]() |
#1208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ps.juz pisalam Ci na watku z clinique ,ze masz fajny avatarek. Ten puder mi sie strasznie podoba i mam zamiar go kupic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi o wyrabianie sobie dobrych nawykow zywieniowych ktyre przyczyniaja sie do zmniejszenia cellulitu(ja np jestem bardzo szczupła i diety odchudzajacej nie potrzebuje ![]() -zmiana białego chleba na ciemne pieczywo -2 litry wody niegazowanej dziennie -zielona herbata -odstawienie chleba ,na rzecz np brazowego ryzu,kaszy kus kus itd -smazymy na oliwie extra virgin,nigdy na oleju -mało soli i przypraw, -miesko,ryby najlepiej pieczone lub gotowane -warzywa miedzy posiłkami -ostatnio kupiłam CLA z suplementow,,wczesniej miałam l karnityne -nie pic za duz kawy i herbaty,najlepiej baardzo ograniczyc -słodycze,fast food odpadaja -rano owsianka na sniadanko -nie jesc po 18-19 -basen,siłownia,bieg,fitne ss itd-przynajmniej 4 razy w tygodniu,asaze rekawica,peelingi,kremy wspomagajace
![]() |
![]() |
#1210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pije czerwona herbatke.Kawa raz dziennie no czasem dwa. Chlebek ciemny jem ,musze zaczac ku kus. Jeszcze raz dzieki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
[......................... .....
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 04:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I masaze zimna woda tzn przysznicem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
m
Cytat:
![]() Jak dla mnie to właśnie za mało białka jest w Twojej diecie,zwłaszcza jeśli jesteś na redukcji ![]() Poza tym połączenie diety 1000 kalorii i tak intensywnych ćwiczeń niczego dobrego nie przyniesie,tylko sobie zaszkodzisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: szpinak dobry na cellulit?
Ja mam koszmarny cellulit:/ Nie cierpie go, ilu ja już rzezy probowałam <olaboga> Nic mi nie pomaga, a regularnie cwicze 3 razy w tyg... i nie prowadze siedzacego trybu zycia.... moze ja mam takiego hopla na tym punkcie, ale no cellulit to moj najwiekszych komplex;p
![]() |
#1215 |
Zadomowienie
|
.ups - pozytywna z Ciebie osóbka
![]()
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny! Przylaczam sie do walki!! Do lata chce ujedrnic nogi i zredukowac celulitt poki co skacze na skaknce, pije duzo wody, nie jem fast foodow slodyczy , nie pije kawy (ktora uwielbialam) ograniczam sól, spozywam duzo cytrusow.Pozatym w planie mam jeszcze callanetics i raz w tygodniu basen. Dzisiaj po praz peirwszy zrobilam peeling kawowy - super nastepnie zrobilam masaz 7 min na kazde udo...wysmarowalam sie Loreal Perfect Slim i owinelam folia spozywcza (tak wyczytalam na wizazu) schowalam sie na godzine pod koc. Zadzialalo to jak sauna ;/ po godzinie jak zdjelam folie mialm bardoz sliskie mokre uda :P i mialam wrazenie ze zel sie nie wchlanal dlatego oczekalam pare minut az sam wysechl czy to na pewno dobry sposob>?
![]() ![]()
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Hej Aniele! owijanie folią to dobry sposób polecany przy walce ze skórką pomarańczową.
Skóra lepiej wchłania prepart wspomagający jego redukcję. p.s też studiuję Europeistykę ![]() pozdrowionka.
![]() |
#1218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hey no wlasnie mi to zrobilo tak ze mialam mokre nogi i nie wiem czy cokolwiek sie wchlanelo ![]() ![]() ![]() Kicia a w jakim miescie studiujesz? ![]()
![]() |
![]() |
#1219 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu
Moja droga z czystym sumieniem mogę polecic Slimtherapy Cooling serum Active Anti-Cellulite Pharmacy Laboratories.
Mam bardzo gładką skórę po tym preparacie ale stosuję razem z Peelingiem z tej samej serii. Troszkę zimno po nim ale dla mnie przyjemnie - i podobno chłodzące lepsze bo pobudzają spalanie tkanki tłuszczowej. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
W moim przypadku niewątpliwie to nieodpowiednia dieta, ale i zaburzenia funkcj. tarczycy... Co do diety! Jedzenie z całą pewnością ma wpływ na rozwój tego defektu. Zauważyłam iż stan mojej skóry poprawił się spożywając chleb razowy ze słonecznikiem, pomidory, sałatę oraz grejpfruty. Polecam pić wodę mineralną, herbatę zieloną lub czerwoną- tu ostrożnie, nie każdy toleruje jej specyficzny smak. Do tego masaże z użyciem fusów kawy oraz szybki spacer. Moje ciało zyskało większą jędrność a i "defekt" mniej widoczny.Najważniejsza cierpliwość, zdeterminowanie i dążenie do celu. Nie ustanę na laurach-chcę go zmniejszyć max. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
z tym ograniczeniem herbaty,to chodzi tylko o czarną czy czerwoną też?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zadomowienie
|
![]() |
#1223 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Redukcja cellulitu moja droga do sukcesu
Cytat:
![]() Póki co zadowolona jestem z serum AA z kofeiną, daje efekty a smaruję się nie cały miesiąc. Zamierzam kontynować i wspomagać się również tym: Slimtherapy Cooling serum Active Anti-Cellulite Pharmacy Laboratories. Dziękuję za relację o tym smarowidełku ![]() ![]() p.s przez miesiąc (cały kwiecień) nie tknę słodkiego ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie. Wiecie coś konkretnego o INNEOV CELLULIT? Może próbowałyście tego specyfiku? Chciałabym zasięgnąć Waszej opinii, bo nie chcialabym wyrzycić 80 zł w tzw błotko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Rozeznanie
|
A gdzie to można dostać za 80zł? Chciałabym to mieć, niestety u mnie w aptekach kosztuje to chyba 120 czy 130 zł:/
Od trzech dni dużo ćwiczę, codziennie się masuję po 15-20 minut a później wklepuję serum. Zaraz jeszcze lecę zrobię sobie peeling kawowy. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo strasznie boli mnie brzuch, po prostu kobiece kłopoty:/ Gdzieś czytałam,że podczas okresu nie powinno się wykonywać masaży, tylko ja właśnie nie wiem dlaczego:/ Być może własnie od masażu, że teraz mnie tak boli, że zaraz chyba zemdleję:/ Nie wiem jakim cudem przytyłam dwa kilo:/ Jadłam normalnie przez te dwa-trzy tygodnie. Nie, to nie od miesiączki, bo te zmiany zauważyłam już trzy czy cztery dni temu(dlatego się wzięłam za siebie). Dziwne to jest, bo na dodatek od miesiąca ćwiczę po około godzinę dziennie:/ Co mogło spowodować obniżenie się metabolizmu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj,ze miesnie sa ciezsze od tluszczu ![]() skoro cwiczysz od okolo miesiaca i stosujesz diete to jest calkiem prawdopodobne,ze tluszcz zastepuje sie miesniami ![]() jak chodzilam na silownie regularnie to tez przytylam okolo 4 kg,a wszysccy mi mowili,ze schudlam ![]()
![]() |
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
Ale w ciągu miesiąca? Aż tyle? SZOK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Raczkowanie
|
A co zrobic gdy ma sie niecałe 19 lat, ponad 10kg niedowagi (175cm wzrostu i 51kg) i okropny celulitis, szczególnie na pośladkach? Ja wiem że to przez tabletki antykoncepcyjne, ale nie moge ich odstawic...
Te wszystkie diety antycelulitowe doprowadzą do tego ze schudne jeszcze bardziej. Więc co mam robic?!? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
Iguśka, bardzo często szczupłe dziewczyny mają cellulitis. Często po intensywnym odchudzaniu pojawia się skórka pomarańczowa ponieważ skóra traci swoją jędrność. Trzeba ćwiczyć, jeździć na rowerze, na rolkach, uprawiać jogging, skakać na skakance etc. Wiadomo, zdrowe odżywianie to podstawa - dużo warzyw, minimum 2 litry płynów dziennie, śladowe ilości słodyczy i mocno przetworzonych produktów; żadnych chipsów i przegryzek itp itd. Polecam Ci masowanie szorstką rękawicą aby pobudzić krążenie a do tego smarowanie ciała (ud, pośladków) preparatami ujędrniającymi-antycellulitowymi, nawilżającymi.
Tabletki antykoncepcyjne - fakt - sprzyjają czasem powstawaniu cellulitu ale wiadomo, nie rezygnuje się z nich tylko dla jego redukcji. Dlatego przedewszystkim ruch, smarowidełka i zdrowe jedzonko (bez odchudzania) to podstawa ![]()
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
Dzięki Czarna Kicia
![]() ![]() Tylko ciekawi mnie jeszcze czy skoro jest to serum chłodzące to czy da mi coś jak owine to folią? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.