|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: bransoletki CHARMS pochwal sie swoim zestawem :)
No i tak jak obiecałam kilka postów wcześniej, załączam fotkę mojej pandory. Mam już całą bransoletkę zapełnioną i chyba pora na następną
Edytowane przez askaa Czas edycji: 2010-03-05 o 14:17 |
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
mam pytanko, czy na bransoletkę Pandora, Trollbeads, Biagi czy inną będą pasowały "koraliki, zawieszki" różnych firm. Czy trzeba już zainwestować w jedną firmę od A do Z. Ponieważ zastanawiam się nad kolekcjonowaniem takiej biżuterii, ale chciałabym mieszać z różnych firm. Może ktoś wie jak to jest...?? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam. Gosia |
|
|
|
#183 |
|
Przyczajenie
|
ja do bransoletki pandora dokupiłam koralik z biagi i pasuje
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)
Dzięki za odpowiedź,
na stronie Trollbeads piszą, "Poza tym ,że są autentyczne i pierwowzorem, Trollbeads mają jeden z najmniejszych rdzeni - to dlatego Trollbeads nie będą pasować do większości łańcuszków, będących kopiami. Dzięki mniejszemu rdzeniowi/średnicy dziurki koraliki szklane Trollbeads są dużo mocniejsze i twardsze niż ich kopie." Czyli kompletować można tylko u nich bransoletkę. Szkoda, bo oni mają najpiękniejsze - na zdjęciu - koraliki. No cóż chyba bedzie trzeba bankrutować i żyć ![]() Może jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi firmami?? Pozdrawiam. Gosia |
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzone
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale i tak myślę o następnej bo na tej co mam zostało miejsce na 4 - 5 koralików. A swoją drogą Gosiu, jeżeli chcesz kupować oryginalne trollbeadsy - koraliki to dlaczego szukasz zamiennej bransoletki ???? przecież w ten sposób oszczędzisz najwyżej 100zł co przy cenie koralików jest raczej niewielką kwotą (bransoletka + najprostsze zapięcie to jakieś 220zł) Nie wiem czy widziałaś koraliki na żywo; jeżeli nie to zapewniam Cię ze są dużo piękniejsze niż na zdjęciach. Mnie na zdjęciach jakoś szczególnie nie zachwyciły, ale gdy zobaczyłam na żywo ..... Zakupiłam w połowie stycznia bransoletkę z 3 koralikami (2 koraliki unica dostaje się od firmy gratis w cenie bransoletki) a w tej chwili mam ich już 12 |
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
Ale ładna!
|
|
|
|
#188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie myślała, żeby zakupić jakąś inna bransoletką, trochę zaoszczędzić. Ale po wczorajszym przeglądaniu ich strony jednak skuszę się na Troll....... Mają śliczne - już na zdjęciu koraliki, więc pewnie w realu nabiorą jeszcze uroku. A możesz pokazać jaką ty Masz, może polecić rodzaj zapięcia?? Pozdrawiam cieplutko Gosia |
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
a ja przekonuję się do biagi.
Mam 1 koralik (ten z kwiatkami z cyrkoni - na zdjęciu wcześniej) i jest śliczny, a dziś zobaczyłam u koleżanki ze szkła murano i bardzo mi się spodobał. Koraliki biagi są bardzo ładnie wykonane. Jedno co mnie nie podoba się w bransoletce to brak dodatkowych zgrubień w 1/3 i 2/3 długości. Ale sama bransoletka jest ładna |
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
A ja sie przymierzam do zakupu charmsów
![]() Możecie mi powiedzieć ile zawieszek , trzeba kupić żeby to fajnie wyglądało ( nie za pusto na ręce, ale też nie za dużo).No i jak zestawić je ze sobą, żeby układały się w jakąś całość? Konkretnie podoba mi się taka srebrna zawieszka z Apartu w kształcie koniczynki czterolistnej i resztę chciałbym dopasować do niej ( motywy zwierzęce chyba odpadają , co myślicie?) |
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Witaj,
ja zaczęłam kolekcjonowanie charmsów z YES, według mnie 4 charmsy t o jest max, ale każdy ma swoją wizję i wrażliwość na piękno. W Kruku podobno również mają się pojawić Charmsy od kwietnia, zobaczymy co Oni stworzyli. Ponieważ już mam troszkę charmsów, wczoraj zaczęłam swoją przyjaźń z Trollbeads. Powiem szczerze, są cudne. Cena jest dość wysoko jak za jedną sztukę koralika, ale naprawdę warto. Mam w tej chwili 3 koraliki i powoli będę zbierać. Wejdźcie na ich stronkę, zobaczcie bo naprawdę warto. Pozdrawiam cieplutko. Gosia |
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poki co mam jednego charmsa - serduszko z cyrkoniami i tez ladnie wyglada bardzo delikatnie.. Planuje kupic kolejne mysle ze to zalezy od Ciebie jakie zawieszki bo dla mnie kazda zawieszka ma cos symbolizowac, o czyms przypominac wiec wszystko zalezy od Ciebie
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyżbym miała w tym swój udział ??? ![]() fajnie ze powiększa się grono wielbicielek trollbeads napisz albo pokaż na co się zdecydowałaś bo jestem strasznie ciekawa Magda |
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie, że miałaś troszkę w tym swojego udziału. Ale dopiero jak zobaczyłam na żywo - ponieważ współwłaścicielka Trollbeads pracuje, mogłam wszystko dotknąć i zobaczyc na własne oczy. Mam dwa koraliki z UNIKI i muzyczną kasetkę w srebrze. Ale już czaję się na następne..... Najpierw myślałam o dosłownie kilku sztukach, ale jednak spodobała mi sie jak jest cała zawieszona koralikami. Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Gosia |
|
|
|
|
#197 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ostatnio kolezanka podrzucila mi linki do pandory i trolli. oczywiscie sie zakochalam. cena mne przeraza, ake niektore koraliczki pandory sa przecudowne...
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie do osób posiadajacych bransoletke z Pandory badz biagi. Moja przyjaciólka ma ja z Pandory i chcialam dokupic jej jeden koralik - tylko podoba mi sie nie z Pandory a wlasnie z biagi. Czy widac roznice, czy bedzie pasowac, a moze odcien srebra jest inny? czy koraliki maja wygraderowana nazwe firmy badz logo gdzies? Bede bardzo wdzieczna za pomoc!
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam właśnie bransoletkę pandory i dokupiłam 1 koralik z biagi a 1 mam oryginalny z pandory. Reszta to kupione na allegro.
Jak zobaczysz kilka postów wcześniej zamieściłam zdjęcie mojej bransoletki i wspomniane wyżej koraliki są obok siebie. Ten z biagi to kwiatki z cyrkonii a obok po prawej z białym oczkiem oryginalna pandory (na dole zdjęcia). Ostatnio widziałam koralik z biagi ze szkła murano i jak dla mnie biagi ma ładniejsze koraliki niż pandora (przynajmniej niektóre). Dziewczyny wypowiadały się o trollbeads - ale na zdjęciach nie zachwyciły mnie szczególnie - być może na żywo wyglądają lepiej. pozdrawiam |
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
dostalam dzsiaj nagrode z YES
)jet to big charms pantofelek z koleczkiem ktore ma diamencik )
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Askaa bardzo dziekuje za pomoc !
|
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Ostrzegam wszystkich przed zapięciami w bransoletkach Pandory, są słabe. A co najgorsze możliwośc ich reklamacji graniczy z cudem, w przypadku gdy produkt został zakupiony w innym mieście, nie ma możliwości jego reklamacji w punktach sprzedaży w innych miastach. Ja swoją bransoletkę dostałam w prezencie, została zakupiona w Łodzi, ja jestem z Katowic, a zatem to spory kłopot. Sama firma olewa temat i proponuje wysłanie bransoletki pocztą! Wtedy nie ma się żadnej gwarancji, że paczka dojdzie nie mówiąc już o tym, że każdemu można wmówić, że uszkodzenie nastąpiło w transporcie. Niby ekskluzywna firma, a nie potrafi rozwiązać prostego problemu. Pozdrawiam |
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
shajida
a możesz napisać jaki typ zapięcia ma twoja bransoletka - karabińczyk czy beczka. I od kiedy masz swoją bransoletkę? |
|
|
|
#205 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
Ja uwielbiam charmsy YESa. Szczególnie te złote z najnowszej linii. Bransoletka jest bardzo zgrabna a zawieszki po prostu urocze!
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie mogę doczekać się zniżki w Aparcie z okazji Narodowego Dnia Glamour. Nareszcie sprawię sobie taką bransoletkę .
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie maniaczki charmsów
Ja pierwszy raz zobaczyłam je z 12 lat temu w amerykańskim tasiemcu Zrobię dziś zdjęcia i pokażę co mam
Edytowane przez sorina Czas edycji: 2010-03-29 o 19:15 |
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy te z Yes i Apartu mają różne zapięcia? Widać, że charmsy są z różnych firm czy nie ma różnicy? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

Sprawdzone