Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 14:15   #181
askaa
Przyczajenie

Dot.: bransoletki CHARMS pochwal sie swoim zestawem :)

No i tak jak obiecałam kilka postów wcześniej, załączam fotkę mojej pandory. Mam już całą bransoletkę zapełnioną i chyba pora na następną

Edytowane przez askaa
Czas edycji: 2010-03-05 o 14:17
askaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 14:59   #182
margotber
Raczkowanie

Witajcie,
mam pytanko, czy na bransoletkę Pandora, Trollbeads, Biagi czy inną będą pasowały "koraliki, zawieszki" różnych firm. Czy trzeba już zainwestować w jedną firmę od A do Z. Ponieważ zastanawiam się nad kolekcjonowaniem takiej biżuterii, ale chciałabym mieszać z różnych firm. Może ktoś wie jak to jest...??
Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.
Gosia
margotber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:39   #183
askaa
Przyczajenie

ja do bransoletki pandora dokupiłam koralik z biagi i pasuje
Stary 2010-03-08, 20:46   #184
margotber
Raczkowanie

Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)

Dzięki za odpowiedź,
na stronie Trollbeads piszą, "Poza tym ,że są autentyczne i pierwowzorem, Trollbeads mają jeden z najmniejszych rdzeni - to dlatego Trollbeads nie będą pasować do większości łańcuszków, będących kopiami. Dzięki mniejszemu rdzeniowi/średnicy dziurki koraliki szklane Trollbeads są dużo mocniejsze i twardsze niż ich kopie." Czyli kompletować można tylko u nich bransoletkę. Szkoda, bo oni mają najpiękniejsze - na zdjęciu - koraliki. No cóż chyba bedzie trzeba bankrutować i żyć
Może jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi firmami??

Pozdrawiam.
Gosia
Stary 2010-03-08, 21:45   #185
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margotber Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź,
na stronie Trollbeads piszą, "Poza tym ,że są autentyczne i pierwowzorem, Trollbeads mają jeden z najmniejszych rdzeni - to dlatego Trollbeads nie będą pasować do większości łańcuszków, będących kopiami. Dzięki mniejszemu rdzeniowi/średnicy dziurki koraliki szklane Trollbeads są dużo mocniejsze i twardsze niż ich kopie." Czyli kompletować można tylko u nich bransoletkę. Szkoda, bo oni mają najpiękniejsze - na zdjęciu - koraliki. No cóż chyba bedzie trzeba bankrutować i żyć

Pozdrawiam.
Gosia
Pasują Sprawdzone
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 00:12   #186
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź,

Pozdrawiam.
Gosia
no ja prawie zbankrutowałam
ale i tak myślę o następnej bo na tej co mam zostało miejsce na 4 - 5 koralików.
A swoją drogą Gosiu, jeżeli chcesz kupować oryginalne trollbeadsy - koraliki to dlaczego szukasz zamiennej bransoletki ????
przecież w ten sposób oszczędzisz najwyżej 100zł co przy cenie koralików jest raczej niewielką kwotą (bransoletka + najprostsze zapięcie to jakieś 220zł)
Nie wiem czy widziałaś koraliki na żywo; jeżeli nie to zapewniam Cię ze są dużo piękniejsze niż na zdjęciach.
Mnie na zdjęciach jakoś szczególnie nie zachwyciły, ale gdy zobaczyłam na żywo .....
Zakupiłam w połowie stycznia bransoletkę z 3 koralikami (2 koraliki unica dostaje się od firmy gratis w cenie bransoletki) a w tej chwili mam ich już 12
magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 06:28   #187
MilosniczkaBizuterii
Przyczajenie

Ale ładna!
MilosniczkaBizuterii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 11:37   #188
margotber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
no ja prawie zbankrutowałam
ale i tak myślę o następnej bo na tej co mam zostało miejsce na 4 - 5 koralików.
A swoją drogą Gosiu, jeżeli chcesz kupować oryginalne trollbeadsy - koraliki to dlaczego szukasz zamiennej bransoletki ????
przecież w ten sposób oszczędzisz najwyżej 100zł co przy cenie koralików jest raczej niewielką kwotą (bransoletka + najprostsze zapięcie to jakieś 220zł)
Nie wiem czy widziałaś koraliki na żywo; jeżeli nie to zapewniam Cię ze są dużo piękniejsze niż na zdjęciach.
Mnie na zdjęciach jakoś szczególnie nie zachwyciły, ale gdy zobaczyłam na żywo .....
Zakupiłam w połowie stycznia bransoletkę z 3 koralikami (2 koraliki unica dostaje się od firmy gratis w cenie bransoletki) a w tej chwili mam ich już 12
Hej, dzięki za info.
Tak sobie myślała, żeby zakupić jakąś inna bransoletką, trochę zaoszczędzić. Ale po wczorajszym przeglądaniu ich strony jednak skuszę się na Troll....... Mają śliczne - już na zdjęciu koraliki, więc pewnie w realu nabiorą jeszcze uroku.
A możesz pokazać jaką ty Masz, może polecić rodzaj zapięcia??

Pozdrawiam cieplutko

Gosia
Stary 2010-03-10, 23:05   #189
askaa
Przyczajenie

a ja przekonuję się do biagi.
Mam 1 koralik (ten z kwiatkami z cyrkoni - na zdjęciu wcześniej) i jest śliczny, a dziś zobaczyłam u koleżanki ze szkła murano i bardzo mi się spodobał.
Koraliki biagi są bardzo ładnie wykonane. Jedno co mnie nie podoba się w bransoletce to brak dodatkowych zgrubień w 1/3 i 2/3 długości. Ale sama bransoletka jest ładna
Stary 2010-03-12, 11:56   #190
Tuna
Raczkowanie

A ja sie przymierzam do zakupu charmsów
Możecie mi powiedzieć ile zawieszek , trzeba kupić żeby to fajnie wyglądało ( nie za pusto na ręce, ale też nie za dużo).No i jak zestawić je ze sobą, żeby układały się w jakąś całość? Konkretnie podoba mi się taka srebrna zawieszka z Apartu w kształcie koniczynki czterolistnej i resztę chciałbym dopasować do niej ( motywy zwierzęce chyba odpadają , co myślicie?)
Tuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 13:32   #191
margotber
Raczkowanie

Witaj,
ja zaczęłam kolekcjonowanie charmsów z YES, według mnie 4 charmsy t o jest max, ale każdy ma swoją wizję i wrażliwość na piękno. W Kruku podobno również mają się pojawić Charmsy od kwietnia, zobaczymy co Oni stworzyli.
Ponieważ już mam troszkę charmsów, wczoraj zaczęłam swoją przyjaźń z Trollbeads. Powiem szczerze, są cudne. Cena jest dość wysoko jak za jedną sztukę koralika, ale naprawdę warto. Mam w tej chwili 3 koraliki i powoli będę zbierać.
Wejdźcie na ich stronkę, zobaczcie bo naprawdę warto.

Pozdrawiam cieplutko.

Gosia
Stary 2010-03-12, 14:59   #192
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
Napisane przez Tuna Pokaż wiadomość
A ja sie przymierzam do zakupu charmsów
Możecie mi powiedzieć ile zawieszek , trzeba kupić żeby to fajnie wyglądało ( nie za pusto na ręce, ale też nie za dużo).No i jak zestawić je ze sobą, żeby układały się w jakąś całość? Konkretnie podoba mi się taka srebrna zawieszka z Apartu w kształcie koniczynki czterolistnej i resztę chciałbym dopasować do niej ( motywy zwierzęce chyba odpadają , co myślicie?)

ja poki co mam jednego charmsa - serduszko z cyrkoniami i tez ladnie wyglada bardzo delikatnie.. Planuje kupic kolejne mysle ze to zalezy od Ciebie jakie zawieszki bo dla mnie kazda zawieszka ma cos symbolizowac, o czyms przypominac wiec wszystko zalezy od Ciebie
Stary 2010-03-12, 16:33   #193
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
ja poki co mam jednego charmsa - serduszko z cyrkoniami i tez ladnie wyglada bardzo delikatnie.. Planuje kupic kolejne mysle ze to zalezy od Ciebie jakie zawieszki bo dla mnie kazda zawieszka ma cos symbolizowac, o czyms przypominac wiec wszystko zalezy od Ciebie
Mogłabyś pokazać?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 16:44   #194
N4TI
Zakorzenienie

zajrzyj na strone 5
Stary 2010-03-13, 15:28   #195
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Witaj,
ja zaczęłam kolekcjonowanie charmsów z YES, według mnie 4 charmsy t o jest max, ale każdy ma swoją wizję i wrażliwość na piękno. W Kruku podobno również mają się pojawić Charmsy od kwietnia, zobaczymy co Oni stworzyli.
Ponieważ już mam troszkę charmsów, wczoraj zaczęłam swoją przyjaźń z Trollbeads. Powiem szczerze, są cudne. Cena jest dość wysoko jak za jedną sztukę koralika, ale naprawdę warto. Mam w tej chwili 3 koraliki i powoli będę zbierać.
Wejdźcie na ich stronkę, zobaczcie bo naprawdę warto.

Pozdrawiam cieplutko.

Gosia
a więc jednak się skusiłaś
czyżbym miała w tym swój udział ???
fajnie ze powiększa się grono wielbicielek trollbeads
napisz albo pokaż na co się zdecydowałaś bo jestem strasznie ciekawa
Magda
magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 16:54   #196
margotber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
a więc jednak się skusiłaś
czyżbym miała w tym swój udział ???
fajnie ze powiększa się grono wielbicielek trollbeads
napisz albo pokaż na co się zdecydowałaś bo jestem strasznie ciekawa
Magda
Cześć,
pewnie, że miałaś troszkę w tym swojego udziału. Ale dopiero jak zobaczyłam na żywo - ponieważ współwłaścicielka Trollbeads pracuje, mogłam wszystko dotknąć i zobaczyc na własne oczy. Mam dwa koraliki z UNIKI i muzyczną kasetkę w srebrze. Ale już czaję się na następne.....
Najpierw myślałam o dosłownie kilku sztukach, ale jednak spodobała mi sie jak jest cała zawieszona koralikami.

Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Gosia
Stary 2010-03-13, 19:39   #197
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

ostatnio kolezanka podrzucila mi linki do pandory i trolli. oczywiscie sie zakochalam. cena mne przeraza, ake niektore koraliczki pandory sa przecudowne...
Stary 2010-03-15, 16:22   #198
Florence Nightingale
Przyczajenie

Mam pytanie do osób posiadajacych bransoletke z Pandory badz biagi. Moja przyjaciólka ma ja z Pandory i chcialam dokupic jej jeden koralik - tylko podoba mi sie nie z Pandory a wlasnie z biagi. Czy widac roznice, czy bedzie pasowac, a moze odcien srebra jest inny? czy koraliki maja wygraderowana nazwe firmy badz logo gdzies? Bede bardzo wdzieczna za pomoc!
Florence Nightingale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 17:25   #199
askaa
Przyczajenie

Ja mam właśnie bransoletkę pandory i dokupiłam 1 koralik z biagi a 1 mam oryginalny z pandory. Reszta to kupione na allegro.
Jak zobaczysz kilka postów wcześniej zamieściłam zdjęcie mojej bransoletki i wspomniane wyżej koraliki są obok siebie. Ten z biagi to kwiatki z cyrkonii a obok po prawej z białym oczkiem oryginalna pandory (na dole zdjęcia). Ostatnio widziałam koralik z biagi ze szkła murano i jak dla mnie biagi ma ładniejsze koraliki niż pandora (przynajmniej niektóre).
Dziewczyny wypowiadały się o trollbeads - ale na zdjęciach nie zachwyciły mnie szczególnie - być może na żywo wyglądają lepiej.

pozdrawiam
Stary 2010-03-15, 19:29   #200
N4TI
Zakorzenienie

dostalam dzsiaj nagrode z YES )
jet to big charms pantofelek z koleczkiem ktore ma diamencik i lancuszek )
Stary 2010-03-17, 13:41   #201
Florence Nightingale
Przyczajenie

Askaa bardzo dziekuje za pomoc !
Florence Nightingale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:14   #202
askaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Florence Nightingale Pokaż wiadomość
Askaa bardzo dziekuje za pomoc !
a napiszesz albo pokażesz jaki koralik wybrałaś dla koleżanki?
Stary 2010-03-19, 16:57   #203
shajida
Przyczajenie

Witam,
Ostrzegam wszystkich przed zapięciami w bransoletkach Pandory, są słabe. A co najgorsze możliwośc ich reklamacji graniczy z cudem, w przypadku gdy produkt został zakupiony w innym mieście, nie ma możliwości jego reklamacji w punktach sprzedaży w innych miastach. Ja swoją bransoletkę dostałam w prezencie, została zakupiona w Łodzi, ja jestem z Katowic, a zatem to spory kłopot. Sama firma olewa temat i proponuje wysłanie bransoletki pocztą! Wtedy nie ma się żadnej gwarancji, że paczka dojdzie nie mówiąc już o tym, że każdemu można wmówić, że uszkodzenie nastąpiło w transporcie. Niby ekskluzywna firma, a nie potrafi rozwiązać prostego problemu.
Pozdrawiam
shajida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:26   #204
askaa
Przyczajenie

shajida
a możesz napisać jaki typ zapięcia ma twoja bransoletka - karabińczyk czy beczka. I od kiedy masz swoją bransoletkę?
Stary 2010-03-23, 14:32   #205
shajida
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez askaa Pokaż wiadomość
shajida
a możesz napisać jaki typ zapięcia ma twoja bransoletka - karabińczyk czy beczka. I od kiedy masz swoją bransoletkę?
Chyba beczka, szczerze mówiąc nie mam pojęcia, a bransoletkę mam od lipca 2009, więc stosunkowo krótko. Warto dodać, że nie ściągałam tej bransoletki zbyt często, a zatem zapięcia nie odpinałam.
Pozdrawiam
shajida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:09   #206
lucywithdiamonds
BAN stały

Ja uwielbiam charmsy YESa. Szczególnie te złote z najnowszej linii. Bransoletka jest bardzo zgrabna a zawieszki po prostu urocze!
lucywithdiamonds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 21:20   #207
N4TI
Zakorzenienie

zlote sliczne moze kiedys dostane albo sama sobie kupie ) poki co mam swojego big charmsa srebrnego
Stary 2010-03-23, 22:15   #208
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucywithdiamonds Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam charmsy YESa. Szczególnie te złote z najnowszej linii. Bransoletka jest bardzo zgrabna a zawieszki po prostu urocze!
No niestety w YES właśnie te złote charmsy są najładniejsze - srebrne już nie są takie ciekawe. Może to i lepiej, że złoto mi nie pasuje, bo chyba bym zbankrutowała przez te zawieszki za 500 zeta .

Już nie mogę doczekać się zniżki w Aparcie z okazji Narodowego Dnia Glamour. Nareszcie sprawię sobie taką bransoletkę .
Stary 2010-03-29, 16:47   #209
sorina
Zakorzenienie

Witam wszystkie maniaczki charmsów
Ja pierwszy raz zobaczyłam je z 12 lat temu w amerykańskim tasiemcu i strasznie mi się spodobały a przez przypadek odkryłam je w zeszłym roku. Kolekcjonuję je od września i mała kolekcja się uzbierała. Większość mam z yes Ostatnio dostałam kółeczko z brylancikiem na którym także ślicznie się prezentują. W tej chwili noszę 9 takich osobistych i wcale nie wygląda to źle Myślę że wszystko zależy od tego jakie to charmsy.

Zrobię dziś zdjęcia i pokażę co mam

Edytowane przez sorina
Czas edycji: 2010-03-29 o 19:15
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 20:17   #210
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Kolekcjonuję je od września i mała kolekcja się uzbierała. Większość mam z yes Ostatnio dostałam kółeczko z brylancikiem na którym także ślicznie się prezentują. W tej chwili noszę 9 takich osobistych i wcale nie wygląda to źle Myślę że wszystko zależy od tego jakie to charmsy.
Zrobię dziś zdjęcia i pokażę co mam
Pokaż, pokaż .
A czy te z Yes i Apartu mają różne zapięcia? Widać, że charmsy są z różnych firm czy nie ma różnicy?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości