Dlaczego nie chcemy miec dzieci? - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 18:05   #871
ira21
Zadomowienie

Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Ale masz żałosne argumenty. Na prawdę.

To nie ja mam problem, tylko ludzie którzy nie sprzątają.
Ok zacznę robić kupę pod twoim oknem, bo to takie naturalne - uważaj, patrz tylko pod nogi. Po prostu podaj adres, bardzo chętnie się tam pozałatwiam.

o matko ira21 właśnie zobaczyłam twój suwaczek. Ty po prostu jesteś nawiedzoną mamuśką, nawet nie wiem po co ja odpisuje na twoje często dość durne teksty w moją stronę.
po pierwsze nie obrażałam ciebie,po drugie szkoda klawiatury na twoje bełkotanie

Uzębienie
ira21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:06   #872
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez memento12 Pokaż wiadomość
Dla mnie egoistyczne jest np.to ze kobieta nie karmi majac pokarm zeby nie stracic pieknych piersi.
A dla mnie nienormalne jest jak po urodzeniu dziecka ładna kobieta obcina włosy na krótko, tyje 20 kg i ubiera się jak 60 letnia baba, bo przeciez dzieciaka ma, męża też to po jakiego grzyba ma być ładna i atrakcyjna, po co ma się ładnie ubierać. Znam mnóstwo takich dziewczyn które w wieku 20 paru lat wyglądają na 40-50 ;0

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:07   #873
bura kocurka
Zakorzenienie

[QUOTE=ira21;15338861]
Cytat:
nie sądze żeby sprawiało ci przyjemność mycie starców z odleżynami którzy mają biegunkę i oddają kał pod siebie, czasem na plecy.
Nie nie jest to fajne, to obrzydliwe i nieprzyjemne. A sami kiedyś będziemy starzy. To tak samo działa z dzieckiem normalni ludzie nie oddają kupy na partnera, nie robią zdjęć kupy, nie zachwycają się kupą. Kupa to nic ładnego, jest brzydkie i śmierdzi. I nikt mi nie powie że kupa pachnie i jest jakaś cool czy wybitnie fajna.

Taaak bo ciebie kupa nie obrzydza. Skoro tak czemu nie rozpoczniesz kariery w oczyszczalni szamba? Płacą dużo, a to takie naturalne.[/QUOTE]
dzięki ludziom tam pracujących nie pływasz w fekaliach kochana,a praca w oszyszczalni nie polega na grzebaniu w kupie.ale widze że w szkole jeszcze tego nie mieliście.
Owszem, nie polega na pływaniu w kupie...ale wbrew pozorom czasami zdarza się, że ktoś musi w ściekach zanurkować - w czasie pracy wszelkich maszyn w oczyszczalni. A najzabawniejsze, że robi to wykwalifikowany nurek, który zazwyczaj uczy nurkowania w czystej wodzie w egzotycznym kraju To tak w ramach ciekawostki

Cytat:
Niepotrzebnie Cie to boli,ja pisalam o kobietach ktore swiadomie siebie skazuja na samotnosc w przyszlosci,czyli bezdzietne z wyboru,a nie o tych ktore nie moga.
A jakby Tobie ktoś napisał, że chętnie Ci poopowiada o swojej kilkumiesięcznej, szalenie interesującej podróży po całym świecie...żebyś mogła zobaczyć co straciłaś mając dzieci, których nie możesz zostawić na tak długo? Nie czułabyś w tym odrobinę nieprzyjemniej ironii?
Oczywiście mogą Cię kompletnie nie fascynować podróże...jak również możesz sobie na taką pojechać na starość, być może...tak jak ktoś może np. nie mieć ochoty mieć dzieci tylko po to aby na wszelki wypadek nie zostać samemu na starość, bo tak samo prawdopodobne jest to, że tego nie dożyje, jak i to, że dzieci tego nie dożyją.

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:11   #874
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zafirah Pokaż wiadomość
Słucham?? Jestem "niedzieciata". Zacytuj i podkreśl mi choć jeden fragment moich postów w których wyrażam się tutaj niekulturalnie. To raczej świadczy o wysokości Twojej kultury, że na podstawie postów jednej zbyt nerwowej Wizażanki z góry określasz mianem buraka bez kultury wszystkie osoby, które nie chcą mieć dzieci...

A argument o tym, że większe prawo glosu w kwesti posiadania/ nie posiadania dzieci mają matki jednego dziecka, które nie chcą mieć więcej dzieci i świadomie się na to decydują jest kretyński. No właśnie - maja jedno dziecko i skoro nie chcą więcej to raczej świadczy na niekorzyść ich posiadania, prawda?
A ile z tych dzieci jest skutkiem wpadki, przed którą była decyzja "dzieci mieć nie chcemy. Moooże kiedyś.."
Tylko ja wiem, że jak już się urodzi, to własne to jest własne - się przewija, dupcię podciera. I - uwaga - znam matki, które o własne dzieci dbają perfekcyjnie, kochają, rozpływają się i w ogóle, a cudzego dziecka się brzydzą. Czy raczej tego, co nieraz z niego wyłazi. Słowo honoru. Mało tego - nie lubią innych dzieci i mówią o tym otwarcie.

Wytłumaczcie mi, bo nie jarzę - jak napiszę, że brzydziłabym się myć 80-latka, który narobi pod siebie, to jest ok? Ale jak napiszę, że brzydzą mnie dzieci, które robią pod siebie, to jest nie ok? Bo co? Bo dziecko to jakiś inny gatunek? Na marginesie - wlazłam w psią kupę nie raz. Wkurzające. Ale wlazłam i w ludzką, nieopatrznie przełażąc przez krzaki po zmroku. Wolę psie guano, zdecydowanie..
Nie rozumiem tego dymu tutaj. Są ludzie - w tym kobiety - które dzieci lubią i takie, które nie lubią. Jedne chcą mieć, inne nie chcę, a jeszcze więcej nie chciało, ale ma, bo "tak wyszło". I nawet jak się człowiek brzydzi dzieci (pomarszczony noworodek mnie nie zachwyca, podobnie jak nie lubię specyficznego zapachu niemowląt - wolę małe kotki i sprzątanie kuwety po nich - naprawdę) to tak już jest, że jeśli urodzi własne, to raczej będzie się nim zajmować. Hormony robią swoje, instynkt macierzyński się włącza (ale po porodzie czy tam w którymś trymestrze, a nie wcześniej, o ile dobrze kojarzę) i tak jakoś jest, że własne nas nie brzydzi, albo brzydzi najmniej. A dzieci możemy nie lubić nadal. I wg mnie te głosy oburzenia tutaj to takie - sorry - "pierdzenie kapustą" - bo dzieci kochać należy, a kobieta to już musi, wszystkie bez wyjątku (inaczej to coś nie tak z tobą, czegoś ci brakuje - kasy, dobrego chłopa albo piątej klepki),. "czcij ojca swego i matkę swoją" (nawet jak ci tatuś do wanny włazi, a matka petem przypala..)

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:12   #875
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotka... Pokaż wiadomość
A dla mnie nienormalne jest jak po urodzeniu dziecka ładna kobieta obcina włosy na krótko, tyje 20 kg i ubiera się jak 60 letnia baba, bo przeciez dzieciaka ma, męża też to po jakiego grzyba ma być ładna i atrakcyjna, po co ma się ładnie ubierać. Znam mnóstwo takich dziewczyn które w wieku 20 paru lat wyglądają na 40-50 ;0
Znaczy jak? I zdecyduj się, bo na razie rozpiętość wieku miedzy 40 a 60 a to jednak jest róznica.
Ja to mam szczęście, znam same takie co maja 40 a wyglądaja na 30.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:16   #876
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz żałosne argumenty. Na prawdę.

To nie ja mam problem, tylko ludzie którzy nie sprzątają.
Ok zacznę robić kupę pod twoim oknem, bo to takie naturalne - uważaj, patrz tylko pod nogi. Po prostu podaj adres, bardzo chętnie się tam pozałatwiam.

o matko ira21 właśnie zobaczyłam twój suwaczek. Ty po prostu jesteś nawiedzoną mamuśką, nawet nie wiem po co ja odpisuje na twoje często dość durne teksty w moją stronę.
To mi przypomina "Dzień świra"

Cytat:
Wcale nie egoistyczne,Tak juz jest na tym swiecie ,ze malzonkowie staraja sie zostawic cos po sobie,przedluzaja swoj rod,slyszalas cos o pokoleniach?Tak jest swiat stworzony i juz .Dla mnie egoistyczne jest np.to ze kobieta nie karmi majac pokarm zeby nie stracic pieknych piersi.Zeby kazdy myslal tak jak kobiety ktore dzieci miec nie chca,to swiat by sie skonczyl.Czyli bardzo dobrze ze sa w mniejszosci.
W tym masz rację, że akurat tak się składa, że jesteśmy zwierzętami stadnymi i w dodatku nie zostawiamy starszych osobników na pastwę losu, lecz się nimi opiekujemy. I tak było zawsze. Do całego świata bym tego nie podciągała, ponieważ na tym świecie jest mało takich zachowań...to my tacy jesteśmy i np. słonie. I świat by się nie skończył jakbyśmy się nie rozmnażali - skończyliby się ludzie. Też się cieszę, że kobiety, które się nie zamierzają rozmnażać są w mniejszości..ale czyż nie mają do tego prawa? Nie ma potrzeby, żeby WSZYSCY się mnożyli, i tak jest nas za dużo.

Cytat:
Też nie uważam tego za normalne, ale myślę, że to raczej mniejszość - zazwyczaj matki wyglądają spoko i nie przestają o siebie dbać

Stary 2009-11-17, 18:19   #877
memento12
Zakorzenienie

Cytat:
A to juz zalezy od kobiety,ja mam dlugie wlosy ,jestem szczupla ,fajnie ,modnie sie ubieram,mam satysfakcjonujaca prace, wychodzimy z mezem czesto sami ,ja sama tez wyskakuje na babskie wieczorki.Powiem Ci ze dzieci(2)zmotywowaly mnie do tego aby jeszcze bardziej o siebie dbac.Jestem dumna z siebie ze dobrze sobie radze i choc czasem jest ciezko ,to dziekuje Bogu za moje dzieci,bo wiem zadna praca ani kasa nie moze rownac sie z miloscia od dzieci.Wiec mozna naprawde wszystko pogodzic ,jesli tylko sie chce.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 18:22   #878
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość

Wytłumaczcie mi, bo nie jarzę - jak napiszę, że brzydziłabym się myć 80-latka, który narobi pod siebie, to jest ok? Ale jak napiszę, że brzydzą mnie dzieci, które robią pod siebie, to jest nie ok?
zaraz brzydzi cie fakt podmywanie 80 latka czy brzydzi cie 80 latek ktory robi pod siebie?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
to jest nienormalne ale to ich sprawa jak chce wygladac czy sie ubierac
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:25   #879
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Też nie uważam tego za normalne, ale myślę, że to raczej mniejszość - zazwyczaj matki wyglądają spoko i nie przestają o siebie dbać
w mieście może tak, ale niestety na wsiach nie zawsze jest tak. Nie pisałabym tego gdybym nie miała przykładów ;0 Luba nie łap mnie za słówka, chyba każdy zrozumiał o co mi chodzi ;0

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:26   #880
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
A ile z tych dzieci jest skutkiem wpadki, przed którą była decyzja "dzieci mieć nie chcemy. Moooże kiedyś.."
Tylko ja wiem, że jak już się urodzi, to własne to jest własne - się przewija, dupcię podciera. I - uwaga - znam matki, które o własne dzieci dbają perfekcyjnie, kochają, rozpływają się i w ogóle, a cudzego dziecka się brzydzą. Czy raczej tego, co nieraz z niego wyłazi. Słowo honoru. Mało tego - nie lubią innych dzieci i mówią o tym otwarcie.

Wytłumaczcie mi, bo nie jarzę - jak napiszę, że brzydziłabym się myć 80-latka, który narobi pod siebie, to jest ok? Ale jak napiszę, że brzydzą mnie dzieci, które robią pod siebie, to jest nie ok? Bo co? Bo dziecko to jakiś inny gatunek? Na marginesie - wlazłam w psią kupę nie raz. Wkurzające. Ale wlazłam i w ludzką, nieopatrznie przełażąc przez krzaki po zmroku. Wolę psie guano, zdecydowanie..
Nie rozumiem tego dymu tutaj. Są ludzie - w tym kobiety - które dzieci lubią i takie, które nie lubią. Jedne chcą mieć, inne nie chcę, a jeszcze więcej nie chciało, ale ma, bo "tak wyszło". I nawet jak się człowiek brzydzi dzieci (pomarszczony noworodek mnie nie zachwyca, podobnie jak nie lubię specyficznego zapachu niemowląt - wolę małe kotki i sprzątanie kuwety po nich - naprawdę) to tak już jest, że jeśli urodzi własne, to raczej będzie się nim zajmować. Hormony robią swoje, instynkt macierzyński się włącza (ale po porodzie czy tam w którymś trymestrze, a nie wcześniej, o ile dobrze kojarzę) i tak jakoś jest, że własne nas nie brzydzi, albo brzydzi najmniej. A dzieci możemy nie lubić nadal. I wg mnie te głosy oburzenia tutaj to takie - sorry - "pierdzenie kapustą" - bo dzieci kochać należy, a kobieta to już musi, wszystkie bez wyjątku (inaczej to coś nie tak z tobą, czegoś ci brakuje - kasy, dobrego chłopa albo piątej klepki),. "czcij ojca swego i matkę swoją" (nawet jak ci tatuś do wanny włazi, a matka petem przypala..)
Jak pachnie noworodek? Bo nawet nie wiem Jakoś specyficznie? Bo np. małe pieski często pachną mlekiem, nawet ładnie
Co do kobiet, które nie lubią dzieci, a własne owszem tak, to też znam takie - chociażby mamę mojego TŻta. Wychowała dwoje swoich dzieci, kochała je i kocha nadal, ale cudze trzyma na dystans...i nie zachwyca się maleństwami (a przynajmniej tak sądzę, bo nie widziałam takiej sytuacji). Nie każdy dzieci lubi - mnie cudze dzieci wchodzą na głowę, bo nie mam pojęcia co z nimi robić...i kompletnie ich nie rozumiem Na widok noworodka nie płaczę ze szczęścia i nie wydaje z siebie żadnego "ooooch..." Myślę, ze to co innego jeśli sytuacja dotyczy własnego dziecka...
Zwierzęta też mają odruch opieki nad swoimi młodymi...ale spróbujcie dać im cudze do opieki czy karmienia, to nie zawsze przejdzie - bo zapach nie jest taki jak trzeba, bo inaczej wygląda. My mamy podobnie.

Stary 2009-11-17, 18:27   #881
memento12
Zakorzenienie

[QUOTE=bura kocurka;15339309]
Cytat:
Napisane przez ira21 Pokaż wiadomość

Owszem, nie polega na pływaniu w kupie...ale wbrew pozorom czasami zdarza się, że ktoś musi w ściekach zanurkować - w czasie pracy wszelkich maszyn w oczyszczalni. A najzabawniejsze, że robi to wykwalifikowany nurek, który zazwyczaj uczy nurkowania w czystej wodzie w egzotycznym kraju To tak w ramach ciekawostki

A jakby Tobie ktoś napisał, że chętnie Ci poopowiada o swojej kilkumiesięcznej, szalenie interesującej podróży po całym świecie...żebyś mogła zobaczyć co straciłaś mając dzieci, których nie możesz zostawić na tak długo? Nie czułabyś w tym odrobinę nieprzyjemniej ironii?
Oczywiście mogą Cię kompletnie nie fascynować podróże...jak również możesz sobie na taką pojechać na starość, być może...tak jak ktoś może np. nie mieć ochoty mieć dzieci tylko po to aby na wszelki wypadek nie zostać samemu na starość, bo tak samo prawdopodobne jest to, że tego nie dożyje, jak i to, że dzieci tego nie dożyją.
Wiesz,ja tez moglabym jechac w rownie piekne miejsce ale na krocej.Zarowno z dziecmi ,jak i bez,bo mialabym je z kim zostawic(babcie),Zreszta na dlugo bym jechac nie chciala sama bo bym tesknila za dziecmi,a podroz z dziecmi moze byc rownie interesujaca,naprawde:ehe m: Poza tym mysle ze lepiej miec dzieci i wyjechac na krotka podroz ,niz nie miec dzieci i wyjechac na dlugo.To tak jak zjesc ciastko i miec ciastko.mozna miec obie rzeczy naraz.

Edytowane przez memento12
Czas edycji: 2009-11-17 o 18:31
memento12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 18:40   #882
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
A to juz zalezy od kobiety,ja mam dlugie wlosy ,jestem szczupla ,fajnie ,modnie sie ubieram,mam satysfakcjonujaca prace, wychodzimy z mezem czesto sami ,ja sama tez wyskakuje na babskie wieczorki.Powiem Ci ze dzieci(2)zmotywowaly mnie do tego aby jeszcze bardziej o siebie dbac.Jestem dumna z siebie ze dobrze sobie radze i choc czasem jest ciezko ,to dziekuje Bogu za moje dzieci,bo wiem zadna praca ani kasa nie moze rownac sie z miloscia od dzieci.Wiec mozna naprawde wszystko pogodzic ,jesli tylko sie chce.
Dla Ciebie - dla innych może więcej znaczyć praca/hobby/podróżowanie/wolność dalej pojęta niż Twoja itd. itp. Można pogodzić dużo ze sobą (myślę, ze tak całkiem wszystkiego się nie da) i podziwiam osoby, którym się udaje. Skoro Tobie się udaje, to myślę, że też na podziw zasługujesz - generalnie matki potrafią być bardzo zorganizowane i w ogóle...ale też nie każdemu takie życie odpowiada, bo ma inne priorytety.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Wiesz,ja tez moglabym jechac w rownie piekne miejsce ale na krocej.Zarowno z dziecmi ,jak i bez,bo mialabym je z kim zostawic(babcie),Zreszta na dlugo bym jechac nie chciala sama bo bym tesknila za dziecmi,a podroz z dziecmi moze byc rownie interesujaca,naprawde:ehe m: Poza tym mysle ze lepiej miec dzieci i wyjechac na krotka podroz ,niz nie miec dzieci i wyjechac na dlugo.To tak jak zjesc ciastko i miec ciastko.mozna miec obie rzeczy naraz.
Mnie nie chodziło nawet o tą podróż, tylko o sposób w jaki to napisałaś - to coś jakbyś się litowała...pomimo tego, że nikt żadnej litości nie chce, bo tego tak nie czuje. Coś jak "Szkoda mi Cię, że tak pracujesz" do kogoś kogo ta praca akurat cieszy.
Zresztą nieważne, bo już sama nie wiem jak to opisać

Stary 2009-11-17, 18:43   #883
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
ale wkurza mnie to strasznie, ze KRAJ ciagle decyduje o ciązy kobiety.
Decyzje dotyczące płodności kobiety zapadają nie w Sejmie tylko w Kurii - dopóki statystyki będa wyskazywać 90 % katolików, dopóty posłowie będą zasięgać rad księzy w sprawach moralności, płodności i samostanowienia kobiet.
Tylko masowe apostazje mogą uzdrowić nasz kraj - wtedy, kiedy się okaże, ile rzeczywiście kobiet jest katoliczkami, a ile bierze ślub w kościele, bo to ładniej wygląda.
Przesadzam? To dlaczego w sejmowych komisjach obradujących nad in vitro, poza lekarzami i prawnikami znaleźli się duchowni teolodzy? Myślicie, że w tworzeniu prawa dotyczącego aborcji czy sterylizacji było inaczej?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:48   #884
cynnamon
Zadomowienie

Nie chce mieć dzieci ponieważ:
*przerażają mnie, mają taki wytrzeszcz, się gapią na ciebie i nie wiadomo o co im chodzi, wyją i też nie wiadomo o co im chodzi,
*wkurzają mnie wyciem właśnie, aż głowa pęka,
*brzydzą mnie kupki i inne hafty,
*są skarbonką bez dna,
*za 15 lat i tak powiedzą, że nienawidzą starych i żeby wszyscy się odpier*

Zdecydowanie wole zwierzęta od dzieci. Jak zaliczymy wpadkę... no cóż jakoś się wychowa, psa wychowałam to może dzieciaka też mi się uda
cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 19:01   #885
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
zaraz brzydzi cie fakt podmywanie 80 latka czy brzydzi cie 80 latek ktory robi pod siebie?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

to jest nienormalne ale to ich sprawa jak chce wygladac czy sie ubierac
Brzydzą mnie cudze ekskrementy - 8-, 18-, 28-, 88-latka - bez różnicy. Do moich osobistych jakoś przywykłam, bo musiałam - jak każdy. Rzygająca na imprezie koleżanka też by mnie brzydziła. I to chyba dosyć normalne?? Tyle, że - jak już napisałam - normalne jest też to, że nasze osobiste dziecko raczej nas nie brzydzi. Na szczęście. Nie wiem o co tyle szumu?

Elfir - za duże masz wymagania. Podobno KAI zorganizowała w siedzibie Episkopatu konferencję o wychowaniu seksualnym - no, bez ani jednego seksuologa na pokładzie. U nas na seksie - jak i na dzieciach - znają się wszyscy, a zwłaszcza władze kościelne..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 19:32   #886
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Brzydzą mnie cudze ekskrementy - 8-, 18-, 28-, 88-latka - bez różnicy. Do moich osobistych jakoś przywykłam, bo musiałam - jak każdy. Rzygająca na imprezie koleżanka też by mnie brzydziła. I to chyba dosyć normalne?? Tyle, że - jak już napisałam - normalne jest też to, że nasze osobiste dziecko raczej nas nie brzydzi. Na szczęście. Nie wiem o co tyle szumu?

Elfir - za duże masz wymagania. Podobno KAI zorganizowała w siedzibie Episkopatu konferencję o wychowaniu seksualnym - no, bez ani jednego seksuologa na pokładzie. U nas na seksie - jak i na dzieciach - znają się wszyscy, a zwłaszcza władze kościelne..
No to ciekawe właściwie co taki katolicki ksiądz wie o dzieciach? Pewnie nawet mnie niż ja (a ja wiem mało, bo nie posiadam)...Ale zdziwiłyście mnie tym, że teologowie decydują o takich sprawach, nie wiedziałam o tym

Stary 2009-11-17, 19:35   #887
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:

Na marginesie - wlazłam w psią kupę nie raz. Wkurzające. Ale wlazłam i w ludzką, nieopatrznie przełażąc przez krzaki po zmroku. Wolę psie guano, zdecydowanie..
całkiem tak samo jak ja chociaż wygrzebywanie psiej kupy z rowków kółek od wózka też jest wyjątkowo obrzydliwym zajęciem :/

Cytat:
Hormony robią swoje, instynkt macierzyński się włącza (ale po porodzie czy tam w którymś trymestrze, a nie wcześniej, o ile dobrze kojarzę)
a to zależy, mnie się włączyło przed ciążą i dlatego też sama ciąża miała miejsce. Bo wszystko we mnie się darło że chce dziecka

ale szanuję osoby, które dzieci mieć nie chcą, w końcu to jest indywidualna sprawa każdej osoby. nie każdy nadaje się na rodzica i osobiście uważam że sterylizacja powinna byc w niektórych przypadkach obowiązkowa. tyle, że argument nie chce dziecka bo robi kupe średnio do mnie przemawia
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 19:53   #888
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
całkiem tak samo jak ja chociaż wygrzebywanie psiej kupy z rowków kółek od wózka też jest wyjątkowo obrzydliwym zajęciem :/

a to zależy, mnie się włączyło przed ciążą i dlatego też sama ciąża miała miejsce. Bo wszystko we mnie się darło że chce dziecka

ale szanuję osoby, które dzieci mieć nie chcą, w końcu to jest indywidualna sprawa każdej osoby. nie każdy nadaje się na rodzica i osobiście uważam że sterylizacja powinna byc w niektórych przypadkach obowiązkowa. tyle, że argument nie chce dziecka bo robi kupe średnio do mnie przemawia
Tak samo ja rozumiem wręcz fanki dzieci A podejrzewam, że jakbym miała własne, to dostałabym jobla na jego tle i byłabym "zarąbistą" mamuśką, gadałabym o kupkach, srupkach (jak nie przymierzając Chylińska). Tylko - no nie wiem - nie mam potrzeby. Nigdy nie miałam. Co będzie, to się zobaczy. Chłop w końcu do gadania też coś ma

Stary 2009-11-17, 19:57   #889
konwalijka82
Raczkowanie

Ach...kiedy znalazłam dziś na wizażu ten wątek pomyślałam że fajnie będzie porozmawiać z dojrzałymi kobietkami i skonfrontować ich przyczyny odwieszenia na kołek macierzyństwa na chwilę obecną z własnymi poglądami. Chyba pomyliłam wątki bo trafiłam w sam środek bezsensownej kłótni która powinna zostać przeniesiona do topiku - kupki wszelakiego rodzaju lub szacunek do życia w każdym wymiarze. Co najgorsze przeważają tu wypowiedzi obecnych lub przyszłych matek, która chcą wręcz przymusić pozostałe wizażanki do jedynego i słusznego - czyli ich zdania w całej tej rozgrywce.Poraża mnie również ewidentny brak poszanowania cudzej opinii na tzw wolnym forum, na którym z założenia każdy może przedstawić swoje odczucia. Szkoda że zamiast skupić się na temacie wątku koleżanki postawiły na słowną wojnę okraszaną niepotrzebnymi złośliwościami

Zaraz wyjdę na jakiegoś bidaczka skrzywdzonego co to go przytulić trzeba ale ja tak strasznie nie nawidzę tekstu: masz już tyle lat musisz mieć dziecko. Coraz częściej wydaje mi się że to właśnie przez taką niewidzialną presję coraz bardziej zapieram się i jestem na mocne nie dla dziecka przez najbliższe 5 lat!

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2009-11-17 o 20:03
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 20:04   #890
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie zastanawiam dlaczego "niedzieciate" nie mają pojęcia o kulturalnym wysławianiu sie.
Nie uogólniasz i nie generalizujesz? Wydaje mi się wysławiam się kulturalnie i dość dyplomatycznie oraz z szacunkiem dla większości dzieciatych, przyszlych dzieciatych i ich dzieci.

No, chyba, że szacunku nie ma z ich strony, tylko inwektywy. Wtedy trudno nerwy powsiągnąć.
Cytat:
wiesz,i to jak dotąd najnormalniejsza wypowiedz na wątku ze strony osoby nie chcącej/nie planującej mieć dziecka
Przeczytalaś wszystkie 850 wypowiedzi? Mnie się wydaje, że bylo sporo wypowiedzi wartosciowych, rozsądnych, mądrych, pelnych szacunku ze strony osob nie chcących mieć dzieci, ale niestety zauwazam z przykrością, że łatwiej wyłapuje się te złośliwe, chamskie i bez szacunku i ich sie czepia.
Stary 2009-11-17, 20:09   #891
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Zaraz wyjdę na jakiegoś bidaczka skrzywdzonego co to go przytulić trzeba ale ja tak strasznie nie nawidzę tekstu: masz już tyle lat musisz mieć dziecko. Coraz częściej wydaje mi się że to właśnie przez taką niewidzialną presję coraz bardziej zapieram się i jestem na mocne nie dla dziecka przez najbliższe 5 lat!
Aha, nawet nie wiesz ile w tym prawdy (no dobra...wiesz ) Ja mam tak np. że jak sie mnie za bardzo do czegoś zmusza, to potrafię na złość czegoś właśnie nie zrobić, nie chcieć. Tak mam zakodowane - wstręt do przymusu czy coś I wiem, że nie ja jedna tak mam. Jak mi moja mama zacznie rzucać hasłami o dzieciach (już zaczyna mojemu bratu...narazie powoli), to się zaprę, wiem o tym. A jednak wolałabym, żeby to moja decyzja była...bez odwetowego "nie, bo nie", tylko jak już nie to dlatego, że sama tak uważam, a jak zechcę to też dlatego, że serio chcę.
Może powinnam już mojej mamie o tym wspomnieć? I na wszelki wypadek całej rodzinie wokół (a dokładniej damskiej części, bo mój tata na słowo "wnuki" dostaje drgawek)

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2009-11-17 o 20:10
Stary 2009-11-17, 20:13   #892
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
poniewaz swoimi słowami obraziłaś istnienie ludzkie i nie ma tu żadnej rożnicy czy to dzieciate,czy nie.
na twoje słowa zleciały się osoby,ktore mają jakikolwiek szacunek do drugiego człowieka.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 20:17   #893
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b
Konto usunięte

konwalijka: Na Intymnie schemat odpowiedzi jest taki:
Jeśli kobieta napisze: brzydzę się spermą mojego partnera, a on chce, żebym połykała - większość odpowie jej: nie daj się! nie połykaj! jak nie lubisz, to nie bierz do buzi!

Jeśli kobieta napisze: mój facet nie chce mnie pieścić ustami, co robić? - większość odpowie: porozmawiaj z nim! przekonaj go! przecież nie może się brzydzić twojej waginy, skoro cię kocha!

ALE:

Jeśli napiszesz: mam 20 lat, jestem w ciąży, wpadłam, chcę je wychować, jest mi ciężko - dostaniesz w odpowiedzi: gdzie miałaś głowę? nie można się było zabezpieczyć? - chciałaś, to masz.

Jeśli napiszesz: mam 30 lat, jestem w ciąży, ale nie mam czasu wychowywać dziecko, bo dużo pracuję, będę musiała je oddawać do żłobka/przedszkola. - dostaniesz w odpowiedzi: to po co się decydowałaś na dziecko?

Jeśli napiszesz: mam X lat i właśnie urodziłam, czuję się nieatrakcyjnie, źle, boli mnie krocze, bo pękło mi od pochwy po sam odbyt, a mój mąż nie wie nawet, jak zmieniać pieluchy - dostaniesz w odpowiedzi: nic się nie martw, wszystko będzie dobrze, ja też tak miałam, krocze się zrośnie, dziecko będzie większe - pieluchy pójdą w odstawkę.

Ale jeśli napiszesz: nie chcę mieć dzieci - i wymienisz wszystkie wady posiadania dziecka, nagle okaże się, że są wyimaginowane. Żadnej z tutejszych matek nie pojawiły się rozstępy, brzuchy w ciąży im nie przeszkadzały, nogi nie puchły, pochwy nie pękały, a ich mężowie byli zafascynowani porodem, współżyciem po porodzie i na pewno pomagali matkom swojego dziecka w przewijaniu, karmieniu, itd.
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 20:17   #894
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Aha, nawet nie wiesz ile w tym prawdy (no dobra...wiesz ) Ja mam tak np. że jak sie mnie za bardzo do czegoś zmusza, to potrafię na złość czegoś właśnie nie zrobić, nie chcieć. Tak mam zakodowane - wstręt do przymusu czy coś I wiem, że nie ja jedna tak mam. Jak mi moja mama zacznie rzucać hasłami o dzieciach (już zaczyna mojemu bratu...narazie powoli), to się zaprę, wiem o tym. A jednak wolałabym, żeby to moja decyzja była...bez odwetowego "nie, bo nie", tylko jak już nie to dlatego, że sama tak uważam, a jak zechcę to też dlatego, że serio chcę.
Może powinnam już mojej mamie o tym wspomnieć? I na wszelki wypadek całej rodzinie wokół (a dokładniej damskiej części, bo mój tata na słowo "wnuki" dostaje drgawek)
Hahah...no ja już swoje latka mam-najstarsza w rodzinie ,więc słyszę nawet teksty że tato się przymierza do kupna różowego wózeczka i że będzie z wnusią na spacerki jeżdziłmoże to i rozczulające ale czasami mam ochotę wyciągnąć jakąś małą bazukę i strzelać
Stary 2009-11-17, 20:19   #895
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
jakbyś napisała,że dziecko budzi w tobie obrzydliwe odczucia to byłoby ok,jednak ty użyłaś słowa dzieci są obrzydliwe,więc to zmienia postać rzeczy.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 20:21   #896
lutien
Wtajemniczenie

Ja - jako wypowiadająca się w kwestii poszanowania ludzi - chciałabym sprostować, że nie mam nic do osób nie czujących potrzeby posiadania dziecka. Szanuję ich decyzję. Uważam też, że jak ktoś nie czuje się na siłach (lub ma inne powody) posiadać potomstwo, to nie powinien być do tego zmuszany. Cieszę się, że dziewczyny myślą zawczasu o tej kwestii, a nie dopiero jak dziecko jest w drodze.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 20:22   #897
konwalijka82
Raczkowanie

[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;15342983]konwalijka: Na Intymnie schemat odpowiedzi jest taki:
Jeśli kobieta napisze: brzydzę się spermą mojego partnera, a on chce, żebym połykała - większość odpowie jej: nie daj się! nie połykaj! jak nie lubisz, to nie bierz do buzi!

Jeśli kobieta napisze: mój facet nie chce mnie pieścić ustami, co robić? - większość odpowie: porozmawiaj z nim! przekonaj go! przecież nie może się brzydzić twojej waginy, skoro cię kocha!

ALE:

Jeśli napiszesz: mam 20 lat, jestem w ciąży, wpadłam, chcę je wychować, jest mi ciężko - dostaniesz w odpowiedzi: gdzie miałaś głowę? nie można się było zabezpieczyć? - chciałaś, to masz.

Jeśli napiszesz: mam 30 lat, jestem w ciąży, ale nie mam czasu wychowywać dziecko, bo dużo pracuję, będę musiała je oddawać do żłobka/przedszkola. - dostaniesz w odpowiedzi: to po co się decydowałaś na dziecko?

Jeśli napiszesz: mam X lat i właśnie urodziłam, czuję się nieatrakcyjnie, źle, boli mnie krocze, bo pękło mi od pochwy po sam odbyt, a mój mąż nie wie nawet, jak zmieniać pieluchy - dostaniesz w odpowiedzi: nic się nie martw, wszystko będzie dobrze, ja też tak miałam, krocze się zrośnie, dziecko będzie większe - pieluchy pójdą w odstawkę.

Ale jeśli napiszesz: nie chcę mieć dzieci - i wymienisz wszystkie wady posiadania dziecka, nagle okaże się, że są wyimaginowane. Żadnej z tutejszych matek nie pojawiły się rozstępy, brzuchy w ciąży im nie przeszkadzały, nogi nie puchły, pochwy nie pękały, a ich mężowie byli zafascynowani porodem, współżyciem po porodzie i na pewno pomagali matkom swojego dziecka w przewijaniu, karmieniu, itd.[/QUOTE]

To już dawno przestało mnie dziwićszkoda tylko że w wątku, który został w zasadzie stworzony dla kobiet nie planujących dzieci nie da się spokojnie pogadać bez wywoływania awantury wśród zakręconych matek. Planuję kiedyś mieć dziecko ale postaram się z całych sił zostać normalną, nienadopiekuńczą matką. A z drugiej strony jako człowiek szanuję wypowiedzi innych więc wymagam szacunku dla swoich, no ale może nie dla wszystkich to takie oczywiste
Stary 2009-11-17, 20:24   #898
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b
Konto usunięte

A teraz moja ulubiona wypowiedź na temat macierzyństwa:
Macierzyństwo to ściema

"Ja wiem, że Machina to nie jest miesięcznik dla początkujących matek. Ja wiem, że powinnam o popkulturze, o artystach, o płytach, o przeżyciach natury wyższej, ale obecnie to niemożliwe. Ni ch**a! Pisze Agnieszka Chylińska.

Ja jestem w szoku, jestem kontuzjowana i niech mi panowie Metz z Beliną wybaczą, ale ja z pyskiem wypłowiałym, mózgiem otępionym jedną godziną snu na dobę, z cyckami zaropiałymi jak po jakiejś supersesji sado maso, z wielką pieluchą między nogami, ja obecnie nie mogę inaczej i o czym innym. Muszę to napisać, muszę to z siebie wypluć, muszę to opisać, bo jakoś wcześniej z takim opisem się nie spotkałam i może gdybym wiedziała...

Macierzyństwo to ściema! Wiem to na pewno! Poradniki, gazetki, reklamy pieluch nawet: wszyscy kłamią! To pułapka, w którą dałam się złapać i teraz zdezorientowana i zaszczuta chowam się po kątach, by mnie nie zauważył ssak, którego powiłam parę tygodni temu, by mnie nie wypatrzył, nie wyczuł, że jestem w pobliżu. Nawet nie o mnie ssakowi chodzi, ale o dwa nabrzmiałe balony, które przy delikatnym nawet ruchu sikają strugami mleka. Zostałam oszukana, uległam propagandzie, poleciałam na tysiaka i teraz mam!

A tak ładnie wszystko szło. Kupowanie koszulki rozmiar 54 z napisem "Motorhead", wzdychanie i rozmyślanie nad tym, jak ukierunkuję ideowo syna mojego pierworodnego. Roztkliwianie się nad parą skarpetek, wzdychanie na widok uśmiechniętych bobasów widzianych przelotnie w centrach handlowych, zaczytywanie się poradnikami i wiara w to, że się jest uwarunkowaną genetycznie do bycia matką Polką, że się będzie stosować metody najbardziej delikatne, nieinwazyjne, naturalne przy pielęgnacji i wychowywaniu cudownego potomka.

A tymczasem??? Dlaczego nikt mi nie powiedział o tym, że poród będzie potwornym cierpieniem, i że się będę wstydziła przeć, myśląc cały czas o tym, by nie narobić dziecku na głowę? Dlaczego darłam się w niebogłosy, tworząc najbardziej spontaniczny tekst nowej piosenki pod tytułem "ja już k**wa nie mam siły", naczytawszy się wcześniej o fantastycznych znieczuleniach, technikach relaksacyjnych i innych takich? Dlaczego mamiono mnie opisami fantastycznych przeżyć, wręcz erotycznych, podczas karmienia piersią, gdy tymczasem okazało się , że bezzębny dziamdziak może zmasakrować suty w try miga i domagać się co godzinę dalszej masakry, więcej krwi...

I dlaczego dopiero pod koniec jednego z poradników małymi literami było napisane, że jeśli ma się chęć sprzedać swoje dziecko na allegro to powinno się zwrócić do osoby duchownej z prośbą o poradę lub od razu zamknąć się w psychiatryku... Ciekawe... I na czym miało polegać "wzmocnienie i rozkwit związku, gdy pojawia się dziecko", jeśli jedyne co mam do powiedzenia mojemu chłopakowi od miesiąca to: przynieś-wynieś-pozamiataj, nie rób tego tak, możesz mi pomóc?, a może ty go przewiniesz?, nie wk**wiaj mnie, to twoje dziecko, a to se go bierz, nie rozdwoję się, możesz tu łaskawie przyjść?

Nigdzie nie przeczytałam o tym, że dziecko drze gębę. Znalazłam wzmianki o tym, że kwili, płacze, marudzi, gaworzy, ale nie ma nic o tym, że ma syndrom "Blaszanego bębenka", znaczy się, że szyby pękają, gdy zaczyna ryczeć od 16.00 do 23.30, by usnąć z uśmiechem i pozwolić mi zrobić siku, umyć się, zjeść coś szybko. Koleżanki mi mówiły:Och, wiesz przy dziecku szybko się chudnie. Teraz wiem dlaczego. Bo nie ma się czasu zjeść. Teraz też się drze, a ja muszę oddać ten felieton i musi być dobry, z puentą, na poziomie, a mam oczy na zapałki i piszę tę jedną kartkę jakieś sześć godzin, gdyż odskakiwać muszę co chwila, bo kupa, bo płacz, bo mleko, bo coś tam i do tego jeszcze burdel w mieszkaniu i kot zazdrosny porzygał się właśnie ostentacyjnie na środku pokoju. Rokendrol, nie ma co... "
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 20:31   #899
rapifen
Zakorzenienie

Bardzo fajny artykuł

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 20:32   #900
Deede
Zakorzenienie

[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;15343134]A teraz moja ulubiona wypowiedź na temat macierzyństwa:
Macierzyństwo to ściema

"Ja wiem, że Machina to nie jest miesięcznik dla początkujących matek. Ja wiem, że powinnam o popkulturze, o artystach, o płytach, o przeżyciach natury wyższej, ale obecnie to niemożliwe. Ni ch**a! Pisze Agnieszka Chylińska.

Ja jestem w szoku, jestem kontuzjowana i niech mi panowie Metz z Beliną wybaczą, ale ja z pyskiem wypłowiałym, mózgiem otępionym jedną godziną snu na dobę, z cyckami zaropiałymi jak po jakiejś supersesji sado maso, z wielką pieluchą między nogami, ja obecnie nie mogę inaczej i o czym innym. Muszę to napisać, muszę to z siebie wypluć, muszę to opisać, bo jakoś wcześniej z takim opisem się nie spotkałam i może gdybym wiedziała...

Macierzyństwo to ściema! Wiem to na pewno! Poradniki, gazetki, reklamy pieluch nawet: wszyscy kłamią! To pułapka, w którą dałam się złapać i teraz zdezorientowana i zaszczuta chowam się po kątach, by mnie nie zauważył ssak, którego powiłam parę tygodni temu, by mnie nie wypatrzył, nie wyczuł, że jestem w pobliżu. Nawet nie o mnie ssakowi chodzi, ale o dwa nabrzmiałe balony, które przy delikatnym nawet ruchu sikają strugami mleka. Zostałam oszukana, uległam propagandzie, poleciałam na tysiaka i teraz mam!

A tak ładnie wszystko szło. Kupowanie koszulki rozmiar 54 z napisem "Motorhead", wzdychanie i rozmyślanie nad tym, jak ukierunkuję ideowo syna mojego pierworodnego. Roztkliwianie się nad parą skarpetek, wzdychanie na widok uśmiechniętych bobasów widzianych przelotnie w centrach handlowych, zaczytywanie się poradnikami i wiara w to, że się jest uwarunkowaną genetycznie do bycia matką Polką, że się będzie stosować metody najbardziej delikatne, nieinwazyjne, naturalne przy pielęgnacji i wychowywaniu cudownego potomka.

A tymczasem??? Dlaczego nikt mi nie powiedział o tym, że poród będzie potwornym cierpieniem, i że się będę wstydziła przeć, myśląc cały czas o tym, by nie narobić dziecku na głowę? Dlaczego darłam się w niebogłosy, tworząc najbardziej spontaniczny tekst nowej piosenki pod tytułem "ja już k**wa nie mam siły", naczytawszy się wcześniej o fantastycznych znieczuleniach, technikach relaksacyjnych i innych takich? Dlaczego mamiono mnie opisami fantastycznych przeżyć, wręcz erotycznych, podczas karmienia piersią, gdy tymczasem okazało się , że bezzębny dziamdziak może zmasakrować suty w try miga i domagać się co godzinę dalszej masakry, więcej krwi...

I dlaczego dopiero pod koniec jednego z poradników małymi literami było napisane, że jeśli ma się chęć sprzedać swoje dziecko na allegro to powinno się zwrócić do osoby duchownej z prośbą o poradę lub od razu zamknąć się w psychiatryku... Ciekawe... I na czym miało polegać "wzmocnienie i rozkwit związku, gdy pojawia się dziecko", jeśli jedyne co mam do powiedzenia mojemu chłopakowi od miesiąca to: przynieś-wynieś-pozamiataj, nie rób tego tak, możesz mi pomóc?, a może ty go przewiniesz?, nie wk**wiaj mnie, to twoje dziecko, a to se go bierz, nie rozdwoję się, możesz tu łaskawie przyjść?

Nigdzie nie przeczytałam o tym, że dziecko drze gębę. Znalazłam wzmianki o tym, że kwili, płacze, marudzi, gaworzy, ale nie ma nic o tym, że ma syndrom "Blaszanego bębenka", znaczy się, że szyby pękają, gdy zaczyna ryczeć od 16.00 do 23.30, by usnąć z uśmiechem i pozwolić mi zrobić siku, umyć się, zjeść coś szybko. Koleżanki mi mówiły:Och, wiesz przy dziecku szybko się chudnie. Teraz wiem dlaczego. Bo nie ma się czasu zjeść. Teraz też się drze, a ja muszę oddać ten felieton i musi być dobry, z puentą, na poziomie, a mam oczy na zapałki i piszę tę jedną kartkę jakieś sześć godzin, gdyż odskakiwać muszę co chwila, bo kupa, bo płacz, bo mleko, bo coś tam i do tego jeszcze burdel w mieszkaniu i kot zazdrosny porzygał się właśnie ostentacyjnie na środku pokoju. Rokendrol, nie ma co... "[/QUOTE]

Znam ten tekst. I podejrzewam, że jest on mocno prawdziwy No początki na pewno takie są i nie ma co czarować, że będzie inaczej. Chociaż - mam bratanka - maluszek totalny, zaprogramowany idealnie: nie drze gęby, śpi konkretnie od - do itd. Ale to wyjątek (cóż, po części ma i moje geny) Moja koleżnaka natomiast po pierwszym, ukochanym zresztą, dziecku stwierdziła: "Drugie? Jeszcze raz to przerabiać? Ni ch..ja!"

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości