![]() |
#1111 |
Przyczajenie
|
Praca magisterska - prośba o pomoc
Dziękuję za pomoc
![]() Edytowane przez gosiakk86 Czas edycji: 2011-01-17 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
załóż o tym osobny wątek, więcej osób wypełni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za podpowiedź. Właśnie założyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Raczkowanie
|
w 99,9% się zgodzę, ostro powiedziane ale na temat i konkretnie. I gratuluje Ci faceta, nawet zazdroszczę. Kurcze gdzies Ty wytrzasnela takiego ??
Mnie naprawde nie obchodzi jak zyją inni, ja wiem jak ja chcę zyć. Dla mnie nie jest czyms gorszym chęć czy posiadanie dzieci, nie obchodzi mnie to co robi ktoś, jesli to nie krzywdzi innych jest ok. Ja też swoim podejściem nie robie nikomu krzywdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
Witam.
Nie rozumiem dlaczego kobiety,ktore nie chca miec dzieci sa az tak potepiane przez spoleczenstwo... Nie rozumiem rowniez kobiet,ktore zmarnowaly i przeplakaly pol zycia przez dzieci,a teraz pisza,ze to najpiekniejsze co je moglo w zyciu spotkac... Gdzie w tym wszystkim sens? Czy naprawde uwazacie,ze dopelnieniem zwiazku badz malzenstwa jest splodzenie dziecka? Czy przypadkiem nie jest tak,ze idealny zwiazek nie potrzebuje zadnego dopelnienia?
Wszystko jest iluzją,każdy jest iluzjonistą... ![]() ART https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=490701 ![]() ![]() Edytowane przez Sytuacja Czas edycji: 2010-12-01 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie znosz? dzieci... mam do nich taki wstr?t. P?acze, krzyki... wiadomo- wszystko. Nie lubi? tego straszenia "zobaczysz, moja kole?anka tak mówi?a a teraz ma 3 dzieci", "taaa, teraz tak gadasz a potem Ci sie instynkt w??czy"- i to tonem niczym rzucana kl?twa... Nie chc? i nie nakazuj? innym nie mie?. Wiem, ?e nie nadaj? si? na matk?, bo napewno bym nie kocha?a dziecka tak mocno jak powinnam i nie po?wi?ca?abym mu tyle czasu co potrzeba- Jestem szcz??liwa i dumna, ?e zdaj? sobie z tego spraw? i mog? oszcz?dzi? cz?owiekowi ?ycia ze mn?, a nie rodz?, bo trzeba, a potem s? przest?pcy, sieroty, narkomani... albo maj? depresj?, albo co. Wol? unikn?? tego, ni? kto? by mia? przeze mnie cierpie?. I nikomu si? od tego krzywda nie dzieje. Tak samo mnie wnerwia ostro- bo to wtr?canie w czyje? ?ycie i nak?anianie do "najmojszej" racji... No ludzie ![]()
![]() |
![]() |
#1117 |
BAN stały
|
Ja mieszkam w pobliżu domu starców... Nieciekawie to wygląda,zwłaszcza tuż przed świętami osób przybywa...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawa jestem czy wiecie (bo ja do niedawna nie zdawałam sobie z tego sprawy), że jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, to według kościoła rzymskokatolickiego nie może przyjąć sakramentu małżeństwa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Raczkowanie
|
Nie chcę mieć dzieci (przynajmniej w najbliższym czasie), ponieważ:
- Strasznie nudzi mnie i męczy obcowanie z nimi. - Nie lubię zabawiania niemowlaków głupimi gadkami w stylu "a kuci, kuci, teraz pójdziemy na spacerek, hop ubieramy jedną rączkę, a teraz drugą" - męczy mnie to i irytuje. - Zmienianie pieluch budzi we mnie wstręt. - Jestem z tych rozsądnych, co uważają że aby mieć dziecko trzeba coś osiągnąć w życiu w sensie materialnym, zapewnić mu godziwe życie. W najbliższym czasie nie zapowiada się abym była niezależna finansowo. - Prowadzę nieregularny tryb życia, czasami potrafię spać do 13, 14. Kładę się czasami ok. 3. Ogólnie raczej jestem nocnym Markiem i śpiochem i gdy muszę wstać o 6 chodzę zła cały dzień. Raczej żadne dziecko nie zniosłoby mojego trybu życia i nie wyobrażam sobie podporządkowywania mojego życia pod dziecko. Nie miałabym najmniejszej ochoty wstawać o 6 albo w nocy by zająć się nim. - Panicznie boję się porodu i bólu. Denerwują mnie też koleżanki, które powpadały i swoje ciąże uważają za osiągnięcie życia, obnoszą się z brzuchami i uważają że należy im się za to nagroda Nobla. Rozumiem że ktoś się chwali jak jego dziecko coś w życiu osiągnie, bo widać że dobrze i mądrze je wychował, ale żeby sama ciąża (wynik wpadki z jakimś pierwszym lepszym facetem, który się zmył jak w przypadku jednej koleżanki) była powodem do dumy? Jak posłucham tych koleżanek to tym bardziej czuję niechęć do macierzyństwa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
Szczęściem nie chodzę do kościoła a w ślubach cywilnych chęć nie posiadania dzieci chyba nie stoi na przeszkodzie.
![]() |
#1121 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
ja na razie nie chcę, bo nie wiem czy je utrzymam, po prostu.
![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
założeniem kościoła jest posiadać dzieci. jeśli nie można mieć to inna sprawa,ale z premedytacją to chyba powód do rozwiązania małżeństwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez nie chce miec dzieci. W tym roku skoncze 29 lat, wiec nikt mi chyba nie powie, ze jestem za mloda na taka decyzje
![]() Glownym i zasadniczym powodem jest fakt, ze nie chce, bo nie mam instynktu. Nie odczuwam takiej potrzeby. Oprocz tego nie lubie dzieci, boja sie ciazy i porodu, nie mam odpowiednich warunkow i kilka inncy powodow, ktore pewnie padly wczesniej. One nie sa istotne, najwazniejszy i wystarczajacy jest ten pierwszy. Z czasem stalam sie troche przewrazliwiona na tym punkcie i w rozmowach na temat mojej bezdzietnosci reaguje zbyt emocjonalnie. Niestety, walki na otwartych forach mnie wykonczyly ![]() Dzisiaj poklocilam sie z wlasnym ojcem. W sumie nic mu do tego, ale strasznie wkurza mnie tekst "jeszcze zmienisz zdanie", "nie wierze, ze nie lubisz dzieci" i moj hit:"skad wiesz, ze nie chcesz, jak nie probowalas?" Coz, dzumy tez nie mialam, a jakos zyje w przeswiadczeniu, ze bym nie chciala... Nacisk z roznych stron maci mi w glowie. Normalnie bym o tym nie myslala, zylabym sobie dalej tak, jak zyje. A to, ze inni sie wtracaja, maci mi w glowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mimo wszystko reaguje baaardzo emocjonalnie, kiedy ktoś mi wmawia, że zobaczę za kilka lat albo tym podobne. Nie wiem czemu tak się dzieje, ale nic na to nie poradzę. ![]() A co do hitu... nieźle... to lepiej spróbować i dopiero potem odkryć, że nie? i co dziecko oddać? ![]() I nie wiem czemu panuje takie przekonanie wśród niektórych ludzi jakoby wszyscy inny a głownie kobiety muszą kochać dzieci i chcieć mieć gromadkę...
![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Staram sie myslec, ze zyje dla siebie, a nie dla innych. Tym bardziej, ze
wszystkie watpliwe przyjemnosci zwiazane posiadaniem dziecka spadaja na matke. Wiesz co, po prostu w pewnym momencie zrobilo mi sie przykro, jak po kolejnym tekscie o samotnej starosci oczyma wyobrazni zobaczylam siebie jako staruszke samotnie patrzaca przez okno ![]() Po prostu mam dola. Moze tez i dlatego, ze uslyszalam pare niewybrednych uwag na temat mojego watpliwego zdrowia psychicznego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, dziecko nie gwarantuje towarzystwa. A do Twojej starości jeszcze dużo czasu i na pewno znajdziesz jakiś sposób na swoje życie, aby nie patrzeć się samotnie przez okno. I dzieci nie są do tego potrzebne.
![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz znow uslyszalam, ze jestem pieprznieta i pewnie dlatego mam takie poglady a nie inne ![]() Wpadlam tu i sie zale, choc nikt mnie w zasadzie nie zna. Musialam sie gdzies wyzalic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wypominanie takiego czegoś jest bardzo niemiłe i nie na miejscu... współczuję. ![]()
![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za slowo otuchy...
Troche mi lepiej, ale i tak przykro...Masz racje, to nie na miejscu, ale ja juz nie mam sily sie klocic, bo kazda proba wyjasnienia, ze nie zycze sobie takich tekstow, na bank skonczy sie klotnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1134 | |
BAN stały
|
Cytat:
szanuje pogląd ze nie chce sie miec dziecka, ale te powody ktore podajesz nie sa wg mnie powodami tylko zwyklym egoizmem, poniewaz, nie chcesz miec dzieci bo: - Strasznie nudzi mnie i męczy obcowanie z nimi. no bo przeciez ja jestem wazniejsza - Nie lubię zabawiania niemowlaków głupimi gadkami w stylu "a kuci, kuci, teraz pójdziemy na spacerek, hop ubieramy jedną rączkę, a teraz drugą" - męczy mnie to i irytuje. nikt cie do tego nie zmusza, nieweile matek tak naprawde to robi, od tego sa ciotki... no ale rozumiem, musialabys okazac uczucia - Zmienianie pieluch budzi we mnie wstręt. - nawet kiedy jest to moje dziecko, ale kiedy sie kochasz z chlopakiem to juz wstretu nie masz, a przeciez tez dotykasz czesci rodnych i to w duzo bardziej obrzydliwy sposob, a kupa niemowleca nie smierdzi... - Jestem z tych rozsądnych, co uważają że aby mieć dziecko trzeba coś osiągnąć w życiu w sensie materialnym, zapewnić mu godziwe życie. W najbliższym czasie nie zapowiada się abym była niezależna finansowo. - bo nie chcesz poszukac pracy bo nie chce ci sie? bo nie chcesz isc na studi, uczyc sie? czy jestes za mloda? - Prowadzę nieregularny tryb życia, czasami potrafię spać do 13, 14. Kładę się czasami ok. 3. Ogólnie raczej jestem nocnym Markiem i śpiochem i gdy muszę wstać o 6 chodzę zła cały dzień. Raczej żadne dziecko nie zniosłoby mojego trybu życia i nie wyobrażam sobie podporządkowywania mojego życia pod dziecko. Nie miałabym najmniejszej ochoty wstawać o 6 albo w nocy by zająć się nim. - wiesz, czasem trzeba sie dostosowac do dziecka, okazac mu milosc, zmienic imprezowy styl zycia na normalny - taki jak matka ma zapewnic dziecku, a nie myslec tylko o sobie jak tu sie wyszalec - - Panicznie boję się porodu i bólu. - kolejny dowod na twoj gleboki egoizm, bo przeciez mozesz isc na cesarke a ta nic nie boli... przepraszam za ostre slowa, ale ty sama pokazalas brak kultury swoja wypowiedzia, i ciaża moim zdaniem jest powodem do dumy. bo mozna po wpadce ja usunąc, a mozna ja donosic... wiesz, ja jestem przkladem na to ze po wpadce w wieku 18 lat dalam sobie rade, mam meza, budujemy dom, jestem wyksztalcona i mam ustawione zycie, nasze zarobki pozwalaja nam na budowe domu bez kredyty, wiec nie pisz ze trzeba sie ustawic bo to nie prawda, nie pisz ze czujesz obrzydzenie bo nie wiem jak to jest w realu, nie jestes chora zeby nie moc miec dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
strasznie mnie irytuje jak ludzie twierdzą że ktoś nie chce miec dzieci a więc jest zwykłym egoistą
![]() co ma jedno do drugiego? O ile mi wiadomo, nie ma nakazu rozmnażania się, to wszystko jest oparte głownie na instynkcie biologicznym. A nie każdy jest katolikiem i opiera swoje małżeństwo na zasadach i naukach kościoła. Z calym szacunkiem Bartessa ale odpowiedzi w stylu "bo nie chcesz poszukac pracy bo nie chce ci sie?" albo "Panicznie boję się porodu i bólu. - kolejny dowod na twoj gleboki egoizm, bo przeciez mozesz isc na cesarke a ta nic nie boli..." są po prostu chamskie. Chyba trochę nie znasz realiów bo sorry ale nie uwierzę że w wieku 18 lat po wpadce sama nagle na wszystko zapracowałaś z małym dzieckiem przy sobie. Nie mam dzieci, nie wiem czy chcę je mieć, mam obrzydzenie do pieluch, wkurza mnie zachowanie młodych matek na moim osiedlu, bo próbują wszystko podporządkować sobie i swoim potworkom, ale jakoś nie uważam się za egoistkę, bo egoizm nie sprowadza się do niechęci do dzieci. Mam męza którego bardzo kocham, wielu przyjaciół którym pomagam jak są w potrzebie, mam rodzinę, mam hodowlę kotów o które dbam. I sorry ale jesli ktos poprzez niechec do dzieci oceni mnie jako egoistkę to zwyczajnie ma nie po kolei w głowie. A już najbardziej nie cierpię jak kobieta która urodziła dziecko próbuje wszystkich dookoła nawracać, tak jak to robi Bartessa. No coś mnie trafia po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
Ze niby cesarka nie boli tak???
![]() Moze sama cesarka nie, za to potem na pewno nie jest rozowo. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie tez argument "boje się ciąży i porodu" jest niepoważny. Bo dorosły człowiek umie sobie radzić ze strachami. ja się boje dentysty do stopnia zasłabnięcia ze strachu. A jednak do niego chadzam z własnej woli regularnie bo chcę mieć zdrowy, ładny uśmiech. Boję się pobierania krwi bo się boje igieł a chodzę na badania bo chce wiedzieć czy jestem zdrowa czy trzeba się leczyć. A jak tfu, tfu zachoruje na cos wymagającego operacji to pójdę na operację choć będzie potem bolało-bo wolę zyć niż umrzec "bo się boję operacji. Ludzi często bardziej wkurza nie to że ktoś sobie układa życie bez dzieci, ale durność argumentów jakich trzeba przy okazji wysłuchać. osoba 30to letnia, powinna już takie proste zasady dyskusji "o pietruszkę" chwytać i umieć w tej żegludze omijać rafy. Co tam rafy- wyspy górzyste sterczące nad taflę wodolejstwa na kilometr w górę.
![]() |
![]() |
#1139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli można wiedzieć, masz skończone studia? I też nie chce mi się wierzyć, że będąc w ciąży w tym wieku sami na to zapracowaliście bez niczyjej pomocy... Po kolejne- może wie jak to jest w "realu"- bo chyba o niej pisałaś a nie o sobie w tym kontekście. Następne- skąd wiesz, że nie jest... Dodatkowo... nawet jeśli komentując powody, to nie są one egoizmem... ale w niektórych wypadkach nawet wręcz przeciwnie- są troską o ewentualne dziecko, że nie będzie miało zapewnionych odpowiednich warunków i czasu, który powinno mu się poświęcić... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1140 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() czy troska nazywasz te w/w argumenty? bo nie sadze zeby to ze sie brzyzi czlowiek bylo troska i juz nie bede powtarzac ale przeczytaj sobie ta wypowiedz... cesarke robi sie tylko z narkoza czy znieczuleniem a porod na "żywca " ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-01-16 o 17:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.