![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
A Victoria Beckham, trzy cesarki, czwarta ciąża i jak się kobita trzyma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w Polsce tez ktoś zrobiła taką akcję,ale nie mogę teraz znaleźć zdjęć... Rozstępy,nacięcie,cesarka ,to wszystko moze się zdarzyć ale nie musi. I jesli ktoś chce miec potomka to raczej takie rzeczy go nie odstraszą. A jesli nie chce,to będą dodatkowym argumentem na "nie".
![]() |
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz no nigdy nie wiadomo co ona tam ma pod ubraniem ![]() niektóre kobiety wyglądają jakby wogóle nie przechodziły ciąży - mam znajomą która ma brzuch taki jak ja a ma 6 letnią córkę i zero rozstępów, ale jest bardzo szczuplutka i takie kobiety właśnie dobrze wyglądają po ciązy, a przynajmniej tak wynika z moich obserwacji szkoda tylko, że większość ludzi nie rozumie ludzi którzy nie chcą mieć dzieci i ich krytykuja
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 ![]() ![]() ![]() nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych ![]() Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2011-06-02 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwazam,ze jesli ktoś nie chce mieć dzieci,to ich po prostu mieć nie powinien (chocby dla dobra tych dzieci ![]() Jedyne co mnie drażni w "niedzieciowych" (zaznaczam,ze niektórych) ,to zrobienie z bezdzietności jakiejś religii,litowanie sie nad "dzieciowymi",ostentacyjn e nazywanie dzieci bachorami itp. Kazdy wybiera taką drogę jak mu pasuje,a jesli kogoś kłuje w oczy to,że ktoś wybrał inaczej,to juz jego problem ![]()
![]() |
![]() |
#1535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nazywanie dzieci bachorami (ja nazywam je gnojami) wynika z tego, że ich nie lubimy mnie np denerwują mamusie które z niemowlakami wózkach latają po centrach handlowych i ja pracując tam muszę znosić ich wrzaski lub kiedyś pan niosł kilkumiesięczne dziecko w chuście pleckami do siebie w samym pampersie i nachylał się nad towarem, myślałam, że dziecku zaraz się uleje w jedwabne chusty na stosiku obok jakiś czas temu też któraś mama zamiast iść do łazienki dla matki z dzieckiem wywaliła w łazience damskiej mocno zużytego pampersa do śmietnika na ręczniczki papierowe do wycierania rąk, kiedy to ten śmietnik jest umiejscowiony dość wysoko i wszystko śmierdziało i w dodatku położyła go na wierzchu nie trawię też jak karmią dzieci w miejscu publicznym prosto z cyca nie lubię też jak dziecko maże mi palcami po szybie wystawy a mamusia nie raczy nic z tym zrobić pomijając fakt że w centrach handlowych jest masa nadawanych przez megafon wiadomości typu "5 letni Staś czeka na mamusię w informacji"
![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
paulina wlasnie jest odwrotnie bardzo szczuple osoby maja rozstepy- chociaz to pewnie zalezy indywidualnie od jednostki ,nie ma schematu ale:
przyklad mojej mamy wazyla jakies 46 kg w czasie ciazy i nie dosc ze ma rozstepy to byla nacinana ![]() Edytowane przez Brook Czas edycji: 2011-06-02 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak kultury rodzica to juz inna sprawa,i taka pani od pampersa nawet bedac bezdzietna robiłaby syf w inny sposób ,ot,takie wychowanie,taki typ człowieka... Nie zauwazylam,zeby bezdzietni z wyboru dzieci nie lubili tylko za to,że są dziećmi. A nazywanie dziecka bachorem czy gnojem to dla mnie taki sam brak kultury jak obrzucanie inwektywami dorosłego. Mozna chciec mieć /nie chciec miec ,lubić /nie lubić ,ale trochę szacunku -w obie strony- by się przydało ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie zależy od genów, jestem normalnej szczupłej budowy, nie chudzielcem i mam rozstępy mimo, że nie przytyłam i nie byłam w ciązy - niewielkie ale są kultury wymagajmy od wszystkich i od dzieciatych i nie dzieciatych - ja tam gnojami dzieci nazywam w swoim towarzystwie nie dzieciatych, bo publicznie to raczej niegrzeczne ![]()
![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam,że kultura jest potrzebna -w obie strony. Takie małe pytanie ,kazdy dzieciak to z zalozenia gnój czy tylko taki,co potrafi zaleźć za skórę? Bo serio,nazywania dziecka w ten sposób (jesli ktoś to robi dla zasady ) nie rozumiem. Oczywistym jest dla mnie to,że nie kazdy moze chciec przebywac w towarzystwie dzieci,że go męczą,irytują itd ,normalna sprawa ,ale kiedy spotykam osoby nie trawiące dziecka tylko za to,że jest dzieckiem ,chocby siedzialo cicho jak trusia,to nie pojmuję. Podbnie jak nie rozumiem ludzi,którzy na widok psa od razu rzucaja hasłem "zapchlony śmeirdzący kundel" ,chocby to był najbardziej zadbany pies świata.
![]() |
![]() |
#1540 | |
Zakorzenienie
|
mnie też drażni to, co wypisała Paulinka
![]() Cytat:
![]() z rozstępami to jest tak że i szczupłe, i grube osoby mogą się ich nabawić, nie ma reguły ... podobnie jak z celulitem. a matki często denerwują mnie bardziej niż ich dzieci, bo generalnie taka mama z wózkiem najczęściej uważa że wszystko jej się należy, np. cały chodnik, i taranuje wszystko co znajdzie się jej na drodze ![]() co do karmienia piersią w miejscach publicznych - ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja niestety pewnie się narażę,ale jesli moje dziecko będzie głodne (a zdarzają się sytuacje nieprzewidziane ,nwet jesli ktos stara się wychodzic po karmieniu itd. ) ,to oleję poczucie estetyki kogokolwiek i nakarmię w miejscu publicznym. Najdyskretniej jak się da -bo dla mnie to tez pewnie nie bedzie komfortowe ,ale bez stresu,ze komuś moze się to nie pododobać. Ja naprawdę wiele rozumiem,nie liczę na specjalne przywileje z racji tego,że bede matką... Moje dziecko -moja sprawa,moj problem. Ale mam pełne prawo do korzystania z przestrzeni publicznej jesli nie naruszam praw innych ludzi. Tak jak kazdy inny człowiek.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-06-02 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do wózka zgadzam się, to kwestia kultury, karmienie piersią mnie nie rajcuje, naprawdę. I rozumiem że jeśli dziecko jest głodne, płacze itd to trzeba nakarmić, jasne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() według mnie zasada jest jedna -życ po swojemu i nie uprzykrzać zycia innym a wszystko będzie proste ![]()
![]() |
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1545 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 | |
Zakorzeniona
|
Kiedy byłam młodsza, to też uważałam, że dzieci to drące japę bachory. Ale potem zrobiłam się dojrzalsza i teraz już wiem, że rozwydrzenie czy brak kultury u dzieci to wina dorosłych. Z jakiego powodu więc nie lubić dzieci?
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sama byłam grzecznym dzieckiem i nie toleruję jakichś takich rozpieszczonych dzieci na które się chucha i dmucha i w dodatku na wszystko się pozwala najgorsze sa dzieci cyganek - na stoisku obok dzieciak siada na ladę i wali w nią nogami, u mnie na stoisku dzieciak łapie za pieczątkę i stempluje białą ladę a mamusia nic
![]() |
![]() |
#1548 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1549 |
BAN stały
|
Nazywanie dzieci gnojami uważam za niestosowne i sama tak ich nie nazywam, chociaż nie jestem osobą, która na widok dziecka się uśmiecha szeroko...
Nie przeszkadza mi karmienie dziecka w przestrzeni publicznej. Ale razi mnie, gdy rodzice pozwalają mu na wszystko, a dziecko łapie ludzie w kolejce za włosy, ciuchy, przestawia rzeczy na taśmie, w ogóle nie rozumiem idei podjadania w hipermarketach. Zauważyłam, że niektórzy dorośli dzieciakom władowują bułeczki, ciasteczka, lody na terenie sklepu. Część jest uczciwa i powie przy kasie, było 6 bułek, ale niektórzy nie zająkną się... I ten brak reakcji przy histerii dzieciaka, bo nie kupuje sie mu dużej paczki chipsów/nowej zabaweczki... Litości, ja rozumiem, że dziecko może dostać histerii, ale niech rodzic zareaguje, bo czasem nie robi nic tylko podjudza dzieciaka i potem słucham takiej symfonii... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1550 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie mówi się "nie lubię właściciela tego pieska na górze, który szczeka po nocy i nie daje mi spać" tylko "co za durny pies". Idąc za ciosem powinno się mówić "nie lubię rodziców kolegi z pracy bo jest źle wychowany" Po prostu nie lubi się tego co Cię irytuje a nie szuka się źródła problemu.
![]() |
![]() |
#1551 |
BAN stały
|
Dla mnie równie dziwne i podejrzane jak osoby mówiące o innych ludziach (dzieciach) per "gnoje" są matki, które deklarują, że swoje dzieci kochają bezgranicznie, a obcych nie znoszą - tak z zasady (a z takim myśleniem u dzieciatych kobiet spotykam się dość często nawet tu, na forum).
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-06-03 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
w sumie to i racja że matki pozwalają na takie zachowanie, ale i dziecko ma jakiś tam swój wrodzony charakter
a matki uważają że jak to ich dziecko to może robić wszystko i inni muszą to tolerować jeszcze inna sytuacja mi się przypomniała, też dziecko cyganki czy armenki - mała dziewczynka 4 letnia celująca mi prosto w twarz pistoletem na kulki, ludzie są bez wyobraźni, mogła komuś krzywdę zrobić a tak trochę z innej beczki: nie zauważyłyście że matki które mają chłopców, niektóre oczywiście przesadzają i dorosłym letnim synkom piorą ciuchy? mam kilku takich kolegów (26-28 lat), których matki traktują jak małych chłopców, piorą ubrania, obiadki podstawiają pod nos i wybierają ubrania w które maja się ubrać(!) nie wiem skąd to się bierze, bo dziewczynki od młodych lat uczy się samodzielności
![]() |
#1553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie matki to chyba zakamuflowana opcja niedzieciowa (pewnien polityk mi się przypomniał ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1554 | ||
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
a to mówicie o patologicznym wychowaniu, ja tam od 13 roku życia sobie prałam sama i prasowałam i ogólnie utrzymywałam czystość w pokoju, a nie wyrosłam na niewolnicę
![]() ale miałam koleżankę która nie mogła wyjść z domu bo musiała sprzatać i gotować a jej brat mógl robic wszystko mama mojego eks traktowała go jak dziecko 5 letnie, chłop 27 lat a ona mu ubranie wybiera każdego ranka, robi kanapki do pracy itp - no szczęka mi opadła jak to zobaczyłam, na szczęście nie jesteśmy już razem
![]() |
#1556 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
choć teściowa ma lepszy gust niż ja i na większe zakupy ciuchowe mąż chodzi z teściową moja przyjaciółka nie wiedziała że się lodówkę myje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1557 |
Rozeznanie
|
Pewnie widziałyście ten felieton
![]() Doskonale napisane. http://kobieta.interia.pl/news/macie...-sciema,772463,
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 |
Rozeznanie
|
dlaczego nie chcę mieć dzieci?
bardziej trafne będzie w moim przypadku będzie - dlaczego teraz nie chcę mieć dzieci - ponieważ czuję presję ze str najbliższej rodziny TŻ, wystarczyła jedna przykra sytuacja.
![]() |
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam z ciekowości. ![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-06-03 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego - teściowa kiedyś powiedziała do TŻ że mu dziecko wychowa, mi zrzedła mina i uciekłam do siebie,od tego czasu gdy myślę o dzieciach to skręca w środku, niedawno miałam scysję z teściowa - wygarnęłam jej to, powiedziala, że chodziło jej o to, ze nam pomoże, że nawet tego nie pamieta, ale uraz został ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.