Grecja czy Chorwacja? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 10:04   #1
rybcia007
Przyczajenie

Exclamation

Grecja czy Chorwacja?

Tak jak w pytaniu. Nie mogę się zdecydować gdzie jechać w tym roku na obóz. Co byście polecili i dlaczego?
rybcia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 17:13   #2
vanadis
Wtajemniczenie

Dot.: Grecja czy Chorwacja?

To może ja zaczne
Nie mając zadnych danych odnośnie miejscowości turystycznych i tak wybrałabym Chorwację Tam jest po prostu bajecznie, szczególnie regiony Makarskiej są cudowne. Czyste, kamieniste plaże, piękne widoki, ceny zapewne niższe niż w Grecji a na pogodę i imprezy tez nie można narzekać :P
W Chorwacji bardzo mi się podobają plaże bo nic się nie sypie na kocyk, nie dostaje do jedzenia, nie przylepia do nóg, a w brew pozorom te kamienie dzięki temu że są otoczone ładnie są 'mile' dla nóżek
Aaaa no i jest co zwiedzać ! Dubrownik, Bośna, Split, Krk, rejsy po wysepkach, Pitwickie jeziora. Do wyboru do koloru
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 18:34   #3
rybcia007
Przyczajenie

No właśnie chyba zdecyduję się na Chorwację- dokładniej Split.
rybcia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 13:45   #4
angeluuu
Przyczajenie

byłam w Splicie 1 dzień , świetne miasto zgadzam się z vanadis ,Chorwacja jest śliczna jak dla mnie to bez porównania np. z Włochami
angeluuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-25, 00:11   #5
Ja_kasia
Przyczajenie

Zgadzam się, Split to wspaniałe miejsce z pałacem Dioklecjana i pomnikiem Biskupa Ninskiego, którego trzeba pogładzić po palcu u nogi żeby spełnił marzenie
Ja_kasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-25, 16:54   #6
coccolino91
Raczkowanie

GG do coccolino91

Chorwacja! co prawda w Grecji nie bylam,w Chorwacji owszem [Trogir, Split i te klimaty] i po prostu zakochałam się w tym miejscu <3 w Trogirze jest pięknie, to miasteczko jest tak urokliwe ! te wąskie kamienne uliczki... uwielbiam takie miejsca! plaża, morze-rewelacja! co prawda dwa kroki od brzegu miałam wodę za pas. ;p [ i uwaga na jeżowce, wredne stworzenia;p]
jeśli ktoś ma jakieś pytania to śmiało pytać
coccolino91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-26, 08:49   #7
Naomi21
Zakorzenienie

Byłam i w Grecji i w Chorwacji i zdecydowanie polecam Grecję Ciekawsze zabytki, bardziej egzotyczny klimat, lepsze imprezy. Widoki porównywalne, ale tego raczej nie biorę pod uwagę ze względu na to, że jestem niewrażliwa na ładne widoki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-26, 15:31   #8
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Byłam i w Grecji i w Chorwacji i zdecydowanie polecam Grecję Ciekawsze zabytki, bardziej egzotyczny klimat, lepsze imprezy. Widoki porównywalne, ale tego raczej nie biorę pod uwagę ze względu na to, że jestem niewrażliwa na ładne widoki
A możesz troche rozwinąć temat ciekawych zabytków? Bo ja jakoś nie jestem zbytnio przekonana do nich w Grecji (a całkiem mozliwe ze pojade)
Zakladając że jest się w okolicach Paralii to dosyć daleko do Aten czy Def a inne ciekawe miejsca to Skitaos, Meteory i koniec?
Stary 2010-03-26, 19:25   #9
justine333
Zakorzenienie

Ja również polecam Grecję .. i wycieczke na Skiathos
Stary 2010-03-29, 14:34   #10
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
A możesz troche rozwinąć temat ciekawych zabytków? Bo ja jakoś nie jestem zbytnio przekonana do nich w Grecji (a całkiem mozliwe ze pojade)
Zakladając że jest się w okolicach Paralii to dosyć daleko do Aten czy Def a inne ciekawe miejsca to Skitaos, Meteory i koniec?
Jeszcze jest wycieczka na Olimp Ale chodziło mi głównie o Ateny, co z tego, że daleko, to jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie, ze wspaniałą historią Żadne miejsce w Chorwacji nie dorównuje Atenom moim zdaniem.

No i w Chorwacji są kamieniste plaże
Stary 2010-03-29, 20:59   #11
vanadis
Wtajemniczenie

kamieniste plaże są najlepsze nie chce leżec na żadnych innych, i nie żartuje
Ateny faktycznie są magiczne, jednak kręte uliczki Dubrovnika, szkoła w 'murach' dachy jednakowego koloru też robią duże wrażenie. Co prawda ja nie jestem nim mega zafascynowana, jednak Cro oferuje tyle innych miejsc że jestem wprost zakochana w tym kraju :P
Aczkolwiek zwiedzić trzeba i to i to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 21:41   #12
dorkaaa
Wtajemniczenie

o chorwacji slyszalam duzo i widzialam duzo zdjec znajomych, ale ja sama bylam w grecji konkretniej na Rodos i uważam to miejsce za raj. Bezludne długie kamieniste plaże, piasek sie nei sypie bo go nei ma, kamyczki łagodne, lazurowa przeźroczusta woda, kolorowe rybki.
mówiciee o murach miasta dubrovnik, sa piekne wiem, ale na rodos mury miasta rodos według mnei to coś wspaniałego. Albo termy w calithei. Ten kliamt grecki jest neizastąpiony. Mili ludzie, zimne frape, czy piwko, wśród milych greków. Piekne greckie białe domki, chociażby w mieście Lindos. Ah, coś cudownego.
w grecji kontynentalnej nei byłam ,ale słyszalam ze duzo ludzi, nie do końca pewna pogoda. Jak leciałam na rodos nad grecją kontynentalna były chmurki. Natomiast na tej pieknej wypsie słońca - ani jednej
tak więc poelcam

Edytowane przez dorkaaa
Czas edycji: 2010-04-01 o 21:43
dorkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 22:46   #13
ezme098
Raczkowanie

ja bym była raczej ostrożna z Grecją, przecież ostatnio tyle się mówi o kryzysie, który tam panuje i o zamieszkach, które mogą wybuchać i tak dalej...niewiadomo, jak to będzie wyglądało w wakacje, ale jak na razie to chyba nie jest za ciekawie.
ezme098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 14:27   #14
KarolaPiczka
Przyczajenie

GG do KarolaPiczka

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Byłam i w Grecji i w Chorwacji i zdecydowanie polecam Grecję Ciekawsze zabytki,
Ja porównania nie mam, bo dopiero w tym roku wybieram się do chorwacji, ale byłam trzy lata temu w grecji, ni zrobiła na mnie żadnego wrażenia... ateny są przereklamowane - sam brud, smród i ubóstwo... i często wielogodzinna podróż autokarem z ośrodka... olimp - też nic szczególnego, jedynie meteory mnie zadziwiły...
KarolaPiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 21:25   #15
ewelinafalko
Raczkowanie

GG do ewelinafalko

CHORWACJA!!
Oczywiscie warto zobaczyc i jedno i drugie, aby moc porownac i samemu zdecydowac co sie komu bardiej podoba. ale jesli chodzi o mnie to Chorwacja wygrywa ten pojedynek Zeby nie bylo- w Grecji tez mi sie bardzo podobalo, no ale Chorwacja... mmm... ehhh... jeszcze nie znalazlam drugiego takiego miejsca, ktore by jej dorownalo
Wrzucam pare fotek.
ewelinafalko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 12:58   #16
_kamea_
Zakorzenienie

mmm, Makarska śliczne miejsce, przyznaję, niezapomniane widoki, no i pogoda
Stary 2010-06-30, 20:28   #17
ewelinafalko
Raczkowanie

GG do ewelinafalko

_kamea_ pogoda faktycznie byla jak drut... a warto wspomniec, ze to byla koncowka wrzesnia
ewelinafalko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 20:46   #18
_kamea_
Zakorzenienie

Ja byłam pod koniec czerwca, w pierwszych dwóch dniach byłam zawiedziona, bo pogoda była podobna do tej, jaką najczęściej miałam nad polskim morzem jednak później nastały tak upalne i słoneczne dni, że żal było wyjeżdżać...
Pozdrawiam
Stary 2016-07-04, 09:16   #19
michalinn
Przyczajenie

Zastanawiam się nad wakacyjnym wyjazdem na własną rękę samochodem/samolotem własnie albo do Grecji lub Chorwacji - czy ktoś może coś zasugerować? Bywałam już na greckich wyspach - a jak prezentuje się Chorwacja? Wyjeżdżam na początku drugiej połowy sierpnia - zmiany w mapie geopolitycznej i informacje o wpływie brexitu mnie zniechęcaja do wyjazdu do Grecji xxx i myślę nad wyspą Kyrk lub coś bliżej Pl.... Czy ktoś może coś powiedziec w tym temacie?

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-07-04 o 14:06 Powód: link
michalinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości