|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Grecja czy Chorwacja?
Tak jak w pytaniu. Nie mogę się zdecydować gdzie jechać w tym roku na obóz. Co byście polecili i dlaczego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grecja czy Chorwacja?
To może ja zaczne
![]() Nie mając zadnych danych odnośnie miejscowości turystycznych i tak wybrałabym Chorwację ![]() W Chorwacji bardzo mi się podobają plaże bo nic się nie sypie na kocyk, nie dostaje do jedzenia, nie przylepia do nóg, a w brew pozorom te kamienie dzięki temu że są otoczone ładnie są 'mile' dla nóżek ![]() Aaaa no i jest co zwiedzać ! Dubrownik, Bośna, Split, Krk, rejsy po wysepkach, Pitwickie jeziora. Do wyboru do koloru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No właśnie chyba zdecyduję się na Chorwację- dokładniej Split.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
byłam w Splicie 1 dzień , świetne miasto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się, Split to wspaniałe miejsce z pałacem Dioklecjana i pomnikiem Biskupa Ninskiego, którego trzeba pogładzić po palcu u nogi żeby spełnił marzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Chorwacja!
![]() ![]() ![]() jeśli ktoś ma jakieś pytania to śmiało pytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Byłam i w Grecji i w Chorwacji i zdecydowanie polecam Grecję
![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zakladając że jest się w okolicach Paralii to dosyć daleko do Aten czy Def a inne ciekawe miejsca to Skitaos, Meteory i koniec? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja również polecam Grecję
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i w Chorwacji są kamieniste plaże ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
kamieniste plaże są najlepsze
![]() ![]() Ateny faktycznie są magiczne, jednak kręte uliczki Dubrovnika, szkoła w 'murach' dachy jednakowego koloru też robią duże wrażenie. Co prawda ja nie jestem nim mega zafascynowana, jednak Cro oferuje tyle innych miejsc że jestem wprost zakochana w tym kraju :P Aczkolwiek zwiedzić trzeba i to i to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
o chorwacji slyszalam duzo i widzialam duzo zdjec znajomych, ale ja sama bylam w grecji konkretniej na Rodos i uważam to miejsce za raj. Bezludne długie kamieniste plaże, piasek sie nei sypie bo go nei ma, kamyczki łagodne, lazurowa przeźroczusta woda, kolorowe rybki.
mówiciee o murach miasta dubrovnik, sa piekne wiem, ale na rodos mury miasta rodos według mnei to coś wspaniałego. Albo termy w calithei. Ten kliamt grecki jest neizastąpiony. Mili ludzie, zimne frape, czy piwko, wśród milych greków. Piekne greckie białe domki, chociażby w mieście Lindos. Ah, coś cudownego. w grecji kontynentalnej nei byłam ,ale słyszalam ze duzo ludzi, nie do końca pewna pogoda. Jak leciałam na rodos nad grecją kontynentalna były chmurki. Natomiast na tej pieknej wypsie słońca - ani jednej tak więc poelcam ![]()
Edytowane przez dorkaaa Czas edycji: 2010-04-01 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja bym była raczej ostrożna z Grecją, przecież ostatnio tyle się mówi o kryzysie, który tam panuje i o zamieszkach, które mogą wybuchać i tak dalej...niewiadomo, jak to będzie wyglądało w wakacje, ale jak na razie to chyba nie jest za ciekawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja porównania nie mam, bo dopiero w tym roku wybieram się do chorwacji, ale byłam trzy lata temu w grecji, ni zrobiła na mnie żadnego wrażenia... ateny są przereklamowane - sam brud, smród i ubóstwo... i często wielogodzinna podróż autokarem z ośrodka... olimp - też nic szczególnego, jedynie meteory mnie zadziwiły...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
CHORWACJA!!
Oczywiscie warto zobaczyc i jedno i drugie, aby moc porownac i samemu zdecydowac co sie komu bardiej podoba. ale jesli chodzi o mnie to Chorwacja wygrywa ten pojedynek ![]() ![]() Wrzucam pare fotek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
mmm, Makarska
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
_kamea_ pogoda faktycznie byla jak drut... a warto wspomniec, ze to byla koncowka wrzesnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam pod koniec czerwca, w pierwszych dwóch dniach byłam zawiedziona, bo pogoda była podobna do tej, jaką najczęściej miałam nad polskim morzem
![]() Pozdrawiam
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Zastanawiam się nad wakacyjnym wyjazdem na własną rękę samochodem/samolotem własnie albo do Grecji lub Chorwacji - czy ktoś może coś zasugerować? Bywałam już na greckich wyspach - a jak prezentuje się Chorwacja? Wyjeżdżam na początku drugiej połowy sierpnia - zmiany w mapie geopolitycznej i informacje o wpływie brexitu mnie zniechęcaja do wyjazdu do Grecji xxx i myślę nad wyspą Kyrk lub coś bliżej Pl.... Czy ktoś może coś powiedziec w tym temacie?
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-07-04 o 14:06 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.