|
|
#361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
A ja miałam przyjaciela w podstawówce, który miał młodszą siostrzyczkę i wszystko do niej szło
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
ja na chrzest kupiłam pościel do wózka a wiem ze mama dzidziusia tego nie ma i potrzebuje. nie jestem chrzestną może TŻ będzie czy powinniśmy coś dokupić czy nie?? kosztowało mnie to 70 zł do tego kartka i nie wiem czy coś jeszcze
|
|
|
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
Jak TŻ będzie chrzestnym to wtedy dokupicie. Ja bym jedynie - powtarzam się
- książkę kupiła i wpisała delegację.Swoją drogą mi było szkoda kasy na wózkową pościel
|
|
|
|
|
#364 |
|
Przyczajenie
|
prezent na chrzest
Witam
Za miesiąc są chrzciny mojej bratanicy i jestem chrzestną ale nie mam pomysłu na prezent. Nie chcę dawać pieniędzy tylko jakiś symboliczny prezent który na pewno się przyda. Zastanawiałam się nad tortem z pampersów ale nie wiem czy do dobry pomysł. Czekam na Wasze pomysły. Będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
#365 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: prezent na chrzest
No litości, jest cały wątek.
|
|
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
w grudniu zostaję Mamą Chrzestną po raz pierwszy
)..Więc moim pomysłem na samym początku było ubrać ją do Chrztu, widziałam takie sukieneczki po ok 200zł - ale sam fakt, grudzień niewiadomo jak będzie mroźnie, kościół duży więc w samej sukni nie będzie paradować.. poza tym do tego wypadałoby coś dorzucić pieniędzy, bo sukieneczka będzie na 'raz'. Wiem, że Mama Chrzestna ma kupić dziewczynce szatkę, ale to chyba oczywiste - chociaż na wielu takich uroczystościach rodzice kupowali sami. Sądze, że to kwestia 'dogadania się'. No więc przejdźmy do sedna (ale przedłużam ) myślałam, aby Pani w kwiaciarni zrobiła mi bukiet ze skarpeteczek, bodów, kaftanika, śpioszków i czapeczki - taki dodatek, po co dawać żywe kwiaty skoro to może się o wiele bardziej przydać (z resztą i tak by wyrzucili je w Polsce, bo gdzie do Anglii już powiedzmy ze zwiędniętymi kwiatami Książeczka/Pamiątka Chrztu - sama taką do dzis posiadam tylko, że z Komunii ![]() I tutaj właśnie rozmyślam co dalej.. Chcę przeznaczyć na to ok 250zł więc powyższe rzeczy kosztują już 100zł. - być może te 250zł to mało, ale jestem młoda, nie pracuje więc chyba wiadomo o co chodzi, a poza tym matka chrzestna nie jest tylko od obdarowywania prezentami i zapraszania na uroczystości dzieciaka. Wiadomo, że w Anglii mają lepsze rzeczy niż my tutaj w Polsce, więc pole do popisu może nie być zbyt wielkie. Dziewczyny jak myślicie, za te 150zł kupić coś dzieciaczkowi (jesli tak to co?) Czy dać rodzicom pieniądze, bo po przeczytaniu wątku o chrzcinach, zauważyłam, że niektóre kobitki stwierdziły, że to ma być prezent dla chrześniaka, a nie wzbogacenie funduszy rodziców. Myslałam nad matą edukacyjną, ale boję się, że ktoś może już taki prezent zrobić bobasowi, albo będą mieć to w domu, a nie lubie pytać co by chcieli, bo wiem, że się nie dowiem - rodziny od strony Mamy Dzieciaczka nie znam wogóle. Napewno nie interesuje mnie biżuteria.
|
|
#367 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez boulinka Czas edycji: 2012-01-25 o 09:35 |
|
|
|
|
#368 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#369 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2011-10
|
Mój chrześniak dostał ode mnie zmetalizowane buciki.Długo szukałam aż natrafiłam na ten oryginalny pomysł.wpiszcie w google metalizacja przedmiotów, mają tam na serio dużo ciekawych pomysłów!
![]()
|
|
|
|
|
#370 |
|
Konto usunięte
|
Paskudztwo. łapacz kurzu i tyle.
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29891428]Paskudztwo. łapacz kurzu i tyle.[/QUOTE]
Ano. Juz lepszy byłby bon na pierwsze buciki do nauki chodzenia
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
chciałabym prosić o radę, ponieważ mój chłopak za dwa tygodnie będzie chrzestnym 2 miesięcznego chłopca, ja również zostałam zaproszona na chrzciny jako osoba towarzysząca. Oczywiście mój facet daje na prezent pieniążki (ok. 500 zł.) i kupuje świecę, natomiast ja się zastanawiam co powinnam kupić, bo z gołymi rękoma przyjść nie wypada, wiadomo, że nie muszę kupować czegoś dużego, myślałam nad pamiątką tak za ok 100 zł. Macie może jakiś pomysły co by to mogło być? |
|
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
ratujcie ! bede chrzestna dziewczynki - tyle ze to dziecko ma juz 3 lata- wlasciwie to w dniu jej 3 urodzin bedzie chrzest...co kupic takiemu dziecku zeby mialo pamiatke i dodatkowo cieszyło sie z prezentu jako dziecko..
|
|
#374 |
|
Przyczajenie
|
szajajaba nie pleć bzdur.
POLECAM!!!
Edytowane przez venuss1980 Czas edycji: 2011-11-09 o 11:11 |
|
|
|
|
#375 |
|
Konto usunięte
|
Biblia dla katolika to nie łapacz kurzu. Poza tym inaczej wygląda książka na półce a inaczej takie ohydztwo w metalu. Niczemu nie służy.
|
|
|
|
|
#376 |
|
Przyczajenie
|
no cóż szajajaba, śmieszna jesteś... skoro potrafisz nazwać pierwsze buciki dziecka"ohydztwem" ...
Edytowane przez venuss1980 Czas edycji: 2011-11-09 o 11:07 |
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
buciki dziecięce są różne,ładne i brzydkie ,ale jakiekolwiek buciki tak kiczowato przerobione są paskudne
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Porządne buciki dla dziecka zaczynającego chodzić - jak najbardziej, ale te metalizowane to faktycznie pomyłka. Ani się nie przyda małemu dziecku, ani później nie będzie zbyt ciekawą pamiątką. Z doświadczenia wiem, że takie rzeczy raczej przeszkadzają - bo wyrzucić głupio, trzymać za bardzo nie ma gdzie itp
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pomijam, że nie rozumiem zachwytu nad pierwszymi butkami Co za znaczenie, pierwsze czy piąte butki? No i - prezent ma być dla dziecka, a nie dla mnie
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2011-11-10 o 18:00 |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jak chcecie sie kłucić o pierdoły to otwórzcie sobie wątek " czy buciki są tandetne czy nie" a tutaj zróbcie miejsce komuś kto potrzebuje porady...
co do bucików - to różne osoby różne upodobania - według mnie jest to łapacz kurzu do tego mega tandeta ale jak komus sie podobaja to szanuje to.. wracajac do mojego pytania - co na prezent na chrzest dla 3 latki ? pomocy...
|
|
#381 |
|
Konto usunięte
|
Ładną biblię dla dzieci? I zabawkę. Polecam system PALETA, gwarantuję, że nikt tego nie kupi
a warto http://www.edukacyjna.pl/lista.php?poddzial=352 a tu szczegółowy opis: http://www.edukacyjna.pl/o_paletaopi...oducent_id=105 oczywiście wersję dla przedszkolaka |
|
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
Albo jeśli nie biblię, to ładnie wydane baśnie, wiersze czy inną książkę albo cały zestaw
Ostatnio też spodobał mi się pomysł profesjonalnej sesji zdjęciowej dla dziecka jako prezentu Ale to chyba bardziej dla starszego dziecka
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent na Chrzciny świeca ze zdjęciem.
kryptoreklama?
świece według mnie tandetne
|
|
#384 |
|
Przyczajenie
|
Osobiście zaciekawił mnie pomysł venuss1980.
Po zapoznaniu się z tematem skorzystałam z metalizacji smoczka !Ładne inne oryginalne! POLECAM!!!!! |
|
|
|
|
#385 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny przejrzałam wątek i tak
![]() niedługo będziemy goścmi na chrzcinach, mężowi urodziła się kuzynka nie ejstesmy chrzestnymi więc pytanie co kupić?po waszych postach chyba zdecyduję się na jakąś książkę z basniami albo wierszami tyle, że co jeszcze? Bo szczerze mówiąc nie chcę dawać kasy, bo wiem, że się rozejdzie.dodam, że dziewczynka ma 3 letnią siostrę więc ciuszki, zabawki ma. Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2012-01-24 o 18:01 |
|
|
|
|
#386 |
|
Przyczajenie
|
Prezent na chrzciny + roczek
Dziewczyny Pomóżcie
Za dwa tygodnie zostanę chrzestną dzidzia obchodzi jednocześnie roczek . Zostałam poproszona o zakup huśtawki dla maluszka. Na prezent zamierzam przeznaczyć gdzieś 600 złotych. Szukałam huśtawek na allegro ale kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Może wy polecicie mi jakąś odpowiednią huśtawkę dla rocznego dziecka?
|
|
|
|
|
#387 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent na chrzciny + roczek
Czy to ma być huśtawka ogrodowa, czy taka domu?
|
|
|
|
|
#388 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli taka do domu to polecam taką: http://allegro.pl/hustawka-kubelkowa...093182987.html mamy, we framudze (można na rurce rozporowej powiesić), rewelacja. Takiej do stawiania nie kupuj, zaraz dziecko w niej wyrośnie, szkoda kasy.
|
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
hej
http://allegro.pl/bezpieczna-kubelko...048218290.html polecam allegrowicza Polecam ja też swojej chrześniaczce zakupiłam na roczek. Transakcja przebiegła pomyślnie . Bujaczka wypróbowana - tylko mała musi być przekupywana do bujania
|
|
|
|
|
#390 |
|
Przyczajenie
|
Wolałabym żeby byla to huśtawka do domu i ogrodu . Zastanawiam się nad taką http://allegro.pl/smoby-hustawka-met...106099012.html bądź taką http://allegro.pl/hustawka-stojaca-d...086075859.html . Jak myślicie która lepsza ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

moja stronka
- książkę kupiła i wpisała delegację.
)..