Prezent na Chrzciny - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 16:38   #451
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Chrześniak - prezent na chrzciny

No powiem szczerze pierwszy raz słyszę o lokacie a to całkiem fajny pomysł. Ja że tak powiem chwilowo nie miałabym możliwości wpłacania aż 200 zł co rok, jakby to się przedstawiało gdybym teraz wpłacała po 50-100 a potem trochę więcej? A jaka suma z tego wychodzi? Ktoś mógłby mi to jakoś przybliżyć? Byłabym wdzięczna.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 13:03   #452
niebieskooka91
Raczkowanie

Dot.: Chrześniak - prezent na chrzciny

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, jeśli wiesz, że rodzice dziecka przeznaczą pieniądze z prezentu na coś sensownego dla tego dziecka, to możesz spokojnie dać pieniądze i do tego coś na pamiątkę, np. książkę czy album.
Podoba mi się jeszcze pomysł lokaty na chrzest czy potem komunię. Dziecko jak dorośnie to na pewno to doceni
Z pewnością, sama bym coś takiego chciała :P Ale szczerze wątpie, żeby to robili rodzice...
Otwórz serce swe!"

SINGIELKA
niebieskooka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 22:25   #453
Paprotka_
Zakorzenienie

Dot.: Prezent na chrzest , porszę o szybką radę

Cytat:
Napisane przez __lukasz__ Pokaż wiadomość
a może coś z innej beczki ?
xxx- fajna sprawa, troche za długi czas oczekiwania ale za to pamiątka na całe życie
Mnie to wygląda na oszustwo. Ot, ktos sobie drukuje dyplomiki i sprzedaje. Nie jestem praktykującym katolikiem, ale zdołałam zauważyć różnice między oryginałem a tą ściemą. No i jakim cudem jest wydawane bez zaświadczenia z parafii? Mierzi mnie taki sposób zarobkowania. Zwykłe oszustwo i mam nadzieję, że zostanie namierzone i ukarane.
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2017-07-20 o 12:18 Powód: link w cytacie
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 11:33   #454
ina__
Raczkowanie

niby już po chrzcinach, ale może komuś się przyda ten pomysł
ja swojej chrześnicy kupiłam po prostu złoty łańcuszek.. tyle tylko, że nie z medalikiem itp, a serduszkiem. ładny, delikatny, na pewno przyda się jej na przyszłość i pamiątka też będzie. ja na swoje chrzciny dostałam niestety bardzo ciężki i hmm.. bardzo złoty w każdym razie go nie noszę, a coś uniwersalnego zawsze jest ok

http://ina-style.blogspot.com/
ina__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 10:08   #455
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Prezent na chrzciny + roczek

Mało tego, wątek sprzed pół roku, i roczek i chrzciny dawno się odbyły, a pan chce reklamę darmową mieć. nieładnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 10:57   #456
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Ja zamawiałam dla babci taki dyplom ale szedł on ok miesiąc do mnie z Watykanu, babcia była zadowolona. Jednak tej strony nie kojarzę. Ja jestem na etapie poszukiwań prezentu dla przyjaciółki a raczej jej niedawno urodzonego synka. Może doradzicie coś? Sama się nie znam, dzieci nie mam i nie wiem co może się przydać a przyjaciółka mieszka w Holandii, myślałam nad albumem ręcznie wykonywanym od urodzin ale on już taki album ma, chcę aby to była pamiątka, więc może jakieś polskie bajki (książka). Jakaś taka księga bajek. Co myślicie i co doradzicie?
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-10, 23:25   #457
pendrak
Raczkowanie

Ja dostałam taki zestaw do odbicia stópki jak mój mały się urodził i bardzo mi się ten prezent podobał, ale nie wybieraj przypadkiem tego gipsowego odlewu, bo to niestety okazał się niewypał, bo w żaden sposób nie dało się tego odcisku zrobić i gips był jakiś lewy, ale ostatnio widziałam taki zestaw z kolorową farbką do odbijania na papierze.
pendrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 16:31   #458
Hester7
Raczkowanie

prosty łańcuszek zawsze się przydaje!

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

A czy złoty czy srebrny to już indywidualna kwestia.
Hester7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 20:57   #459
Ver88
Raczkowanie

Dot.: Prezent na Chrzciny

Myślę, że warto dać prezent, który przyda się rodzicom, bo pamiątek do pamiątek ze chrztu to podchodzę dość sceptycznie.
Stary 2012-08-21, 13:58   #460
al333
Raczkowanie

Jestem 2 - krotnie matką chrzestną i za każdym razem dałam co innego. Po raz pierwszy zostałam nią w wieku 15 lat (!), więc nie było mnie stać na jakieś cuda niewidy Ale zdecydowałam się sama kupić prezent, więc zakupiłam dość sporą ilość ciuszków i szatkę do chrztu- wiadomo jak dzieci szybko rosną Za drugim razem, już w wieku 20 lat, kupiłam złoty łańcuszek z Matką Boską.
al333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 18:26   #461
cytrusek3
Przyczajenie

Ja dałam dla chrześniaka pieniądze. Nie miałam pomysłu co kupić, a poza tym praktycznie wszystko miał i ma nadal. Dlatego będę miała problem z kupieniem prezentu na gwiazdkę. Ale jest jeszcze dużo czasu więc może coś wymyślę.
cytrusek3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-26, 02:10   #462
kwadrans_po
Raczkowanie

Z góry przepraszam jeśli powtórzę coś, co było już napisane, ale nie bardzo chce mi się czytać cały wątek

Przez kilka tygodni zastanawiałam się co kupić bratanicy na chrzest (odbędzie się w połowie września). Powoli odrzucałam kolejne pomysły, aż w końcu się zdecydowałam

Zamówiłam przez Allegro 'Pudełko Wspomnień'
Natknęłam się na nie przez przypadek, oglądając torty z pieluszek itp.

Podaję link:
http://allegro.pl/pudelko-wspomnien-...587558871.html

Pudełeczko bardzo mi się podoba. Doskonałe do przechowywania pamiątek takich jak: opaska ze szpitala, pierwszy ścięty loczek, pierwszy ząbek itp.

Do tego wywołałam trochę zdjęć małej od narodzin do chwili obecnej, ale nie takie zwyczajne zdjęcia.
Obrobiłam je troszkę na styl dziecięcy, czyli w kolorowych rameczkach, z postaciami z kreskówek.

Do kopertki dam 200 zł i myślę, że to spokojnie wystarczy

* Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości *
[Nicolas Boileau-Despréaux]

* Nie ma drogi do pokoju, to pokój jest drogą *
[Gandhi]

...
kwadrans_po jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 08:45   #463
Ver88
Raczkowanie

Trochę słabo dać kartkę z Błogosławieństwem zamiast jakiegoś konkretnego prezentu jak np. srebrnego medaliku.
Stary 2012-09-04, 09:37   #464
SambaMamba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Kiedy mój maz był chrzestnym to rodzice dziecka uprzedzili, zebyśmy nie kupowali medalików itp.
SambaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 17:02   #465
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ver88 Pokaż wiadomość
Trochę słabo dać kartkę z Błogosławieństwem zamiast jakiegoś konkretnego prezentu jak np. srebrnego medaliku.
Dać kartkę z błogosławieństwem papieskim (naprawdę od papieża) to nie jest słaba rzecz.

Ale w tym przypadku to nie rozumiem, mam płacić osiem dych za wydrukowane błogosławieństwo od papieża? Czy papież będzie wiedział, że konkretnie tej osobie udziela błogosławieństwa ? Czy papież wie, że ktoś trzepie kasę za wystawianie dyplomów z błogosławieństwem, które powinno być za darmo, skoro teoretycznie błogosławieństwo płynie z serca...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 13:41   #466
Martabal
Przyczajenie

A skąd mam gwarancje Błogosławieństwa? A może to po prostu wydrukowana kartka za którą trzeba zapłacić 8 dych?
Stary 2012-09-05, 13:44   #467
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cholera, to ja sobie zaprojektuję odcisk dłoni Boga i zacznę sprzedawać - niezły pomysł, nie? Jak myślicie, ile wziąć?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 14:05   #468
dzustam
Zakorzenienie

Zupełnie nie rozumiem, dlaczego jakiś Jacek, Wacek czy Pankracek sprzedaje błogosławieństwa (sic!). Rozumiem, gdyby sprzedawali swoje własne, ale w czyimś imieniu (w tym przypadku papieża). Szok. Szok. I jeszcze raz szok. Niesmaczne to bardzo. Piszę jako katoliczka.

Szajajaba - teoretycznie najpierw powinnaś uzgodnić cenę z Bogiem, ile on by sobie życzył . Ale, że kontakt handlowy może być lekko utrudniony, to radzę od razu zrobić ofertę skierowaną do milionerów.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

I jeszcze mam pytanie, czy prezent w postaci kupionej w galerii, ręcznie wykonanej maskotki/zabawki jest dobrym pomysłem? Plus jakiś standard prezentowy.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 22:41   #469
kornela105
Raczkowanie

Witam
Mam mały dylemat, a konkretnie mam być chrzestną 11 miesięcznego chłopca, postanowiłam kupić srebrny łańcuszek z krzyżykiem + zabawkę, bo pieniędzy nie chcę szczerze mówiąc dawać, z tego względu, że i tak dziecko ich nie dostanie, a rodzicom nie zrobi różnicy jak dam paręset złotych.Widziałam tu dość sporo ciekawych pomysłów, ale może Wy mi doradzicie, co można dokupić do takiego łańcuszka, jest tu wiele dziewczyn które są już któregoś z kolei dziecka chrzestną, więc mam nadzieję, że mi doradzicie
Pozdrawiam
kornela105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 13:33   #470
ramirez12
Przyczajenie

Hej,
może to niecodzienny pomysł, ale wpadliśmy na niego z żoną, wykupiliśmy usługę bankowania DNA zamiast łańcuszka, koszt ten sam a może się bardziej przydać
Pozdrawiamy!
ramirez12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 20:04   #471
Joesefin
BAN stały

Nie mam pojęcia o co chodzi z ty DNA.... troche to dziwne jak na prezent...ja kupowałam w tamtym roku komplet pościeli i bon na zakupy
Joesefin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 12:22   #472
ramirez12
Przyczajenie

Zastanawiam się właśnie, bo nie chcę kupować jakichś gadżetów, a znajomi z zagranicy właśnie wspominali, że u nich DNA przechowuje się bardzo często, zwłaszcza jak ktoś choruje na coś w rodzinie. No i stąd mój pomysł, żeby dziecku zafundować taką próbkę, może się przyda jak zachoruje, ale oby nie oczywiście.
Stary 2013-02-27, 13:23   #473
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Dla mnie to jakiś kosmos. Takimi sprawami powinni zająć się rodzice. Sprawa godna uwagi, ale nie pod kątem prezentu.
Jestem również zagorzałą przeciwniczką dawania kasy jako prezentu maluchowi. Najlepiej coś praktycznego np. fotelik samochodowy, albo jakaś pamiątka np. wspomniany złoty łańcuszek.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 09:41   #474
ramirez12
Przyczajenie

@wlosomaniaczkaaa
dzięki za opinię
myślę, że warto to przedyskutować z rodzicami, przecież oni muszą się zgodzić na takie coś.
Stary 2013-03-10, 18:31   #475
_Nata
Przyczajenie

@ramirez12 dzięki za pomysł
według mnie to nie żaden kosmos ale bardzo przyziemny i rozsądny prezent. Mam dość banalnych prezentów jak medaliki,łańcuszki, pieluszki (sama nie wiem co z nimi robić ). Zorientuję się ile kosztuje zbankowanie takiego DNA i jak tylko nie przekroczy moich możliwości budżetowych to pewnie wykorzystam
_Nata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 08:01   #476
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CatGirl92r Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie
W tą niedzielę zostanę chrzestną. Musze wybrać jakiś prezent. Moja mama postawiła na srebrny obrazek, pamiątkę chrztu. ( http://allegro.pl/ryngraf-chrzest-ur...333144639.html ) Mi sie nie spodobał i chce kupić coś od siebie.
Jeszcze nie pracuje ale mam odłożone trochę grosza.
Myślałam o bucikach wykonanych ze srebra lub pozłacanych.
Co byście mi radziły wybrać?

Taki srebrny w pudełeczku , za 107zł z odczepianą podeszwą można tam włożyć pierwszego ząbka, można też przyczepić do łańcuszka czy bransoletki jak Mała podrośnie. Niestety stać mnie tylko na jeden (widziałam gdzieś zestaw z dwoma bucikami)

http://allegro.pl/bucik-srebro-darmo...287713783.html

Czy może takie dwa buciki
http://allegro.pl/buciki-na-chrzest-...321414828.html

Albo pozłacanego smoczka?
http://allegro.pl/grawer-w-cenie-smo...325965793.html

Oczywiście do wszystkiego może być wykonany grawer. Nie będę zamawiać z allegro tylko wezmę u jubilera w moim mieście.
Czy może radzicie kupić jakąś zabawę edukacyjną? Chociaż z zabawki wyrośnie i pójdzie na strych do piwnicy albo się ją wyrzuci a wolałabym żeby miała prezent po ciotce
Witaj proponuję wlaśnie takie buciki. Ja je kupiłam mojej chrześnicy. Bardzo się spodobały wszytskim gościom. Zapłaciłam pond 100 zl.
Stary 2013-03-14, 02:38   #477
Darkmaya
Przyczajenie

Dot.: Ile dać pieniędzy na Chrzest a ile na Wesele?

Wiem, że pytanie trochę nie na miejscu, ale jak myślicie ile powinnam dać pieniędzy, gdy jestem studentką, nie pracuję i dobra koleżanka wybrała mnie na chrzestną? Córeczka już chodzi do przedszkola i jest to raczej chrzest na szybko, bo o dokładnej dacie wiem pół tygodnia przed i nie będzie również żadnej uroczystości po chrzcie. Myślałam, aby kupić jakiś wisiorek, ale niestety już na to za późno, bo koleżanka za późno mnie o tym powiadomiła, więc ile myślicie, żeby włożyc w koperte? Dodam, że nie należę do osób najbogatszych i też mam wyrzuty sumienia, że narażam rodziców na koszty.
Darkmaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 13:39   #478
prezenty_zakupy_pl
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

U mnie w rodzinie jest taki zwyczaj, że jak się idzie na wesele to daje się tyle kasy by pokryć koszty tzw. własnego stolika. Kasa oczywiście w jakimś upominkowym prezencie. Co do chrztu to tu jeśli nie jest się chrzestnym raczej bym nie przesadzał. Pamiątka posrebrzana z grawerem na pamiątkę, plus jakieś 200 w kopertę.
pozdrawiam
prezenty_zakupy_pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-18, 22:05   #479
TakaSobieDziewuszka
Raczkowanie

W tym roku mam ślub brata i daje w kopertę tyle by zwróciło się za mnie i partnera czyli 500 zł. Co do chrzcin to jestem przeciwniczką dawania kasy, jaką mam pewność, że to pójdzie na dziecko a nie na np. nowe tipsy mamy ? Na Twoim miejscu dałabym jakiś łańcuszek/pierścionek ze złota, coś co dziecko w dorosłym życiu będzie mogło np. przetopić na obrączki ślubne. Dodatkowo jakiś zapas pampersów/jedzonka/mleka czy czegoś innego co zużywają rodzice w dużych ilościach na dziecko.
TakaSobieDziewuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 17:02   #480
baws
Przyczajenie

Chrzest- jak to rozwiązać?

Kochane!
Dostałam zaproszenie na chrzest córki mojego chłopaka, on jest chrzestnym. W związku z tym mam duży dylemat co zrobić z prezentem. Obecnie nie pracuję, nie stać mnie na coś drogiego i wyszukanego a z drugiej strony nie pójdę przecież z pustymi rękami. Myślalam o haftowanym obrazku z imieniem i data urodzenia dziecka, z tym że po pierwsze mała dostała od rodziny misia i własnie to było na nim wyhaftowane, a po drugie chrzestna planuje kupić jej jakiś obraz patronki wiec się zastanawiam czy to nie będzie wyglądało trochę jak małpiarstwo? Dodam, że dziecko mieszka z rodzicami za granicą i tylko na chrzest przyjeżdżają więc nie chce dać czegoś co tylko będzie im zagracało dom Bardzo proszę o jakieś pomysły i porady, za wszystkie będę wdzięczna, pozdrawiam gorąco
baws jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości