![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chrzest- jak to rozwiązać?
nie wiem co Twoj TŻ kupuje, ale może taka pamiątkę chrztu w formie książeczki kupić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
A moze po prostu cos przydatnego dla dziecka? Pamiatki komunii dziecko dostanie od chrzestnych. Ty jako osoba towarzysząca chrzestnego dziecka możesz sprawić jakiś prezent na teraz dla maluszka.
![]() |
#483 |
BAN stały
|
A nie możecie kupić razem prezentu? Co to za problem?? I raczej niech to będzie praktyczny prezent, taki który się przyda i który zabiorą ze sobą w świat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Przyczajenie
|
Myślę, że Joesefin ma rację. Moim zdaniem pamiątki dziecko zobaczy za kilka lat i odłoży tam skąd je wzięło. Lepiej kupić coś praktycznego co się naprawdę przyda. Ostatnio kupowałam ubranka. Nawet jeśli kupisz za duże, to przecież nie będzie problemu jak poleżą trochę i dziecko później zostanie w nie ubrane. Kocyk, jakieś gadżetu zawsze lepsze niż pamiątka, zreszta do prezentu też możesz dokupić małą pamiątkę za 1.50zł i będzie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Jakieś ładne ciuszki mu kup bo jesteś w końcu tylko gościem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prezent na Chrzciny
Cześć Dziewczyny
![]() za miesiąc mam być zastępczą chrzestną 2,5 miesięcznego już wtedy Kubusia, tzn. będę go trzymała do chrztu ale nie będę zapisana jako mama chrzestna, mam zastępować siostrę ojca dziecka, która nie może się zjawić. Myślę, że nie musze kupować drogiego prezentu jak prawdziwa matka chrzestna, ale jakiś droższy niż zwykły gość. Mam 20 lat i moge przeznaczyć maksymalnie 200zł, co byście proponowały? To pierwsze dziecko rodziców, ale i tak wszystko pewnie ma, bo ta prawdziwa matka chrzestna wysyła wszystko swojemu pierwszemu bratankowi z Ameryki. CO PROPONUJECIE?
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Mam bardzo konkretne pytanie
![]() Nie mam zbyt dużo pieniędzy i chcę wykombinować jakiś prezent na chrzciny. Myślałam o maskotce zakładanej na rękę tego typu: http://allegro.pl/pacynki-na-reke-pa...242627105.html i coś jeszcze do tego. Moje pytanie: macie jakieś doświadczenia z takimi maskotkami? To się sprawdza? Dzieci się tym interesują?
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
A co kupić dziecku, które ma wszystko?
![]() Dodam, że to chrzciny półrocznej Amelki, której mama jest moją chrzestną, a fundusze mam niestety bardzo ograniczone. Wiem, że większość rodziny będzie kupować złoto, więc nie wiem, czy nie lepiej kupić coś innego niż bransoletka, z której mała szybko wyrośnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Rozeznanie
|
Prezent dla bliźniaków
Witam,
7 lipca odbędą się chrzciny bliźniaków (chłopiec i dziewczynka) mojej kuzynki i jednego z nich zostanę chrzestną. Czas goni a ja nadal nie wiem co zrobić z prezentem...ponieważ obecnie moja sytuacja finansowa jest bardzo nieciekawa - status bezrobotna. Przyszłej chrześniaczce zamierzam podarować jakąś 'wypasioną' pamiątkę z 'bogatym' wnętrzem, tj. 100 zł... Niestety na chwilę obecną nie jestem w stanie dać więcej. Mam problem co zrobić z drugim dzieckiem. Na jakieś mini posrebrzane pamiątki nie stać mnie, bo to koszt ok.50 zł. Wystarczy kartka z życzeniami? Czy może powinnam zapożyczyć się i kupić jakiś wspólny prezent? Jeżeli tak to jaki. Bardzo proszę o szczerość i poradę co mam w tej sytuacji zrobić, bo naprawdę jestem w kropce. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent dla bliźniaków
dałabym obojgu równe prezenty, lub jeden wspólny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem wystarczy kartka z życzeniami - jesteś Autorko chrzestną jednego dziecka, nie obojga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezent na chrzest , porszę o szybką radę
witam wszystkich
niedlugo tez zostane chrzestna i wlasnie tak mysle co moglabym kupic nie mam duzo pieniedzy to wydania jakies 100-150zl macie jakies pomysly? myslalam by kupic kocyk i poduszke z imieniem data urodzemia itd. bo to rzecz praktyczna i pamiatka tez jakas jest ![]() co o tym sadzicie? moze macie jakies inne pomysly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
Dot.: prezent na chrzciny
witam wszystkich
niedlugo tez zostane chrzestna i wlasnie tak mysle co moglabym kupic nie mam duzo pieniedzy to wydania jakies 100-150zl macie jakies pomysly? myslalam by kupic kocyk i poduszke z imieniem data urodzemia itd. bo to rzecz praktyczna i pamiatka tez jakas jest co o tym sadzicie? moze macie jakies inne pomysly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
Trafiłam na Waszą dyskusję, ponieważ sama szukam prezentu na chrzciny dla chłopczyka, dla którego mam być Matką Chrzestną. Podoba mi się pomysł prezentu w postaci świętego obrazka ze srebra, to jest pamiątka na całe życie. CZy macie jeszcze jakieś inne gustowne pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Przyczajenie
|
Jak moja mała miała chrzciny, to dostała: leżaczek-bujaczek, złoty łańcuszek z wisiorkiem, kase i jakieś zbawki edukacyjne.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
taki album to świetny pomysł na prezent. pamiątka na całe życie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
może kup coś takiego, jest nawet nie drogie i daj pieniądze
moim zdaniem tak bedzie najlepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
A ja myślę, że wystarczy kartka z życzeniami.
Edytowane przez kasiapyra Czas edycji: 2013-07-09 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Byłam w identycznej sytuacji i kupiłam super mięciusiego pluszaka, a do tego piękną bransoletkę ze złota do regulacji, mały ma ją do teraz i jest nadal na niego dobra, a chrzest był kilka lat temu.
![]() |
#501 |
Przyczajenie
|
Ja swojej kupiłam łyżeczkę wygrawerowaną i założyłam konto na któe trzeba wpłacać miesięcznie 50 zł
![]()
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
a może podarowac dziecku sesje fotograficzna, ich efekty sa takie cudowne!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
hej! zostałam razem z narzeczonym zaproszona na chrzciny mojej kuzynki i mamy problem co jej dać, kasy raczej nie chcemy dawać. Myślałam nad złotymi kolczykami ale ceny są dość wysokie z tego co patrzyłam, więc wpadłam na pomysł kupienia srebrnych kolczyków i album w taki stylu: http://www.empik.com/album-naszego-d...0812,ksiazka-p
tam wkleja się zdj dziecka, zapisuje ważne daty itp. co o tym sądzicie? ![]()
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
prezent na chrzest
Witam wszystkie wizażanki i przy okazji proszę o pomoc. Zostałam zaproszona na chrzest do córki mojej kuzynki. Idziemy we 4 osoby ( ja z chłopakiem, mój tata i siostra). Nikt z nas nie jest rodzicem chrzestnym. I tutaj moje pytanie, ile pieniążków lub jaki prezent powinniśmy dać od nas wszystkich? Ja z chłopakiem chciałam dać jakiś upominek typu książka z bajkami+jakaś zabawka, a tacie i siostrze sugerowałam kopertę, ale krzyczą na mnie że po co tak oddzielać i żebyśmy dali coś razem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Dot.: prezent na chrzest
Dołączam się. Zostałam zaproszona na chrzest bratanka mojego chłopaka. Jeszcze nie rozmawiałam z nim na temat prezentu, ale jak sądzicie - czy wypada abym podarowała dzidziusiowi coś od siebie, czy razem z moim TŻtem? Jeśli sama, to co takiego mogę mu kupić? (pieniądze raczej odpadają). Proszę o pomoc, naprawdę nie mam pomysłu (nawet jeśli będę kupowała coś z TŻtem, to pewnie i tak ja będę musiała wybrać)
![]()
![]() |
#506 |
Przyczajenie
|
Proponuję jakąś biżuterię w stylu zawieszka z łańcuszkiem albo kolczyki. Jak mała podrośnie to będzie nosić. Widziałam ostatnio kolekcję biżuterii dla dzieci w Aparcie w Kupcu Poznańskim. Śliczna jest ta zawieszka z aniołkiem: http://www.apart.pl/pl/kolekcje,c,ko...llection,10383
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
BAN stały
|
Sama teraz szukam prezentu, ale dla mężczyzny, warto polecić stronę innym szukającym, zwłaszcza że można tam znaleźć wszystko na prezent, tutaj wiele prezentów na chrzest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
BAN stały
|
Ale jeśli idziecie razem to czemu nie dać jednego prezentu. Bez przesady. A pomysłów jest multum. Tyle że darowałabym sobie ubranka i zabawki - na pewno i tak dostanie. Może kocyk - BabyOno ma kilka fajnych wzorów, poza tym może jakiś zestaw miseczek/talerzyk, kubek i sztućce - praktyczny, na 100 się przyda. Albo może coś droższego - np. nianię elektroniczną (a jeśli idzie was więcej można się zrzucić).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Możecie podarować mu taką kompozycję i do tego włożyć kopertę z pieniążkami
http://www.babyandyou.pl/p/671/tort-...kami-niebieski
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.