|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Co kupić na chrzciny?:)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
Konto usunięte
|
Córki dostały jakąś biżuterię (i wiem, że raczej skorzystają, mimo że żadna nie ma uszu przekłutych, starszej ok. 6rż przekłuję, bo już teraz bardzo chce, ale się nie zgadzam), młodsza ma też łyżeczkę srebrną z kotkiem
koty kocha miłością ogromną i chociaż jest to rzecz nieużyteczna, to pewnie potem będzie dla niej sentymentalna. Dostała też dziecięcą Biblię, z grubymi kartami, więc od razu do oglądania chociażby.
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
lolcia24 z tego co pamiętam (bo mi się spodobało i było używane) tomłoda dostała pieniądze, pościel, zestaw żeby odbić jej stopkę i oprawić w ramkę, 2 zabawki, podgrzewacz do butelek itp
|
|
#154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Srebrne łyżeczki, smoczki - jakoś też mi się nie podobają, ale jeśli ktoś ma ochotę dać to już na pewno lepszy prezent niż pampersy. Ja nie lubię jak dzieci dostają pieniądze na jakiekolwiek okazje. Moje córki dostały od chrzestnych kolczyki - bardzo fajny prezent na pamiątkę. Z bardziej praktycznych rzeczy - krzesełko do karmienia, mata, ciuszki, książki, zabawki, album pamiątkowy pierwszy rok życia dziecka - taki do wklejania zdjęć i opisywania ważnych dat Jak zawsze większy problem jest przy drugim chrzczonym dziecku, bo wszystko ma po pierwszym Czy wypada dać jeździk - pchacz - autko na taką okazję? Może biegacz? Dziewczynkom jakoś łatwiej coś kupić bo zawsze można kupić biżuterię, ale chłopcu już trudniej. |
||
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#156 |
|
Przyczajenie
|
no nic. w takim razie postawie na biżuterie, mała ma starszą siostrę i kuzynostwo wiec wszystkie praktyczne rzeczy ma i to w nadmiarze, album na pierwszy rok życia dostała ode mnie zaraz jak się urodziła a błyskotek kobiecie nigdy za wiele... dziękuję bardzo Wam za pomysły
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie złoty łancuszek to kiepski pomysł. Nigdy go nie zakładam, bo to taka świetna pamiątka, że boję się zniszczyć i w sumie miałam założony 2 razy w życiu na I komunię i potem na rocznicę i tyle.
|
|
|
|
|
#160 |
|
BAN stały
|
u nas na pamiątkę są kartki z życzeniami, szatka i swieca, resztę prezentów wolę, aby były praktyczne i zeby dzieci z nich skorzystały
|
|
|
|
|
#161 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne rzeczy: krzesełka, leżaczki, bujaczki, huśtawki, jeździki, zabawki posłużą krócej i z tym trzeba się liczyć. |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no właśnie a ja na samym początku napisałam, że chcę aby dziecko miało ten prezent na dłużej a te wszystkie krzesełka, leżaczki, bujaczki itd. dziecko ma w nadmiarze do wyboru do koloru... |
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
książki, ładne wydania albo stare wydania wydać jeszcze raz jako fotoksiążkę http://archiwum.allegro.pl/oferta/we...205909727.html to jest świetne dla dzieciaków https://www.google.pl/search?q=Dziej...-p%3B338%3B450, od ponad pól roku czytamy codziennie |
|
|
|
|
|
#165 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama takich rzeczy na sobie nie noszę, a kiedy to dziecku ubrać.
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Kupić dziecku na chrzciny drogi prezent, żeby założyło raz w życiu na I komunię
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
u nas (zresztą z tego co widzę to nie tylko u nas
) jest właśnie taka tradycja, że do pierwszej komunii dzieci przystępują w łańcuszkach, które dostały z okazji chrztu.według mnie fajny zwyczaj ale wcale nie musi sie wszystkim podobać... |
|
|
|
|
#170 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Zdziwiło mnie to,że łańcuszka wizażanki na chrzest nie dostały. Każde dziecko w moim regionie taki prezent otrzymuje. |
|
|
|
|
|
#171 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli chodzi o chrzest to chyba najlepsze są pieniądze, biblia dla najmłodszych lub jakieś kolczyki, medalik złoty
|
|
|
|
|
#173 |
|
Przyczajenie
|
W następną niedzielę zostanę mamą chrzestną córeczki mojej koleżanki i też mam spory problem z prezentem dla malutkiej. Z powodów o których niektóre z Was piszą też na tym forum skreśliłam z listy łańcuszeki jak również ryngrafy, czy.... grzechotki z grawerem
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2016-11-25 o 13:48 Powód: usunięcie linków |
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
U nas w rodzinie na chrzest z reguły kupujemy np. dla dziewczynki złotą bransoletkę ( chłopców nie ma
), coś co będzie mogła nosić na codzień jak podrośnie. Osobiście uważam, że srebrne łyżeczki, smoczki itp. są kiepskie. Tak jak wcześniej zostało wspomniane jest to rzecz, która będzie leżała w szafce nieużywana. Wydaje mi się, że praktyczne prezenty są najfajniejsze.
|
|
|
|
|
#175 |
|
wiatr we włosach
|
Jak byłam na chrzcinach jakieś 2 miesiące temu to kupowaliśmy córeczce koleżanki srebrny łańcuszek z aniołkiem i mini albumik na chrzest. na LimiQ mają takie na 2 lub 4 zdjęcia i mała będzie potem mieć pamiątkę na długie lata
))
|
|
|
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
Ze złotą bransoletką jak czytam, też nie do końca super. Nasza córka dostała , chodziła w niej bawiała się i zgubiła. Jak to dziecko. Generalnie dostaliśmy i małe prezenciki i większe po kilka tysięcy (te oczywiście od dziadków). Uprzedziliśmy, że wolimy pieniążki i tak wi większości było. Teraz znajomi wrócili z Włoch i zafundowali dziecku badania genetyczne typu igenesis. Po prostu rewelacja jak to zobaczyliśmy. Kopalnia wiedzy, co podawać, czego unikać i nie wciskać na siłę bo geny wyraźnie podpowiadają â z tym może być problem. Niestety (a może stety) podpowiadają też o możliwych chorobach w przyszłości. Jak ktoś ma czas to niech sobie wyggoluje. My jesteśmy pod wrażeniem. No to jak ktoś chciałby błysnąc na chrzcinach to podpowiedzieliśmy.
Edytowane przez Monikaz71 Czas edycji: 2017-02-13 o 15:57 |
|
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
Koleżanka ostatnio zastanawiała się co kupić. Dzieciątko miało chrzciny w okolicach Bożego Narodzenia, więc kupiła mu pozłacaną bańkę-smoczek.
Teraz będzie mogła co roku wieszać go na choince, aż będzie już dorosła i będzie mogła przekazać go później swojemu dziecku... Symboliczne, a jednocześnie użytkowe.
|
|
#178 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupiłam konika na biegunach w konsultacji z rodzicami dziecka. Uważam, że najlepiej się skonsultować, żeby nie powtarzać prezentów i też kupić coś co faktycznie się przyda.
|
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super pomysł, jak dziecko urośnie.Dzisiaj już pisałam w podobnym temacie, że jak świadkowałam to jako matka chrzestna kupiłam szatki do chrztu, album na zdjęcia i wspomnienia dla rodziców, takie fajne pudełeczko na pierwsze ząbki no i kilka ciuszków i ubranek.
Edytowane przez greenpoison Czas edycji: 2017-03-29 o 12:39 |
|
|
|
|
|
#180 |
|
BAN stały
|
Można też znaleźć fajne prezenty, które będą jednocześnie praktyczne i z których dziecko będzie mogło skorzystać od razu. Ja wiem, że pewnie dostaną dużo łańcuszków i innych pamiątek, więc może np taki zestaw xxxx będzie dobrym rozwiązaniem
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-05-31 o 09:58 Powód: reklama prawie w kazdym post |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

koty kocha miłością ogromną i chociaż jest to rzecz nieużyteczna, to pewnie potem będzie dla niej sentymentalna. Dostała też dziecięcą Biblię, z grubymi kartami, więc od razu do oglądania chociażby.

super pomysł, jak dziecko urośnie.