Prezent na Chrzciny - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-15, 16:16   #151
talus
Wtajemniczenie

Dot.: pomocy- chrzest :)

Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
to ja już nic z tego nie wiem chyba najlepiej jak pójdę w niedzielę do księdza
fakt, sporo tych wersji już jest, także to będzie najlepsze rozwiązanie. Jak się dowiesz to napisz tutaj

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-15, 18:22   #152
smerfeta01
Zakorzenienie

Dot.: pomocy- chrzest :)

Cytat:
Napisane przez talus Pokaż wiadomość
fakt, sporo tych wersji już jest, także to będzie najlepsze rozwiązanie. Jak się dowiesz to napisz tutaj
Stary 2007-11-01, 19:03   #153
strawberry
Wtajemniczenie

Dot.: Prezent na Chrzciny

Cytat:
Napisane przez Elizamne Pokaż wiadomość
czesc!

Co sie kupuje na chrzciny? Wydaje mi sie, ze ciekawym prezentem jest "srebrna lyzeczka" Ale taka z grawerem - godzina urodzin, data, czy napisem "od matki chrzestnej".

Ja zamawialam srebrna lyzeczke na /adres edytowany przez moderatora/ i jestem uradowana. Pamiatka na wieki za niewygorowana cene. Polecam innym ludziom, co niniejszym czynie
ale reklama WSTYD!!!!

:/ ja za 3 tyg. bede chrzestną chłopczyka-kuzyna i zastanawiam sie nad kupnem obrazka"aniołka" księgi pamiątkowej ciuszków i kasy... łancuszka

POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron.

Edytowane przez rambo
Czas edycji: 2007-11-02 o 15:08
strawberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 20:26   #154
anulka0016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strawberry Pokaż wiadomość
ale reklama WSTYD!!!!

:/ ja za 3 tyg. bede chrzestną chłopczyka-kuzyna i zastanawiam sie nad kupnem obrazka"aniołka" księgi pamiątkowej ciuszków i kasy... łancuszka
Mam identyczną sytuację, za 2-3 tyg będę chrzestną kuzyna. I zastanawiam się co mu kupić, będzie miał wtedy jakieś 1,5-ra miesiąca. Dodam że nie pracuję mam 17 lat i nie mam za wiele kasy
Poradźcie coś bo sama już nie wiem, medalik może być? Ale jaki?

Przyczyną połowy
naszych blędów życiowych jest to,
że odczuwamy tam,
gdzie powinniśmy myśleć,
a myślimy tam,
gdzie powinniśmy odczuwać.
anulka0016 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 22:31   #155
Ata77
Zakorzenienie

Może namalować portret ze zdjęcia? Są takie oferty na allegro
Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 16:00   #156
lentilka
Zakorzenienie

Chrzciny... POMOCY!!!

Moje Drogie mam poważny problem. W czerwcu idę na chrzciny do mojej przyjaciółki i nie mam zielonego pojęcia co kupić dla jej córeczki. Może macie jakieś pomysły, będe niezmiernie wdzięczna. Podkreślam, że to nie ja będe chrzestną. Dziewczyny POMOCY!!!
lentilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 16:34   #157
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Chrzciny... POMOCY!!!

Cytat:
Napisane przez lentilka Pokaż wiadomość
Moje Drogie mam poważny problem. W czerwcu idę na chrzciny do mojej przyjaciółki i nie mam zielonego pojęcia co kupić dla jej córeczki. Może macie jakieś pomysły, będe niezmiernie wdzięczna. Podkreślam, że to nie ja będe chrzestną. Dziewczyny POMOCY!!!
A jaką kwotę mogłabyś przeznaczyć na prezent?
Myślę, że medalik z łańcuszkiem byłby fajną pamiątką, ale to może dostać od któregoś z chrzestnych.

Zerknij do tego wątku :
Prezent na Chrzciny

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 16:39   #158
patusia22
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=chrzciny
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 17:29   #159
lentilka
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuje za skierowanie mnie do odpowiedniego wątku i przepraszam, że nie poszukałam go, ale właśnie go przeglądam i mam mieszane uczucia. Złoto to tak oczywisty prezent, że na pewno się zdubluje. Kwota jaką chce przeznaczyć to około 500-700zł. A co powiecie na olejny obraz dzieciątka (mamusia Wiki lubi takie rzeczy) i oczywiście coś do tego.
Stary 2008-03-25, 18:27   #160
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dziękuje za skierowanie mnie do odpowiedniego wątku i przepraszam, że nie poszukałam go, ale właśnie go przeglądam i mam mieszane uczucia. Złoto to tak oczywisty prezent, że na pewno się zdubluje. Kwota jaką chce przeznaczyć to około 500-700zł. A co powiecie na olejny obraz dzieciątka (mamusia Wiki lubi takie rzeczy) i oczywiście coś do tego.
Nie wiem, czy z takim obrazem to dobry pomysł. Z jednej strony mama dziewczynki lubi takie rzeczy, z drugiej: każdy sam lubi sobie urządzać mieszkanie, może nie będzie jej nigdzie pasował?
Podpytaj ją może w zawoalowany sposób, co by myślała o takim prezencie?

A kwota, jaką przeznaczasz, jest dość spora, jak na prezent z okazji chrztu, od osoby, która nie jest chrzestną, więc jestem pewna, że do czerwca coś fajnego wpadnie Ci w oko.

Stary 2008-03-25, 18:45   #161
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Wątki łączę .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-26, 09:46   #162
vea7
Zakorzenienie

Hmm.. zostałam zaproszona przez przyjaciół na chrzest ich pierworodnego. Nie jestm matka chrzestna, nie jestem rodziną, ale ludzie i Tymon sa mi baaardzo bliscy
Doradźcie co kupić maluchowi...
Jeszcze studiuję, więc za duzo pieniedzy nie mam, a napewno nie chcę dawać koperty... ciuszki też raczej odpodają, bo szafa Tymka jest większa niż moja
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 18:08   #163
lentilka
Zakorzenienie

No więc wysłałam mojego TZ na detektywistyczne zwiady [czytaj na piwo z tatusiem Wiki(chrzczonej w czerwcu dziewczynki)] , ale jak przy stało na prawdziwego mężczyznę niczego się nie dowiedział, ale się opił i zwala to na mnie hehe Więc dalej borykam się z tym problemem. Dziś znalazłam księgarnie, w której można zamówić dedykacje na okładce i tak pomyślałam o Biblii z datą chrztu. I oczywiście coś ze złota oraz ubranka. Jak wam się podoba pomysł z Biblią??
Stary 2008-03-26, 19:09   #164
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
No więc wysłałam mojego TZ na detektywistyczne zwiady [czytaj na piwo z tatusiem Wiki(chrzczonej w czerwcu dziewczynki)] , ale jak przy stało na prawdziwego mężczyznę niczego się nie dowiedział, ale się opił i zwala to na mnie hehe Więc dalej borykam się z tym problemem. Dziś znalazłam księgarnie, w której można zamówić dedykacje na okładce i tak pomyślałam o Biblii z datą chrztu. I oczywiście coś ze złota oraz ubranka. Jak wam się podoba pomysł z Biblią??
Według mnie fajny pomysł z Biblią, Wiki będzie miała pamiątkę na całe życie. A zamiast ubranka, lepiej coś ze złota, bo z ubranka szybko wyrośnie i nawet wspomnienie po nim nie zostanie .
A może zapytaj u jubilera, czy są do nabycia srebrne sztućce: łyżeczka, łyżka, widelec i nóż (wszystko po jednej sztuce), na których wygrawerowałby imię dziewczynki i datę chrztu.
Mnie się taki prezent na chrzest podoba (może też być na komunię, oczywiście).
Rzeczy praktyczne niech kupują rodzice, a goście coś pamiątkowego.
Tak myślę .

Stary 2008-05-19, 16:54   #165
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo
prezent na chrzciny

czesc dziewczyny... mam problem-mam zostac matka chrzestna chcialabym zrobic jakis oryginalny prezent na chrzciny.ale kompletnie nie mam pomyslu. pomozecie??

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 17:26   #166
nilla
Raczkowanie

GG do nilla
Dot.: prezent na chrzciny

Hmm, a jak drogi miałby być to prezent? Dla chłopca czy dla dziewczynki? Sama jestem matką chrzestną i pamiętam, że jak były chrzciny to siostra sama podsunęła mi kilka pomysłów, żeby prezenty się nie dublowały. Poza tym może jest im coś potrzebne? Bo w sumie grzechotki, ciuszki wszelkiego rodzaju to standard, ale dla małego dziecka ubranek nigdy za mało...

Mój wątek ciuszkowy :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=278563
nilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 19:37   #167
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

dla dziewczynki. ciuszkow raczej nie chce dawac bo wszyscy to daja... cena tez raczej nie ma znaczenia.

Stary 2008-05-20, 06:38   #168
nilla
Raczkowanie

GG do nilla

Hmm.. ja kupowałam taką dłuugą pluszową miarkę z miejscami na zdjęcia. Wiesza się to w pokoju, wkłada fotki i można potem mierzyć jak maluch rośnie. A u góry i na dole są główka i nogi zwierzątka. Poza tym jeszcze było coś takiego..też ciekawe: taka pozytywka-lampka, która się kręci i na sufit ślady różne puszcza: gwiazdki, księżyc itp. Jak coś wymyślę to jeszcze napiszę

Mój wątek ciuszkowy :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=278563
nilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 07:30   #169
aga_1981
Raczkowanie

Hej
Możesz kupić srebrną łyżeczkę , albo jakis komplet łyżeczek, w sumie nie wiem czmu tak dają co to ma oznaczać ale często dawniej się spotykałam że kupywali srebrną zastawę albo samą łyżeczke łądnie wyeksponowaną.

możesz kupić też coś ze złota, bo chodzi o to żeby to była pamiątka na długie lata, moja siostra 25 lat temu dostała na chrzciny srebrne łyżeczki deserowe od prababci no i teraz jest bardzo z nich zadowolona (mówi że da jej swojej wnuczce)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-20, 08:46   #170
byliczka
Zakorzenienie

W niektórych sklepach jubilerskich znajdziesz srebrne grzechotki i tam graweruje się coś dla dzieciatka.

http://www.allegro.pl/search.php?str...category=19741 tutaj masz pełno rzeczy

a tutaj grzechotkę na której graweruje się gdzina narodzin i takie tam: http://www.allegro.pl/item363666349_...ajtaniej_.html

A tutaj smoczek, chyba najfajniejszy prezent wg mnie: http://www.allegro.pl/item367652841_...r_gratis_.html
Stary 2008-06-12, 10:41   #171
_agatka
Rozeznanie

mysle ze dla dziewczynki jest duzy wybor bo wszystko to co dla chłopca plus bizuteria w roznej formie)
ja bede mama chrzestną chłopca i tez sie zastanawiam co dac...
zabawki i ciuszki w moim przypadku raczej odpadaja bo dzidzius ma to po starszym bracie, pozatym niedługo cała rodzinka wyjezdza zagranice wiec gabaryty tez maja znaczenie, uwazam ze pieniazki tez odpadaja, bo po przeliczeniu to wiele nie wyjdzie...
moze ilustrowane pismo swiete dla dzieci albo obraz z aniołem strozem? przekopałam watki z prezentami na chrzciny i jeszcze ciekawym pomysłem moze byc smoczek srebrny z wygrawerowaniem
a jak porozmawiam z mamusia maluszka i okaze sie ze mam kupic szatkę to moze sama ja wyhaftuje...
jak cos jeszcze wymysle to dam znac

Edytowane przez _agatka
Czas edycji: 2008-06-12 o 13:38
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-14, 20:42   #172
BadGirl18
Raczkowanie

Chrzciny- Doradzcie :)

Wybieram sie z rodzicami na chrzciny do siostrzenicy (nie mam jeszcze skonczonych 18 lat.)
Zdecydowalismy ze jako prezent damy pieniadze.

Chcialabym sie zapytac ile waszym zdaniem powinni moi rodzice dac tych pieniedzy?
I jeszcze czy dokupic cos drobnego do tego kwiatki etc ?

prosze o sensowne odpowiedzi

BadGirl18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-14, 21:00   #173
Buskowianka
Zadomowienie

Dot.: Chrzciny- Doradzcie :)

Myślę, że w okolicach 200zł powinno starczyć. Można jeszcze kupić jakieś ubranko dla małej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-14, 21:35   #174
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Chrzciny- Doradzcie :)

a ja mysle ze warto przeszukac archiwum .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-27, 17:59   #175
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

ha to znowu ja

juz narodzila sie moja chrzesnica

a ja wpadlam na pomysl,chcialabym was prosic zebyscie mi powiedzialy czy moze tak byc,czy raczej nie. otoz po pierwsze to kupie srebrny smoczek z wygrawerowana data urodzenia,godzina urodzenia i jej imieniem. po drugie to bujaczek dla niemowlakow i malych dzieci. bardzo praktyczne i napewno sie przyda mlodej mamie. a tak na koniec to biblie dla dzieci.

co o tym myslicie?

Stary 2008-07-09, 09:27   #176
maarcys
Przyczajenie

Smile Dot.: Prezent na Chrzciny

W ostatnią niedziele zostałam chrzestną Dziewczynki Kupiłam jej złotą bransoletke z blaszką na której wygrawerowałam jej imię oraz datę chrztu Kupiłam także ubranko i książeczke "Pamiątka chrztu" Za wszystko zaplaciłam ok. 400zł. Do koperty włożyłam jeszcze 100zł. I to tyle.
Myślalam wcześniej żeby kupić medalik ale chrzestny mnie ubiegł a kiedy poszłam do złotnika żeby kupić srebrny smoczek lub grzechotke dowiedzialam się ze nie dostane czegos takiego u mnie w miejscowości .

Pozdrawiam serdecznie
maarcys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 09:30   #177
nikja134
Raczkowanie

ja dopiero chrzestna zostane ) ale oczywiscie swieca chrzysmo a w prezencie zlote kolczyczki i lancuszke z wisiorkiem do tego pamiatka chrztu i jakis pieniazek do koperty wydaje mi sie najbardziej uniwersalne
nikja134 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 13:43   #178
czarymary
Raczkowanie

ostatniego dnia sierpnia bedzie chrzest mojego bratanka - chrzestnym bedzie moj maz wiec jestem w sprawe prezentu bardzo zaangazowana. oczywiscie cala ta sprawa spedza mi sen z powiek ale po przewertowaniu wielu watkow na ten temat nasuwaja mi sie nastepujace refleksje: pieniadze to zly prezent, bo malo prawdopodobne, ze nie wejda w tzw. zycie, a newet jesli nie wejda, to kiedy dziecko bedzie moglo z nich skorzystac beda juz malo warte. lepszym rozwiazaniem jest lokata, ksiazeczka oszczednosciowa itp. ciuszki i inne praktyczne prezenty sa chwilowe i nie pozostaje po nich zadna pamiatka. sa dobre na urodziny/imieniny, ale nie na chrzest. prezent na chrzciny to powinno byc cos, co zostanie z nami przez cale zycie i pamietejmy przede wszystkim o duchowym wymiarze tego wydarzenia. jako taki prezent sprawdzaja sie na przyklad pamiatkowe monety, albo wlasnie zloto, ktore z czasem zyskuja na wartosci, a nie traca. nawet jesli w przyszlosci pociecha (czy to chlopak, czy dzieczyna) nie bedzie sie chciala obwieszac blyskotkami, to moze to zloto sie przyda na cos innego. ja moje pierscionki przetopilam na obraczki slubne. prezent na chrzciny nie jest tez prezentem z okazji urodzin jako takich, wiec nie sprawdzaja sie prezenty w stylu grawetrowane smoczki i tak dalej, jakkolwiek sa bardzo sliczne. lyzeczki maja jakas swoja symbolike, ale nie doszlam jeszcze do tego, jaka. my 'naszemu' chrzesniakowi kupimy pamiatkowy medalik i, jesli znajdziemy odpowiednia, to monete okolicznosciowa najlepiej ze zlota. a kiedy juz to zalatwimy wpadnie nam do glowy milion genialnych pomyslow na swietny prezent - taki bedzie final. szczesliwie chrzciny to nie jedyna okazja na obdarowanie malucha prezentem. i wtedy mozna byc najpraktyczniejszym z praktycznych. ale z okazji chrzcin to chyba nie o to chodzi...
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-16, 08:12   #179
_agatka
Rozeznanie

*Czarymary* - to jest to! ujęłas to bezbłędnie a ja podpisuję się pod tym rekami i nogami nie zapominajmy o duchowej roli chrzesnych rodziców
po wielu rozterkach co kupić chrzesniakowi - smoczki, bajery itp zdecydowałam sie na złoty łancuszek i krzyzyk, a jako dodatek mały obrazek z aniołem strozem i albumik z okazji chrztu. wszystkie inne pomysły wykorzystam pozniej
a jak kogos nie stac na złoto (bo tu nie chodzi o kwote ale o pamiatke), to srebro, albo nawet taki obrazek czy figurka z aniołem strozem albo innym motywem religijnym;
dobrze przeciez miec pamiatki....
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-16, 08:50   #180
czarymary
Raczkowanie

a to mi bardzo milo, dziekuje za poparcie. a czy wiecie moze o co chodzi z tymi lyzeczkami? bardzo mnie to intryguje! jak sama sie czegos dowiem, to napisze!
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości