Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-12-07, 18:57   #31
moniniteczka
Raczkowanie

Dot.: Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...

wydawalo mi sie zawsze ze tabletki anty dzialaja przez caly okres ich brania (21 dni) i w przerwie kiedy sie ich nie bierze (7dni)......
moniniteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 19:04   #32
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Spokojnie, bierzesz tabletki od roku a stosunek był w na kilka dni przed spodziewanym okresem (czyli w dniach które są niepłodne) i w dodatku przerywany. Opóźnienie okresu o parę godzin to nie tragedia, miałaś ostatnio jakies większe stresy? Podróże? to wszystko może przesunąć okres. Moim zdaniem nie ma powodów do paniki.
Stary 2005-12-07, 19:07   #33
naanahanae
Zadomowienie

no bo działają. nie masz sie co martwić co innego gdybyś miła atak biegunki, wymiotów, żażywała inne leki (wchodzące w interakcje z tabsami), zapomniała tabletki lub wogóle ich nie stosowałą. seks podczas stosowania anytykoncepcji hormonalnej nie możmna nazwać "kochaniem sie bez zabezpieczenia". jesteś rozsądną osóbką i sie zabezpieczasz, więc spójrz na to wszysko trzeźwym okiem, z rozsądkiem. nie możesz być w ciąży. może schudłąś, miałaś stres, chorowałaś i stąd to przesunięcie w okresie. dla świętego spokoju kup sobie test ciążowy i jestem pewna że ci ulży (bo nie wierze w to ze jesteś w ciązy)

pozdrawiam
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 19:11   #34
kari
Raczkowanie

Dziewczyny dziekuję, ale czy naprawde?
Boje sie poniewaz do byl przedostatni dzien brania ich a plemniki zyja 72h...
i zadnych objawow okresu... a zawsze sa
stresy mam ciagle,od kilku lat , oststnio tez ale takie jak zawsze...
kari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 19:20   #35
kari
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...

Rozowy Strachulcu widze Cie bardzo czesto na wizazu i wyglądasz na poważną osobę, naparwde te plemniki nie mają szans sie dostac? tak sie boje ze nawet jesli byl przerywany to cos poleciało i zyją i ze moge byc...
ehh juz niewiem co pisze, tak sie boje strasznie...

Edytowane przez kari
Czas edycji: 2005-12-07 o 20:40
Stary 2005-12-07, 19:26   #36
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Kari, nie martw się tak
To, że współżyłaś na przedostatniego dnia brania tabletek, a plemniki mają szanse przeżyć 72 godziny nie znaczy, że jesteś w ciąży! To są dni bezpłodne, jeśli nie bierze się wcale tebletek więc tym bardziej jeśli się tabsy bierze Nie martw się, dla świętego spokoju kup jutro test i wtedy będizesz pewna. Ja też absolutnie nie wierzę, że mogłaś zajść w ciążę
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 19:29   #37
naanahanae
Zadomowienie

tabletki działają rownież podczas 7 dniowej przerwy nie ma sie co denetwować.

ja to miała stresa ostatnio. brałam antybiotyk. i podczas zażywania antybiotyku i 7 dni po stosowałam dodatkowa antykoncepcje. tyle że w poniedziałek dowiedzialam sie że (jeśli zachodzi podejrzenie o interakcje) należy stosować dodatkową antykoncepcje przez uwaga!! 14 a nie 7 dni!! ale byłam dziś u mojego ginekologa i powiedział że dostałam bardzo bezpieczny antybiotyk i intereakcji nie ma
ale stracha miałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-07, 19:48   #38
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kari
Rozowy Strachulcu widze Cie bardzo czesto na wizazu i wyglądasz na poważną osobę, naparwde te plemniki nie mają szans sie dostac? tak sie boje ze nawet jesli byl przerywany to cos poleciało i zyją i ze moge byc...
ehh juz niewiem co pisze, tak sie bije strasznie...
Dziękuję za uznanie za poważną osobę
Bierzesz tabletki czyli zawsze masz dni bezpłodne, a stosunek był w czasie uznawanym za bezpłodny nawet jak się tabletek nie bierze. Jeśli się jakieś plemniki dostały gdzie nie powinny to i tak nie miały tam nic do roboty Przesunięcie okresu to normalna sprawa, jesteśmy ludźmi a nie szwajcarskimi zegarkami
Stary 2005-12-07, 19:58   #39
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec
Jeśli się jakieś plemniki dostały gdzie nie powinny to i tak nie miały tam nic do roboty
dobrze powiedziane
Stary 2005-12-07, 20:16   #40
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

może się przeziębiłaś, może chorowałaś, poza tym teraz dodatkowo się stresujesz, co może przyczynić się jeszcze do opóźnienia okresu, a może ostatnio przeżyłaś jakieś mocno wpływające na emocje przeżycie, to wszystko sprawić może, że okres nie pojawi się dokładnie tak jak zawsze, zresztą każdy organizm ma prawo [nawet jeśli do tej pory był "idealnie nastawiony" raz na jakiś czas "rozstroić się"
zresztą -byłaś zabezpieczona więc ewentualną ciążę możemy wykluczyć

nie martw się, napewno okres pojawi się wkrótce, będzie dobrze, zobaczysz
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 20:43   #41
kari
Raczkowanie

Dot.: Ciąża - Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...

Dziewczyny dziekuje wam za dodanie utuchy hcociaz troszke, tak sie boje
Myle az literki co chwilke, mam nadzieje ze macie racje Kochane, dziekuje ze ktos wpadł na taki pomysl zeby zaozyc takie forum i wizaz!
Sama niewiem co zrobiłabym...
A Pan doktor wybawca milczy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-07, 21:16   #42
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

pan doktor może nie miec czasu, też jest człowiekiem, który dzięki swej dobroci zgodził się nam pomóc, i nie możemy od niego zbyt wiele wymagać

zresztą nieraz juz powtarzał, że jeśli widzi, że na zadane pytanei ktoś już prawidłowo odpowiedział, to nie "ujawnia się w tym wątku", co najwyżej potwierdzi lub jeśli jest taka potrzeba skoryguje, poprawi
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-08, 05:49   #43
kari
Raczkowanie

jeszcze nie dostałam...tak się boję...
Stary 2005-12-08, 06:53   #44
Jagodda
Raczkowanie

Hej Kari,a Ty dalej się martwisz?Przestań o tym myśleć,bo tylko niepotrzebnie się stresujesz.A to jeszcze bardziej wstrzymuje ci okres.Rozluźnij się i zobaczysz że niedługo okaże się że stresy były zupełnie niepotrzebne.Pozdrawiam
Jagodda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-08, 07:11   #45
nadziejka_82
Raczkowanie

dla uspokojenia powiem ze ja tabletki biore 5, 6 lat, i mniej wiecej w 4 roku okrez sam sie przesunal z srody na czwatek, panikowalam strasznie bo zawsze bylo jak w zgarku, przyzwyczailam sie , po czym nie tak dawno zaczelam dostawac w czw wieczorem lub w piatek nawet! nie ma co sie bac
nadziejka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-08, 07:29   #46
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Kari, nie martw sie tak Dziewczyny Ci juz wszystko napisaly Nie wiem, jak dlugo juz bierzesz tabletki. Ja na samym poczatku tez za kazdym razem panikowalam, jak mi sie miesiaczka o kilka godzin spozniala Tez bralam Microgynon, cale 5 lat i do tej pory mamusia nie jestem Wiec nie martw sie na zapas, bo naprawde nie masz powodu. Tabletki dzialaja takze podczas 7-dniowej przerwy.A jezeli nie jestes w stanie przestac o tym myslec, to zrob test (ale mysle, ze nie ma takiej potrzeby).
Pozdrawiam serdecznie
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-08, 13:17   #47
kari
Raczkowanie

Wink Dot.: Ciąża - Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...

Dostałam!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Matko niewiem jaik poradziłabym sobie sama bez was, to wy uspokoiłyscie mnie!
Jak byma u lekarza po recepte to tak balam sie ze moge byc w ciazy ze nawet nie wspomnialam o tym ze cos takiego mi sie przydazylo i sie boje, zapytalam tylko o taką mozliwosc, dr. powiedzial : teoretycznie nie, a etycznie tak... (chodzi o zajscie w ciaze pod czas stosunku przed okresem, dokladnie o moją sytuacje)
Stary 2005-12-08, 19:18   #48
Dalenka_tm
Przyczajenie

Exclamation Spóźniona miesiączka... proszę o pomoc...

Prosiłabym bardzo o pomoc ginekologa! Sytuacja wygląda tak... Jestem z moim narzeczonym od 10 miesięcy, i współżyjemy. Od 4 miesięcy miałam regularną miesiączkę... wcześniej brała Diane, i brałam również leki na mój spory trądzik, co wcześniej nie opóźnioło mi okresu. W tym miesiący (grudzień) miałam dostać 1 grudnia - dziś jest 8 i zaczyna się 9 grudnia a ja jeszcze nie dostałam okresu. Z narzeczonym kochamy się normalnie bez zabezpieczenia, ale gdy on czuje, że będzie dochodził do zakładamy gumke i dochodzi w gumce, ale gdy już ma dochodzić zawsze wychodz ze mnie żeby zminimalizować ryzyko. Zawsze gdy się kochamy, idzie jeszcze raz umyć części intymne. Uważamy jak możemy... dodatkow jestem jeszcze chora (zaziębiłam się nieźle)... czy to normalne, że tak się spóźnia.. ?? najdłużej spóźniał mi się 10 dnia.. ale to było dość dawno... a jak pisałam od 4 miesięcy miałam regularną miesiączkę... proszę o pomoc.. nie wiem co mam zrobić..
Dalenka_tm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-09, 09:50   #49
fredzia
Przyczajenie

Smile Dot.: Spóźniona miesiączka... proszę o pomoc...

cześć, temat spóznionej miesiączki byl na forum omawiany setki raz, poszukaj w tematach; okres moze opozniac sie z miliona powodow, nie tylko ciazy, dla spokoju zrob test ciazowy
pozdrawiam
fredzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-09, 09:53   #50
fredzia
Przyczajenie

Dot.: Spóźniona miesiączka... proszę o pomoc...

a tak jeszcze na marginesie, wasz sposob zapobiegania ciazy moze byc malo skuteczny, odsylam do postow zwiazanych z plemnikami znajdujacymi sie w sluzie przed wytryskiem, ktorego twoj narzeczony moze nawet nie czuc, nie lepiej to korzystac z prezerwatywy przez caly stosunek??

PREZERWATYWY PRZYJACIELEM KOBIETY
fredzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-09, 11:44   #51
naanahanae
Zadomowienie

dochodzenie w gumce to tak troche po czasie, po prezewratywy są po to żeby używać je przez cały czas a nie tylko na finishu.

nie rozumiem toku waszego rozumowania...
-ryzykujecie, kochając sie bez ogumienia,
-a póżniej on zakłada gumke i kończy na zewnątrz, a to zaskakująca zapobiegawczość

chyba wam sie kolejność pomyliła gumka->seks->finish->wyjście
a nie seks->gumka->wyjscie->finish

prosze o usunięcie poprtrzedniego posta str mi sie nie ładowała więc wstrzymałam i zaczełam pisać od nowa i stąd ta podwujna wypowiedź
Stary 2005-12-09, 13:30   #52
dr W.Kazimierak
Rozeznanie

Jeżeli po roku, góra dwóch latach tak zwanego "uważania", stosunków przerywanych, wsuwania członka "na próbę" i innych eksperymentów nie ma ciąży, to należy taką parę ptrzebadać pod kątem niepłodności....
Kiedyś usłyszałem od jednej starszej położnej, że: z zabawą "w narządy" nie ma żartów
Też radzę, zgodnie z wcześniejszymi radami wykonać test ciążowy.
Leczenie nie może być bardziej uciążliwe od choroby
dr W.Kazimierak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-16, 20:48   #53
Sovilo
Zakorzenienie

Ja wprawdzie nie biore pigułek, jako zabezpieczenie stosuję wyłącznie prezerwatywy, unikając równocześnie współżycia w dni płodne. Aktualnie miesiączka spóźnia mi się drugi dzień, a dotychczas cykle były regularne... Odczuwam pobolewanie w jajnikach, mam też typowe objawy przedmiesiączkowe. Panicznie się biję, więc z pewnością to również hamuje wystąpienie okresu... Mam pytanie w związku z tym: czy miesiączka może w tym miesiącu w ogóle nie wystąpić ? I ile dni jest dopuszczalnego spóźnienia?
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 21:06   #54
Agussiek
Raczkowanie

Red face prosze o odp

Witam!
Mam małe pytanie, mianowicie jesli w ostatnim dniu przyjmowania pigułk-i dodam ze z lekkim opznieniem, kochalam sie z chlopakiem ale i tak po 3 dniach krwawienie wystapiło to jest szansa ze moge byc w ciązy?
Agussiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 21:18   #55
neysa
Raczkowanie

GG do neysa
Smile Dot.: prosze o odp

Zakładam, ze to "lekkie" opóźnienie było do 12 godzin, więc efekt koncepcyjny został zachowany. Tabletki antykoncepcyjne zapobiegają ciąży w czasie ich przyjmowania (każdego dnia o stalej porze) oraz w trakcie tygodniowej przerwy pomiędzy kolejnymi opakowaniami.

When I'm in your arms, nothing seems to matter!
neysa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 21:34   #56
Agussiek
Raczkowanie

Dot.: prosze o odp

Tak na pewno byl to czas mniejszy niz 12 godz. dzieki za odpowiedz! mimo wszystko mam jakies dziwne urojenia,
Stary 2006-01-11, 23:10   #57
marti86
Zakorzenienie

to normalne a szczegolnie jak to sa Twoje poczatki w przyjmowaniu tabletekja tez tak mialam ale nie ma co sie obawiac zabezpieczenie jest niemal 100%(99,7% a 0,3%wynika podobno ze zlego przyjmowania -czyli naszej winy)
nie denerwuj sie bedzie dobrze

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 07:55   #58
Taverney
Zakorzenienie

Bądź spokojna, ja też się denerwowalam, bo jestem w trakcie trzeciego opakowania, więc krwawienia mam jeszcze troszkę nieuregulowane. Jesteś bezpieczna.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 22:39   #59
Agussiek
Raczkowanie

dzieki za odpowiedzi dziewczyny! jestem dobrej mysli uspokoiłyście mnie! tak na marginesie to te pigułki przyjmuje juz okolo 8 miesięcy.
Stary 2006-01-12, 22:46   #60
marti86
Zakorzenienie

eeeeeeeeee to o c tu sie martiwc

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości