![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...
wydawalo mi sie zawsze ze tabletki anty dzialaja przez caly okres ich brania (21 dni) i w przerwie kiedy sie ich nie bierze (7dni)......
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, bierzesz tabletki od roku a stosunek był w na kilka dni przed spodziewanym okresem (czyli w dniach które są niepłodne) i w dodatku przerywany. Opóźnienie okresu o parę godzin to nie tragedia, miałaś ostatnio jakies większe stresy? Podróże? to wszystko może przesunąć okres. Moim zdaniem nie ma powodów do paniki.
#33 |
Zadomowienie
|
no bo działają. nie masz sie co martwić
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziekuję, ale czy naprawde?
Boje sie poniewaz do byl przedostatni dzien brania ich a plemniki zyja 72h... i zadnych objawow okresu... a zawsze sa stresy mam ciagle,od kilku lat , oststnio tez ale takie jak zawsze... |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]()
Rozowy Strachulcu widze Cie bardzo czesto na wizazu i wyglądasz na poważną osobę, naparwde te plemniki nie mają szans sie dostac? tak sie boje ze nawet jesli byl przerywany to cos poleciało i zyją i ze moge byc...
ehh juz niewiem co pisze, tak sie boje strasznie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kari Czas edycji: 2005-12-07 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kari, nie martw się tak
![]() To, że współżyłaś na przedostatniego dnia brania tabletek, a plemniki mają szanse przeżyć 72 godziny nie znaczy, że jesteś w ciąży! To są dni bezpłodne, jeśli nie bierze się wcale tebletek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
tabletki działają rownież podczas 7 dniowej przerwy
![]() ja to miała stresa ostatnio. brałam antybiotyk. i podczas zażywania antybiotyku i 7 dni po stosowałam dodatkowa antykoncepcje. tyle że w poniedziałek dowiedzialam sie że (jeśli zachodzi podejrzenie o interakcje) należy stosować dodatkową antykoncepcje przez uwaga!! 14 a nie 7 dni!! ![]() ![]() ale stracha miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bierzesz tabletki czyli zawsze masz dni bezpłodne, a stosunek był w czasie uznawanym za bezpłodny nawet jak się tabletek nie bierze. Jeśli się jakieś plemniki dostały gdzie nie powinny to i tak nie miały tam nic do roboty ![]() ![]()
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
może się przeziębiłaś, może chorowałaś, poza tym teraz dodatkowo się stresujesz, co może przyczynić się jeszcze do opóźnienia okresu, a może ostatnio przeżyłaś jakieś mocno wpływające na emocje przeżycie, to wszystko sprawić może, że okres nie pojawi się dokładnie tak jak zawsze, zresztą każdy organizm ma prawo [nawet jeśli do tej pory był "idealnie nastawiony" raz na jakiś czas "rozstroić się"
![]() zresztą -byłaś zabezpieczona więc ewentualną ciążę możemy wykluczyć ![]() nie martw się, napewno okres pojawi się wkrótce, będzie dobrze, zobaczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża - Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...
Dziewczyny dziekuje wam za dodanie utuchy
![]() ![]() Myle az literki co chwilke, mam nadzieje ze macie racje Kochane, dziekuje ze ktos wpadł na taki pomysl zeby zaozyc takie forum i wizaz! Sama niewiem co zrobiłabym... A Pan doktor wybawca milczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
pan doktor może nie miec czasu, też jest człowiekiem, który dzięki swej dobroci zgodził się nam pomóc, i nie możemy od niego zbyt wiele wymagać
![]() zresztą nieraz juz powtarzał, że jeśli widzi, że na zadane pytanei ktoś już prawidłowo odpowiedział, to nie "ujawnia się w tym wątku", co najwyżej potwierdzi lub jeśli jest taka potrzeba skoryguje, poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
jeszcze nie dostałam...tak się boję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Hej Kari,a Ty dalej się martwisz?Przestań o tym myśleć,bo tylko niepotrzebnie się stresujesz.A to jeszcze bardziej wstrzymuje ci okres.Rozluźnij się i zobaczysz że niedługo okaże się że stresy były zupełnie niepotrzebne.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
dla uspokojenia powiem ze ja tabletki biore 5, 6 lat, i mniej wiecej w 4 roku okrez sam sie przesunal z srody na czwatek, panikowalam strasznie bo zawsze bylo jak w zgarku, przyzwyczailam sie , po czym nie tak dawno zaczelam dostawac w czw wieczorem lub w piatek nawet! nie ma co sie bac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Kari, nie martw sie tak
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Matko niewiem jaik poradziłabym sobie sama bez was, to wy uspokoiłyscie mnie! Jak byma u lekarza po recepte to tak balam sie ze moge byc w ciazy ze nawet nie wspomnialam o tym ze cos takiego mi sie przydazylo i sie boje, zapytalam tylko o taką mozliwosc, dr. powiedzial : teoretycznie nie, a etycznie tak... (chodzi o zajscie w ciaze pod czas stosunku przed okresem, dokladnie o moją sytuacje) |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
![]()
Prosiłabym bardzo o pomoc ginekologa! Sytuacja wygląda tak... Jestem z moim narzeczonym od 10 miesięcy, i współżyjemy. Od 4 miesięcy miałam regularną miesiączkę... wcześniej brała Diane, i brałam również leki na mój spory trądzik, co wcześniej nie opóźnioło mi okresu. W tym miesiący (grudzień) miałam dostać 1 grudnia - dziś jest 8 i zaczyna się 9 grudnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
![]()
cześć, temat spóznionej miesiączki byl na forum omawiany setki raz, poszukaj w tematach; okres moze opozniac sie z miliona powodow, nie tylko ciazy, dla spokoju zrob test ciazowy
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Dot.: Spóźniona miesiączka... proszę o pomoc...
a tak jeszcze na marginesie, wasz sposob zapobiegania ciazy moze byc malo skuteczny, odsylam do postow zwiazanych z plemnikami znajdujacymi sie w sluzie przed wytryskiem, ktorego twoj narzeczony moze nawet nie czuc, nie lepiej to korzystac z prezerwatywy przez caly stosunek??
PREZERWATYWY PRZYJACIELEM KOBIETY ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
dochodzenie w gumce to tak troche po czasie, po prezewratywy są po to żeby używać je przez cały czas a nie tylko na finishu.
![]() nie rozumiem toku waszego rozumowania... -ryzykujecie, kochając sie bez ogumienia, -a póżniej on zakłada gumke i kończy na zewnątrz, a to zaskakująca zapobiegawczość chyba wam sie kolejność pomyliła gumka->seks->finish->wyjście a nie seks->gumka->wyjscie->finish prosze o usunięcie poprtrzedniego posta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Jeżeli po roku, góra dwóch latach tak zwanego "uważania", stosunków przerywanych, wsuwania członka "na próbę" i innych eksperymentów nie ma ciąży, to należy taką parę ptrzebadać pod kątem niepłodności....
Kiedyś usłyszałem od jednej starszej położnej, że: z zabawą "w narządy" nie ma żartów Też radzę, zgodnie z wcześniejszymi radami wykonać test ciążowy.
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja wprawdzie nie biore pigułek, jako zabezpieczenie stosuję wyłącznie prezerwatywy, unikając równocześnie współżycia w dni płodne. Aktualnie miesiączka spóźnia mi się drugi dzień, a dotychczas cykle były regularne... Odczuwam pobolewanie w jajnikach, mam też typowe objawy przedmiesiączkowe. Panicznie się biję, więc z pewnością to również hamuje wystąpienie okresu... Mam pytanie w związku z tym: czy miesiączka może w tym miesiącu w ogóle nie wystąpić ? I ile dni jest dopuszczalnego spóźnienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Mam małe pytanie, mianowicie jesli w ostatnim dniu przyjmowania pigułk-i dodam ze z lekkim opznieniem, kochalam sie z chlopakiem ale i tak po 3 dniach krwawienie wystapiło to jest szansa ze moge byc w ciązy? |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
![]()
Zakładam, ze to "lekkie" opóźnienie było do 12 godzin, więc efekt koncepcyjny został zachowany.
![]()
#56 |
Raczkowanie
|
Dot.: prosze o odp
Tak na pewno byl to czas mniejszy niz 12 godz. dzieki za odpowiedz! mimo wszystko mam jakies dziwne urojenia,
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
to normalne a szczegolnie jak to sa Twoje poczatki w przyjmowaniu tabletek
![]() nie denerwuj sie bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Bądź spokojna, ja też się denerwowalam, bo jestem w trakcie trzeciego opakowania, więc krwawienia mam jeszcze troszkę nieuregulowane. Jesteś bezpieczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi dziewczyny! jestem dobrej mysli uspokoiłyście mnie! tak na marginesie to te pigułki przyjmuje juz okolo 8 miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
eeeeeeeeee to o c tu sie martiwc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.