![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Cienie Isa Dora
Cytat:
![]() Przesliczny jest ten rozowy. Szkoda, ze nie mozna kupic cieni z czworek pojedynczo ![]() A co do sliwki to obawiam sie, ze bylaby dla mnie za ciemna. Szukam raczej jasnych kolorow, zimnych, rozy, fioletow, bezy, jasniutkich brazow ewentualnie, itp. Jeszcze raz dzieki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo tak w ogole to slyszalam, ze IsaDora nie powiela kolorow, tzn ma inne pojedyncze i inne w czworkach, trojkach, ale najwyrazniej ktos wprowadzil mnie w blad. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno nie powiela tych brokatowych, takie są tylko w paletkach
![]() Obejrzyj sobie w sklepie te pojedyncze : http://www.isadora.com/default.asp?g...51117135852753 Edytowane przez pakosta Czas edycji: 2007-09-14 o 09:18 Powód: dodałam link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Pakosta, dziekuje jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() M.
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm.... skoro "Capuccino" jest bardziej do dziennego makijazu, to ktore odcienie pasowalyby do wieczornego (kremowa sukienka, ciemny blond wlosy, jasna cera, zielone oczy)
Proooosze doradzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, widziałyście jeszcze gdzieś cienie poczwórne 28 Pearly Minerals?
Złaziłam dzisiaj wszystkie Douglasy we Wrocławiu i nigdzie ich nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Mnie od dłuższego czasu męczy dylemat z podziałem na ciepłe/chłodne odcienie. Jak zaklasyfikowałybyście Cappuccino i Sandy Sky?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
O właśnie, pakosta dobrze, że cię złapałam w tym wątku
![]() Mogłabyś wstawić zdjęcie oczu pomalowanych retro chrome? Szykuje się i jakoś zebrać się nie mogę ![]() ![]() edit- widziałam zdjęcia Hosenki, ale dużej różnicy między sandy sky a chrome nie widzę, stąd prośba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyjaciółka KWC
|
Zgadzam się.
![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Jelonek daj mi 10 minut
![]() Retro Chrome na oku: Zdjęcia 1 i 2 najciemniejszy na całą powiekę, naturalne kolory Zdjęcie 3 najciemniejszy wzmocnione kolory Zdjęcie 4 wszystkie 3 naturalne kolory Zdjęcie 5 wszystkie 3 wzmocnione kolory Przy czym na moim monitorze wygląda to tak że jeden kolor lepiej oddaje zdjęcie naturalne, a wszystkie 3 wzmocnione ![]() Nie użyłam edytuj, perdono ![]() Edytowane przez pakosta Czas edycji: 2007-09-20 o 16:21 Powód: zapomniałam o edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Dzięki serdeczne pakosta za fotki, jednym słowem wpadłam
![]() ![]() A właśnie, czy ktoś mi może powiedzieć, bo testera nie mogłam znaleźć ostatnio w Sephorze (a w Douglasie się zagapiłam jakoś i nawet nie poszukałam) czy te ciemniejsze odcienie z Pearls wypadają bardziej jak szaro-grafitowe czy srebrne? Widziałam zdjęcia, które zrobiła iceflower, ale wolę to usłyszeć, bo wiadomo, co monitor, to nieco inny odcień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Najciemnieszy z Pearls to jest taki brudny ciemnoszary, ale można się w nim doszukać nuty zimnego brązu.
Ten jaśniejszy jest bardzo srebrzysty, ale beżowo-srebrzysty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyjaciółka KWC
|
Ciemniejszy szary w Perełkach jest srebrno-grafitowy, z nutka fioletowawego brązu. Szkoda, ze u mnie ta nutka troche ginie na oku. Jaśniejszy jest srebrzysto-szary, ja w nim beżu nie widzę. Ale Pakosta w tym beżowym z perełek widzi złoto, którego ja nie widzę, więc może w tym jaśniejszym szarym kryje się jakiś beż.
![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
Iceflower - W tym beżu jest samo złoto mówię Ci
![]() Nie wiem w sumie czy widzę beż w jaśniejszym szarym; natomiast miałam mapkę perłowych beży z Inglota, która się potłukła i stworzyła dokładnie identyczny kolor jak ten szary z Pearls ID - wniosek: cień ten jest srebrnobezowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyjaciółka KWC
|
Nie narzekam.
![]() No w porównaniu z L'oreal Platinum, to ten jaśniejszy szary rzeczywiście jest popielaty. Ale jakikolwiek cień srebrny porównany do tego L'oreala przestaje być nagle srebrny. ![]()
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Czyli dobrze myślałam (swoją drogą niezłe opisy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na zdjęciach wyglądają tak jakby najjaśniejsze były białe z tych poczwórnych z brązami, a mnie marzy się beż-ecru pod łuk brwiowy jak w trio Bourjois 53. Trudno będzie się zdecydować, ale mam jeszcze trochę czasu zanim wykończę Bourjois.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam Cappuccino i Sandy Sky.
Na razie dobrze przetestowałam Cappuccino i jestem bardzo zadowolona. Są idealne do dziennego makijażu. Ponawiam prośbę: mogłybyście sprawdzić, czy są u was jeszcze czwórki 28 Pearly Minerals? U nas nie ma, podobno wycofali ze sprzedaży. Proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
u mnie są
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Moglabyś napisać gdzie konkretnie?
Chyba będę w sobotę z Poznaniu, w okolicach Centrum Kultury Zamek i Starego Miasta. Może gdzieś niedaleko uda mi się kupić te cienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Oj, przepraszam cie najmocniej... Pomyliło mi się z czwórką Pearls
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Wizażanek ma lub testowała z kolekcji jesienno-zimowej czwórkę 53 Frosty Mulberry? Czy to cienie w chłodnej tonacji? Czy mają drobinki? Czy kolory na powiekach są odzwierciedleniem tych na zdjeciu? Czy są ciemne na powiekach czy raczej pół przezroczyste? Bardzo proszę o opinię.
![]() A może testowałyście inne kolory z kolekcji jesienno-zimowej? ![]() Aha, i mam jeszcze takie pytanko do posiadaczek Cappucino, czy Waszym zdaniem pasuje on do chłodnego typu urody (niebieskie oczy), tzn do kolorystycznego lata? Proszę o szczere opinie. ![]() Załączam Frosty Mulberry, Night Flight i Coffee Blends. Edytowane przez Ajsun Czas edycji: 2007-11-14 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Up!!!
Szukam kolejnej czwórki IsaDory, ktora bedzie mi pasowac tak jak Amethyst Crystal. Moze ktos mi cos doradzi. Jestem kolorystycznym latem, blondynka, niebieskie oczy. A chcialabym cienie, ktore nie beda wygladac na oku zbyt smutno, no i beda je rozjasniac tak jak to robi Amethyst. Zastanawiam sie nad Pearls i pearly Minerals, no i jeszcze nad Frosty Mulberry, ale wszelkie sugestie bardzo mile widziane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak na razie jestem zadowolona, chociaż do tej pory najczęściej używałam tego najjaśniejszego matowego cienia - pięknie wygląda tylko ten cień na całej powiece, chociaż u mnie on nie wpada w błękit ![]() Jest słabo napigmentowany i na całej powiece dzięki temu się sprawdza. Ten białawy perłowy faktycznie ładnie rozświetla kącik oczy albo łuk brwiowy - na całą powiekę jakoś mam obawy, by go nałożyć, bo wydaje mi sie zbyt intensywny, mocno napigmentowany. Średni szary jeszcze u mnie nie był eksploatowany, ale mam zamiar to nadrobić. Nie mam na razie zastosowania dla tego matowego prawie czarnego odcienia, bo kresek nie umiem robić ![]() Ale i tak jestem zadowolona, chociaż jak dla mnie tego najjaśniejszego, matowego cienia mogłoby być więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Ojej a ja własnie nie wiem co robic z tym najjaśniejszym, bo tak jak mowię na mojej skorze ( mam bardzo, bardzo ciemna skórę) on wygląda jak błękitny, uzywam go zazwyczaj do tego by rozetrzec nim kontury cimnego i jasnego A ten czarny polecam Ci na mokro do robienia kresek, jest idealny ( przerobiłam ich kilka bowiem bez czarnych kreek z domu nie wychodzę, po amoku na khol i tak w rócilam do czarnego z tej właśnie paletki) Co d srebrnego faktycznie jest mocny i wdoczny i do smoky eye idealny, jak dotad nie znalazłam lepszej kombinacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.