![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się strasznie napaliłam na ten podkład antystresowy Avonu, ale jeszcze pogrzebię w wątkach ![]()
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
![]()
Taaa...dziewczyny..mnie też podobała by się moja jasna cera, gdyby niebyła blada i wyglądała na taką szarą..mam pod oczami cienie i moja cera nie jest jednolitego koloru..poza tym te pieprzyki..eh..A podkładu nie lubię stosowac, bo jakoś zawsze mam smugi albo nie wiadomo co..No i wszystko jest w porządku oprócz mojej cery....na prawdę..chciałabym, żeby nie widac było pieprzyków i cieni pod oczami, ale żadne korektory ich nie potrafią zamaskowac..chciałabym jakiegoś naturalnego sposobu na cienie pod oczami, żeby zniknęły..To jest moje jedyne marzenie - brak pieprzyków i cieni pod oczami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Kochana!
Takie rzeczy to tylko w Erze ![]() Ja też bym chciała mieć taką cerę zeby nic nie musieć z nią robić. To żadna przyjemność paprać się od rana w mazidłach i bać się tego co powiedzieli by ludzie gdyby raz zobaczyli mnie bez makijażu ![]() ![]() Naprawdę ne wiem co Ci poradzić na twoje problemy, pieprzyki to chyba operacyjnie a cienie??? moze ich przyczyna leży w problemach ze zdrowiem? Pozdrawiam Edytowane przez 1maria1 Czas edycji: 2006-05-01 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
nowe blyszczyki Maybelline (fruitylicious o ile sie nie myle) sa genialne. Fajne maja kolorki, chociaz wybor niewielki, sa delikatne, no i ten zapach i smak owocowy- moglabym zjesc na miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Myślę ,że masz juz taką urodę i powinnaś przekonać się do korektorów. Napewno można znaleść taki który spełni wszystkie twoje wymogi. Może zajżyj na KWC albo do jakiejś dobrej drogerii i zpyaj ekspedientkę o jakiś dobrze kryjący i lekki korektor. A może w aptece ???
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Słyszałam coś o Dermacolu..ale nie wiem gdzie go kupic..pewnie w aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Dermacol-najprosciej w aptece
![]() A teraz sie pochwale: znalazlam podklad jasniutki w sam raz dla mnie ![]() Kupilam calkiem przypadkiem podklad Gosh- odcien najjasniejszy i jest super!! Wiem tez ze deborah ma bardzo fajne jasne podklady, bo wlasnie tej firmy zamierzalam kupic ale ze jestem leniwa i nie chcialo mi sie jechac na drugi koniec miasta to kupilam Gosh ![]()
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To nie jest przecież kosmetyk "apteczny". Przynajmniej ja się nie spotkałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=84862 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo wiesz co? Któraś dziewczyna na Targowisku Kosmetycznym wymienia różne odcienie Dermacolu. Zerknij sobie ![]() ![]() O! Jest i link http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99977 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Edytowane przez enessi Czas edycji: 2006-02-27 o 15:11 Powód: poprawka w nazwie różu rose ambre 74 zamiast rose d'or 74 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedź
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Czy peeling Oceanica polepszy jakoś koloryt skóry ??
Edytowane przez aniad61 Czas edycji: 2006-04-02 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio zgromadziłam kilka fotek z jasną cerą i chcę się z nimi podzielić, toteż wklejam je tutaj.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
dla mnie blada skora to zmora, np dostawanie smsow ze jestem blada jak trup - do tego te wory pod oczami i nierowny koloryt. poza tym moje wlosy sa popielato-brazowe ze zlotymi refleksami, co w ogole nie pasuje. do tego zaczerwienione powieki, ktore nie pasujace do kocich oczu probowalam samoopalaczy, ale nie chce byc pomaranczowa .solarium nigdy w zyciu i do tego tradzik od czasu do czasu... gdyby nie to, to bym jakos zyla ale jest juz slonce przez co albo opalam sie na zolto albo to slonce sie ode mnie odbija i nie wiem jak ja sie mam malowac jak sobie robie jestem podobno jesienia-no nie wiem jak sie ubiore lub pomaluje jak jesien to wygladam jak mumia, a LATO? cienie do powiek w kolorze niebieskim lub rozowym odstraszaja ludzi ode mnie.
jak znajdziecie sposoby na wszystkie powyzsze defekty urody to powiem wam "mam blada cere i sie ciesze" |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
A ja bym zmieniła tylko jedną rzecz w swojej cerze. Nie lubię jej różowego odcienia, który teraz jest bardziej widoczny po farbowaniu (rozjaśniłam swój blond, który wyciągnął róż z mojej buzi
![]() ![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
wlasciwie to ja jestem rozowa, a nie biala ale to chyba od podkladu. mam rozowe usta i rozowo-czerwone oczy. mam tez klopot bo w moim miescie nie ma zbyt wielu drogerii 2 rossmany 1 natura 1 inglot joko, bell, Pierre cos tam. widzialam na stronie maybelline ten podklad o konsystencji musu i tez sa jasne kolory, ale ja bym wolala Rimmel znacie jakies dobre podklady pudry korektory do jasnej cery, ktore sa do kupienia w rossmanie? i jak wy sie malujecie? to pytanie zwlaszcza do dziewczyn o rozowo-bialej cerze, jasnozielonych/szarych oczach i brazowych wlosach jak mozecie to podajcie jakies konkretne firmy i numery, bo jestem ciekawa czy jest jakas jedna konkretna firma produkujaca kosmetyki o delikatnych barwach. a moze one wcale nie musza byc delikatne? i jakie kolory ubran podkreslaja ta bladosc a nie podtrupiaja? i cos co by przelamalo ten roz...najlepiej cos co nie uczula AA Oceanic? a nosicie srebro czy zloto?
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez nie znosze swojej bladej cery, cale zycie wszyscy dookola sie ze mnie nasmiewali, od podstawowki po studia. Wszyscy sie porownywali po wakacjach, a roznych okreslen nt. mojej karnacji nawet nie chce mi sie wymieniac. Mam jasne blond wlosy i takiez brwi i rzesy, jasnoniebieskie oczy i niestety blada cere + dodatkowo na twarzy przebarwienia po tradziku, z ktorymi staram sie walczyc.
Najgorzej wygladam na zdjeciach w grupie, gdzie wszyscy sa opaleni i brazowi, a ja jedna wygladam jakby mnie przed chwila wyciagneli z Wisly, tylko nie mam sinych ust. Moj TZ jest moja bladoscia zachwycony, mowi mi, ze jestem 'mleczna i alabastrowa', szkoda tylko, ze nie uwazaja tak te dziesiatki ludzi, ktorzy mijaja mnie latem/wiosna na ulicy i nie moga oderwac wzroku od moich bladych ramion i lydek. Z samoopalaczami jest ten problem, ze nie umiem nalozyc ich rownomiernie na cale cialo, a opalone tylko nogi wyglada dziwnie, jesli np. opre reke na kolanie, to reka i noga sa wyraznie w innych kolorach. Z samoopalaczami na twarzy jest tak samo - kolor za bardzo odcina sie od uszu, szyi, dekoltu. Myslalam o solarium, ale nie dosc, ze to straszna szkoda dla skory, to jeszcze u mnie proces opalania przebiega zawsze tak samo - najpierw czerwony burak i bol, a potem leciutenkie, prawie niewidoczne przyciemnienie. To ja dziekuje za taki efekt, nie warto sie meczyc. Nie znosze lezec plackiem na sloncu, ale nie znosze rowniez swojej bladosci. Nie bylaby ona taka zla, gdyby nie fakt, ze jednak naszemu spoleczenstwu daleko do spoleczenstw zachodu, gdzie moglabym miec nawet trzecie oko na srodku czola i nikt by sie nie przypatrywal. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Ja z kolei b. lubię moją bladośc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
no szkoda ze w stargardzie nie mozna kupic kosmetykow Lumene, bo przez internet to nie bardzo. nie wiem jakich uzywac cieni ani blyszczykow czy lepiej uzywac ciemnych dla kontrastu czy jasnych by sie wszystko lepiej zlalo, ubrania bede wybierac czarne kupilam sobie czarna kurtke i nie jestem az tak bardzo rozowa. lubie tez ubrania niebieskozielone, jasnorozowe. a na temat makijazu to jestem niedoszkolona mam podklad antystresowy Avonu Porcelain Beige barwi mnie na rozowo. uzywala ktoras z was pomadki w plynie Maybelline Wet Shine Diamonds Liquid chodzi mi o Pink Carats i Luminous Lilac
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Przezłośliwa
![]() ![]() A jeszcze a propos tematu - bladą skórę ślicznie podkreślają odpowiednie kolory ubrań. Np. delikatne przybrudzone róże, fiolety, szarości, błękity, biel. Skóra wygląda naprawdę pięknie, tak świeżo, czysto, szlachetnie. Osobiście przy bladej cerze niezbyt lubię nosić czerń i intensywne kolory typu krwista czerwień, chociaż niektórzy lubią właśnie takie połącznia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
ja mam dosyć jasną skórę i zaróżowioną. chyba to jest chłodny odcień - nie wiem, nie znam się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i podobnie jak Przezłośliwa zmieniłabym li tylko różowość mojej skóry ![]() ![]() ![]() ![]()
#150 |
Rozeznanie
|
ja nie rozumiem godzine temu bylam rozowa teraz jestem lekko brazowa zmieniam sie jak kameleon
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.