![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Metody spędzania czasu z Tż-em
Ja zawsze ciekawie spędzałam z moim TŻtem czas. Przechodziliśmy z fascynacji do fascynacji. tzn. na przykład mieliśmy oboje "faze" na wymyślanie coraz to nowych drinków
![]() Dużo tego było. Ale od raz na kiedyś w związku nadchodzi czas znudzenia sobą. Niechciejstwa. Zero nowych inspiracji. ![]() U mnie teraz tak jest. jesteśmy ze sobą już prawie dwa lata. Ale wierzę że wyjdziemy z tego dołka i oderwiemy się od "wieczorów przy telewizji i książce". wiosna przyjdzie i będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy twój związek będzie na zawsze, może nie, może tak - ja tylko uważam, że równie trwały mogłabyś stworzyć z kimś innym, byle ten osobnik miał odpowiedni "zestaw" cech. Z romantycznego podejścia "miłość lekarstwem na całe zło świata" już wyrosłam. Mnie się zdarza nudzić, czasami są takie wieczory że coś by się chciało robić ale nie wiadomo co. I uważam, że mój związek jest "na zawsze". Fakt, że monotonia istnieje tego nie zmienia, bo jak chce się ze sobą iść przez życie (całe) to wypada wiedzieć, że będzie różnie, raz ciekawiej, raz bardziej monotonnie, raz ciężej, raz lżej. Inaczej to się tylko przejechać można, jak się po kilku latach stwierdzi, że fajerwerki się jakby skończyły. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-12-24 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Z Panem TŻ robimy to co większość z Was ze swoimi TŻ, czyli:
rozmowy, rozmowy, rozmowy oglądanie tv/ filmów na kompie/teledysków itp. basen spacery bitwy nauka milczenie pracujemy razem kochamy się ![]() robimy zakupy chodzimy do knajpek a ja bym chciała na jakąś imprezę w końcu!!!!!!! ![]() a ostatnio się wyłącznie kłócimy ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Pociągnę wątek....jestem z TŻ ponad 3 lata, nasz żywot nie był nigdy usłany imprezami i wielką hulanką, ale zdarzały się wypady, spacery, jakieś dziwne pomysły na zabicie czasu w domu....ale ostatnio zauważyłam, że coś jest nie hallo...my się chyba ze sobą nudzimy, jak wychodzimy, to do kina - bo on uwielbia kino - i w sumie nic poza tym...nawet nie mamy planów na Sylwestra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Znaleźć pasje? Zainteresowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Chyba muszę zetrzeć warstwę kurzu z wspólnych pasji i celów bo zostały odstawione na najwyższą półkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
oby...dziś jedziemy na bilard...zawsze coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Ja spędzam czas ze swoim TŻ hmm u niego w domciu, w miescie, chodzenie po sklepach, po parku, i na roznych warjacjach
![]() ![]()
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak spędzacie czas z TŻ?:)
Lepimy z plasteliny.
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Na 44 wypowiedzi, tylko jedna wymienia seks.
Hmmm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
heh, lepiej nie starać sie wymyslać na siłe, przed wami, jak sie naprawde wam uda jeszcze ze 30-50 lat wspolnego zycia
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Nie lubię tego moralizowania na wizażu. ''Ja mam lepiej, jestem lepsza, mądrzejsza, więcej przeszłam, więcej widziałam i w ogóle''...
Ja mam tak, że np. sama ze sobą nigdy nie będę sie nudziła, ale mam często tak, że obecność drugiej osoby mnie nudzi, irytuje i denerwuje. Może mi sie zmieni, nie wiem. W każdym razie zbyt długo z jedną osobą nie lubię przebywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
My jestesmy razem od 12 lat, więc już się "dotarliśmy".
Nie jestesmy lwami salonowymi, lubimy sobie wyjśc, ale nie codziennie i nie hulac w każdy eekend. Zazwyczaj cos oglądamy w TV (uwielbiamy oglądac jakiś serial czy film z herbatką w dłoni i talerzem ciastek obok), rozmwiamy, smiejemy się, robimy sobie wzajemnie zabiegi kosmetyczne, itp. A oprócz tego mamy swoje wlasne pasje (Ja: Wizaz, spotkanie perfumomaniaczek; On - myśliwstwo, fora łowieckie), więc od czasu do czasu wychodzimy sobie osobno. A na spotkania ze wspólnymi znajomymi jeździmy razem.
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak spędzacie czas z TŻ?:)
odpowiem, że praktycznie wszystko-sport,seks, spacer,impreza,kino,wycie czka,sprzątanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
kreatywne spędzanie czasu...
hej
![]() nie mogę pod żadnym pozorem stwierdzić, zebym ja się ze swoim nudziła;p ale chciałam wprowadzić jakieś nowości do naszych zajęć i szukam u was inspiracji ![]() ![]()
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Dot.: kreatywne spędzanie czasu...
temat wałkowany był już chyba milion razy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
o tym, że wspólne towarzystwo nam wystarcza już napisałam, ale nie mówcie, że powinnam przestać szukać pomysłów na urozmaicenia...i opierać wszystko tylko na tych spacerkach
może i temat wałkowany tysiące razy ale niby co miałabym wpisać w wyszukiwarkę żeby znaleźć taki temat? nie rozumem tego negatywnego nastawienia do tematu na starcie
![]() |
#140 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wystarczyło wpisać "jak spędzacie czas" TŻ i znalazło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
My mieszkamy razem, więc spędzamy ze sobą sporo czasu:
- bardzo dużo spacerujemy i rozmawiamy, - jeździmy na rowerach w okresie wiosenno-letno-jesiennym ![]() - teraz chodzimy razem na basen, - często wychodzimy coś zjeść i do kina, - spędzamy czas ze znajomymi: bilard, piwo, tańce, - sporo wyjeżdżamy, ostatnio niemal co weekend, - czytamy książki i gazety przy herbatce i kawce, oglądamy tv, - zajmujemy się kotem: wyjazdy do weta, zabawy, pielęgnacja, - robimy wspólnie zakupy, - TŻ gotuje, a ja aktywnie pomagam: obieram, mieszam zmywam. Lubię dni, kiedy spędzamy czas aktywnie na wyjazdach, ale lubię też leniwe spacery, czytanie książek, ogólnie uwielbiam spędzać czas razem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak spędzacie czas z ukochanym!?!?!
oglądamy najnowsze filmy
![]() leżymy rozmawiamy śmiejemy się sprzeczamy o bzdury wygłupiamy się słuchamy muzyki przytulamy się cieszymy się bliskością ![]() jak ktoś wcześniej napisał zależy od humorku i dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
znaczy, ze inteligentny czlowiek zawsze sobie znajdzie cos ciekawego i niesamowicie fascynujacego do zrobienia? Przy takiej teorii, z reka na sercu moge powiedziec,ze nie znam ani jenej inteligentnej osoby... Po pol roku zwiazku to nigdy nie ma monotonii. Poczekaj kilka lat, to sama zobaczysz, ze z czasem trzeba sie bardziej starac, Na poczatku zawsze sa checi, wszystko chce sie zrobic. z czasem to sie zmienia. A calkowite poswiecenie czasu tzetowi i przebywanie ze soba 24h na dobe nie wrozy sukcesu..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Oglądamy filmy
Chodzimy z psem na spacer Przytulamy się i całujemy Uprawiamy seks Jeździmy do kina Jeżdzimy na basen Jeździmy do znajomych Idziemy do moich sióstr Śpimy Kąpiemy się Razem myjemy zęby ![]() Ja mu robię masaż, a On leży Ja leże, a On mi robi masaż Rozmawiamy Żartujemy
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
* rozmawiamy
* leżymy * bijemy się * kochamy się * gotujemy * spacerujemy - sami lub z psem * chodzimy do pub'ów * allegro * oglądamy TV * chodzimy na basen * gramy w karty i inne bzdury * siedzimy z Jego albo moimi rodzicami * pijemy piwko albo winko * odwiedzamy znajomych * robimy zakupy * czasami bierzemy razem kąpiel ![]() a w sumie to robimy razem prawie wszystko.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
aa myyy...
w zależności od humoru albo się przytulamy, albo się przekomarzamy ![]() łazimy do kina, czasami do teatru, na spacery. On uwielbia robić zdjęcia, ja uwielbiam mu towarzyszyć. Duużo rozmawiamy. Wychodzimy ze znajomymi. Kochamy się. Czasami posprzeczamy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
- rozmawiamy
- łaskotamy się ![]() - leżymy - oglądamy film - chodzimy na spacery - chodzimy na zakupy - śpimy - chodzimy do kina / teatru - chodzimy na imprezy rodzinne ( ![]() - gotujemy - wygłupiamy się - uprawiamy seks - miziamy się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
A my:
*Oglądamy filmy *Spacerujemy *Słuchamy muzyki *Rozmawiamy *Leżymy *Żartujemy z wielu spraw *Zajmujemy się moim pieskiem *Wychodzimy ze znajomymi na imprezy czy do pubu *Miziamy się ![]() *Chodzimy na zakupy
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
- opowiadamy sobie co się dzieje w książkach jakie właśnie czytamy
- oglądamy filmy - rozmawiamy - głupiejemy ![]() - chodzimy na spacery - siedzimy na "naszej" ławce w parku (w każdą niedzielę ![]() - oglądamy Demotywatory - słuchamy muzyki - współpracujemy kulinarnie (TŻ gotuje, ja jem ![]() - ŚPIMY ![]() - przytulamy/kochamy się ![]() - no i się sprzeczamy (mój okropny charakterek ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2009-11-23 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
oglądamy filmy
wygłupiamy się(to robimy najczęściej ![]() tż opowiada jak było w pracy jak nam minoł dzień wychodzimy na spacery czasem idziemy do baru lub do kina często sobie na jakieś wycieczki jeździmy... przytulamy się
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.