|
|
#91 |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Z ilu dziennie korzystacie kosmetyków?
zapomniałam o balsamie do ciała i odżywce do włosów bez spłukiwania (prostującej). oj, dużo tego..
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ilu kosmetyków używamy codziennie?
* pasta do zebow
* tonik * krem nawilzajacy * plyn do szkiel * mydlo w plynie * zel pod prysznic * plyn do higieny intymnej * balsam nawilzajacy * krem na wypryski * krem do stop * krem do biustu * antytranspirant * krem do rak * podklad * tusz do rzes * blyszczyk lub pomadka ochronna * perfumy * mleczko do demakijazu * krem na noc MATKO? TYLE AZ TEGO JEST?? i nie mowiac, o tym ze to sa tylko kosmetyki uzywane CODZIENNIE, nie mowiac o tych uzywanych raz na dwa, trzy dni, jak szampony, odzywki do wlosow, peelingi, kremy do depilacji, kosmetyki kolorowe na impreze i tak dalej.. Staralam sie zrobic liste wedlug kolejnosci codziennych czynnosci, niech policze... 19!!! Nawet nie wiedzialam.... Biedna kobieta jest, tyle czasu musi w lazience spedzac...
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
eee...ja skromnie...
pasta do zębów ![]() żel pod prysznic, szampon żel do mycia twarzy AA krem do twarzy Nivea makijaż (jak dzień wychodny....dzisiaj akurat brak) ![]() antiperspirant Nivea (kuleczka) kropelka perfum.....dzisiaj akurat nie chciało mi się.... ![]() acha...i gumy do rzucia.....miętowe....Orb it White albo teraz takie zielone Orbit w drażetkach pakowane, jak ja to mówię, jak Nicorette
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie przyznam że czasami nawet 5 rzeczy z listy "nie załatwię"
|
|
|
|
|
#95 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ilu używacie kosmetyków???
Wchodząc do mojej łazienki ma się wrażenie, że jest się w drogerii
Jednak dla mnie są to kosmetyki codzinnego użytku, bez których nie mogłabym się obejść, dlatego moje pytanie brzmi ilu i jakie kosmetyki używacie?? Oto moja lista: Pielęnacja ciała: -peeling do ciała -żel pod prysznic -płyn do higieny intymnej -balsam do ciała -balsam brązujący -serum na cellulitis -serum do biustu -antyperspirant -krem Sudocrem Twarz: -mleczko do demakijzau -tonik -płyn do demakijżu oczu -peeling -maseczka do twarzy -krem pod podkład -krem nawilżający Włosy (ponieważ prostuje włosy, wymagają one dodakowej pielegnacji): -szampon Seboradin -balsam Seboradin -maseczka WAX -niebieska płukanka do włosów rozjaśnianych stosuje je na zmiane z: -szampon Energia i Blask -odżywka Energia i Blask -maseczka Pantene Pro-V -serum termoochronne Pantene Pro-V -jedwab Biosilk -wosk do włosów Kolorówka: -podkład -korektor -puder prasowany -puder brązujący -cienie do oczu -eyeliner -tusz do rzęs -czarna kredka do oczu -błyszczyk -konturówka ufff... To chyba wszysko Co o tym myślicie?? Czy to naprawdę tak dużo? Czekam na wasze kosmetyki codziennego użytku, bez których nie możecie się obejść
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2006-05-12 o 10:48 |
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ilu używacie kosmetyków???
Madziu, tu masz podobny watek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...e+kosmetyk%F3w |
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używam tylko tego co jest niezbędne. Oto lista:
-żel pod prysznic -szampon -pasta do zębów ![]() -krem do twarzy -żel do mycia twarzy -mydło -czasami samoopalacz lub balsam brązujący. To wszystko...Balsamu nie używam, bo nie mam problemów z poziomem nawilżenia skóry No jeszcze czasami maluję oczy cieniami i maskarą, a usta błyszczykiem lub delikatną szminką. POZDRAWIAM
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam o antyprespirancie i perfumach
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
nie chce mi sie pisac dokladnie ale polecialam do lazienki i tak mniej wiecej policzylam
okolo 24 uzywam (nie liczylam tego ze np. mam 3 szampony tylko policzylam 1 bo trzech naraz przeciez nie uzywam ) ale bez wielu moglabym sie obejsc. |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nawet sama nie jestem w stanie zliczyc
kosmetyczka ze mnie wiec uwielbiam stosowac mnustwo kosmetyków
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
Hmm
![]() to tak ![]() KREM NAWILŻAJĄCY DO TWARZY PEELING DO TWARZY MASECZKA WOSK DO WŁOSÓW PODKŁAD KOREKTOR TUSZ CIENIE BŁYSZCZYK KREDKA CZASME EYELINER MYDŁO SZAMPON BALSAM PERFUMY ANTYPERSPIRANTY PASTA DO ZĄBKOW CZASEM KREM DO RĄK WYSZŁO 18 ![]() pozdrawiam ![]() Ps. Świetny wątek
|
|
|
|
|
#103 |
|
BAN stały
|
jak kiedyś zliczyłam wszystkie swoje kosmetyki to wyszło cos ponad 80, ale każdy liczyłam jako jedną sztukę czyli np. 4 pomadki ochronne
Używam wielu kosmetyków z tym, ze nie wszystkich regularnie, teraz akurat nie chce mi się liczyć ale wiem, że mnóstwo tego jest |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Malutko.
Płyn do higieny intymnej,balsam do ciała,olejek rycynowy,olejek do ciała,krem do rąk,krem do twarzy,mydło,pasta,dezodo rant,maść witaminowa,peeling,masecz ka do twarzy,błyszczyk,odżywka i szampon.
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam samych cieni do powiek ok 30 kilka jakbym zaczęla wymieniac reszte....
kurde może sie zmusze do tego ale nie dzis bo moja glowa nie funkcjonuje zbyt dobrze hehehehe a poza tym bym musiala iść do łazienki i zrobic liste bo zanim doszlabym do kompa to już bym zapomniala hihihihi pozdr,
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
oj trochę ich jest
. Spróbuje wymienić, ale na pewno coś pominę:ciało: - żel do mycia - peeling - żel do higeny intymnej - balsam - maseczka do stóp twarz: - żel do mycia twarzy - maseczka - peeling - tonik - krem - korektor włosy: - szampon - odżywka - maseczka - balsam do wlosów kreconych Avon lub Sunsilc - serum - lotion mazidła: - podkład - linerka - cień - czarna kredka - kredka do brwi - tusz - puder to to codziennie, atak od świeta dochodza dodatki
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
![]() szampon odżywka serum nabłyszczacz zel pod prysznic peeling zel do higieny intymnej zel wyszczuplający na wybrane partie balsam na reszte antyperspirant olejek do stóp pianka do golenia mydło tonik w sprayu maseczka dwufazowa krem koloryzujacy z filtrem pianka do włosów podkład cienie puder sypki róż tusz do kresek tusz do rzes kredka do oczu kredka do ust pomadka brązer korektor perfumy pasta do zebów |
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo rano:
żel pod prysznic żel do higieny intymnej szampon odżywka do włosów pasta do zębów żel do mycia twarzy Rano: krem nawilżający podkład puder brązujący / róż w musie cienie do powiek tusz do rzęs kredka do oczu błyszczyk / pomadka antyperspirant woda toaletowa Wieczór: płatki do demakijażu / mleczko do demakijażu tonik balsam do ciała balsam do ust odżywka do rzęs (+ niektóre z rana )
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez napisze czego używam codziennie:
* mydło * tonik * pasta do zębów * dezodorant w kulce * dezodorant w sprayu * żel pod prysznic * podkład * korektor * tusz do rzęs * kredka do brwi * pomadka ochronna * szminka lub błyszczyk * płyn do demakijażu oczu * róż do policzków * pasta cynkowa, preparat punktowy na trądzik (na wieczór) * krem/balsam do ciała na najbardziej przesuszone miejsca oraz do rąk Niecodziennie (co kilka dni, raz w tygodniu): * maseczka oczyszczająca * szampon do włosów * odżywka bez spłukiwania/ maseczka do włosów * jedwab do włosów * lakier do paznokci * krem do stóp * peeling do rąk (własnoręcznie zrobiony To chyba wszystko
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
A więc tak:
*żel do mycia twarzy *tonik *krem matujący *dezodorant (kulka) *żel pod prysznic *peeling *szampon Loreal expert(super jest) *pasta do zębów *balsam do ciała *krem prostujacy *błyszczyk *maść na podrażnienia skórne i przebarwienia *żel na dziąsła i jak mi się przypomnij to jeszcze napisze ... Bu$$ka
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
1. tonik
2. krem pod oczy 3. krem na dzień 4. podkład 5. puder w kamieniu 6. róz lub brązer 7. baza pod cienie 8. kredka do oczu 9. cień 10. tusz do rzęs 11. błyszczyk 12. krem do rąk 13. płyn do demakijazu oczu 14. micel do twarzy 15. żel pod prysznic/ lub peeling 16. szampon 17. odżywka / lub maska 18. balsam do ciała 19. serum do biustu 20. krem na cellulitis 21. krem na noc 22. krem do stóp 23. krem do skórek 24. balsam do ust To prawie codziennie. W zalezności od makijażu, który robię liczba kosmetyków może być mniejsza. Dodatkowo jakieś maseczki nawilżające, oczyszczające. Ze 2 razy w tygodniu płatki z kwasami z avonu. Raz w tygodniu peeling do stóp, peeling do rąk, czasem odżywka do paznokci lub lakier. I pewnie jeszcze o czymś zapomniałam. |
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
-tonik
-krem nivea -dezodorant -pasta do zębów -żel pod prysznic -błyszczyk do ust -balsam do ciała. -żel do mycia twarzy |
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
* mydło
* pasta do zębów * antyperspirant * balsam nawilzajacy * krem nawilzajacy na twarz * krem do rąk * wazelina na usta * tusz do rzęs * brazowy cien na dolna powieke * eyeliner
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
-pasta do zębów
-żel do mycia twarzy -żel pod prysznik/olejek pod prysznic/płyn do kapieli -szampon -odżywka do włosów -antyperspirant -tonik do twarzy -krem do twarzy -krem brazujący do nóg -balsam wygładzajacy -serum do włosów na zniszczone końcówki -krem do rąk -korektor antybakteryjny na wypryski -mydło oczywiście -pilling do ciała i do stóp(ale to nie codzien) -maseczka raz oczyszczająca raz nawilżająca do twarzy(raz w tyg) -maska do włosów silnie nawilżająca(raz w tyg) -żel do higieny intymnej(to codzień mus!) -żel do depilacji -krem do stóp -pomadka ochronna Jeżeli gdzieś wychodzę (np. szkoła,kościół,miasto) to dodatkowo: -pianka do włosów -podkład -puder w kulkach -kredka do oczu -tusz do rzęs -cień do powiek -błyszczyk -lakier do włosów -perfumy -lakier do pazkokci(to chyba tez sie liczy )pewnie o czymś zapomniałam ale i tak tego sporo pozdr
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Codziennie:
*mydło *pasta do zębów *płyn do higieny intymnej *szampon do włosów *odżywka do włosów *krem na dzień *krem na noc *płyn do demakijażu oczu (jak mam makijaż )*żel pod prysznic *antyperspirant *balsam nawilżający (staram się codziennie) *krem do rąk *chusteczki oczyszczające do twarzy *krem Nivea na usta Niecodziennie (co kilka dni,w razie potrzeby): *balsam brązujący (co 2 dni) *samoopalacz (co 2-3 dni) *krem na wypryski (jak coś wyskoczy )*peeling *płyn/piasek musujący/kuleczki do kąpieli *żel do golenia *lakier do paznokci Jak gdzieś wychodzę (czyli niemal codziennie) to dochodzą: *podkład *puder prasowany lub brązujący *tusz do rzęs *czasem jakieś cienie lub/i kredka do oczu *róż *błyszczyk *wosk do włosów *lakier do włosów *perfumy Oj trochę tego jest
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Do twarzy:
-pasta do zebow -mleczko do twarzy -tonik -krem -podkład -cienie do powiek -kredka do oczu -tusz do rzęs -ziemie egipską -róż wieczorem: -płyn do demakijażu oczu -mleczko do demakijażu -tonik -krem -krem pod oczy Do ciała: -antyperspirant -płyn do higieny intymnej -żel do mycia ciała waniliowy -balsam ujedrniajacy -perfumy -mydło tylko do rąk Włosy: -szampon do włosów -odżywka do włosów -jedwab w płynie -odżywka na końcówki Od czasu do czasu: -maseczka -samoopalacz -krem do stóp -krem do rąk(często zapominam) -oliwke antycellulitową -peeling -pianka do golenia -błyszczyk -żel na biust -pianka lub lakier do włosów -lakier do paznokci |
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
1)żel pod prysznic
2)żel do mycia twarzy 3)pasta do zębów 4)wysoki filtr- rano 5)krem nwilżający- wieczorem 6)antyperspirant w kulce 7)krem do stóp-wieczorem 8)podkład 9)puder brązujący 10)tusz do rzęs 11)kredka do oczu 12)błyszczyk Uff....ww rzeczy używam codziennie- 11 - chyba jeszcze nie tak źle
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
pasta do ząbków
żel do twarzy tonik do twarzy żel pod prysznic masło kakaowe do twarzy balsam nawilżająco-brązujący balsam przeciw rozstępom balsam przeciw cellulitowi szampon do włosów odzywka do włosów peeling do stóp krem do stóp krem do rąk puder błyszczyk lakier albo odżywka do pazurków tusz do rzęs kredka do oczu antyperspirant perfumy chyba wszystko...
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
pasta do zębów
żel myjący do twarzy tonic krem do twarzy podkład puder sypki tusz do rzęś cien do powiek pianka do włosów mleczko de demakijażu krem pod oczy żel pod prysznic lub peeling żel do intymnej higieny perfumy antypespirant krem do rąk balsam do ciała olejek po depilacji co drugi dzień: szapmon do włosów balsam do włosów dwa razy w tygodniu: peeling do twarzy maseczka do twarzy: oczyszczajaca lub odżywcza krem do stóp raz w tygodniu: maseczka do włosów peeling do stóp krem do depilacji
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
a co mi tam, spróbuję wypisać WSZYSTKO:P
pasta do mycia zębów tonik mleczko do demakijażu krem szampon do wlosów odżywka do włosów jedwab do włosów wosk do włosów korektor(chciałabym zrezygnować ale ...;/) podkład(jak wyżej) kredka czarna kredka biała puder sypki transparentny cienie zazwyczaj 2 kolory, czasem 3 tusz puder brązujący balsam do ciała czasem peeling ...to wszystko?? aa zapomniałam o perfumach i pomadce ochronnej ![]() no i antyperspirant a co jakiś czas maska do włosów typu wax, balsam brązujący ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

)