![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ilu kosmetyków używamy codziennie?
PIELEGNACJA;
~ mydło ~ pasta do zebów ~ balsam do ciała ~ krem do rąk ~ antyperspirant ~ krem nawilazajacy do twarzy ~ mleczko do demakijazu MAKIJAZ ~ podkład ~ puder ~ tusz do rzęs ~ cień brązowy i czarny ~ pomadka ochronna ~ błyszczyk ~ perfumy Uzywane co ok. 2 dni; ~ szampon ~ lakier do paznokci
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Codziennie:
- pasta do zębów - mydło - żel pod prysznic - antyperspirant - pianka do mycia twarzy - tonik do twarzy - krem na dzień i na noc - balsam do ciała - krem do rąk - mleczko do demakijażu - korektor - podkład - puder w kamieniu - tusz do rzęs - cienie ( prawie codziennie) - błyszczyk - perfumy Co drugi dzień: - szampon - odżywka - spray przeciw elektryzowaniu się włosów - serum nabłyszczające i wygładzające do włosów 1-2 razy w tygodniu: - maseczki do twarzy różnego rodzaju - maska do włosów - peeling do stóp Kilka razy w miesiącu: - lakier do paznokci - zmywacz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
od dluzszego czasu zrobilam sie bardzo oszczedna
![]() kurcze, pora skonczyc z ta asceza! ![]()
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
To teraz ja
![]() Rano: pasta do zebow tonik krem na dzien dezodorant perfumy pomadka ochronna lakier do wlosow mgla do ukladania wlosow do makijazu: korektor pod oczy puder w kamieniu puder w kulkach brazer kredka do oczu tusz cienie pomadka albo blyszczyk wieczorem: mleczko do demakijazu tonik krem na noc albo maseczka peeling do twarzy zel pod prysznic mleczko albo krem do ciala sol do kapieli krem pod oczy krem do rak czasami ![]() pasta do zebow co 2 dni: szampon odzywka Na pewno o czyms zapomnialam, czuje to ![]() Na razie chyba tyle, a jest tego...26 ![]()
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
codziennie:
żel pod prysznic, mydło, pasta do zębów, żel do mycia twarzy, antyperspirant, korektor, podkład, kredka i cienie do oczu, tusz, puder, balsam do ust i krem do twarzy na noc. rzadziej niż codziennie: szampon, odżywka/maska/jedwab do włosów, oliwka, krem matujący, peeling enzymatyczny, lakier do paznokci. i olejek rycynowy, jeśli można go zaliczyć do kosmetyków ![]() na większe wyjścia używam jeszcze lakieru lub pianki do włosów
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
A wlasnie, zapomnialam o lakierach do paznokci, odzywkach, zmywaczu...
![]()
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
żel pod prysznic
szapon do włosów odżywka 4 kremy do twarzy podkład puder odżywka albo tusz do rzęs pomadka bezbarwna antyperspirant perfumy
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Codziennie:
pasta do zebow+plyn do plukania zel pod prysznic balsam do ciala antyperspirant zel do mycia twarzy tonik krem krem do rak pomadka nawilzajaca perfumy co drugi dzien: szampon do wlosow odzywka odzywka w sprayu makijaz: podklad puder sypki roz/puder brazujacy cien do powiek czarna kredka tusz do rzes (czasami pod tusz baza) co jakis czas: plyn do kapieli mleczko do demakijazu (gdy zel nie zmyje wszystkiego :P ) peeling do ciala peeling do twarzy maska do wlosow zmywacz lakiery do paznokci, odzywka zel do golenia ![]() sudocrem gdy jakas krostka wyskoczy ![]() zel do wlosow lakier do wlosow henna farba do wlosow ![]() Edit: zapomnialam o mydle ![]() I to wszystko jest mi absolutnie niezbedne, ze tak powiem - minimum ![]() Edytowane przez Papiszynka Czas edycji: 2008-02-08 o 13:38 Powód: mydlo :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
Ja zrobiłam inny podział:
Na tygodniu: *pasta do zębów ![]() *mydło *żel pod prysznic *pianka,tonik,krem do twarzy(ta sama seria) *antyperspirant *perfumy *szampon + 2 odżywki. *puder brązujący,korektor,odżywk a do rzęs A teraz piątki,soboty ![]() -pasta do zębów -mydło -żel pod prysznic -balsam do ciała -pianka+tonik+krem do twarzy -peeling -krem do depilacji -szampon -2 odżywki -maseczka do twarzy -antyperpirant -perfumy -balsam zapachowy -korektor -puder brąz. -róż -cienie -tusz -eyeliner -czarna kredka -szminka -błyszczyk -czasem żel lub pianka do włosów -lakier do paznkoci no to chyba by było na tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Codziennie (przeważnie
![]() - mydło - szampon - maseczka do włosów + odżywka, co by się końcówki nie rozdwajały - serum jedwabne do włosów (ze 3 psiki, żeby ładnie błyszczały) - krem do twarzy ( + na noc Effaclar) - własnej produkcji tonik pichtowy (na noc, na sytuacje awaryjne ![]() - pasta do zębów - peeling (mam takie cudo od znajomej z Singapuru do codziennego używania) - pianka do włosów - antyperspirant lub Etiaxil na noc - perfumy/woda toaletowa - krem do rąk - MF Panstick jako korektor - puder (w malych ilościach. Nie ma nic bardziej obrzydliwego niż gruba warstwa podkładu /pudru. Fuj!) - kredka do brwi - tusz do rzęs - róż - błyszczyk, pomadka albo bezbarwny balsam ochronny Od czasu do czasu: cienie do powiek (+ brokat, etc na wyjście), peeling do ciała, balsam, kremy do stóp (z lenistwa. Mam mało czasu rano, a wieczorem często zapominam), lakier do paznokci (najczęściej bezbarwna odżywka) I tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
codziennie używam tego:
pasta do zębów żel do mycia twarzy tonik do twarzy krem puderek tusz do rzęs róż demakijaż żel pod prysznic pomadka nawilżająca antyperspirant krem do rąk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
PIELĘGNACJA:
żel do mycia twarzy pasta do zębów płyn do płukania ust krem do twarzy pomadka do ust balsam do ciała szampon do włosów żel pod prysznic odżywka do włosów krem do rąk perfumy preparat do włosów termoochronny pianka do golenia ![]() MAKIJAŻ: podkład tusz kredka czasem korektor, róż
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Pasta do zębów.
Szampon. Odżywka do włosów. Tonik. Krem nawilżający. Maść cynkową. Krem do rąk. Dezodorant. Kostka Dove. Peeling. Fluid. Puder. Tusz do rzęs. Mleczko do demakijażu. Maść na trądzik. Korektor. Pomadka. Dezodorant. Perfumy. Błyszczyk. . . . kosmetykoholiczka? ![]()
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
![]()
Ciekawy temat
![]() -pasta do zębów -tonik -mleczko -płyn micelarny -krem na dzień -olejek na noc (huile lotus clarins) -piling -maseczka nawilżająca lub oczyszcząjąca -krem do rąk -krem do stóp -szampon do włosów -odżywka lub maseczka do włosów -balsam wygładzający do włosów -olejek pod prysznic -płyn do kąpieli -płyn do higieny intymnej -piling do ciała -balsam nawilżający do ciała lub olejek -perfumy -baza pod makijaż -podkład -puder w kamieniu matujący -róż -tusz -kredka -błyszczyk -lakier do paznokci lub odżywka -balsam do pielęgnacji skórek wokół paznokci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
codziennie :
krem do twarzy , fluid [ jasny zmieszany z ciemniejszym = 2 ] , eyeliner , tusz , puder brązujący , błyszczyk , pasta do zębów , peeling do twarzy , żel pod prysznic , dezodorant w sztywcie , mleczko do demakijażu , perfumy , mydło , wosk lub lakier do włosów. nie codziennie: szampon , jedwab , lakier do paznokci , balsam ok 20, i pewnie też wszystkiego nie wymieniłam ; )
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Hm... Muszę się aż zastanowić
![]() - pasta do zębów - żel pod prysznic - mydło - szampon do włosów - żel do mycia twarzy - tonik - krem nivea - antyperspirant - fluid - korektor - puder - błyszczyk - tusz do rzęs - pianka do włosów O rety... ![]()
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
~ pasta do zębów
~ balsam do ciała ~ antyperspirant ~ żel z peelingiem do twarzy ~ krem matująco-nawilżający do twarzy ~ mleczko do demakijażu ~ mydło ~ tusz do rzęs ~ kredka (niebieska, szara, czasem czarna, biała) ~ cienie (odcienie niebieskiego, zieleń) ~ błyszczyk ~ perfumy ~ szampon + odżywka ~ lakier do paznokci ~ odżywka do rzęs ~ tonik ~ płyn do kąpieli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
- pasta do zębów;
- krem Nivea; - pomadka ochronna Nivea; - tonik aloesowy; - spirytus salicylowy; - mydło; - peeling; - balsam; - krem do rąk; - krem do stóp; ...no i oczywiście antyperspirant; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
Podkusiłyście mnie tym tematem, więc teraz czas,żebym ja mogła się wygadać(a raczej wypisać
![]() moja pielęgnacja codziennie: Rano żel do mycia twarzy (czasem delikatne mydełko) tonik krem nawilżająco-matujący pasta do zębów(to chyba konieczne ![]() dezodorant w kulce,lub sztyfcie balsam do ust Wieczorem mleczko lub żel do mycia twarzy(mleczko tylko wtedy jak mam na mordce makijaż ![]() tonik krem nawilżający żel pod prysznic,lub mydełko balsam,lub krem do ciała krem do stóp krem do rąk pasta do zębów płyn do higieny intymnej a co jakiś czas: szampon do włosów (do drugi, lub trzeci dzień) odżywka (raz na jakiś czas,zależy od kondycji moich włosów) maseczka do włosów (raz na tydzień) oliwka(raz na tydzień) peeling do ciała(raz na tydzień) maseczka do twarzy(raz na tydzień) peeling do twarzy(raz na tydzień) krem pod oczy(co kilka dni) makijaż ![]() ![]() lekki podkład sypki puder puder w kamieniu róż w kuleczkach cienie do powiek tusz do rzęs czarna kredka do oczu błyszczyk pomadka To chyba na tyle, ale jak znam siebie to na pewno za jakiś czas znowu coś mi się przypomni ![]() A tak na marginesie jeszcze niedawno byłam nałogową kosmetykoholiczką, ale zauważyłam,że stan cery, włosów i skóry tylko mi się pogarsza, więc ograniczyłam ilość kosmetyków używanych na co dzień i zauważyłam znaczną poprawę. ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
codziennie:
mydło/żel pod prysznic pasta do zębów żel do mycia twarzy mleczko do demakijażu tonik effaclar a.i. krem normaderm krem nawilżający Aqualia Vichy albo Iwostin albo Ziaja punktowo maść cynkowa lub sudocrem cepan na przebarwienia krem przeciwzmarszczkowy antyperspirant w kulce tusz do rzęs czarna kredka cień do powiek dermacol podkład Dermablend puder kuleczki rozwietlające rozświetlacz w plynie rozświetlacz w musie róż pomadka błyszyki... dożo na zmiane szampon do włosów pianka lakier nie używam kremu do rąk, stóp...od czasu do czasu jeszcze balsam do ciała jak mi się chce.
31maj 2013 ![]() ![]() Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2008-02-28 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
codziennie:
pasta do zębów, czarna kredka do oczu, mydło, antyperspirant w spray'u, pomadka nivea, podkład (tony podkładu), tusz do rzęs, puder, zależnie od czasu i humoru- cień do powiek, szampon, żel pod prysznic lub płyn do kąpieli, chusteczki oczyszczające do demakijażu, perfumy. kilka razy w tygodniu: owocowy błyszczyk, balsam do ciała, rąk itp, peeling, krem do twarzy, odżywka do włosów. ![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
codziennie:
pasta do zębów mydło perfumy krem do rąk podklad/ fluid balsam do ust / błyszczyk sudocrem co 2 dni: antyperspirant szampon i odżywki do włosow żel do kąpieli balsam do ciala co 3 dni lakier do paznokci peeling
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Przyczajenie
|
Wiedziałam,że o czymś zapomnę...
![]() Oczywiście używam jeszcze perfum (nie codziennie), kolorowego lakieru do paznokci od czasu do czasu, najczęściej maluję paznokietki emalią Oriflame Soft Ivory (taki mleczny, pazurki wyglądają naturalnie i ślicznie ![]() ![]() Mam nadzieję,że to już wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
pasta do zębów
żel do mycia twarzy krem na dzień krem pod oczy krem na noc mydło w płynie krem do rąk antyperspirant żel pod prysznic szampon i odżywka pianka balsam do ciała krem do stóp płyn do demakijażu oczu balsam do ust perfumy podkład puder korektor róż cień tusz błyszczyk/pomadka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Różowy Jednorożec
|
No u mnie przede wszystkim:
Mydło, żel pod prysznic, pasta do zębów, jakiś krem matujący do twarzy, tusz do rzęs, czasami czarna kredka i cień do powiek, balsam do ciała, oliwka do skórek wokół paznokci, szampon. ![]() Pewnie o czymś zapomniałam.
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
żel pod prysznic,odżywka,szampon, antyperspirant,balsam,pod kład,tusz,puder w kamieniu,jakiś zapaszek,pasta do zębów,cienie,żel do higieny intymnej,krem do rąk,krem pod oczy,kredka do oczu,balsam do ust (ew.szminka,błyszczyk)
na bank o czymś zapomniałam
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Zel do twarzy, żel pod prysznic, 2 rodzaje szamponu do 2 myć włosów, jedwab do włosów w płynie, lakier do włosów, pasta do zebów, krem do rąk, antyperspirant, płyn micelarny, krem pod oczy, krem do twarzy, balsam, baza pod makijaż, podkład, korektor, puder, tusz, cienie, pomadka, róż, błyszczyk, perfumy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Konto usunięte
|
Żel pod prysznic, płyn do higieny intymnej, szampon do włosów, perfumy, żel do włosów, antyperspirant, pasta do zębów, mleczko do demakijażu, żel do mycia twarzy, krem matujący, podkład, błyszczyk, balsam do ciała, mydło w płynie, płyn do kąpieli. To chyba tyle, ale pewnie o czymś zapomniałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Uhuhu, ja to około 25-30 sztuk
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.