|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Max Factor Creme Puff
A Ty nadal swoje... Już kolejny n-ty Twój post z tym samym tekstem. Guzik prawda, o5 nie jest najjaśniejszy i nie tylko ja tak twierdze. Poza tym wiem co widziałam na testerach i mogę porównać do tego co trzymam w dłoni
|
|
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o kolor 85 to rzeczywiscie, w opakowaniu jest bardzo jasny, też zamówilam go na all i kiedy przyszedł myślałam ze nie będzie mi pasować, ale spróbowalam...w chwili nakladania wydaje mi sie troche jaśniejszy od twarzy, ale gdy po nałożeniu patrze w lusterko, to nie ma żadnej róznicy w kolorze twarzy i szyi, ładnie się "stapia". Dodam, że wczesniej (latem i wczesną jesienią) używalam 41i wtedy był dobry ale teraz jednak jest troche za ciemny a 85 wydaje się idealny i wcale nie widać na twarzy różowej barwy. Ja nie jestem bardzo blada a ten kolor mi pasuje.
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś po raz pierwszy użyłam swojego CP i nie jest w cale tak źle (na szczęście) z tym odcieniem 85
![]() Nakładałam go pędzelkiem na twarz posmarowaną wcześniej kremikiem i bardzo ładnie się wtopił, może minimalnie twarz zrobiła się jaśniejsza, ale nie na długo. Buzia zrobiła się taka gładka z wyrównanym kolorytem ![]() Z ciekawości chyba i tak nie zamówię sobie 05, żeby mieć na wiosnę/lato, gdy mnie trochę słonko złapie
|
|
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
mam takie pytanie... zauważyłam, że max factor jest zaliczany do kategorii podkładów na KWC, ale w sumie słyszę też określenia "puder", moje pytanie brzmi: czy zastępuję on podkład? kryje tak jak np. podkłady we fluidzie? czy jednak trzeba stosować podkład a max factor CP jest jedynie uzupełnieniem?
dziękuję z góry : )
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Dwa lata temu "cudowna" pani wizażystka umalowała mnie na pokazie właśnie Creme Puff. Poleciła wszystkie kosmetyki wykonane do tego makijażu i tak za sprawą prezentu od brata stałam się posiadaczką Medium Beige (nr 41).
Kolor okazał się totalną klapą, bo jestem właścicielką białego oblicza z malinowymi rumieńcami. Pokaz był wieczorem, więc brzoskwiniowe oblicze nowego pudru poznałam rankiem Puder oddałam Mamie i postanowiłam poszukać odcienia dla siebie, co oczywiście było niemożliwe w polskich sklepach. Po bezowocnych poszukiwaniach, zajęłam się badaniem innych terytoriów. Po romansie z minerałami, które nie dały mi satysfakcjonującego matu, postanowiłam znowu szukać idealnego Puffa. Znalazłam go na Allegro i po licznych pytaniach do sprzedających dot. najjaśniejszego odcienia, zakupiłam nr 85 Light'N'Gay i jestem BARDZO zadowolona. Idealnie przykrywa rumieńce i odpowiednio matowi. Nie mam stałych problemów z cerą, jedynie od czasu do czasu wyskoczy jakaś mała niespodzianka i z tym CP już sobie nie radzi. Nie przejmuję się tym, bo do "zadań specjalnych" używam podkładu True Match N1 (Ivory). Wracając do CP - odcień 85 jest nieco różowy, podkreślam "nieco", bo gdyby była prawdziwie różowy to by mi nie pasował. Wnioskuję o tym ze swoich prób z True Match Loreala - miałam kolory C1 (rose ivory, który jest b.jasny wpadający w róż), W1 (vanilla ivory, który wpada w żółty) i tylko N1, który jest neutralny wygląda odpowiednio na mojej skórze. |
|
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam wczoraj odcień 05, w opakowaniu wydawał się to neutralny beż,
na twarzy bardzo ciemnieje i robi się troche ceglasty, musiałam go zmyć, więc dla jasnych cer jak moja - nie polecam |
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
a poleci ktos kolor puderku do revlona nr 350? zeby do siebie pasowlay? nie mam mozliwosci teraz sporawdzic w drogerii, zreszta u mnie i tak maly wybor, a chcialam zakupic na all
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Max Factor zrobił polską stronę
![]() http://www.maxfactor.pl/pl/home/default.htm Ciekawe jest to, że pokazanych jest więcej odcieni Creme Puff niż można dostać w drogeriach
|
|
|
|
|
#280 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Cięzka sprawa dostać go w sklepie stacjonarnym... Moze poczekaj troche, mogły sie akurat pokonczyc aukcje jakiś sprawdzonych, popularnych sprzedawców z tym kolorem i zaraz znow powystawiaja. Ja pamietam, ze na all nigdy nie było wiekszych problemow z tym odcieniem
|
|
|
|
|
#282 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
Falabella nie wiem czy mowiłas o tej aukcji
http://allegro.pl/item975873476_max_...uff_nr_85.html Ale sprzedawca wydaje sie bardzo ok, ma pare tys komentarzy i tylko 3 neutrale |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoje Creme Puff'y chyba sprzedam... Obydwa kolorki (05 i 85) używałam tylko 2 razy. Zapach jednak mi doskwiera
|
|
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jakoś lubie ten pudrowy odorek Creme Puffa
Nie mniej , jak wykoncze obecne dwa opakowania, przerzuce sie już chyba na minerały... jestem w fazie dobierania odcieni, kotre by mi tak pasowały jak puffy
|
|
|
|
|
#286 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2010-04-06 o 18:02 |
|
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
No własnie, taki staromodny zapaszek, ale ma swoj urok
![]() Ciesze sie, ze mogłam pomoc
|
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
Creme puff to bardzo fanjy puder. Naprawdę świetnie kryje.
Szkoda, że nie ma jasnych beżowych czy wręcz białych odcieni. Dosyć jasny jest odcień Truly fair chyba numerek 81- niestety jest różowy. Ale to chyba najjasniejszy creme puff jaki miałam. Niestety musiałam sprzedać na allegro, bo ta różowość mi nie odpowiadała. A zapach- no cóż można sie przyzwyczaić, dla takiego krycia i matowego efektu mogłabym sie poświęcić. |
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Witam teraz na wiosne chcialabym sobie zmienić kolor pusru, do tej pory uzywalam 05 i odcienia 42, teraz mam dylemat miedzy 41 a 13? zaznacze ze nie ejstem bladziochem tylko mma cere oliwkową, i czy ta 13 jest zbliżona do 42 ktora juz posiadam?
|
|
|
|
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2010-04-07 o 20:39 |
|
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Memento111 jesli uzywałas 42 , to raczej 13 - to zblizone do siebie, dwa najciemniejsze kolory z palety. 41 moze byc troche za jasny - to sredni beżyk, bardzo fajny kolor - ja go uzywam teraz, bo 42 okazał sie na dluzsza mete za ciemny
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupialm ostanio puderek na promocji w Rossmanie za 26 zl
i nawet jestem zadowolona, szkoda tylko ze jest dostepna tak mala gama kolorow. i wiekzosc jasnych.puder dobrze maskuje i matuje. na codzien uzywam go na baze pod makijaz i jest pieknie
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie wszystkie są ciemne (te dostępne w naszych drogeriach)
|
|
|
|
|
|
#294 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#295 |
|
Przyczajenie
|
u mnie też jest wlasnie promocja na puffa i jutro sie wybieram po jeden z nich waham sie miedzy 13 a 41, zapomnialam dopisac wczesniej ze używam pokladu Astor 003 troszke takiego ciemniejszego na zmiane z Pan Stikiem ktory jest blady i potrzebuje do niego cmieniejszego pudru a do tego Astora nie wiem czy 13 nie bedzie za ciemna, a jak jest promocja musze koenicznie skorzystać!
|
|
|
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#297 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. I ja się skusiłam na zakup tego pudru - właściwie zostałam namówiona przez ekspedientkę w Naturze. Niestety - okazał się za ciemny dla mojej jasnej cery i wcale nie chciał się z nią stopić.
Normalnie stosowałam rimmel stay matte ale gdy go wycofali i wprowadzili jako odświeżony kosmetyk przerzuciłam się na Lasting Finish. Stay matte stosowałam najjaśniejszy - Ivory, Lasting Finish 103 (nie ukrywam, że też jest dla mnie trochę za ciemny), a odcień 05 z max factora okazał się dla mnie stanowczo za ciemny. Jeśli któraś z Was jest chętna mogę go odsprzedać, bo nie widzę sensu żeby u mnie leżał. Cena to 25 zł, przesyłka 5 zł (najtańszy list polecony ekonomiczny kosztuje 4,20 + koperta), ale mogę minimalnie opuścić o ile w ogóle znajdzie się jakaś zainteresowana osoba - cena sklepowa to 35 zł (gdy nie ma promocji). Gąbeczka do nakładania wypłukana od razu po zastosowaniu. Zapraszam, bo warto. Gratis dorzucam 3 saszetki podkładu z Vichy dermablend - 2 w kolorze nude, 1 gold. Chętne zapraszam tutaj --> http://www.mojeciuchy.pl/dane/884597...e_puff_05.html Możecie też pisać na gadu : 5296021 Proszę nie traktować tego jako jakąś reklamę - nie ukrywam, że był to dla mnie spory wydatek, a puder niestety zamiast być przeze mnie używany - leży. |
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Informacja dla zainteresowanych najbardziej jasnym Creme Puff.
Dzisiaj dostąpiłam niewątpliwego zaszczytu, bo mogłam na żywo (!) w Polsce (!) zobaczyć i porównać najjaśniejsze kolory Creme Puff - 81 Truly Fair, 82 Twilight Blush oraz posiadany przeze mnie 85 Light 'N' Gay, okazało się, że zgodnie z moim zakupem, najjaśniejszy odcień to 85 ! |
|
|
|
|
#299 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dziewczyny, zamówiłam na allegro puder MF creme puff, ale przyszedł w opakowaniu w kolorze czarnym, a z tego co pamietam to ten puder ma granatowe pudełko? czy zmienił się kolor opakowania czy trafiłam na podróbe?
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2010-05-09 o 14:40 |
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Puder oddałam Mamie i postanowiłam poszukać odcienia dla siebie, co oczywiście było niemożliwe w polskich sklepach. Po bezowocnych poszukiwaniach, zajęłam się badaniem innych terytoriów. Po romansie z minerałami, które nie dały mi satysfakcjonującego matu, postanowiłam znowu szukać idealnego Puffa. Znalazłam go na Allegro i po licznych pytaniach do sprzedających dot. najjaśniejszego odcienia, zakupiłam nr 85 Light'N'Gay i jestem BARDZO zadowolona.