![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
aha, spróbuję jeszcze raz, (ale ostatni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
o kurczę, ale jak mam domyć garnek po tamtym....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Garnek zalej wodą i zostaw. Samo się rozpuści i garnek będzie czysty bez szorowania. I nie zrażaj się bo warto poznać tę metodę.
Behemoth666 Nie wiem czy coś zmieni oprócz tego, że będzie droższe w przygotowaniu. Mnie wychodzi świetna pasta bez użycia miodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
ugotowałam, na łyzkę trochę wyjęlam to chyba jest dobre, czekam aż reszta mi wystygnie, aha, tym razem nic mi nie dymiało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
na łydkach jakoś poszło ( dokładnie na pół łydce) ale paszki to była tragedia! nic nie wyrwało, strtasznie bolało aż miałam krew gdzieniegdzie, strasznie szybko musiałam wyminic kulkę, po pół łydce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
No dobra, gotuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
jak ktoś uzywa tej pasty i jednocześnie stosuje samoopalacz to musi się liczyć z tym że po ściągnięciu paska pasty z ciała zostaje plama biała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
No i nici.. już niby było dobrze ale za rzadkie więc minimalnie podgotowałam i zrobił się karmel, nie jestem w stanie tego urobić, ślizga się po nodze i tyle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
to chyba jeszcze za mało gotowałaś...
mój kramik: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=124072 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wloski na nogach odrosna mi i spróbuję z tą pastą cukrową. Jaka w końcu ma być ostateczna konsystencja tej pasty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
ja raaz zrobiłąm i juz nie chce mi sie w to bawić..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
Ja się barrrdzo boję tej pasty cukrowej, a w ogóle depilacji woskami, depilatorami etc.
![]() Myślę, że to całkiem nie dla mnie ![]()
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
a koniecznie jest potrzebny ten sok z cytryny? bo używam balsamów bronzujących i sami rozumiecie...
![]() aha, kozystając z okazji zapytam jeszcze (bo juz nie pamiętam ![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Według mnie nie rozjaśni. Żeby uzyskać efekt rozjaśnienia musiałabyś się codziennie sokiem nacierac i nie wiem po jakim czasie byłby zauważalny efekt. Kiedyś chciałam rozjaśnić skórę i po miesiącu nacierania sie w końcu zrezygnowałam. A w paście na szklankę cukru i pół szklanki wody dajesz sok z połówki cytryny. Więc ilość minimalna. pasta może jedynie usunąć martwy naskórek i w ten sposób możesz się pozbyć lekko opalenizny. W zeszłym roku gdy byłam opalona nie zauważyłam negatywnego dzialania pasty na opaleniznę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
zrobiłam dziś rano, z rąk włoski schodzą dosyć a z nóg w ogóle , więc muszę jeszcze poeksperymentować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
spróbowałam jeszcze raz te paszki i dochodzę do wniosku że tam jest parę razy więcej włosów niż np na nogach. Zrywałam te paski pasty i widziałam że z włosami ale tam (tzn na miejscu) jeszcze pełno ich zostało (miałam wrażenie że wszystkie mimo że na pasku trochę ich było), trzeba by było z 10 razy poprawiać żeby znikneły, ale to nie dla mnie, pełno bólu i podrażnienia. A może jakbym je rozmiękczyła najpierw w kąpieli gorącej to lepiej by je wzieło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
gothika, tobie to przynajmniej cos wyrywa - a mi kompletnie nic
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
jak się klei to chyba mało gotowane, albo już trzeba kulkę wymienić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
mi sie wydaje ze coś źle dobrałam proporcje, choć robiłam zgodnie z opisem (choć jest on nieprecezyjny - nie pisze dokładni ile dodać soku z cytryny) i dośc długo gotowałam. co to jest kulka?
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
no kulka jest jak już pasta ci stwardnieje i wysrobiesz trochę nożem i zaczniesz ugniatać i przyklejać na skórę, to wtedy jest kulka, ja robiłam z całej szklanki cukru, pół szkalnki wody, sok z pół cytryny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
ja tez walczylam z ta pasta i niestety chyba jednak cos mi nie wyszlo;/niby miala kolor bursztynu po zastygnieciu jak kamien a jak podgrzalam zeby jej troche wydlubac to taka goraca ze ze nieszlo nic z nia zrobic;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
dziewczyny zrobilam paste, ma kolor bursztynu ale konsystencje miodu i to juz po zastygnieciu i jak probuje nia wyrwac wloski to lipa nic nie wyrywa help!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
olka a nie wpadlas na to zeby ja pdgrzac jeszcze raz i dodac troche wody??
![]() ![]() podgrzalam moja ponownie przez 2 minuty, ma kolor hmm baaardzo ciemnego ursztynu ale jak ja rozrabiam i nakladam na nogi dalej nic nie zrywa, what's the fuck?? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
OLKA91 - Twoja pasta była za długo gotowana i zrobiła się zbyt twarda. Nic taką nie zrobisz. Możesz próbować dodać do niej wody i pogotowac. Ale to już jest trudne, może się jednak uda. Też o tym pisalam jak to zrobić. coolerka - za mało danych ![]() fhancuzeczka - jeśli się bardzo klei to znaczy że była zbyt krótko gotowana. Ta pasta gdy jest prawidłowo zrobiona w ogóle nie pozostawia śladu na skórze. Przyklejam kulkę, rozciągam ją kciukiem na skórze i zrywam. Skóra pozostaje czyściutka choć oczywiście troszkę lepka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
Ja jakoś zachwycona efektami pasty cukrowej nie jestem,wielokorotnie ja póbowała przygotować i zrezygnowałam.Za to bedac na wakacjach w Turcji kupiłam taka paste za nieduże pieniadze i nawet z niej nie byłam zadowolona.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
BAN stały
|
mam pewnien problemik bo gdy nałozyłam paste na ciałko i połozyłam na to marteriła bawełniany i jak oderwałam nic nie wyrwało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
![]()
a ja postanowiłam dzis to zrobic, dałam 1 szkl cukru, 1/4 szkl wody i sok z połówki cytryny. Najpierw było takie biale, pozniej zaczęły sie robic bąbelki i zrobiło sie ciemniejsze, az w koncu takie brązowe to wtedy wyłaczyłam. Poczekałam az zastygnie, wyskrobałam troche i zaczełam ugniatac, a przy okazji pomagałam sobie suszarką. I tak ugniatałam z 15 minut, az mi sie znudziło :/ Co prawda masa była jasniejsza ale nie przypominała raczej plasteliny. Pomyslałam zeby podgrzac to nad ogniem, zeby sie bardziej "roztopiło" i wtedy przykleic na noge, poczekac a zastygnie i oderwac. Moze i troche włosow oderwało, ale bolało okropnie i zostawały pojedyncze :/ potem sie zaczęło kleic i dałam sobie spokoj. Teraz mam tylko sprzątanie i poparzone palce...ehh...Zraziłam sie do tego troche, ale moze jeszcze kiedys sprobuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.