![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pasta cukrowa
Witam wszystkie wizażanki
![]() Na allegro znalazłam gotową pastę http://www.allegro.pl/item496959311_...ylka_0_zl.html, ale nie wiem, czy warto kupic. Miała ktoraś? Jeśli już o tym było - sorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
ja umiem używać pasty cukrowej jedynie w formie płynnej jak wosk,
Nakładam na skórę cienką warstwę i naklejam kawałek szmatki i zrywam. Efekt super!!! Jak dla mnie najlepszy ze wszystkiego co próbowałam. A mam skłonności do wielkich podrażnień szczególnie w okolicach bikini. Ale kulki to ja ugnieść nie potrafię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
Ja sobie też kupiłam ta pastę z allegro camsakizi i jest rewelacyjna. Trzeba ją podgrzać, tak, żeby troszkę dało się wyciągnąć a potem kładę to na talerzyk i czekam aż ostygnie i po chwili ściągam z łyżeczki palcami i rozciągam i można się depilować
![]() ![]()
![]() |
#516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
BAN stały
|
Zamówiłam 2 słoiczki tego cudeńka. Jak dojdą zacznę słodkie tortury
![]() Przetestuje metodę na zimno, bo mam sporo naczynek na nogach. Mam tylko nadzieję, że nie będzie się tak lepić jak wosk. Fuj! Czy po depilacji stosujecie jakieś specjalne kosmetyki przeciw wrastaniu włosków? Edytowane przez Ghost19 Czas edycji: 2009-01-06 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam paste z allegro- bylo pare podejsc do jej uzycia, z plucienkiem i kulka i w koncu sie nauczylam
![]() najpierw podgrzewam, formuje kulke, nakladam pod wlos zrywam z wlosem i jest ekstra. Fakt ze za pierwszym razem wszystkich wloskow nie wyrwie, ale podraznienia nie duze wiec mozna w jednym miejscu pare razy nalozyc ![]() pocisnelam i uzylam na bikini nogi i pachy i jest mega ![]() ![]() ![]() a jak uzywalam wosku to zrywal mi naskorek i moje nogi wygladaly jak po dobrym wypadku ![]() wiec jak najbardziej paste polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
hmmm...zainteresowała mnie bardzo ta metoda depilacji nie powiem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
wlałam do garnka 60 ml wody z 0,5 kilograma cukru, dolałam tak z łyżkę kwasku cytrynowego i dwie łyżki miodu kwiatowego i gotowałam, konsystencja bardzo wodnista ale ok, jakoś zgęstniało, kolor jasny bursztyn, przelałam do słoiczka
Stosowałam na nogi: nałożyłam pastę rękoma gorącą, potem pocięte paski papieru i przyklejałam na pastę, przylepił się papier chwilę odczekałam i dawaj BÓL WIELKI, myślałam że spadnę na panele w pokoju hehe ale żyję i polecam bo włoski z cebulkami się zrywa szybciej niż woskiem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#521 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Mi pasta wyszła za trzecim razem ![]() ![]() Wszystko by było fajnie, pasta ma dobrą konsystencję, rozciąga się, zyskuje matowy kolor, kiedy ją rozporowadzam, a później zciągam zostają na niej włoski. Jedyny problem jest taki, że po kilku razach, wyrobiona pasta, robi się dość miękka i klei się do skóry... Czy ktoś może poradzić, jak się z tym uporać? Bo czytam, że jedna kulka wystarcza wam nawet na całą łydkę - u mnie dość szybko staje się po wyrobieniu klejąca i ciężko nią wydepilować nawet 1/3 łydki. Myślę nad tym, żeby ją jeszcze podgrzać, ale nie wydaje mi się, żeby to miało sens - jest kolor ciemnego bursztynu, pasta nieogrzana jest twarda, więc raczej dobrze ją ugotowałem ![]() Proszę o jakieś rady ![]() edit: Jeszcze jedno mnie intryguje! Co robicie po depilacji z tą wyrobioną pastą? (mam na myśli "kulkę"). Rozpuszczacie w wodzie, czy jakoś jeszcze można jej ponownie później użyć/"przetopić"? Nigdzie o tym nie ma ![]() Edytowane przez mto Czas edycji: 2009-01-28 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje za odpowiedz. ![]()
![]() |
![]() |
#523 |
Przyczajenie
|
Dot.: depilacja cukrowa-jak ją wykonać w domu?
znalazlam przepis na ta paste wlasnie tu i dzisiaj zamierzam ja wypróbowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Przyczajenie
|
Drogie Wizazanki....
![]() Czy moze Waszym zdaniem powinnam sprobowac sama to zrobic....???? Boli strasznie????? ![]()
![]() |
#525 |
Rozeznanie
|
depilacja zawsze boli
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jestem początkująca w cukrowaniu wiec mam pare pytań pomożcie. Pierwsza paste zrobiłam "na oko" nie gotowałam jedynie rozpusciłam wyszła troszke za rzadka ale była rewelacyjna do paskow z materiału. Jednak nie była wydajna wiec probowałam do robic i za cholery nie moge odtworzyc tej konsystencji. Mogłybyscie podac mi proporcje składników i dokładny przepis?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli kiedykolwiek depilowałaś swoje włoski, to będziesz zaskoczona, bo boli mniej niż inne metody. Jeśli nie masz doświadczeń z depilacją, no to depilacja zawsze boli. Ale myślę, że warto spróbować samemu w domu ![]() Cytat:
![]() Zakochałam się w tej metodzie depilacji ![]() Wczoraj zaryzykowałam i potraktowałam nią pachy. Od kilkunastu lat je golę, więc włoski były mocne i grube cebulki. Kiedyś próbowałam z woskiem, ale umarłam z bólu i postanowiłam już nigdy nie próbować wyrywać włosków w tym miejscu. Depilacja pasta cukrową obu pach zajęła mi ok 15 minut i praktycznie nie bolało!!! Jestem w szoku! ![]() Rewelacyjne w tej metodzie jest to, że po pierwsze zdecydowanie mniej boli od innych metod depilacji, po drugie w ogóle nie podrażnia skóry (po wosku miałam poraniony naskórek, który bardzo długo się goił), a po trzecie zmycie pasty zajmuje chwileczkę i wystarczy ciepła woda! ![]() Kilka tygodni temu jako pierwsze potraktowałam tą metodą okolice bikini - fantastycznie! A efekt utrzymywał się 2-3 tygodnie! Niedługo powtarzam zabieg, bo już włoski odrosły ![]() Co ciekawe - jak kiedyś wydepilowałam bikini woskiem, to włoski odrosły już po tygodniu, a tu taki długi efekt. Zdecydowanie polecam pastę cukrową!! Acha, ja na razie stosuję gotową z allegro i jestem z niej bardzo zadowolona, ale może się skuszę na własnoręczne pichcenie karmelu ![]() Na nogi od lat stosuję depilator - najszybciej i najczyściej. Włoski są już bardzo delikatne, więc nie mam potrzeby stosowania tam pasty.
http://www.youtube.com/watch?v=tDJNTd18ANA Edytowane przez maja79 Czas edycji: 2009-02-25 o 10:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie używam pasków materiału. Po prostu wsadzam opakowanie na ok. 10 minut do kubka z wrzątkiem by stała się bardziej płynna (choć płynna to złe słowo - bo raczej robi się po prostu miękka jak plastelina), potem wyjmuję palcami trochę z opakowania i urabiam w ręku. Na początku pasta jest przezroczysta. Jak nieco stwardnieje i zrobi się bardziej żółta i nieprzezroczysta, to rozgniatam masę na skórze (pod włos) i zrywam jednym ruchem (z włosem).
http://www.youtube.com/watch?v=tDJNTd18ANA Edytowane przez maja79 Czas edycji: 2009-02-27 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
Na mnie żadne woski nie działają.Próbowałam wszystkich tych co można kupić w sklepie i wykonać w domu depilację.Czy ten wosk zadziała na mnie skoro te kupne woski nie działały
![]()
![]() |
#531 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co masz na myśli pytając "czy zadziała"?
![]() |
![]() |
#532 |
Wtajemniczenie
|
Mam na myśli to czy w moim przypadku ten karmel będzie skuteczny skoro woski ze sklepu kompletnie na moje nogi nie działały
![]() A tak chwalicie ta pastę cukrową,więc się zastanawiam czy i na mnie podziała depilacja tym karmelem ![]()
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
nie dowiesz sie dopoki nie sprobujesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Wtajemniczenie
|
W sumie racja
![]() Spróbuję,może okaże się kolejnym genialnym wynalazkiem po peelingu kawowym ![]() Ale jak już na mnie by zadziałało to chyba w szoku bym była ![]() Jaka długość włosków musi być do tej depilacji pastą cukrową ??
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
Czy używałyście pasty cukrowej na inne miejsca niż nogi? tzn czy uczulała Was pod pachami i w bikini??
Paski fizelinowe sprawdzaja sie do tej pasty? Robiłam ją juz dwa razy jednak za kazdym razem na materiale i to nogi, była dość płynna i chyba efekt nie bardzo wyszedł. Jednak zapewniam ze jest o wiele mniej bolesna niż plastry woskowe ![]()
![]() |
#536 | |
Wtajemniczenie
|
tak 5mm powinno wystarczyć
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#537 |
Wtajemniczenie
|
maja79,dziękuję za odpowiedź
![]()
![]() |
#538 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#539 |
Przyczajenie
|
Przepis na domową pastę cukrową:
Przyznam że jeszcze nie próbowałam.... ale mam zamiar ![]() piszcie jak Wam wyszło!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Wtajemniczenie
|
Ja też robiłam tą pastę-wyszła za pierwszym razem.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.