![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Re: DEPILACJA CUKROWA: ZROBIŁAM - DZIAŁA!!!
Mam pytanie, czy bawelniany pasek wyrywalas pod wlos czy z wlosem? Czytalam kiedys ze z wlosem ale na forum widze ze cukrowanie wykonuje sie tak samo jak woskiem- pod wlos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
ja zrywałam pod włos, tak jak wosk, następnym razem spróbuje w kierunku wzrostu włosów
![]()
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
UWAGA!
prawdziwa pasta cukrowa, stosowana bez żadnych pasków - nakłada się przeciwnie do kierunku wzrostu włosów, a zrywa "z włosem".
taka pasta, o której mowa tutaj (albo metoda cukrowa firmy Maystar w gabinetach) - stosujemy jak wosk, czyli nakładamy "z włosem", zrywamy "pod włos" Mam pytanie techniczne dot. pasków - na ile "ściągnięć" wystarczał jeden pasek - mogę poświęcić jedną poszewkę, ale obawiam się że rodzina zaprotestuje jak będę chciała więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Re: UWAGA!
a znasz moze przepis na ta prawdziwa paste?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Re: UWAGA!
właśnie nie, sama pytałam o to wyżej. na pewno zawiera cukier, sok z cytryny i wyciągi ziołowe - i jest jadalna, dostałam do zjedzenia trochę, bardzo dobra
![]() ale w sumie to nie ma znaczenia że nie mamy przepisu na nią, bo ze względu na specyficzny sposób używania i konsystencję i tak nie da się raczej zrobić tego sobie samemu. "prawdziwa" pasta cukrowa tylko u kosmetyczki. a w domu eksperymentujmy z tą z przepisu tu podanego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Re: depilacja cukrowa-jak ją wykonać w domu?
Postanowilam zrobic dzisiaj sobie depilacje metoda cukrowania, mase wykonlam wedlug przepisu,z poczatku byla lejaca sie, po ostudzeniu zrobila sie tak gesta ze ledwo co umialam ja naniesc i rozsmarowac na nogach. czy wam drogie panie tez sie tak robi? wiecie dlaczego mi tak sie zrobilo? jak sobie z tym poradzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie planuję zrobić tż ten zabieg w domuku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyjaciółka Wizażu
|
ten "papier" to paski fizelinowe - używa się je w gabinetach kosmetycznych,nie do kupienia w sklepach,są lepsze od pasków z płótna,wosk dobrze się do nich przykleja i przy zrywaniu nie pozostają nitki.
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Beata Krajnik napisał(a):
> ten "papier" to paski fizelinowe - używa się je w gabinetach kosmetycznych,nie do kupienia w sklepach,są lepsze od pasków z płótna,wosk dobrze się do nich przykleja i przy zrywaniu nie pozostają nitki. jasne, że można je kupić w sklepach, tyle że nie we wszystkich. w Krakowie są w Sabie na Gertrudy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze paski od wosku Joanny (którego nota bene nie zużyłam, bo skuteczność tego była żadna) - cukrem się pobawiłam i rzeczywiście dużo lwięcej wyrywa wlosków niż wosk - no i brak podrażnień....
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
a czy to sa moze takie paski jak w wosku Veet na cieplo? tak na marginesie to i tak tego wsoku juz znalezc nigdzie sie nie da, ale nawet juz go nie szukam, zrobilam sobie depilacje wg. przepisu magdy i jestem zachwycona
![]() droga katrino, a jakiego typu jest to sklep? jestem z poznania i chcialabym moze tutaj poszukac takich paskow... a jak nie to w krakowie beda latem i na pewno kupie ![]() ps.: wszystko jest do kupienia! trzeba tylko odpowiednio poszukac:P pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
No własnie w jakiego rodzaju sklepach??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Poprosze o dokładny przepis:)
Witam. Bardzo zainteresowała mnie ta metoda cukrowa, gdyz wybierałem się właśnie do kosmetyczki na całkowitą depilacje, a tu prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Re: Poprosze o dokładny przepis:)
przeczytaj dokladnie caly wątek tam jest dokladny przepis i metoda stosowania ...życzę sukcesów
![]() ps.opisz jak wyszło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Niestety, nie działa w moim wypadku... usunełam zaledwie 10 włosków (tak, tak- liczyłam) Przygotowałam cała mase według przepisu podanego powyzej. Na oko wyglšdała idealnie (lejšca sie jak miód, wczeniej zagotowana, chwile pozostawiona do ostygnięcia) Gdy przystšpiłam do zrywania bawełnianych pasków nadzieje legły w gruzach. Bolało, skóra zaczerwieniona, a włosy nadal tkwiš. Probowałam i z włosem i pod włos. Zero pozytywnego efektu, jestem zawiedziona.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Zawiedziona
Niestety, nie działa w moim wypadku... usunełam zaledwie 10 włosków (tak, tak- liczyłam) Przygotowałam cała mase według przepisu podanego powyzej. Na oko wyglšdała idealnie (lejšca sie jak miód, wczeniej zagotowana, chwile pozostawiona do ostygnięcia) Gdy przystšpiłam do zrywania bawełnianych pasków nadzieje legły w gruzach. Bolało, skóra zaczerwieniona, a włosy nadal tkwiš. Probowałam i z włosem i pod włos. Zero pozytywnego efektu, jestem zawiedziona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Re: Zawiedziona
no właśnie... mnie też się nie udało. jak masa ostygła do temperatury, która nie groziła poparzeniem, to zrobiła się tak gęsta i stała na wierzchu, że za nic nie mogłam jej nałożyć
![]() więc postanowiłam wypróbować wosk. na razie na zimno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Re: Zawiedziona
u mnie było tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Wlasnie chcialam potwierdzic ze te paski flizelinowe są na Gertrudy w Sabie. 50 sztuk najtanszych polskich kosztuje 8.90, włoskie (100 szt)- 23 zł. Myślę że można je znaleść ze wszystkich sklepach kosmetyczno-fryzjerskich, które oferują profesjonalne produkty.
Troche mnie zmartwiło, że niektórym z Was ta depilacja nie wyszła tak jak powinna, bo właśnie chcialam ją wykonac.. No zobaczymy, sprobuje tak czy inaczej, paski juz mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Re: depilacja cukrowa - zrobiłam - niech żyje 100 lat!!!
Zrobiłam. Nie było tak źle. Jednak masa ciągle wychodziła za gęsta - kiedy już nie parzyła skóry, niedawało się jej rozsmarować - więc w końcu dodałam wody, zagotowałam ponownie, poczekałam aż ostygnie i wtedy było OK. Wydepilowałam jedynie przednie części łydek, bo zobaczyć efekt. Podrażnienia zeszły po jakichs 10 godzinach. Boję się jedynie, że część włosków urwałam, a nie wyrwałam. Aha, jako pasków używałam starego, bawełnianego prześcieradła. Wkrótce zrobię sobie cukrem całe nogi.
Ogólnie - polecam. Zdecydowanie lepsza od wosku w plastrach, nikogo nie uczuli (w końcu to tylko cukier, miód, cytryna i ewentualnie woda), wychodzi bardzo tanio, nie boli mocno.
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Natalia-Kosana napisał(a):
> Zrobiłam. Nie było tak źle. Jednak masa ciągle wychodziła za gęsta - kiedy już nie parzyła skóry, niedawało się jej rozsmarować - więc w końcu dodałam wody, zagotowałam ponownie, poczekałam aż ostygnie i wtedy było OK. Wydepilowałam jedynie przednie części łydek, bo zobaczyć efekt. Podrażnienia zeszły po jakichs 10 godzinach. Boję się jedynie, że część włosków urwałam, a nie wyrwałam. Aha, jako pasków używałam starego, bawełnianego prześcieradła. Wkrótce zrobię sobie cukrem całe nogi. > Ogólnie - polecam. Zdecydowanie lepsza od wosku w plastrach, nikogo nie uczuli (w końcu to tylko cukier, miód, cytryna i ewentualnie woda), wychodzi bardzo tanio, nie boli mocno. a ile tej wody dodałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Próbowałam pare razy, metodą prób i błędów, "na oko" - wyszło sądzę ok. ćwierć szklanki. Kiedy masa był juz gotowa do nakładania (lekko ciepła), miała konsystencję lekko scukrzonego miodu.
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() spróbuję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie czy ta depilacje mozna robic na wlosach pod nosem??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Ponieważ-jak wszyscy mówia, nie uczula, to chyba możesz spróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Flizelinę można kupić w każdej PASMANTERII.Myślę że niewiele lub wcale nie różni się od kosmetycznej.Jest tania i z pewnością się nada.Flizelinę można kupić w różnych grubościach od bardzo cienkiej po grubszą-do wyboru.50 sztuk po 8.90-co za zdzierstwo!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
no właśnie dobrze, że napisałaś o tej wodzie, bo tak normalnie to oparzenie najwyższego stopnia
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
link dla amatorek cukrowania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Re: depilacja cukrowa - pomocy!!!
Tak strasznie ucieszyłam się, że mogę wydepilowac nogi cukrem w domu(za darmo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Re: link dla amatorek cukrowania
Witam! Mam pytanko. Czy wyprobowalyscie wyrwac wloski zgodnie z ich wzrostem? Jesli tak, to jakie efekty? Lepiej z wlosem czy pod wlos? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.