![]() |
#841 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny
Przypadkiem natknęłam sie na to forum i przeczytałam o tym sposobie depilacji jakim jest pasta cukrowa. No i spróbowałam. Za pierwszym razem spaliłam ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze że się na sylwka nie wybieram bo z taką ręką..... ![]() Po eksperymencie została tylko nie wykorzystana pasta cukrowa...i już jej nie wykorzystam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Przyczajenie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
mam pytanie czy jeżeli dodałam troche miodu do tej MIXTURY to czy to coś zmieni???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | |
Raczkowanie
|
Używam już pasty od pół roku i do bikini jest świetna. No i do rąk. Nóg nie potrafię nią wydepilować, może mam tam za krótkie albo za słabe włoski. Mój najlepszy patent to pasta z mikrofali
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wg mnie nie potrzebnie włożyłaś na 10sek. do mikrofali (pkt 8), bo jeśli jest tak twarda że wręcz zastyga przy wyrabianiu to znaczy że pasta jest za długo gotowana. Pod wpływem ciepła dłoni pasta powinna lekko zmięknąć, a nie stwardnieć. Żeby pasta dobrze wyrywała trzeba ją długo urabiać w palcach. Mimo że już była żółta, to myślę że gdybyś ją jeszcze mocniej wyrobiła i spróbowała jeszcze parę razy wyrwać włoski, to byłaby ok. Ja często tak mam, że przy pierwszym przyklejeniu pasty (kulki) do skóry wyrywa b. mało, ale w trakcie depilacji pasta zaczyna coraz lepiej wyrywać, a najlepsza jest jak już jest porządnie owłosiona ![]() ![]() Niestety kulka nie wyrywa mi idealnie i muszę czasem 2 albo i więcej razy przykleić ją w dane miejsce by wyrwać wszystkie włoski, ale i tak jest nieźle ![]() Aha, przyklejam pastę w kierunku wzrostu włosków, odrywam w kierunku przeciwnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Przyczajenie
|
yeeeah! udało mi sie!
![]() to była druga przygoda z cukrowaniem ![]() Pierwszy raz z pwenościa za długo gotowałam...ale teraz bylo super! nawet kolor plasteliny był podobny co tej na fotce nt. depilcaji cukrowej wierzylam, ze mi sie uda ![]() no! rączki prawie idealne...gdzieniegdzie pare wloskow ale grunt ze w dotyku idealne ![]() Jedna kulka zrobiłam 2 raczki...i zaczełam ciut bikini...tu troche ból był...ale malutki ![]() oj ale chyba nogi bede nadal robiłam depilatorem... troche za długo to trwa przykładanie tej plasteliny ...malutkimi kawałkami sie to robi :| Zastanawiam sie tylko dlaczego neiktore z Was piszą, ze maja bałagan i wszsytko popatrane w kuchni i łazience jak zaczynacie sie bawic w depilacje cukrowa :| Niech ino ise kuchnia zwolni to szybko mykne to podgrzac i zabieram sie za reszte bikini ![]() jejujeujeuj jak sie ciesze ![]()
![]() |
#845 |
Przyczajenie
|
hmm ...napisze jak to ja zrobiłam
![]() moze komus to pomoże i tak jak mi wkoncu wyjdzie ![]() 1/2 szkl. cukru dolałam do tego wode (czyli niby pół szkl.) 1/2 cytryny gotowałam ok. 20 min. i jak tylko nabrało bursztynowego koloru szybko ściagnełam z kuchenki Na poczatku calyczas mieszałam (ale nawet chyba neipotrzebnie, po 10 min. olałam i dopiero jak zaczeło sie pienić, to cały czas mieszałam łyżką) Dałam do okna by wystygło ... a potem wziełam (jezszcze niezastyglej masy) na łyzke troche i zaczełam urabiac ...nawet dosc szybko zmieniło kolor na ten żółtawo-biały. Kulka miała średnice ok. 2cm; spłaczyszyłam ją w ręce i potem przykładałam do skory i rozprowadzałam od środka na 2 strony i zrywałam ![]() Reszta masy, ktora jest w garnuszku ...rzeczywiscie jest niby twarda jak kamien...ale jednak np paznokcia mozna tam wbić. Mam nadzieje, ze sie to przyda komus co napisałam ![]() Mnie sie przyda jakbym zapomniala hihihi Pozdraiwam i zycze udanej depilacji ![]()
![]() |
#846 |
Przyczajenie
|
Chyba też tego spróbuję... Zaciekawiłyście mnie...
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
W ogóle nie jestem zorientowana w temacie, jednakowoż spróbować muszę
![]() Tylko, proszę, powiedzcie, czy pastę trzymamy przez jakiś czas na skórze, czy zrywamy od razu po nałożeniu?
![]() |
#848 |
Przyczajenie
|
Ach, mi to nie wyszło... zniechęciłam się strasznie... :/ Nie dość, że się oparzyłam, to jeszcze pełno syfu było po tym wszystkim i cała się kleiłam... Lepszym sposobem już chyba będzie kupić taśmę do pakowania (tą mocną i brązową) i się nią wydepilować
![]() pozdrawiam!
![]() |
#849 |
Konto usunięte
|
a ja mam pytanie..jesli sie depiluje takimi sposobami to podem jest wrastanie wloskow?a jesli tak bedzie to czy da sie pozniej cos z tym zrobic czy to tak zostanie na zawszE?
![]() i jeszcze jedno jesli mozna.. ![]() czy tym sposobem usuwacie takze wloski hm jak to powiedziec ..miedzy posladkami czy jak to sie nazywa inaczej nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Konto usunięte
|
jutro sprobuje ta paste zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=ae3f7920981872ca8b387c0 d23560f7036978c8d;7059910]a ja mam pytanie..jesli sie depiluje takimi sposobami to podem jest wrastanie wloskow?a jesli tak bedzie to czy da sie pozniej cos z tym zrobic czy to tak zostanie na zawszE? ![]() i jeszcze jedno jesli mozna.. ![]() czy tym sposobem usuwacie takze wloski hm jak to powiedziec ..miedzy posladkami czy jak to sie nazywa inaczej nie wiem ![]() Ja mam skłonność do wrastania włosków, więc mi wrastają, ale mniej niż po wosku. Od niedawna smaruję depilowane miejsca sudocremem i po tym włoski mniej wrastają. Usuwam tym sposobem włoski ze wszystkich możliwych miejsc ![]()
![]() |
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Niesamowite, to naprawde wyrywa kłaczki. Troche motałam sie z przygotowaniem tego specyfiku no ake udało się. Boli mniej niz wosk a tym bardziej depilator. I to dużo mniej. żobacze jak to będzie wyglądało jutro, na razie super, choć skóra lekko podrażniona.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziewczyny! Mam pytanie. Po co właściwie jest ta cytryna w składzie pasty? To ma odkazić czy co? Co się stanie jak nie dodam soku z cytryny?
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Dzięki śliczne za odpowiedź.
Ale ja do etapu zrywania nawet nie doszłam ![]() Najpierw oczywiście pomyliłam proporcje, nawaliłam więc cukru, by to jakoś zrównoważyć, ale i tak klapa, hehe. Talentu kulinarnego nie mam, no ale żeby nawet to mi nie wyszło... ![]() Do trzech razy sztuka, więc mam jeszcze dwie szanse ![]()
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
ech chyba bez sensu ta depilacja za duzo babrania i chyba zbyt czasochlonna. Nie widze roznicy wosk czy pasta cukrowa. Wosk jest szybszy, naklada sie na duze partie. Polecam woski twarde do podgrzania a nie na zimno. Depilujac woskiem nalezy skore natrzec -posypac talkiem wosk nie przykleja se wtedy do ciala i nie parzy skory.
Depilujac bikini zastosujcie wczesniej masc znieczulacjaca EMLA z apteki. Naklada sie na godzine do 1,5 i NIC nie czujesz!!! Robie tak od dawna Jak komus nie wychodzi to paste cukrowa mozna kupic na allegro za ok.25zl. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że nie przeczytałam całego wątku ale naprawdę nie miałam czasu. Czy któraś z Was wie, gdzie mozna wykonac depilację pastą cukrową w Toruniu? Mam lenia żeby robić ją sama.
![]() |
![]() |
#857 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, strasznie proszę o poradę
![]() Pasta cukrowa zrobiona, wedlug wszystkich opisow chyba wyszla dobrze ![]() i jeszcze: ta zlota kulka jest lepka, ale nie rozkleja sie (tzn jest zbita) ale nic, ale to nic, nie łapie włosków... Edytowane przez słoneeczko Czas edycji: 2008-04-24 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Przyczajenie
|
nie wiem czy jakiś facet wypowiadał sie w temacie, no ale ja też coś napisze ;D
co jakiś czas gole klate, bo niezbyt fajnie pokazać sie z buszem na brzuchu na basenie bądź gdziekolwiek... po dłuzszym czasie włoski odrastają co 3-4 a jakoś nie marzy mi się co kilka dni latać maszynką po klacie więc postanowiłem się wydepilować, a co tam. raz się żyje. ;D głupio isc do sklepu i kupić wosk, wiec jakoś znalazłem tą przedziwną metodą. z powodu nadmiaru czasu postanowiłem wypróbować i ... za pierwszym razem oczywiscie nie wyszło, bursztynowe to to było, tylko że nijak nie dało się tego rozgnieść po ogrzaniu. xD 1 cytryna w domu była to druga próba miała być ostatnia. ugotowało się, zrobiłem kropke na talerzu, wyszło akurat ... tylko że zapomniałem zestawić na ten czas garnek z ognia to się troszke dłużej pogotowało w czasie gdy stygło nie wyglądało to zbyt optymistycznie bo było mniej wiecej takie jak za pierwszym razem i już sie załamałem że o tą chwile gotowania było z długo. ostygło, podgrzałem troche, wziąłem połowe żeby rozgnieść... po jakichś 10 minutach miałem dosyć, no ale oglądałem tv to co mi szkodzi się pobawić i ku mojemu zdziwieniu po kolejnej dłuższej chwili zaczeło się kleić. przykleiłem na próbe do ręki... i troche włosów tam straciłem... jeszcze chwila gniecenia i bardziej się kleiło, no i to na brzuch i odrywamy... (pierwsza depilacja w życiu ![]() poleciała cała klata... tak sobie stałem i myslałem... a co mi tam... łoniaki też poszły xD oczywiscie nie całość bo im niżej tym bardziej bolało xD i ostatecznie te włosy które gole maszynką, zgoliłem maszynką ![]() no ale została jeszcze połowa masy. ;D ciepło się robi, krzaczory pod pachami sprzyjają poceniu się... no to ogrzałem kolejną część i jedziemy. tylko że z pachami było gorzej bo tylko jedna ręka zostaje ;D ale jakoś poszło, z małymi krwawymi rankami ale troche krwi jeszcze nikomu nie zaszkodziło. to by było na tyle mojej przygody z masą cukrową... moooże jeszcze kiedyś się w to pobawie ale wątpie bo to chyba nie dla facetów... no chyba że któryś goli nogi to tez sie nada ![]() ale jak najbardziej polecam bo tanio i nawet nie źle bo większość moich grubych, twardych włosów usunęło z cebulkami, nieliczne tylko zostały ![]() pozdrawiam i życze powodzenia w babraniu się z tą paćką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
no to chyba próbuję... ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam identyczny problem ;/ jutro proboje po raz trzeci, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak narazie stracilam sloik i lyzke ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Zadomowienie
|
No ja zrobiłam wszytsko cacy ale za szybko mi ta kulka twardnieje-ja jąurabiam a to twarde sie robi...:/ eh nie chce mi sie babrać
![]()
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
Kochane co z moją pastą jest nie tak?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Raczkowanie
|
Zrobilam wczoraj tę pastę, wyszła za pierwszym razem. Pierwsza kulka była idealna, matowa, kleiła się do skóry.. ale nie wyrywała tych krotkich wlosków. Pózniejsze kulki były lepkie i w ogole nie łapaly włosków :/ Dzisiaj, dzień po depilacji (jedną nogę tylko zrobiłam :P) mam strasznie popękane naczynka i nadal pozostały na skorze włoski, na szczescie krotkie i jasne
![]() Zastanawiam sie dlaczego tamte pozniejsze kulki juz nie chcialy lepic sie do skory? :/
![]() |
#864 |
Konto usunięte
|
mi za pierwszym razem wyszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Rozeznanie
|
[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;7660100]mi za pierwszym razem wyszła
![]() No to gratulacje! ![]() Może podzielisz się z nami swoim boskim sposobem? Bo ja robiłam tą pastę już sama nie wiem ile razy, i za żadnym nie wyszła tak jak należy. A jak już wyszła, to nie umiałam się nią posłużyc. ![]()
![]() |
![]() |
#866 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
oj sama nie wiem jak to zrobilam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Rozeznanie
|
Heh, szczęscie początkującego
![]() Ja już mam nawet ambitny plan kupienia camaskazi, ale widzialam kilka opinii, że wcale nie jest rewelacyjna. Nie wiem juz co zrobić ![]() Ktoś próbował camakazi?
![]() |
![]() |
#868 |
Przyczajenie
|
Jeśli pasta się zbyt długo gotuje i zrobi się czekoladowa w kolorze to już starci swoją moc (tj. nie będzie wyrywać włosków)?
Moja się właśnie chyba zbyt długo gotowała, ale konsystencję ma dobrą. Zastygła na kamień, a gdy się ją podgrzewa robi się miękka. Jedyny problem to taki, że kiedy ją podgrzewam, a ona mięknie, robi się tak niesamowicie gorąca, że ledwo można ją dotknąć palcem, a co dopiero mówić o wzięciu kulki do ręki i ugniataniu! Czy wasza pasta cukrowa nie jest aż tak gorąca kiedy ją bierzecie w dłoń do ugniatania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
no faktycznie, działa!
oczywiście jak tylko przeczytałam ze cos takiego wyrabiacie w domu to wysłąłam chłopa po cukier a potem na dłuuugi spacer ![]() no i ciach ciach po rękach i są golutkie! bede sobie ćwiażyć cóś takiego, a ja głupia chciałam sobie fundnąć wosk z allegro z jakims podgrzewaczem za tyle kasy! ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
na drugie mam Irena
|
oj bo zaraz pójdę ugotować to cudo
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.