![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
Zastygnąć, to to zastygło..
Ale chyba coś źle zrobiłam - pasta nie bardzo łapie włosy.. Może powinna być jeszcze bardziej wystudzona? Jak wezmę kulkę, to chwilę ją mogę pougniatać, potem jest już twarda. Może wyszła mi za gęsta? Ma barwę taką bursztynową, coś jak żywica. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1442 |
Rozeznanie
|
Dotka90 A jak już masz wystudzoną pastę to jak ją wyciągasz? Bo jeśli pasta nie jest twarda jak kamień to znak że nie została prawidłowo wykonana. Skoro nie łapie włosów, to albo jest za mało cukru, albo cukier niedostatecznie się rozpuścił, przynajmniej ja tak wnioskuję. Spróbuj podgrzać jeszcze na małym ogniu, uważaj żeby nie spalić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o to, że nie była ona całkiem wystudzona.
Teraz jest całkiem wystudzona i jest to taki kamień, że nie ma szans, żebym to ruszyła. Teraz mam ją podgrzać trochę i ugniatać kulkę z niej? P.S. Wczoraj się poddałam i poszedł w ruch depilator ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1444 |
Rozeznanie
|
Dotka90 dokładnie, parę stron temu był tu taki link z seawoman w adresie, już nie pamiętam jak to leciało. ;p i tam są zdjęcia z poszczególnych faz przyrządzania pasty cukrowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1445 |
Przyczajenie
|
Hej.
![]() Bardzo zaciekawiła mnie ta pasta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I tu pytanie do Pań, które już są zaznajomione z tą metodą depilacji... Czy mam wylać to coś płynnego i przeźroczystego jak woda, i spróbować jeszcze raz, z (tym razem) DOBRYM przepisem, czy bardziej opłaca mi się gotować to jutro (dziś już nie mam czasu), aż zbrązowieje?? Liczę na szybką odpowiedź. Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1446 |
Rozeznanie
|
dora_dora, ja spróbowałabym jeszcze dogotować. Proporcje nie są ważne, chodzi o to, że woda ma się wygotować i ma jej zostać akurat tyle, ile jej potrzeba w tej masie. Np. bez dodawania wody byś od razu tę pastę spaliła. Postaw na kuchence i czekaj, aż nabierze miodowego koloru. Tylko nie przypal!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1447 |
Przyczajenie
|
Szkoda że dopiero to odczytałam, bo już mam zastudzoną piękną NOWĄ pastę, koloru złocisto brązowego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1448 |
Rozeznanie
|
pewnie za dużo w niej wody, spróbuj ją wygotować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1449 |
Raczkowanie
|
ostatnio znalazłam przepis na pastę na blogu jakiejś dziewczyny i jak poprzednie z innych przepisów nie chciały wyjść w ogolę to ta wyszła za 1 razem i jest rewelacyjna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dodam jeszcze, że moja pasta po całkowitym wystygnięciu nie jest tak kamień(inne były), jakby się uprzeć to można w nią coś wbić albo ścisnąć... ta oryginalna którą kiedyś miałam była taka sama, na pewno nie jak kamień ![]() Edytowane przez olaolaola90 Czas edycji: 2010-07-24 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1450 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomozcie! Napalilam sie zeby zrobic ta paste. Robie juz drugi raz, za pierwszym wyszla jak kamien i nie lapala wlosow. Tym razem wyszla pieknie, ciagnela sie jak plastelina z tym ze przy paru ugniataniach (zeby nabrala koloru mustrady) zaczela sie kleic niemilosiernie, nie szlo tym depilowac.... i moje pytanie brzemi dlaczego sie tak klei???? Nie znalazlam na to odpowiedzi na forum. Za krotko gotowalam?? teraz dogotowuje, ale czuje ze mi sie troszke przypalila, nie do garka, poprostu zapach juz jest nie taki slodki ale jakis inny. Prosze powiedzcie mi jak wy to robicie ze wam wychodzi?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1451 |
Rozeznanie
|
specht, naprawdę nie wiem, z pastą trzeba samemu dojść do wprawy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1452 |
Konto usunięte
|
Oj, co do pasty cukrowej to przekonałam się jedynie, że skutecznie depiluje bikini
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1454 | |
Przyczajenie
|
Pasta cukrowa.
Ja generalnie nie mam problemu z przyrządzaniem pasty (chyba że o niej zapomnę i ją spalę
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1455 |
Raczkowanie
|
to jest normalne, że zaczyna się tak kleić po paru ugnieceniach(i użyciach), ale nie odpowiem wam czemu
![]() zauważyłam, że ta robiona samemu szybciej przechodzi w taka papkowatą formę niż ta kupiona na allegro, ale tamta zachowuje się tak samo, nie jest tak, że jednym kawałeczkiem wydepiluje się np. całe bikini bo ona właśnie po pewnym czasie robi się taka lepka o konsystencji papki, pamiętam, że jak kupiłam przez allegro to było napisane, że tą 'zużytą' pastę można przepuścić przez sitko żeby pozbyć się włosków i używać dalej - osobiście nie robiłam tego bo po prostu nie chciało mi się z tym bawić. co do tych krótkich włosków... moje na pewno nie rosną równomiernie, dają nawet czasami złudzenie, że nie odrastają wcale bo zdarza się, że niektóre faktycznie odrastają dopiero po miesiącu - taka faza ukrycia ![]() ja depilowałam nią tylko bikini(i zaczęłam pachy, ale już kończyć mi się nie chciało i ogoliłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1456 |
Przyczajenie
|
Udało mi się za drugim razem! Te, które piszą, że to racja wyczucia, mają świętą rację
![]() Składniki: - 2 szklanki cukru - 1/4 szklanki wody - 1/4 szklanki soku z cytryny Składniki wsypać/wlać do garnka i wymieszać łyżką. Podgrzewać na średnim ogniu (lub w moim wypadku - kuchence elektrycznej - na średnim stopniu grzania). Do pojawienia się pierwszych bombelków mieszać regularnie. W momencie pojawienia się ich zmniejszyć grzanie na naprawdę SŁABE - żeby tylko grzało. I teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i stać przy garnku przez ok. 25-30 minut i mieszać, aż masa zrobi się bursztynowa.. koloru miodu.. ale nie aż za jasnego ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Rozeznanie
|
moja pasta po paru dniach trochę się rozpuściła na powierzchni (ale nie była lejąca, po prostu była miększa). Nie mogłam już wytrzymać z włoskami na nogach a nie miałam pod ręką maszynki. Więc wzięłam się za pęsetę.
![]() ![]() ![]() Także polecam ten sposób na krótsze włoski. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
Nie udało mi się. Pasta nie zastygła
![]() Przypomina konsystencją miód. Już dwie godziny stoi w lodówce i kicha. Można to jeszcze poprawić czy do kosza?
![]() |
#1459 |
Rozeznanie
|
Estre - ja mam to samo. Robilam wczoraj wieczorem, stała w kuchni w szklanej misce i jest b. gęsty, lejący miód.
Widzę jednak, ze może moim błędem było nie włożenie jej do lodówki?! ![]() Moge włożyc ja teraz? Nie za późno? Wyczytalam, ze nieistotne sa proporcje, wiec zrobilam po swojemu (1,5 szl. cukru, 1/2 szkl. cukru i 1/2 szkl. soku z cytryny, gotowałam ok 2o min.) Ps. Prosze powiedzcie mi jeszcze czy taki ma byc kolor tego cuda, zdjecie w zał.? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Przyczajenie
|
Witam Was. Robiłam kilka razy pastę cukrową w domu i nie wyszła. wkurzyłam się i kupiłam gotową na allegro. nauczyłam się nią obsługiwać i jest świetna
![]() ![]()
![]() |
#1461 |
Rozeznanie
|
czerwcowa_panna_mloda, wydaje mi się, że za dużo soku z cytryny w porównaniu z ilością cukru. Spróbuj tak: 2 szklanki cukru, sok z połówki cytryny, 1/4 szklanka wody. Najpierw wlej sok z cytryny, po paru sekundach wlej wodę i dodaj cukru. Gotuj aż cukier się rozpuści, ale nie dopuść do przypalenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Rozeznanie
|
GreyLovex3 - dzieki, sprobuje inne proporcje, z tej mojej masy juz nic nie bedzie, bo stoi 5 godzin w lodówce i nie stwardniała na kamien.
Szkoda mi tych cytryn (3 zmarnowałam ![]() Jedyne co dobre to jej smak - naprawdę pychota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam drugą.
Z innymi proporcjami. Zastygła na kamień. Próbowałam się nią depilować ale się klei strasznie ![]() Wróciłam na razie do plastrów z woskiem.
![]() |
#1464 |
Rozeznanie
|
Estre - postanowilam dac tej lejącej masie ostatnia szanse, spróbuje dzis ze szmatkami (będzie podobnie jak woskiem) - dam znak czy byl sukces
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
robiłam troche z innych proporcji ( 2 szklanki curku, 1/2 wody i cytryna , gotowałam ok 25 min) powinna zastygnąć tak żebyś z trudem mogła wgnieśc paznokieć, aczkolwiek zeby pod mocniejszym naciskiem było to mozliwe MOja za 1szym razem wyszła idealna, za drugim była za miękka i nadawała sie tylkod do depilacji z paskami z papieru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Rozeznanie
|
czerwcowa_panna_mloda - o tak, koniecznie daj znać!
![]() cashmeere - jakiego papieru użyłaś? ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1467 |
Raczkowanie
|
użyłam takiego normalnego, bo nie miałam pod ręką nic innego, a zaskoczyła mnie ta płynna konsystencja pasty.
Taki papier troche za słaby jest , czasami się rwał , słyszałam ze niektore dziewczyny uzywaja takiego z bloku technicznego, lub po prostu bawełniaych pasków materiału. Ale uwaga, nie można za długo trzymać na nodze taki pasek z pastą, bardzo mocno się przykleja, raz miałam straszne problemy żeby oderwać go ze skóry Ja raczej polecam tradycyjne zastosowanie pasty - czyli rozprowadzanie ją palcami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1468 |
Przyczajenie
|
spróbowałam ją jednak zrobić i ku mojemu zaskoczeniu wyszła idealnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1469 |
Rozeznanie
|
Pierwsza proba z paskami materiału - nieudana. Pocięłam ścierkę. Nie wyrwałam nic. Jednak jest zbyt lejąca.
W wolnej chwili zrobię z proporcji wg GreyLovex3. Nie poddam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1470 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.