![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
robiłam tę paste juz 3 razy i zawsz mi wycodzial za rzadka jak miód . Wogule nie chciala zastygnć na kamień. A pamiętam ze gotowalam ją długo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Tez sobie zrobilam przed chwilka to cudo... Troszke garnek sie przypalil, ale zczernial juz na samym poczatku, kiedy w tym jeszcze pelno wody bylo... Eh te dzisiejsze garnki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Hej... Mam nadzieje, ze powtorze sie z tym pytaniem (wybaczcie ale tyle stron co tu jest to hoho...nie mam tyle czasu
![]() Bo w sumie w opisie jest, ze sa szpatulki w opakowaniu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Ooo, a moze to juz bardziej jest TO??http://allegro.pl/item98267110_al_fa...a_cukrowa.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
To juz bardziej to drugie...
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie... Jak z przechowywaniem i terminem przydatnosci?
![]() |
#307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale camsakizi jest sprawdzona. Jednak jest i drozsza i ma mniejsza pojemnosc. Ryzykowac i kupic tansza? hmmm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
Ho ho Kochane! Ja wosku cukrowego używam od dobrych 10 lat! Na początku go kupowałam teraz robię sama według przepsiu z wizażu na pastę. Oczywiście nigdy nie wychodzi mi pasta tylko złocisty wosk, który świetnie chwyta nawet drobne włoski. Trzeba jendak nabrać trochę wprawy w przygotowywaniu tego wosku, uchwycić moment gdy nabiera odpowiedniego koloru i wtedy szybko zciągnąć z ognia. Powiem Wam, że po tylu latach depilacji miejsc wszelakich
![]() ![]() Dodam jeszcze, że domowy wosk cukrowy kosztuje ok 3 zł!! i wystarcza go na całe ciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba sprawdzona. Nie wiem co to jest to arabskie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
zrobiłam sobie ta pastę, udało mi sie nawet ja ugnieść do konsystencji plasteliny (co było dośc morderczym zajęciem) ale efektem jestem rozczarowana.. przez ponad godzine wydepilowałam kawałek łydki a i tak pełno pojedynczych włosków zostało, mimo ze były długie przynajmniej na 0,5 cm i dośc miękkie, jako ze zawsze robie nogi woskiem.. Jak spróbowałam tej pasty doustnie (bo tu niektóre z was pisały że dobra jest w smaku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
Kilka razy zrobiłam paste z wizażu i zawsze wychodzi mi super
![]()
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
Jeju, jak Ci sie to udaje, agusia? Mnie za chiny nie chce wyjsc :|
fantyna, skoro ma kolor ciemnego bursztynu to najprawdopodobniej przypaliłaś. Ja tez nigdy nie moge wyczuc momentu, kiedy zdjac z ognia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
zrobiłam drugą, pilnowałam, tym razem sie nie spaliła, po zastygnięciu twarda jak kamień, dobrze sie wyrabiała, ale niestety nie depiluje
![]() ![]()
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
BAN stały
|
![]()
ja zrobiłam to tak :
1) wziękam szklankę i zapełniłam ją do połowy wodą 2) wlałam do garnka i czekałam aż zacznie wrzeć 3) gdy wrzało wlałam 2 łyżki stołowe miodku 4) wymieszałam 5) gdy stało się jednorodną cieczą dosypałam szkalnę cukru 6) mieszałam tak długo aż zgęstnia ło troszkę 7) dosypałam szczyptę soli i jedno białko 8) mieszałam , mieszałam 9) MIESZAŁAM 10) odstawiłam z ognia 11) po pięciu minutach zaczęłam ubijać mikserem powstałą masę 12) dolałam żółtko 13) Mixowałam 14) czekałam aż zgęstnieje 15) pocięłam w między czasie paseczki materiału 16) wzięłam w palce malutki kawałek masy i zaczęłam "masować 17) gdy uzyskało konsystencję plasteliny ugniotłam na blacie i położyłam na to paek szmatki zawijałam masę wokół sznurka jak naleśniki 18) podgrzałam masę 19) mając ten sznyreczek z "odważnikiem" z masy na końcu , włożyłam to do masy i robiłam koliste rucha aby zebrać jak najwięcej masy ( która oblepiała się wokół sznureczka 20) ugniotłaM Tą masę na sznureczku i depilowałam W TEN SPOSÓB MASA SIĘ SZYBCIEJ GOTUJE SUSZY JEST ŁATWIEJSZA W PRZYGOTOWANIU I LEPIEJ USÓWA KŁACZKI A ŻÓŁTKO DZIAŁA ZŁAGADZAJĄCO WIĘC 90 % MNIEJ PODRAŻNIEŃ !! A I MIÓD UJĘDRNIA SKÓRĘ , SÓL USÓWA KROSTKI , BIAŁKO DZIAŁA ŻE MASA SZYBCIEJ SIĘ ZŁĄCZA NAPRAWDĘ GORĄCO POLECAM TO JEST POPROSU REWELACYJNY WYNALAZEK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Konto usunięte
|
A ja mam problem z depilowaniem pach pasta cukrowa. Z nogami i innymi partiami ciala nie mam problemu..choc 2 raz dopiero robilam paste...to juz sie w to wciagam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
A ja zrobilam paste. Podchodzilam do tego 4 razy
![]() ![]() ![]() Edytowane przez hogcia Czas edycji: 2006-05-05 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, pomóżcie
![]() ![]() Po podgrzaniu biorę ją w palce i ugniatam... i nic. Ciągle się strasznie lepi. Całe ręce mam w niej upaskudzone ![]() PORADŹCIE MI PROSZĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
sloncee po wodzie moze Ci sie jeszcze bardziej lepic. Nie wiem moze kapke soku z cytryny?
![]() A ja tez osobiscie jestem zachwycona ta metoda ![]() ![]() I robię nią nogi, pachy (cięzko się wyrywa ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko, że... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ech, że ta pasta nie może być dla mnie bez wad ![]() Ale i tak generalnie polecam wyprobować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Z samego rana mnie poniosło
![]() Kupiłam kilka dni temu wosk w plastrach SORAYA (najgorszy wosk jaki z życiu widzialam!!!!) i dzisiaj trafilam na wasz post. Zrobilam paste, ale ja spaliłam i jesczez gorącą kładłam na plastry a potem na nogi (tak jak zwykly wosk) no i co? W DOMU SMRÓD, A WŁOSKI DALEJ SĄ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj zainspirowana tym wątkiem postanowiłam zrobić pastę cukrową. Konsystencja ładna, kolor super, zrobiłam taką żadszą gdyż wolałam z plastrami zrobić. I muszę powiedzieć że ta pasta działa, jednak nie do końca wyrywa wszystkie włosy, i to mnie zasmuciło
![]() ![]() ![]() ![]() powodzenia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzis sprobowalam tej pasty camsakizi wlasnie od Ciebie Ewo. Nawet nie musze podgrzewac, zeby wydostac kulkę.
Fajnie wyrywa. Ciut niedokladnie, ale nie jest zle. Duzo wiekszy problem ze strefa intymną, wloski niestety zrobily sie tu mocniejsze od depilacji maszynka z ostrzem. Mimo wszystko mam problem. Kulke przyklejam do skory i po 3-4 takich przyklejeniach kulka sie nie nadaje, tzn tak mi sie juz przykleja do palcow, ze juz nijak nie moge z tego uformowac kulki. Po prostu masa chyba robi sie za ciepla od skory i kula sie rozwala. Mam jeszcze pytanko. Niektore wizazanki pisza, ze jak wyrabiaja kulke, to jej kolor robi sie taki jak na zdjeciu w artyluke z wizazu. Moja jest taka bursztynowo przezroczysta, kolor sie jej raczej nie zmienia podczas wyrabiania. Moze nieznacznie robi sie taki metny. Niestety dzis dalam za wygrana i w koncu maszynka poszla w ruch. Strasznie meczace i niewydajne jest to, ze 3-4 przyklejenia masy do skory i kulka sie nie nadaje (tzn tego juz nie mozna nazwac potem kulka i nijak nie mozna zrobic z tego kulki ;-)) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie: jaki material bierzecie i co z nim potem robicie ? (jakie ja glupie pytania zadaje ale prosze o odpowiedz
![]()
![]() |
#326 |
Wtajemniczenie
|
kulke "rozplaszczasz" na skorze pod wlos, a potem z wlosem zrywasz, bez zadnego materialu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Później je prałam, suszyłam i znów nadawały się do użytku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak już miałaś tę masę na paseczku szmatki, to po co jeszcze raz podgrzewasz masę i w tym moczysz szmatkę? I jaki sznurek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj zrobiłam według tego przepisu z jajkiem i wszystko robiłam po kolei i mi wyszło takie coś jak miód żadko-średnio gęsty, a kolor miało brudno-żółty i może troszkę jasny bursztyn
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.