![]() |
#481 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
Ash, a może za długo to wyrabiasz. Spróbuj to wcześniej do ciała przyklejać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
na allegro pisza ze mozna stosowac ja na zimno oraz podgrzewac.tez mialam sobie ja tam kupic ale poszlam po rozum do glowy i zajrzalam tutaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Rozeznanie
|
I bardzo dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Hej, mam pytanko. Otóż zamierzam sobie srobiś taką pastę, Ale po jakim czasie włoski odrastają????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie! Naiwność ludzka nie zna granic
![]() ![]() ![]() ![]() Pasta nie oblepiała niczego tylko łapała włosy i trach już ich nie było. DODAM ZE TAKI ŚWIETNY EFEKT ZA PIERWSZYM RAZEM OSIĄGNĘŁAM DOKŁADNIE CZYTAJĄC TO CO TU JUŻ NAPISAŁYŚCIE. POMOCNE BYŁY I TE DOBRE I TE ZŁE DOŚWIADCZENIA. DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM. Fajna zabawa i radocha że sie samemu coś takiego zrobiło ![]() Reszte karmelku w lodówce do następnego razu czeka. Musiałam tylko pilnować żeby mąż mi wszystkiego nie zjadł ![]() Pozdrawiam WAS WSZYSTKIe i panią która sprzedała mi tą pastę za 2,50 ![]() ![]() W razie czego mogę już podzielić się szczegółowiej swoim doświadczeniem! Jedno wiem na pewno najważniejszy jest moment wyczucia kiedy trzeba zdjąć z ognia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Musiałam tylko pilnować żeby mąż mi wszystkiego nie zjadł
![]() no szczegolnie tego z wlosami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Przyczajenie
|
a skąd obie panie sprzedające te przepisy na allegro piszą że jedna zna przepis d znajomej kosmetyczki a druga od koleżanki . Gdyby to był zastrzeżony przepis to na pewno nie był by tak ogólno dostępny w internecie. Ze mnie po prostu straszna gapa że nie poszukałam wcześniej tego przepisu tuta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Przyczajenie
|
Ile razy można dogotowywać tą pastę? Bo ja już 3 razy dogotowywałam i ciągle jest miękka po wystygnięciu. Dzisiaj nawet myślałam, że przesadziłam i spaliłam. Ale chyba jednak nie, skoro nawet twarda nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
W tej temp.otoczenia trudno aby karmel ztwardniał a spalić łatwo. Ja mysle ze dogotowywać mozna tyle razy ile trzeba ja nie dogotowywałam tylko w trakcie sprawdzania odrobinę karmelu brałam na łyzke i buch do lodówki na moment jeśli jest obawa przegotowania w tym czasie zdejmowałam z ognia i jesli w lodówce po chwilinie zrobi sie kamień to jeszcze na chwilkę na gaz. Jak zaczęło brązowieć stałam i spradzałam czy krople twardnieją juz na skałę właśnie w lodówce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj zrobiłam. Ehhh.....wody dałam mniej niż pół szklanki, cukru troszke więcej. Sok z cytryny wg przepisu, czyli połówka. Gotowałam możę 15 minut, a to ciągle było :wcale nie gęste, wcale nie brązowe, ba nawet słomkowe nie... No to odstawiałam, czekałam: może zgęstnieje??????
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim tego nie trzeba trzymać w lodówce. U mmnie to stoi w słoiczku na półce w kuchni. To się nie zepsuje.
Poza tym to musi być twarde, zupełnie twarde po wystygnięciu. A co do przepisu. Świat należy do przedsiebiorczych ![]() I jeszcze po raz nie wiem który: Naprawdę nie ma znaczenia z jakiej proporcji: ja robię ze szklanki cukru, pól szklanki wody (może nawet mniej żeby sie szybko ugotowało) i sok z pól cytryny. ten przepis z allegro też może być ale skoro już brudzę rondelek to robię tego taką właśnie porcję i przelewam do słoiczka. Mam na jakiś czas. Przy gotowaniu trzeba wyczuć moment kiedy się zaczyna robić brązowe. Wtedy uważam, patrzę i jak widzę taki nikły pierwszy dymek to na bank jest dobre. Wyłączam i dla pewności aby nie było zbyt twarde schładzam dno rondelka przez wstawienie do zimnej wody. A dogotowywać można ile razy się chce. Dużo gorzej jest z taką pastą zbyt długo gotowaną. Wtedy dodanie wody i ponowne gotowanie jest trudniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Raczkowanie
|
Ehhh...jakieś totalne beztalencie ze mnie. Ta pasta strasznie się lepi!!! WOgóle nie spełnia swogo przeznaczenia. Pewnie jak zwkle cos sknociłam.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Rozeznanie
|
Skoro aż tak się lepi to widocznie jest zbyt krótko gotowana. Prawidłowo zrobiona w ogóle nie pozostaje na skórze. Skóra pozostaje po jej użyciu lepka ale bez śladów pasty. Dopiero po pewnym czasie przyklejania i zrywania małe kawałki pasty zaczynają zostawać na skórze. Świadczy to o jej zużyciu się i wtedy trzeba wziąć kolejną porcję pasty. przy tych upałach jakie nam teraz panują pasta szybciej osiąga taki stan i szybciej ją trzeba wymienić. Ale jedną porcją spokojnie jestem w stanie wydepilować pachy i bikini.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Przyczajenie
|
a moja pasta po spędzeniu dwóch dni w lodówce owszem, jest twarda, ale na wierzchu jest strasznie lepka warstwa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Rozeznanie
|
To chyba ją jednak za krótko gotowalaś. Bo ona powinna być twarda bez lodówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
probuje jutro
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam cały wątek od początku, zrobiłam sobie pastę, wyszła
![]() ![]() Konsystencja ok, po ugnieceniu też taka jak być powinna, tylko ta niedokładność. ![]() Nie wiem czy to wina twardego, golonego maszynką włosa? Proszę o jakąś radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Ja juz chyba z 6 razy robilam, i tylko raz mi wyszla twarda masa! Tak to jest miekka, moge ja uzywac tak jak normalny cieply wosk, do tego nakladam specialne paski.
Mysle, ze to moze miec cos wspólnego z iloscia cytryny! I taki miekki, uzywany z plastrami, mnie lepiej depiluje! Ale itak wszystkich sie nie pozbywam! ![]()
![]() |
#502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
margop, a opalenizne, taka naturalna tez Ci "zgarnia" ta pasta?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
ja juz probowalam z tym ze doustnie haha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
prosze o rade w spr mojej pasty.kolor ma brazowy ale konsystencja chyba nieodpowiednia,lezala cala noc w lodowce i wciaz jest taka sama.nie rzadka ale ciagnaca.podobno powinna stwardniec na kamien:/co robic dodac cukru?
poza tym moja jest taka jak burtszyn a na zdjeciu w artykule widzialam ze jest raczej matowa bialawo-zoltawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Przyczajenie
|
dane usunięte przez moderatora - reklama w serwisie wizaż.pl jest płatna
Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2006-07-30 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie chodzi o to aby nie kupowac
![]() Czy na forum wolno sie reklamowac?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.