![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
kurcze w strefie bikini dostalam podraznienia-strasznie ciezko bylo wyrwac wloski bo ich duzo i musialam kilka razy na jedno miejsce przyklejac paste wiec moze to od tego..a myslalam ze bedzie tak pieknie...ale melduje,ze paszki nadal gladkie i bez zadnego podraznienia (paste cukrowa na pachy bede napewno stosowac-koniec z codziennym goleniem pach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
ponawiam pytanie dotyczace wyrabiania pasty.
jak mocno ja trzeba podgrzac? bo mnie sie w ogole nie chce ugniatac, a jak chce to mam rece popazone
![]() |
#663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
wlasnie problem w tym ze mam swoja domowa paste i jezeli jej nie podgrzeje naparwde mocno to nie da sie jej wygrzebac, a jak podgrzeje, to sobie parze rece :/
wiec chodzi mi o wasze sposoby - moze w rekawiczkach zeby sie nie popazyc????
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
to widocznie cos zle zrobilas-pasta dobrze przygotowana po jakis 5 min podgrzewania w wodzie lub 15 sek w mikrofali robi sie jak krowka-znaczy sie ciagnie i da sie ja wygrzebac i jest tylko ciepla wiec nie ma problemu z formowaniem-sprobuj jeszcze raz zrobic paste!!pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
No dobra... To kto mi powie, czemu moja pasta nie wyrywa włosków :P ?
Niby zrobiłam ją dobrze- konsystencje ma ok, wszystko pięknie-ładnie. Ale jak przyklejam do skóry, odrywam... i nic. Ktoś pomoże? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Raczkowanie
|
moja wyrywa, ale bardzo ciezko ja rozrobic....doslownie z godzine mi to zajmuje a potem mam zakwasy na raczkach
![]() a wlasnie...wy robicie paste z miodem, czy bez???? bo juz nie wiem, tyle watkow przeczytalam na ten temat i juz nie wiem jak jest prawidlowo. ja robilam z miodem.
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
ja robilam z przepisu z pierwszej strony-i wyszla ok tylko trzeba naprawde pilnowac zeby nie za dlugo ani nie za krotko gotowac!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Wydepilowałam pierwszy raz bikini własnie za pomocą pasty. Ból niesamowity, a poza tym mam mnóstwo siniaków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
Domowa paste probowalam zrobic raz... - efekt to garnek w smieciach
![]() Poczatkujacym polecam zakupienie gotowej pasty na poczatek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Przyczajenie
|
Pasty cukrowej jeszcze samodzielnie nie przygotowywałam, ale widzę, że to wcale takie trudne nie jest. Muszę się za to zabrać.
Natomiast używałam gotową pastę i byłam nią zachwycona. Nogi miałam gładkie przez ponad tydzień, tak samo z okolicą bikini. Zero podrażnień!! Polecam tą metodę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
a gdzie kupowalyscie te pasty?? mozna kupic ja gdzie indziej niz na allegro?
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
cytuje:" tłumacze krok po kroku:
sok z połówki dużej cytryny, szklanka cukru, 2 łyżeczki wody wlałam sok do garnuszka i dodałam trochę cukru, jak zaczęło sie gotować dosypałam resztę cukru, mieszałam, dodałam 2 łyżeczki wody( tak! tylko 2) pogotowałam ok 10 min. az zgęstnieje a bąbelki będą koloru karmelowego-nadal, co chwile mieszałam. wyłączyłam, poczekałam az ostygnie. Zrobiło sie gęsciutkie choć jeszcze ciepłe." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam niestety na allegro jakąś niby orginalną z Turcji i była fantastyczna. Natomiast moja koleżanka też kupiła na allegro ale z innej firmy niby orginalną ale różniła się od tej co ja miałam, bo była miękka nawet jak była zimna. Wyglądała na taką domowej roboty i bardzo szybko była zbyt miękka żeby ją używać bez pasków materiału. Więc różnie można trafić. Jeśli przepis na zrobienie takiej pasty jest taki prościutki to nic tylko zabierać się do "gotowania"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez NellyBlue Czas edycji: 2007-06-10 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
ja wlasnie zorbilam moja i jest troszke ciemniejsza od tej http://www.seawoman.cba.pl/pasta%20cukrowa/pasta.html
wlasnie sie studzi no i mam nadzieje ze sie wszystk pieknie uda, trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
![]()
nie wiem co robię źle?
gotowałam aż zrobiło się karmelowe, ciągnące i lepiące, wrzuciłam to z niemałym trudem do słoika jak ostygło było twarde jak kamień dziś podgrzałam i problem - albo pasta jest potwornie gorąca i lejąca i nie sposób jej wziąć w rękę a jak ostygnie to od razu twardnieje i łamie sie czy może za długo gotowałam i się spaliło? a taką mam na to ochotę, jak dowiem się co robię źle idę próbować dalej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
no
![]() ![]() ![]() za pierwszym razem za dlugo gotowalam i wyszlo strasznie ciemne i za twarde no ale jak tylko zobaczylam ze sie nie powiodlo to podjelam 2 probe i tym razem sie udalo ![]()
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
i ja jestem fanka pasty cukrowej. odkrylam ja dzieki wizazankom i nie wyobrazam sobie bez niej zycia! depilacja pasta jest skuteczna, dlugoterminowa-bikini, pachy ok 3 tygodnie, odpada dyskomfort przy pelnej depilacji brazylijskiej u kosmetyczki, bo teraz sama sobie ja wykonuje no i koszty minimalne
Edytowane przez keythh26 Czas edycji: 2007-06-11 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
no to chyba bede zmuszona gotowac jeszcze raz...
a jaka to jest depilacja brazylijska?? ale w sumie po chwili zastanowienia wydaje mi sie ze chyba moja kiedy byla plynna byla tylko nie wiele ciemniejsza od tej na zdjeciu z lyzka....a przy instrukcji co jest na pierwszym zdjeciu, to moja ma bardzo podobny kolorek, tylko za zadne skarby nie moge wygrzebac jej z pojemnika...ale w sumie suszarka moze okazac sie skuteczna! :P To za kilka dni sprobuje znowu ![]() ![]() ![]() ostatnio kiedy ja testowalam to ostatecznie udalo mi sie ja wyrobic, ale bardzo duzo czasu mi to zajela, bo byla alboo za twarda, albo za plynna i za goraca...ale wloski wyrywa idealnie ![]()
![]() |
#682 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ta pasta jest na prawde super!!dopiero niedawno znalazlam w necie o tej pascie bo wogole nie wiedzialam ze cos takiego istnieje!za pierwszym razem mi nie wyszlo!ale to byl moj blad gdyz niepotrzebnie dodalam miodu i juz nie dalo sie formowac jej w dloni!ale za drugim razem wyszlo super!zrobilam ja z 3/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody i soku z cytryny(większa polowka)!oczywiscie tak jak ktos to juz wczesniej podawal.po zagotowaniu i wystudzeniu zrobilo sie twarde jak kamien i malo nie zlamalam noza jak chcialam to wyciągnąc!pozniej rozrobilam w palcach i do dziela!!!!
![]() komu jeszcze nie wyszlo to niech probuje dalej. to musi wyjsc!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
![]()
udało się
![]() poprzednim razem gotowałam za długo i chyba to był ten błąd - trzeba ją zabierać z ognia jak będzie miała kolor płynnego miodu próbowałam od razu trochę na ręce i wyrywa włoski całkiem nieźle, może niektóre trochę się urwały zamiast wyjść z cebulkami, ale to się da naprawić już się nie mogę doczekać kiedy mi pachy po wosku odrosną i potraktuję je tą pastą to chyba najtańszy sposób depilacji i najbardziej naturalny pomyślcie - z kilograma cukru i jakichś 3 cytryn można jej zrobić tyle co w 10 opakowaniach wosku w plastrach Cereal1 - depilacja brazylijska to całkowita depilacja bikini u kosmetyczki jest dość nieprzyjemna, bo trzeba nogi rozłożyć jak u ginekologa, zawsze lepiej samej robić sobie takie rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
czyli rozumiem ze dodanie miodu do tej pasty bylo moim bledem??
![]() moze wlasnie dlatego nie chce mi się rozrobic?? tzn rozrabia sie ale baaaaaardzo trudno
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj kupiłam ładną cytrynkę i zabieram się za tą pastę. Mam nadzieje że mimo mojego braku talentu kulinarnego coś mi wyjdzie. Ale z depilacją muszę troszkę poczekać aż mi włoski urosną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
kurde, potrafi m iwyjsc chyba kazdy kolor tylko nie taki jak trzeba :|
;]
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
cereal1, w oryginalnym przepisie nie ma miodu, ja robię pół szkl cukru, sok z połowy cytryny i 2 łyżki wody
y_ulia - próbuj, ja gotuję coś koło 10 minut, jak zacznie troszkę żółte sie robić to już trzeba pilnować bo może sie spalić mi wyszło za 4 razem chyba, bo jeszcze kilka lat temu próbowałam ale wyszedł tylko lukier ![]() cierpliwości, myślę że jak już się uda to nie wrócicie do innych sposobów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
ja w koncu zrobilam paste, poparzylam rece bo jak za pozno bym urabiala to nic by z tego nie wyszlo, ale samo urabianie jest przyjemne, to chyba od tego w jaki sposob sie to robi wszystko zalezy, trzeba paste tak jakby rozciagac i skladac i tak w kolko, ale w mojej byl taki problem, ze nie chciala wlosow wyrywac, tak ledwo co wyrywala, a po pewnym czasie robila sie taka miekka, ze przyklejala mi sie do skory i naprawde bolalo to jak chcialam ja zeskrobac...moze za dlugo gotowalam, a moze to wina tego upalu, moze w takiej goraczce pasta ma inne wlasciwosci? nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
jak wy to robicie ze pasta wyrywa wam nawet te slabe wloski np na udach? u mnie nie lapie i nie wyrywa...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.