![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2462 | |
Namaste ^^
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie myślę... wcześniej brałam gorącą kąpiel. Zapewne to się przyczyniło w dużej mierze do bólu. Nawet kiedy depilowałam za pierwszym razem (mój absolutnie pierwszy raz z pastą) nie czułam aż takiego bólu jak ostatnio. Ostatecznie odpuściłam. Nie przełamałam się na drugi dzień.
![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj robiłam pastę po raz trzeci i w moim przypadku powiedzenie "do trzech razy sztuka" się nie sprawdza
![]() Nie wiem co robiłam źle, masa wyszła bursztynowa, gdy skamieniała podgrzałam ją w kąpieli wodnej i wybrałam trochę i zaczęłam formować. Zrobiła się plastyczna ale nie jak plastelina tylko guma do żucia bo trochę się kleiła. Wszystko fajnie pięknie, kolor był miodowy ale niestety się nie udało ![]() No cóż, wracam do moich kremów do depilacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pooglądaj filmy na yt, jest pokazane jaką konsystencję powinna mieć pasta już po ugniataniu. Może nie jest tak źle ![]()
![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny używacie pasty cukrowej do bikini? wolałabym wyrywać z włosem bo jest mniej boleśnie, pastą tak się da?i jakie długie muszą być włoski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym się między innymi pasta różni od wosku, że nakłada się ją pod włos a zrywa z włosem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
zrobiłam pastę. była twarda jak skała, to podgrzałam w mikrofali i co? wzięłam na ręce i tak się kleiła jak cholera. jakoś mi się udało uformować kulkę, ale... stała się znowu twarda i śliiiska
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko dodam, ze mam taką gotową kupioną. I powiem Wam, zebyście jej AŻ tak bardzo nie wyrabiały, moze być troszeczkę twarda, wtedy łatwo łapie włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Kayokosan mi też tak wyszło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
Mnie ostatnia pasta też wyszła niezbyt dobrze. Po wyrobieniu jej bardzo szybko staje się twarda i nie da się jej przykleić do skóry, nie mówiąc już o tym, żeby przykleił się do niej chociaż jeden włosek. Zaczęłam jej używać w inny sposób (żeby się nie zmarnowała), po prostu używałam jej jak wosku, nakładałam na skórę, przyklejałam kawałek tkaniny i wyrywałam (z tym, że wyrywałam z włosem, a nie pod włos - jak to przy wosku). Robiłam tak przy depilacji pach i rąk, jednak przy nogach mnie dałam rady się tak cackać
![]()
![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
dziwne
![]() i w takim tempie, to będzie mi schło z 8h XD i nie wiem, czy dalej czekać, bo już jest letnie, może mniej niż letnie, ale nie gorące ![]() edit: ja już zgłupiałam. mam całkowicie zimne, twarde, ale da się coś tam ruszyć nożem. i co? dalej mam czekać? bo ja już się wykańczam nerwowo :P edit2: mówiłam wczoraj, że się poddaję, ale idę robić 3 raz. jeśli mi się nie uda, to koniec z tym ![]() Edytowane przez kayokosan Czas edycji: 2013-04-22 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Wtajemniczenie
|
kayokosan i jak? udało się? potwierdzasz regułę, że do trzech razy sztuka?
![]()
![]() |
![]() |
#2477 |
Rozeznanie
|
Jestem zupełnym antytalentem jeśli chodzi o pastę. Proszę powiedzcie mi czy są jakieś kursy lub osoby które by mi pokazały "na żywo" jak się depiluje pastą?
Pastę gotową mam ale nijak nie umiem jej używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Raczkowanie
|
ja natomiast jestem chyba antytalent kulinarny
![]() ![]() ![]() daję tyle samo składników, czyli 2 szklanki cukru, 1/4 wody i cukru i co... guzik powiedziałabym. serio nie wiem, czemu ja jeszcze próbuję to robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
no jasne, że daję! się przejęzyczyłam
![]() ale teraz ładnie mi stygnie, zupełnie inna bajka niż poprzednim razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 |
Przyczajenie
|
No nie wiem czy bym się odważyła to musi być bardzo bolesne, ale w myśl zasady chcesz być piękna to cierp. Ja wszystkie swoje strategiczne miejsca traktuję maszynką do golenia, po latach nie mam już nawet podrażnień.
![]() |
#2483 |
Raczkowanie
|
poddaję się. i to definitywnie
![]() naprawdę stosuję się do prawidłowego przepisu. wystygło, że aż piękną skałę uzyskałam. podgrzałam. ale ta cała pasta w cholerę się kleiła w rękach, owszem kolorek się zmieniał, ale co z tego, jak guzik z tego wyszło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj wykorzystać tę masę używając do depilacji pasków pociętych z koszulek lub z jeansów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Przyczajenie
|
Witam!
Na wstępie się przywitam, bo to mój pierwszy post choć forum śledzę od paru lat. Szukałam metody na te moje krzaki i chciałam coś taniego, bezbolesnego, trwałego i tak dalej. Wcześniej były maszynki, ale to o tyłek potłuc. Wosk odpada i te plastry też. Zainteresowałam się tą depilacją cukrową. Zrobiłam ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=V7eWn-9TSxA http://www.youtube.com/watch?v=r2BLZgIKuXI&lr=1
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
CORELIPS
|
Zeszłym latem próbowałam swoich sił z camsakizi - tani gotowiec bo ja leniwa jestem. I z przyjemnością podejście pierwsze zakończyło się sukcesem (na dłuższych i cienkich włoskach - na udach). Drugą 'sesję z pastą' robiłam następnego dnia (pasta leżała w lodówce) - tu już gorsze doświadczenie i nic z golenia nie wyszło. Próbowałam i trzeci, i czwarty raz, z tego co pamiętam za szybko się roztapiała i szlag mnie trafiał (nic poza fajnym nawilżeniem o!). Znowu jednak planuję kupić i może się uda, czy ktoś miał doświadczenie z http://allegro.pl/pasta-cukrowa-300g...212973497.html ?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
CORELIPS
|
Ktoś mógłby porównać CAMSAKIZI i SAFIYE - która lepsza?
z camsakizi różnie miałam, raz się udało, raz nie.. ale głównie tylko nerwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Wtajemniczenie
|
A ja zauważyłam u siebie taką prawidłowość - do depilacji pach i nóg lepsza jest pasta bardziej miękka, a do depilacji bikini - twardsza (wtedy nie robi się taka "maźglata" nie do odklejenia).
Nie wiem czy wszystkie tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.