![]() |
#391 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: skrobia ziemniaczana
może wysuszyć . Spróbuj modyfikowanej skrobii kukurydzianej, znajdziesz ją tutaj www.mazidla.com
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wręcz przeciwnie, aczkolwiek zapewne jest to zasługa nie tylko skrobi z cynamonem, ale wypadkowa działania tychże i kremu antytrądzikowego Daxa Perfecta No Problem.
![]() |
![]() |
#393 |
Wtajemniczenie
|
Dosypałam sobie do mąki cynamonu
![]() Kocham ten zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic takiego się nie dzieje, żedne plamy itp. Spróbuj i się sama przekonaj ![]()
![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Agabil, jesli moge wiedziec, to co takiego Ty tam kupilas za tyle kasiury ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
jejć kupię i wypróbuje bo zawsze chciałam mieć gładką , czystą cerę i żeby podkład był w kolroze mojej skóry, a tak jak wy wszystkie piszecie to jak sie ją nałozy na krem to kolor jest naturalny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
aaaa i działa cera taka matowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
A ja tam nie cierpię cynamonu, dlatego pozostaję przy samej skrobii
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
niewiele daje ta skrobia... najwyzej 2-3 gosziny dluzej matu (choc i to wiele)... i denerwuje mnie ze sie sypie na brwi i trudno to usunac... mieszam ja z cynamomen bo dziala leczniczo na tradzik, moze dlatego ma mniejsze dzialanie matujace.... nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
tego http://www.mazidla.com/index.php?opt...id=29&Itemid=2 hydrolat oczarowy http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 skrobię http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 składniki do serum do włosów (za krótko używam by coś napisać) http://mazidla.com/index.php?option=...id=56&Itemid=2 i akcesoria ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
W tym sklepie można zostawić cały majątek...... Mają ciekawe rzeczy. Też wydałam fortunę. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Właśnie czekam na przesyłkę. Chyba szybko realizują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
A mnie skrobie nie matuje w ogóle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jeśli np. na podkład czy krem matujący, to faktycznie efekty mogą być słabe.
![]() |
![]() |
#406 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sądzę, że jest to najskuteczniejszy środek matujący. Sama nakładam 2,5 ml filtra na twarz i szyję (jak jest nieprzyskrobiowany, to wygląda jakbym się nieźle spociła ![]() Moim zdaniem osoby, które się skarżą, że skrobia nie matuje popełniają gdzieś błąd (np. przy aplikacj).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Próbawałam na trzy sposoby: 1) nakładałam pędzlem do pudru 2) maczałam palce w mące i wcierałam w skórę 3) puszkiem do pudru Żaden ze sposobów nie przyniosł pożądanego rezultatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
Ja nakładam skrobię lateksową gąbką do podkładu, stempluję miejsce przy miejscu, nie rozcieram. Nakłada się spójną, zwartą warstwę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zasada działania skrobi jest taka, że im bardziej tłusty "podkład" (piszę w cudzym, bo nie chodzi tylko o podkłady, ale generalnie o to, co dajesz pod skrobię) - tym lepsze jej matowanie. Najlepiej matuje położona na filtry. A jeśli nie używasz, to przynajmniej jakiś treściwy kremik pod spód, byle nie matujący. PS. Ja nakładam skrobię pędzlem do pudru.
![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
Hej ja też od paru dni używam skrobii + cynamon i jestem cudownie zadowolona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! miałam takie problemy że rano wyglądałam ok ( zaraz po zrobieniu make-up ) ale wracając wyglądałam jak świecący się potwor
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
hej, co tu taka cisza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
No ja się melduję
![]() A ten krem Babydream jakimi się charakteryzuje właściwościami? Bo dobrze byłoby, gdybyś jeszcze spróbowała ze skrobią nałożoną na coś pozostawiającego na buzi tłusty film. Ale jeśli przypadkiem ten kremik taki właśnie jest, to przyznam, że już nie wiem, co Ci doradzić ![]()
![]() |
#416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie, ten krem Babydream nie zostawia tłustego filmu. Ale ja nie mogę używać tłustych kremów, bo mi zapychają pory i robią mi się zaskórniki i pryszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem. Ale to nie musiałby być koniecznie krem z "tłustym" w nazwie, na niektórych cerach tłustych taki film pozostawia praktycznie wszystko poza kremami matującymi (ja tak mam mniej więcej, w strefie T).
Może jednak udałoby Ci się znaleźć na Biochemii coś spełniającego Twoje wymagania a jednocześnie treściwszego niż ten krem dla dzieci i przy okazji niezapychającego? Mi w tej chwili nic takiego nie przychodzi do głowy, bo w kwestiach biochemicznych jestem jeszcze bardzo zielona.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Rozeznanie
|
No ja nie miałam na myśli kremów "tłustych" z nazwy, tylko takie, które taką warstewkę zostawiają. A to prawie wszystkie poza matującymi jk właśnie napisałas
![]() Problem w tym, że ja już przetestowałam ok. 50 kremów ![]() ![]() Jak narazie ten Babydream jest najlepszy, bo ma naturalny skład i nie zapycha. Ale zobaczymy. Na początku każdy wydaje mi się idealny, a potem klops ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
Jejku, to masz faktycznie niewesoło
![]() Ja aż tak wrażliwa na zapychacze nie jestem, nigdy nie zauważyłam, żeby po jakimś kosmetyku nastąpiło drastyczne pogorszenie. Stan moich niespodzianek to mniej więcej constans ![]() Za to na sporo rzeczy jestem uczulona ![]() A czy wśród Twoich 50 kremów był już antytrądzikowy krem matujący z Daxa? Mnie on bardzo służy, jak na razie, a mam już drugie opakowanie. Całkiem ładnie matuje i ogólnie cera po nim wygląda na zdrowszą, choć bledszą, bo działa też rozjaśniająco. Tylko z drugiej strony zastanawiam się, czy warto, żebyś z uwagi na skrobię znów rozpoczynała eksperymentowanie z poszukiwaniami kremu, skoro znalazłaś wreszcie coś, co Ci służy. To trochę wylewanie dziecka z kąpielą... ![]()
![]() |
#420 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za pocieszenie
![]() Ale powiem Ci, że mało jest takich kremów, których nie przetestowałam ![]() Ten z Daxa o którym piszesz oczywiście też mam. Stoi sobie w szafce i się kurzy, ponieważ zawiera parrafinum liquidum, a niestety ten składnik mnie zapycha, no i w ogóle jest on wrogiem dla trądzikowej cery. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.