Czapka na szydełku:) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 12:42   #2341
misia2
Zakorzenienie

Dot.: Czapka na szydełku:)

Cytat:
Napisane przez maxima5 Pokaż wiadomość
Witajcie, chodzi mi o taki kapelusik jak na zdjęciu. Nie mam pojęcia jak go zrobić Może ma ktoś wzór albo mógł opisać pokolei jak go zrobić.

Anulad i Mirosek wielkie dzięki za rady.

Ach, no i jeszcze jedno - taki szaliczek na szydełku jakimś prostym wzorkiem to robicie łańcuszek na długość szalika i potem wzorek czy na jego szerokość i potem wyrabiacie odpowiednią długość:confuse d: A w ogóle czy ma to znaczenie:confu sed:
Zależy od wzorku szalika.ale standardem jest ze robimy na szerokość określona ilość oczek .
Patrząc na twój kapelusik wydaje się ze jest robiony półsłupkami albo i oczkami ścisłymi ,prosty i łatwy to wzorek , na pewno sobie poradzisz.
Jak robić to naprawdę trudne jest ciebie poprowadzić ,najlepiej jest jak się robi , przymierzając na sobie i jak trzeba koryguje.
Wklejam tutaj wzorek ogólny na czapkę który pokazuje jak poprawnie dodawać żeby równiutko się prezentowała czapka czy kapelusik.przydatne szczególnie kiedy robimy takim własnie prostym wzorkiem.Zrób więc najpierw,,garnuszek'' na głębokość jaką potrzebujesz a potem dorób do tego rondo.Pokukaj sobie ,poczytaj i do przodu.
O kapelusikach tutaj też pisano i wzorki są wstawione .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg OGÓLNY MODEL CZAPKI SCH.jpg (48,0 KB, 142 załadowań)
misia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 13:36   #2342
maxima5
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez misia2 Pokaż wiadomość
Zależy od wzorku szalika.ale standardem jest ze robimy na szerokość określona ilość oczek .
Patrząc na twój kapelusik wydaje się ze jest robiony półsłupkami albo i oczkami ścisłymi ,prosty i łatwy to wzorek , na pewno sobie poradzisz.
Jak robić to naprawdę trudne jest ciebie poprowadzić ,najlepiej jest jak się robi , przymierzając na sobie i jak trzeba koryguje.
Wklejam tutaj wzorek ogólny na czapkę który pokazuje jak poprawnie dodawać żeby równiutko się prezentowała czapka czy kapelusik.przydatne szczególnie kiedy robimy takim własnie prostym wzorkiem.Zrób więc najpierw,,garnuszek'' na głębokość jaką potrzebujesz a potem dorób do tego rondo.Pokukaj sobie ,poczytaj i do przodu.
O kapelusikach tutaj też pisano i wzorki są wstawione .
Misia wielkie dzięki To jeszcze bym poprosiła o poradę. Ten kapelusik to jaką włóczką najlepiej
maxima5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 21:42   #2343
Madzialin
Raczkowanie

Damurku super kursik na berecik,akurat na główkę moich córeczek,aż żałuję ,że już się będzie robic ciepło....żartowałamM oże jest tutaj ktoś kto zna ten język i w skrócie trochę przetłumaczy lub troszkę go opisze??byłabym bardzo wdzięczna

Zapraszam również na mój wątek tu: wszelka pomoc i rady mile widziane

Zaobrączkowana
12.04.2008r

Moje cudeńka:

Wiktorka 02.06.2008r
Juleńka 19.09.2009r
Madzialin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 21:53   #2344
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxima5 Pokaż wiadomość
Misia wielkie dzięki To jeszcze bym poprosiła o poradę. Ten kapelusik to jaką włóczką najlepiej
Nie potrafię ci doradzić ,wiesz ja to jak jakos na oko wybieram jak mi się włóczka podoba ,kolor ,jakość to kupuję i robię.
Ale kapelusika nie robiłam dal siebie ,dla dziecka tak to miałam taką bawełenkę nierówną taką z pętelkami i fajnie się robiło ,wyszło też oki nie była za ciężka układała się dobrze.
Ale tutaj gdzieś całkiem nie dawno dziewczyny wymieniały z czego robić a z czego nie robić.No i pytanie czy to ma być letni kapelusik to wtedy i z Maxi możesz robić ,czy taki wiosenno-jesienny to wtedy zdecydowanie wełenkę ,bawełnę kupić.
Stary 2011-04-14, 22:12   #2345
Madzialin
Raczkowanie

Cytat:
Nie potrafię ci doradzić ,wiesz ja to jak jakos na oko wybieram jak mi się włóczka podoba ,kolor ,jakość to kupuję i robię.
Ale kapelusika nie robiłam dal siebie ,dla dziecka tak to miałam taką bawełenkę nierówną taką z pętelkami i fajnie się robiło ,wyszło też oki nie była za ciężka układała się dobrze.
Ale tutaj gdzieś całkiem nie dawno dziewczyny wymieniały z czego robić a z czego nie robić.No i pytanie czy to ma być letni kapelusik to wtedy i z Maxi możesz robić ,czy taki wiosenno-jesienny to wtedy zdecydowanie wełenkę ,bawełnę kupić.
Misiu a co to jest ta "Maxi"??to włóczka czy kordonek??

Zaobrączkowana
12.04.2008r

Moje cudeńka:

Wiktorka 02.06.2008r
Juleńka 19.09.2009r
Stary 2011-04-14, 23:18   #2346
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialin Pokaż wiadomość
Misiu a co to jest ta "Maxi"??to włóczka czy kordonek??
Maxi to kordonek ale jest bawełniany,wiskozowy ,mieszanki o różnej grubości.Nadaje się na serwetki przeważnie ale też na czapeczki ,bluzeczki. Zależy jaki skład ma ,dobrze się nim robi i fajnie wychodzą rzeczy nim robione.
Podaję tutaj link co prawda do Allegro dla podglądu.

http://allegro.pl/listing.php/search...=76737&order=t
Stary 2011-04-15, 07:26   #2347
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

Fajna dla dzieci bawełniania z dodatkiem lekko błyszczącej nitki wiskozowej jest Sonata, nie za gruba, akurat na wiosne i nawet cieplejsze dni

ja najczesciej dla moich łobuzów robie z altin basak, Camilli, czy tego typu podobnych. Moje alergiczki i na byle pierdy sie uczulają, to akurat nie ( uff)

http://picasaweb.google.com/myszka1980

Moje "conieco" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24660

Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 10:22   #2348
buziaczek778
Przyczajenie

Czytam was namiętnie drukuje schematy coraz na coraz piękniejsze czapy i kapelindry a wasze prace zapieraja mi dech w piersiach. Ech lata świetlne dzielą mnie od was....

załączyłam jedną z pierwszych czapulinek ...więcej fot póki co nie mam bo modelka nie chce współpracować.

co do włóczek na czapki to może nie mam zbyt dużego rozeznania ale mnie dobrze robi się z Miya (bawełna) i Elian Nicky (mięciutki akryl taki bez tego puszącego się włosia) Ta czapa na zdjęciu zrobiona właśnie z Eliana. Teraz robie kapelinder z Virgini (bawełna) jest mięciutka ale taka matowa ..niemarceryzowana więc co się dziwić....

Damurek wkleiła link do kursiku na przecudny beret .. niestety ja ni w ząb ruskiego i nie wiem jak go zrobić. Help... może wiecie ? do którego momentu dodawać słupki i kiedy i jak odejmować i jak ten ściągacz wykonać. Może któraś rozpracowała go co ??

Edytowane przez buziaczek778
Czas edycji: 2011-04-18 o 14:12
buziaczek778 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-15, 14:20   #2349
Madzialin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buziaczek778 Pokaż wiadomość
Czytam was namiętnie drukuje schematy coraz na coraz piękniejsze czapy i kapelindry a wasze prace zapieraja mi dech w piersiach. Ech lata świetlne dzielą mnie od was....

załączyłam jedną z pierwszych czapulinek ...więcej fot póki co nie mam bo modelka nie chce współpracować.

co do włóczek na czapki to może nie mam zbyt dużego rozeznania ale mnie dobrze robi się z Miya (bawełna) i Elian Nicky (mięciutki akryl taki bez tego puszącego się włosia) Ta czapa na zdjęciu zrobiona właśnie z Eliana. Teraz robie kapelinder z Virgini (bawełna) jest mięciutka ale taka matowa ..niemarceryzowana więc co się dziwić....

Damurek wkleiła link do kursiku na przecudny beret .. niestety ja ni w ząb ruskiego i nie wiem jak go zrobić. Help... może wiecie ? do którego momentu dodawać słupki i kiedy i jak odejmować i jak ten ściągacz wykonać. Może któraś rozpracowała go co ??
Też czekam na przetlumaczenie berecikuCzapeczka śliczna Masz może schemat do tego kwiatka??Jak tak to wklej prosze

Zaobrączkowana
12.04.2008r

Moje cudeńka:

Wiktorka 02.06.2008r
Juleńka 19.09.2009r

Edytowane przez Madzialin
Czas edycji: 2011-04-15 o 14:21
Stary 2011-04-15, 14:41   #2350
atenack
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moniczekw Pokaż wiadomość
rzeczywiście czapeczki przepiękne, naprawdę

Mnie szczególnie urzekła ta kolorowa. Atenack, jak ją robiłaś? Czy to są słupki wbijane pomiędzy słupki poprzedniego rzędu "od spodu", tzn. jakby pod oczko a nie w oczko? Nie wiem jak to opisać... mam nadzieję, że zrozumiale zapytałam ?

no i wygląda, jakby się ją robiło bardzo szybko, dlatego mnie zachęciła do roboty... oj dawno nic nie wydziergałam...
Przepraszam, że tak późno odpisuję ale jak jest cieplej to więcej na dworze siedzimy niż w domu
A czapka rasta zrobiona bardzo prosto, słupkami wbijanymi pomiędzy słupki poprzedniego rzędu. I faktycznie szybko się robi. Zależy tylko jaką długość chcesz. Milej pracy.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

I nie dopisałam, że nie są wbijane od spodu tylko od wierzchu. Nie wiem czy się dobrze wyraziłam
atenack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-15, 14:50   #2351
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczek778 Pokaż wiadomość
...... Damurek wkleiła link do kursiku na przecudny beret .. niestety ja ni w ząb ruskiego i nie wiem jak go zrobić. Help... może wiecie ? do którego momentu dodawać słupki i kiedy i jak odejmować i jak ten ściągacz wykonać. Może któraś rozpracowała go co ??
Bardzo fajna czapeczka

Dziewczyny!!!!!! kursik berecika jest wyjątkowo czytelny, zdjęcia berecika wyjątkowo wyraźne - można sobie policzyć ilość słupków i rzędów, schemacik jak zacząć jest ..... jest zdjęcie jak się robi słupek reliefowy ... są podane i obwód głowy i średnica berecika (też podałam) ......... jest kursik jak kwiatek zrobić ,,Вяжем вместе : Простой цветочек,, (,,wiążemy,,/szydełkujemy razem : prosty kwiatuszek) ... jest nawet podane ile włóczki na berecik wyszło i zdjęcie metki na włóczce gdzie podano ilość metrów w kłębku, jakim szydełkiem robić, no i próbka jest ................... czy to nie wystarczy

Edytowane przez damurek
Czas edycji: 2011-04-15 o 16:13 Powód: literówka
damurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-16, 21:21   #2352
Treissi
Raczkowanie

To i ja się pochwale jeszcze jesiennymi czapeczkami...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100716.jpg (26,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100859.jpg (27,0 KB, 19 załadowań)

Grzeczne dziewczynki idą do raju,
Niegrzeczne mają raj na ziemi.
Treissi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 10:56   #2353
ewa221074
Raczkowanie

dziewczyny jak zrobić taką spiralkę na szydełku, którą zaczepia się zamiast pompona mam nadzieję że ktoś zrozumie o co mi chodzi
ewa221074 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 12:38   #2354
aga__tka
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2267
bo ja chciałam zapytać o tę właśnie ;P czy nie wydaje się Wam że nadawałaby się dla chlopca? oczywiście bez kwiatków... bo ja szukam dla chłopca właśnie i choć czapeczek szydełkowych trochę w sieci jest, to jednak nie do konca spełniają moje oczekiwania - chciałabym daszek i żeby była ażurowa (na lato, żeby się główka nie pociła). Problem z tym że ażurowe czapeczki wyglądają dziewczęco, dlatego myślałam o wzorku jak na filet i nawet chciałam sama kombinować, ale mam problemy ze zwiększaniem bo ciągle mam albo falbankę, albo za duży stożek dużo szukałam w sieci - choćby nawet gotowej, żeby coś podpatrzeć...
najchętniej to zrobiłabym coś takiego co jest połączeniem takich dwóch czapeczek:
http://de.ioffer.com/i/new-nwt-newsb...-m-l-135197481
http://de.ioffer.com/i/multi-colored...bibb-187468658
(niestety nie umiem wkleic tu tych zdjęć )
=przód z nadmiarem a tył prosto w górę - wtedy wydaje mi się że nie musiałaby być ażurowa - gdyby była luźna... ta którą znalazła damurek wydaje się być bardzo bliska moim oczekiwaniom (niższa co prawda, ale może dałoby się to przeboleć ;P)
i teraz moje pytanie w koncu: jak zrobić żeby się ta góra nie "skręcała" - to wydaje się że wynika z tego, że słupki są dodawane zawsze przy jednej krawędzi - ale nie bardzo mam pomysł jak tego uniknąć
bo bez tego skrętu wydaje mi się że będzie jeszcze bardziej chłopięco...
i czy jeśli chciałabym ją powiekszać to wystarczy dodać kolejny rządek zanim pójdzie w dół?

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2011-04-17 o 13:00 Powód: znalazlam czesc potrzebnej informacji...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 18:18   #2355
misia2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2267
bo ja chciałam zapytać o tę właśnie ;P czy nie wydaje się Wam że nadawałaby się dla chlopca? oczywiście bez kwiatków... bo ja szukam dla chłopca właśnie i choć czapeczek szydełkowych trochę w sieci jest, to jednak nie do konca spełniają moje oczekiwania - chciałabym daszek i żeby była ażurowa (na lato, żeby się główka nie pociła). Problem z tym że ażurowe czapeczki wyglądają dziewczęco, dlatego myślałam o wzorku jak na filet i nawet chciałam sama kombinować, ale mam problemy ze zwiększaniem bo ciągle mam albo falbankę, albo za duży stożek dużo szukałam w sieci - choćby nawet gotowej, żeby coś podpatrzeć...
najchętniej to zrobiłabym coś takiego co jest połączeniem takich dwóch czapeczek:
http://de.ioffer.com/i/new-nwt-newsb...-m-l-135197481
http://de.ioffer.com/i/multi-colored...bibb-187468658
(niestety nie umiem wkleic tu tych zdjęć )
=przód z nadmiarem a tył prosto w górę - wtedy wydaje mi się że nie musiałaby być ażurowa - gdyby była luźna... ta którą znalazła damurek wydaje się być bardzo bliska moim oczekiwaniom (niższa co prawda, ale może dałoby się to przeboleć ;P)
i teraz moje pytanie w koncu: jak zrobić żeby się ta góra nie "skręcała" - to wydaje się że wynika z tego, że słupki są dodawane zawsze przy jednej krawędzi - ale nie bardzo mam pomysł jak tego uniknąć
bo bez tego skrętu wydaje mi się że będzie jeszcze bardziej chłopięco...
i czy jeśli chciałabym ją powiekszać to wystarczy dodać kolejny rządek zanim pójdzie w dół?
Zdjęcia możesz dodać poprzez ,,Zarządzaj załącznikami'' które znajduje się nieco niżej jak piszesz odpowiedź .Klikasz na to ,pokaże się tabelka -tam klikasz na ,,wybierz plik'' -i wybierasz dane zdjęcie które masz zapisane u siebie -klikasz na to zdjęcie .Jak już dobierzesz to co chcesz wstawić klikasz na -załaduj i gotowe.
Co do tych dwóch linków z czapkami to nie rozumiem czy chodzi ci o szyte czapki?Czy taki wzór -typ ,,kaszkietu''.Mam taki wzorek ,fajnie wychodzi ,nie jest to ażur ale możesz wziąć cienkie nici większe szydełko i wyjdzie ci niby ażurowo a jednak bardziej chłopięco.Może ci to pomoże.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CZAP CHŁOPIEC 1-F.jpg (34,2 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CZAP CHŁOPIEC 1-S.jpg (68,2 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez misia2
Czas edycji: 2011-04-17 o 18:29 Powód: dodanie zdjęć
Stary 2011-04-17, 20:50   #2356
inte
Raczkowanie

Mam takie maleńkie pytanko...
Jak myślicie, czy taka czapeczka wyjdzie kocurkiem, czy może jednak jest za gruby???
http://rosetka.blogspot.com/2010/06/...chka.html#more
A jeżeli jest za gruby, to czym innym ją zrobić??
A tak poza tym, to może komuś właśnie taka się spodoba, jest schemat, więc nic tylko robić
Będę się do niej za jakiś czas przymierzać...spodobała się bardzo mężowi
inte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 22:17   #2357
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia możesz dodać poprzez ,,Zarządzaj załącznikami'' które znajduje się nieco niżej jak piszesz odpowiedź .Klikasz na to ,pokaże się tabelka -tam klikasz na ,,wybierz plik'' -i wybierasz dane zdjęcie które masz zapisane u siebie -klikasz na to zdjęcie .Jak już dobierzesz to co chcesz wstawić klikasz na -załaduj i gotowe.
Co do tych dwóch linków z czapkami to nie rozumiem czy chodzi ci o szyte czapki?Czy taki wzór -typ ,,kaszkietu''.Mam taki wzorek ,fajnie wychodzi ,nie jest to ażur ale możesz wziąć cienkie nici większe szydełko i wyjdzie ci niby ażurowo a jednak bardziej chłopięco.Może ci to pomoże.
Dzięki - ze zdjęciami próbowałam ale się wieszało i robiła się pusta strona w tej ala ładowarce...
Natomiast co do czapeczki, to zdecydowanie chciałam na szydełku lub drutach, a linki były do zobrazowania kształtu tylko więc właśnie coś w stylu tego co pokazałaś - spróbuję w sumie z tym większym szydełkiem i cieńszą włóczką, zobaczymy jak będzie wychodzić. Dzięki wielkie, czapeczka jest super.

E: Inte kocurek ma 520m na 100g, a ta włóczka 330/50g, czyli na 100g bedzie z 660... to jest o 1/5 grubiej, więc chyba wyszłaby Ci trochę większa (producent zaleca szydełko 3, w instrukcji jest niby 1.25)... i ja osobiście wolę bawełnę niż akryl, bo wydaje się bardziej "oddychająca". możesz w sumie spróbować zrobić próbke i zobaczyć jaka wielkość Ci wychodzi, bo przeliczanie tego wzorku może nie być bardzo proste ;P ale może wypowie się jeszcze ktoś kto zna się lepiej na włóczkach i miał do czynienia z kocurkiem....
Jeśli dobrze zrozumiałam to czapeczka jest na rozmiar głowy 60-62

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2011-04-17 o 22:32
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-18, 06:54   #2358
babydelfi
Zakorzenienie

A to znalazłam dziś i może komuś się przyda idealne do chłopięcych czapeczek, niestety nie ma wzorków (poza kotwicą), ale ze zdjęcia też można poglądowo odczytać jak zrobić.
Przynajmniej ja będę próbowac bo mój synek ma bzika na punkcie traktorów i koparek więc może uda mi się zrobić mu prezent od zająca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (63,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02-01.jpg (18,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 272-01.jpg (26,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 272-03.jpg (53,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 272-02.jpg (34,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 272-04.jpg (48,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 272-05.jpg (38,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 272-06.jpg (39,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 272-08.jpg (12,0 KB, 4 załadowań)
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-18, 07:37   #2359
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

ale te chlopiece sliczne są
az musze spróbowac zrobic jedna

http://picasaweb.google.com/myszka1980

Moje "conieco" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24660

Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 08:39   #2360
inte
Raczkowanie

Dzięki Agat_ka. Nie wiem czemu nie zauważyłam tych namiarów...coś mi na oczy padło No i kolejna robótka w planach Może za miesiąc się za to wezmę
Babydelfi, bardzo fajne te naszyweczki. Jakiś czas temu szukałam czegoś takiego. A te są dość proste i patrząc na nie można spokojnie coś pokombinować
Stary 2011-04-18, 16:09   #2361
Madzialin
Raczkowanie

INTE piękna galeria

Zaobrączkowana
12.04.2008r

Moje cudeńka:

Wiktorka 02.06.2008r
Juleńka 19.09.2009r
Stary 2011-04-18, 19:05   #2362
inte
Raczkowanie

Dziękuję Ci bardzo Madzialin
Już niedługo będzie miała kolejnych lokatorów
A ja podziwiam Twoje zawzięcie, które zaowocowało pięknymi czapeczkami. Sama muszę się zabrać za coś więcej niż miśki, ale mam opory....boję się, że szybko się zniechęcę jak nie będzie mi wychodzić
Pozdrawiam!!!
Stary 2011-04-19, 07:29   #2363
babydelfi
Zakorzenienie

Pozwolę sobie pochwalić się moimi ostatnimi wytworami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1180063.jpg (101,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180082.jpg (96,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180083.jpg (82,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180087.jpg (79,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180088.jpg (83,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180093.jpg (74,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180094.jpg (88,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180096.jpg (76,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1180101.jpg (95,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-04-19, 09:03   #2364
buziaczek778
Przyczajenie

hej hej hej..
ja tylko na momencik
jej ale wy dziergacie ..skąd tyle czasu macie ??? ja ciągle w jakims niedoczasie... cięgle więcej pruje niż robię.... modelka nadal współpracę z matką ma w nosie...

Edytowane przez buziaczek778
Czas edycji: 2011-04-19 o 10:04
buziaczek778 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 13:42   #2365
libelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inte Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo Madzialin
Już niedługo będzie miała kolejnych lokatorów
A ja podziwiam Twoje zawzięcie, które zaowocowało pięknymi czapeczkami. Sama muszę się zabrać za coś więcej niż miśki, ale mam opory....boję się, że szybko się zniechęcę jak nie będzie mi wychodzić
Pozdrawiam!!!
Śliczne masz te pluszaczki
Jak można zrobić takiego jeżyka ?

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie pochwalić się moimi ostatnimi wytworami

Masz może schemat do tego różowego kapelusika z dużym rondem ? Śliczne są te czapeczki

Edytowane przez libelle
Czas edycji: 2011-04-19 o 13:43
libelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 18:05   #2366
babydelfi
Zakorzenienie

LIBELLE kapelusik robiony był bez schematu, góra to słupki a rondo półsłupki.
Stary 2011-04-19, 20:11   #2367
inte
Raczkowanie

Dziękuję Libelle W galeryjce mam już nowych gości
A tu znajdziesz rozkład jazdy na jeżyka (wpis nr 644):
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397928&page=22
Miłego jeżykowania
Stary 2011-04-25, 17:22   #2368
damurek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damurek Pokaż wiadomość
Wklejam jeszcze raz ciekawie zrobioną czapeczkę ..... kursik do jej zrobienia gdzieś w czapkowym rozgardiaszu mi się zapodział .... jak znajdę to wkleję (no chyba, że zapomnę .... ,,skleroza pięciominutówka,,) ..... mniej więcej wiem jak się ją robi ale ....... może ktoś ma i dla chcących taką czapeczkę zrobić wklei
,,Kto szuka ten znajdzie,,
Stary 2011-04-25, 22:34   #2369
bogucha
Przyczajenie

Chciałabym podjąć się zrobienia czapeczki dla mojego szkraba. Te na zdjęciach są świetne! Bardzo podoba mi się wzór fioletowej. Mogłabym prosić o przesłanie mi sposobu jej wykonania? Mój adres:boguska69@vp.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
bogucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 06:53   #2370
moniczekw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez damurek Pokaż wiadomość
jesteś wielka
moniczekw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości