![]() |
#691 | ||
Blond forever!
|
Dot.: Jak spędzacie czas z TŻ?:)
Cytat:
Dla mnie to po prostu jest jakieś dziwactwo. Cytat:
A to jest forum, więc się dyskutuje, a jak przychodzisz i chwalisz się odstępstwem od normy, to się nie dziw, że wzbudza to negatywne emocje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli jeśli nie mają znajomych to się z nimi nie spotykają. Taka implikacja jest słuszna. A to co Ty napisałaś jest nielogiczne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Konto usunięte
|
nie wiem mi to zalatuje już obsesją... Autorka ma w loginie imię chłopaka, avatar z chłopakiem, podpis z imieniem chłopaka :O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uuuu awansowałam na dziwaka z obsesją. ![]() Edytowane przez erusimilus Czas edycji: 2012-01-13 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
Robimy to, na co mamy zazwyczaj ochotę i na co pozwala nam czas/zasoby portfela/pora roku. Ogólnie nie należymy do rozrywkowych osób, jesteśmy domownikami i wieczory wolimy spędzać w łóżku przy filmie/serialu, których posiadamy sporo i trzeba je kiedyś wreszcie obejrzeć
![]() Ostatnio zajmujemy się pisaniem pracy inżynierskiej partnera i jest sporo kłótni, gadania na siebie, obrażania i przeklinania ale i tak jest śmiesznie. Wychodzimy rzadko, znajomych nie mamy na miejscu a rozsianych w Polsce więc spotkania odbywają się rzadko. Mamy też chwile dla siebie z osobna - w końcu czasem trzeba posiedzieć godzinę w łazience i siedzieć w maseczkach, oliwkach i innych pierdołach:P Co robimy razem prócz w/w: - kąpiemy się razem (bardzo często), taka oszczędność wody, - chodzimy na zakupy (partner je uwielbia, ja natomiast nie), - gramy w gry karciane, komputerowe, planszowe czy strategiczne "kartkowe" czyli statki, piłkarzyki etc., - wspólna pielęgnacja czyli siedzę nad łapkami partnera i doprowadzam paznokcie partnera do ładu a potem naganiam do tego, by stopami sam się zajął, - wspólnie gotujemy ale zazwyczaj jedno z nas więcej gada niż robi - wspólnie jemy - to zawsze, samotne posiłki (główne) nie wchodzą w grę - razem czytamy książki, czasopisma etc. albo jeden razem albo każde z nas coś swojego - przeglądamy neta by coś tam sobie pokazać, przejrzeć, wyszukać - pracujemy razem w domu jeśli trzeba coś zrobić a potrafimy zrobić to sami (ostatnio płot stawialiśmy :P) - takie oczywiste rzeczy jak: rozmawiamy/dyskutujemy, wygłupiamy się, całujemy itp., itd.... Mam nadzieję, że jak przestaniemy być biednymi studentami to rozwiniemy tą listę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez Jacqueline__ Czas edycji: 2012-01-14 o 18:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
-pijemy piwo i oglądamy tv, często mecze
-idziemy do kina -gramy w państwa miasta, gry karciane, planszowe, na komputerze - samochody -spotykamy się ze znajomymi -zakupy -masujemy się -rozmawiamy o kosmosie (nasza wspólna pasja). -czasami uczy się ze mną do sesji :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() używasz za mocnych wyrażeń - odstępstwo od normy to np może być jakieś patologiczne zachowanie - robienie komuś krzywdy, nałóg alkoholowy, narkotyki a nie ich życie z wyboru. Twój post zalatuje trochę średniowieczem - bez urazy. W tamtych czasach jak ktoś prowadził taki "samotniczy" tryb życia to zaraz był osądzany o najgorsze zło i unicestwiany. Ale widzę, że ja chyba stara dupa już jestem ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Alyssum Czas edycji: 2012-01-15 o 01:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
no a inni ludzie z Twojego otoczenia? masa moich znajomych też na studia się porozjeżdżała, spotykamy się 'od święta'- jak dobrze pójdzie ale tez nie koniecznie, ale no oddalasz się trochę z jednymi osobami a zyskujesz w nowym, innym otoczeniu innych znajomych.
![]() |
![]() |
#704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2) mieszkam na wsi nie mam takich rarytasów jak centra handlowe, kawiarnie, kina , restauracje ![]() ![]() jak już wybieram się na wojaże miastowe to na pół dnia ale niestety nie każdy znajomy może albo ma za daleko tam gdzie ja np jadę ![]() 3)Te koleżanki z podstawówki to chroń mnie panie Boze ! z wrogami sobie poradzę ![]() Także jak wspomniałam, chęci to mogą i być ale z możliwościami gorzej - i ludzie dają sobie spokój ![]()
![]() |
![]() |
#706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no czyli to jest tylko i wyłącznie wasza świadoma decyzja, wybór. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Konto usunięte
|
Mnie to nie dziwi
![]() Nie wszyscy mają potrzebę posiadania paczki znajomych i regularnego spotykania się z nimi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() patrząc na to jak potoczyły się losy moich znajomych i jak życie pędzi do przodu to naprawdę ciężko ugadać się z kimś częściej niż raz na kilka miesięcy ![]() ![]() za rok dwa prawdopodobnie wyprowadzam się z aktualnego miejsca zamieszkania to dopiero będzie "kicha" ![]() ![]() ![]() a tak na poważnie- nawet choćbym mieszkała w okolicy i miała tam 100 znajomych i tak widywałabym się z nimi rzadziej ![]()
![]() |
![]() |
#713 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem po co ta dyskusja na temat erusimilus i tego, że ona ze swoim partnerem spędzają czas w domu? To jest ich indywidualna sprawa i ich życie więc po co się w to wtrącać? A nazywanie kogoś dziwadłem i obrażanie na forum świadczy przede wszystkim o braku tolerancji (mam na myśli inne poglądy czy tez zachowania).
Każdy ma tez prawo mieć nick i podpis jaki chcę, żyjemy w kraju, w którym jest wolność słowa. A swoją drogą ja nie uważam, że takie nie wychodzenie jest dziwne, choć sama nie jestem domatorką i zdecydowanie wolę gdzieś wychodzić niż siedzieć w domu ![]() A wracając do tematu tego wątku... ![]() Ja z moim TŻ różnie, zależy na co mamy ochotę ![]() gotujemy, gramy w gry planszowe albo na kompie, rozmawiamy, oglądamy filmy, leżymy, żartujemy, pijemy piwko, albo jakiegoś drinka ale to bardzo sporadycznie, czasami ćwiczymy, czytamy gazety... hmmm trochę tych rzeczy jest ![]() Ale czasami po prostu sobie razem milczymy, z kimś takim jak On nie potrzeba słów..wystarczy, że JEST! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli komuś jest tak dobrze z drugą osobą, że się z lekka izoluje - to świadczy to o jakości związku (ewentualnie o jego fazie ![]() żyjcie z TZtami i dajcie żyć innym ![]()
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
Miło mi Kochane,że chociaż po części to rozumiecie i nie zakładacie z góry,że jestem dziwadłem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
My też wolimy swoje towarzystwo, zawsze jak wyjdziemy ze znajomymi na jakieś piwko to później wracamy do domu i pukamy się w czoło, że po co to było.
A teraz wymyśliliśmy sobie tak, bo wiadomo zima jest może nie jakieś mrozy -15, ale chłodno to żeby w domu pod kocem nie leżeć, co tydzień chodzimy do innego muzeum, obojętnie jakiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
ej no sorry, ale nikt nie robi tutaj zbiorowego ataku na erusimilus.. bynajmniej ja- w żadnym swoim poście nie obraziłam jej w żaden sposób, nie nazwałam 'dziwadłem' itp. co więcej napisałam że rozumiem itd że to ich decyzja tylko. wyraziłam swoją opinię, swoje zdanie- to forum więc mam do tego prawo. nikt mnie przecież nie zmusi do tego że mam zgadzać się w tym co ktoś tam napisał, mam prawo do własnego zdania nawet jeśli jest ono inne.
Edytowane przez Jacqueline__ Czas edycji: 2012-01-20 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Jeżeli jesteśmy w domu to:
* leżymy przytuleni * oglądamy tv bądź filmy online * rozmawiamy * gramy w PS3 * gotujemy * robimy zdjęcia, nagrywamy filmiki * idziemy się przejść, spacerek z psem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Przyczajenie
|
erusimilus
ja tez uwazam ze to zadne dziwactwo. j swoj czas spedzam w stajni i Moja druga polowka tez i na tym forum tez to moze byc dziwactwem bo nie latam po imprezach bo nie siedze godzinami na laptopie, Moj partner wogole nie uzywa kompa ( jedynie jak musi znalezc jakas mape) i nam tak jest dobrze mamy 6 koni, 3 psy , stado ryb w akwarium, stado krolikow , duzy ogrod i swoj dom, i to jest dla nas najwiekszym zainteresowaniem i calymswiatem. nie potrzebujemy imprez jak inni , fakt wyjezdzamy sbie ale zamiast na disco ja wole jechac np na narty . kazdy ma swoje upodobania swoj styl zycia. ja swojego nei zaluje i jestem dumna z tego ze mam co mam i co z tego dostaje , takze olej wszystkie negatywne wypowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.