|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
nadmiar czerwonej herbaty
Czy można "przedawkować" czerwoną herbatę? Czy są jakieś skutki jeśli pije się jej dużo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: nadmiar czerwonej herbaty
Poszukaj trochę na forum, bo było sporo wątków o czerwonej herbacie i innych podobnych
![]() Od siebie mogę powiedzieć, że piję bardzo dużo i żadnych skutków ubocznych nie zauważam, pomimo tego, że mam chory żołądek. Rozmawiałam z moją lekarką i ona też powiedziała mi, że czerwona herbatka nie jest szkodliwa ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja tez pije duzo czerwonej herbaty i jakos nie zauwazylam u siebie skutkow ubocznych. Mysle ze czerwona herbata podobnie jak zielona nie jest szkodliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja zwyklej herbaty w ogole nie pije tylko czerwona, ewentualnie jak mam ochote na cos innego to pijam jakas inna herbatke pu-erh. Nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych, na poczatku mialam nawet wrazenie ze wplynela na moja wage zmiejszajac ja, pamietam jak po roku nieobecnosci znajomi mowili mi ze bardzo schudlam a zadnej diety nie stosowalam nawet nie cwiczylam tylko pilam czerwona herbatke, teraz moj organizm sie tak do niej przyzwyczail ze juz raczej na nia nie reaguje, chociaz kto wie, mzoe to dzieki niej mam stala wage
![]()
![]() |
#5 |
|
bo właśnie odkąd piję czerwoną herbatę czyli od około tygodnia, ale piję jej dużo, czasem po dzbanku dziennie, to mam jakoś mniej energii... Czuję się jakby to powiedzieć "wypłukana" z energii... Nie wiem czy to ma związek z herbatą, ale tak właśnie sie czuję,jakby wypłukiwała one ze mnie cenne witaminy..heh, wiem to może głupio brzmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
no właśnie! znalazłam! A jednak coś w tym jest, bo herbatka ta wypłukuje magnez, stąd pewnie moje złe samopoczucie. Czy myślicie, że jak będę zażywać magnez i pić nadal to będzie ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja też często popijam czerwoną herbatkę
![]() słyszalam, że ma w sobie dużo kofeiny... i rzeczywiście czuje się pobudzona w ciagu dnia a jka wieczorem wypiję to dlugo nie mogę usnąc ![]() ja nie wiem... może to wina autosugestii? jak widać - róznie na nas działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie niedawno zaczelam pic czerwona herbate i na mnie tez dziala pobudzajaco. wypilam wieczorem przed snem i 2 godziny nie moglam zasnac! (i to nie sila autosugestii, bo dopiero po tym fakcie zaczelam sie interesowac jej dzialaniem) - wrecz mialam ochote isc pobiegac, bo energia mnie rozpierala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Czerwona herbatka pobudza i obniza temperature ciała dlatego radze jej nie pić na rozgrzanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja pije 2 razy dziennie ta herbate, jesli pije ja bez przerwy codziennie to boli mnie zoladek wiec musze sobie czasami przerwe na pare dni zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
piję tą herbatę już ze 3 tygodnie i niestety zauważyłam,że zaczynam mieć problemy z zaparciami...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Singielka, nie wiem, jak to robisz: wygląda na to, że u Ciebie pu-ehr działa dokładnie odwrotnie od standardowego działania
![]() Ja zawsze słyszałam, że ta herbata obniża ciśnienie - dlatego m.in. polecana jest w przypadku nadwagi i otyłości u osób w średnim i starszym wieku, które najczęściej mają właśnie nadciśnienie. Poza tym herbata czerwona powoduje przyspieszenie trawienia, więc te zaparcia to mnie dziwią. Może jeszcze coś Ci się zmieniło w diecie? A może za dużo jej pijesz? Co prawda ona nie ma stwierdzonych skutków ubocznych przy żadnej ilości, ale jeżeli np. nagle zaczniesz wypijać 4 litry (albo 4 litry czegokolwiek innego), to na pewno zmieni się jakoś funkcjonowanie organizmu i to już może wpływać i na samopoczucie, i na sen, i na wydalanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Oprócz wypłukiwania magnezu,pu erh usuwa również wapń z organizmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
|
piję tak 1,5litra dziennie, tzn piłam, bo teraz juz chyba odstawie, bo źle się po niej czuję.. działa na mnie odwrtonie. Dziewczyny mówiły tutaj o pobudzeniu a u mnie jest wręcz odwrotnie-nie mam siły..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
u mnie jest tak samo, ze ta herbata chyba wyplukuje ze mnie resztki sil witalnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wniosek z tego prosty: wszystko w nadmiarze szkodzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.