![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Danone Activia
Cytat:
Po trzech miesiącach zaczęłam jeść Activie i w końcu wszystko się unormowało. Więc po sobie widzę, że niekoniecznie błonnik jest takim "złotym lekarstwem" na te wszystkie problemy, ze wystarczy go więcej i wszystko będzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu tyle się naczytałam wypowiedzi osób o tej activii - że nic im nie pomogła, że sceptycznie do niej podchodzę. Sama osobiście poprawę zawdzięczam czemu innemu to też co do działania activii wypowiedzieć się nie mogę. Nie twierdzę że nie pomaga - bo na pewno w jakimś stopniu. Ale czasami sam jogurt nie wystarczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Mi najbardziej pomagają suszone śliwki namoczone na noc we wodzie i zjedzone rano na czczo+ wypita ta woda w której się moczyły
![]() Działania Activi też nie zaznałam, ale tak czy siak, wszystkie produkty Activi bardzo mi smakują, np serki - wydają mi się mniej słodkie od innych smakowych serków, np Danio ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Ja od wczoraj rozpoczełam 14 dnia z ACTIVIA zdam relacje czy sa jakies rezultaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
jem ten jogurt bo naprawde mi bardzo smakuje kupilam go z nadzieja ze efekty beda takie jak w reklamie ale niestety nie ma zadnych efektow ale kiedy sprobowalam tego jogurtu truskakwowego przypomniala mi sie njak bylam mala i jadlam jogutr truskawkowy z buleczka zaden jogurt nie mial takiego smaku jak tamten z dziecinstwa
i teraz jem bo mi smkauje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Activia jest bardzo smaczna, jednak nie ma nic lepszego na zaparcia nad rzodkiewki
![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
A ja przymierzam sie poraz drugi do diety south beach
![]() czy aby na 100% naturalna activia jest bez cukru? hmm ![]()
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Jak chcecie uregulować trawienie bakteryjnie a Activia na was nie działa to kupcie sobie po prostu Lactobacillusa w kapsułkach w aptece - zażywany regularnie do jedzenia reguluje trawienie jeśli to jest naruszone na podstawie złego odżywania albo po kuracji antybiotykowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
No to teraz ja się wypowiem
![]() Czasami miewam problemy z wypróżnianiem, moja dieta jest w porządku, jadam sporo błonnika i unikam raczej potraw zatykających. Chyba trochę w pewnym momencie rozleniwiłam swoje jelita. Nie wierzyłam w działanie activii zabardzo, jednak kiedy spróbowałam to się naprawdę zdziwiłam, bo - fakt faktem- jednorazowo poczułam różnicę. Poważnie. nie wiem,czy to prawdziwy powód, ale kiedy mam taki problem, kupuję sobie np 3 activie naturalne, codzień zjadam jedną i wszystko wraca do normy. Myślę, że to dla mnie działa jak lekki wspomagacz. Najlepszą jednak metodą jest rzeczywiście jedzenie 5 razy dziennie co około 3h. Teraz tak jem, wszystko działa jak powinno i póki co nie mam problemów. Activi nie jem na codzień, bo wolę nie uzależniać swoich jelit od jej działania (jeżeli w tym przypadku to w ogóle możliwe). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Lubię Activie, ale rzadko co jem/piję, ostatnio nie mam akurat na nią ochoty. Problemów z trawieniem nie mam, wszystko jest w normie, więc jeśli ją piję, to poprostu dla smaku
![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
W taki sam sposób działa każdy inny, lepszy i w dodatku tańszy jogurt, maślanka lub kefir
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Minęło już chyba pół roku od odstawienia i wszystko jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
ja lubię serek wanilowy activii i ten jogurt do picia z truskawkami i kiwi. Jem ,bo lubię i jakoś specjalnie efektów nie widzę.
Co do działania,to gdzieś czytała,że najlepiej działa jaogurt naturalny activi [zawiera najwięcej tych bakterii] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
a ja pije activie cerals..nie wiem czy w polsce jest ten smak do picia ale jest rewelacyjny
![]() ![]()
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym więcej cukru w tym jogurcie tym mniej korzystnie dla bakterii, czym naturalniejszy tym więcej ich - trudno "nakarmić" bakterie żelatyną i konserwantami ![]() A tak swoją drogą, to ja wprost uwielbiam tę naturalną "kwaskowatą" - nr.1 dla mnie teraz na upały taka mocno schłodzona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Mi też nie pomogła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
a ja robie tak: gotuję trzy łyżki płatków owsianych, jak przestygną dodaję aktivię truskawkową i śliwki suszone namoczone w wodzie. Nie dość że działa niemal natychmiast to zarazem genialnie smakuje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
nie pomaga... zamiast zmniejszac brzuch dzieje sie odwrotnie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
A ja jestem bardzo zadowolona z działania Activii. Biorę dopiero 4 dzień, ale rezulaty są powalające!
Miałam problemy z wypróznianiem (bardzo męcząca przypadłość), dodatkowo dochodziły wzdęcia i wygląd brzucha - balona.. byłam u lekarza, brałam leki... Efekty były ale tylko przez 2 dni, później wszystko powróciło. Dzięki Activiii wszystko uległo zmianie, unormowało się.. ![]() Mam tylko nadzieję, że nie zapeszę tego stanu swoją (przedwczesną) radością..
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Activia... w zasadzie kilka razy ją jadłam kiedy było to potrzebne i pomogła.
Nie stosowałam kuracji 14 dniowej, ale mimo to po 1-2 kubeczkach czułam się mniej 'napchana'. Zatem musi chyba coś w tym być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Activia jest smaczna, każda wersja
![]() Pod tym względem działa na mnie tylko Activia serek ze śliwką ![]() A wszystkie jogurty, czy też te pitne activie, absolutnie na mnie nie działają ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Jem codziennie Activię i jak dla mnie to pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Ja też jem czasem activię, smakuje mi, mam wrażenie, że trochę pomaga stosowana regularnie ALE czy to przypadniek nie jest to samo ( składowo) co np zwykły kefir? Czy ktoś potrafi mi powiedzieć, czym się Activia różni od kefiru czy innego jogurtu naturalnego z żywymi kulturami bakterii? Bo raczej te całe ActiRegularis to mi brzmią tak jak pod reklamę układane z lekka...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Czołem!
Pije activie i bardzo się cieszę, że pojawiła się taka w dużych buteleczkach. Raz działa, jak opisują, a raz nie. Nie wiem, od czego jest to uzależnione. Po prostu mi smakuje, ma fajną konsystencję, wolę jednak zdecydowanie tą do picia, gdyż jest wygodniejsza w użyciu i nie trzeba angażować łyżeczki ![]() Kefir czy maślanka nie działają na mój układ pokarmowy w ogóle. Traktuje je raczej jako "przekąskę" w pracy. Natomiast jakiś czas temu można było kupić taki mały niepozorny jogurcik o nazwie BENEFIT Bakomy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
BAN stały
|
U mnie sama avtivia chyba nie działa, ale dodaję do niej łyżkę otrębów - i to już działa
![]() Bo samych otrębów na sucho nie zjem, więc czasem zjem z jogurtem naturalnym, czasem z activią. Choć ostatnio activię odstawiłam, bo ograniczam cukry proste do minimum i tylko do owoców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
mi activia bardzo pomoga, po jednym jogurcie czuje roznice naprawde, to zalezy od organizmu, na jednych dziala na innych nie ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.