![]() |
#391 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dda
i ja tez jestem DDa choc moj "tata" jest dosc bezuczuciowy bo opuscil nas gdy mialam 2,5 roku, naduzywal alkoholu i wyjechal zostawiajac 4 dzieci w tym blizniaki (ja i brat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Apiska-też tak mam, że czasmai jedna rzecz, coś co mi nie wyjdzie, potrafi zrujnowac mi wsyztrskie plany, myślę wtedy jaka to ja jestem beznadziejna, i jakie beznadziejne jest moje życie. Ale zazwyczaj , najcześciej po przespanej nocy, budzi się we mnie jakaś nadzieja i chcęc do życia, dlatego i Tobie tego z całego serduszka życzę ![]() dziś miałam dzień płakania. Rozdrażniona byłam, i do tego zadzowniła mama i zapytała gdzie składam papiery na studia...szybko się obudziła..., nie wytrzymałam, i powiedziałam, że już jej po pierwsze mówiłam, po drugie, zapytałam dlaczego pyta dopiero dziś no i dowiedziałam się że ja zawsze tak odpowiadam że ona nic nie rozumie. Jak zwykle....... muszę się pogodzić że nie jestem już mała dziewczynką, a moja mamusia ma 'nowe życie'. Lavie- udanego urlopu ![]() Cytat:
![]() ![]()
vic. _________________________ _________________________ ________________ Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-03 o 14:59 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Dziś mam dobry dzień i mam nadzieje, że tak pozostanie na dłużśzą chwile. Mam wakacje i chcę je wykorzystać na maxa
![]() Wiecie co mnie doprowadza do frustracji? Strach przed innymi, czasami przed spotkaniem z kolegą czy z kimś innym mam takie kołatanie serca że czuje jakby miało mi wyskoczyć ![]()
#394 |
Raczkowanie
|
Mysia - przepraszam Cię najmocniej ale byłam pewna, że już odpowiedziałam Ci na tego posta
![]() ![]() ![]() Apisko - myślę, że każdy człowiek ma takie chwile w życiu, że myśli , że dalej już po prostu nie da rady. Ale to chyba nieprawda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak siedzialam w kinie to malo nie wybuchnelam placzem na tym filmie jak male dziecko podczas gdy jakies łosie śmiali sie z kazdego fragmentu (dla mnie tragicznego) myslac, ze to komedia. Jest fajny watek o tym filmie na Wizazu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...my+chrystusami pozdrawiam Dziewczynki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisałam, że to głupi film, bo taką opinię o nim usłyszałam w tym dniu, w którym tę notkę pisałam. A napisałam, że wszystkie wspomnienia wróciły, bo też miałam ochotę się rozryczeć i schować się w kąt. Film jest prawie odzwierciedleniem mojego życia, poza tym, że ja nie wpadłam w nałóg, mój ojciec nie uważa, że ma problem i nie pije cały miesiąc dzień w dzień, ale za to jak pije (około połowy, czasem więcej miesiąca) to w te dni są awantury, krzyki, bicie... Tego w tym filmie nie pokazali, a powinni. I po trzeźwemu już nie jest tak kolorowo... I odczuwam na sobie skutki bycia DA, już nie tylko DDA, również dzieciństwa... A potrafi boleć jak... I to już nie tylko psychika, bo ciało też ![]()
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
własnie ściagam ten film, obejrze tylko jak bedzie na dysku.
#399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Staram się. Wierzę, ale i boję się, że strach przed normalnym życiem może je zepsuć i nie pozwoli w pełni się z niego cieszyć.
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Ta oto dziewczynka przytrzymuje mnie przy uśmiechu na buzi
![]() http://images3.fotosik.pl/106/qlizo7tn5g26h7up.jpg <3 Szkoda tylko, że mieszka 360km ode mnie ![]()
Razem: 08.08.2009r ![]() Zaręczyny: 06.03.2011r ![]() Ślub: 28.09.2013r ![]() 41/40 ![]() Edytowane przez Apiska Czas edycji: 2006-07-21 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
tez ogladalam "wszyscy jestesmy chrystusami".... podobal mi sie- tzn jezeli taki film moze sie podobac:/ ale widac ze rezyser wiedzial o co chodzi... tylko denerwuja mnie inni ludzie- dla nich to smieszne, chyba sobie nie wyobrazaja ze niektorzy maja tak na co dzien
![]() ![]()
![]() |
#402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bolą wspomnienia...
![]() |
#403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nawet nie zaglądałam tutaj. ![]() Co do filmu Koterskiego - na pewno go oglądnę. Ale też na pewno w domu i to niekoniecznie dlatego, że nie ma go już w kinach. Obawiam się, że doświadczając niektórych reakcji ludzi (w wątku o filmie dużo jest na ten temat), byłabym bardzo zraniona. Przypuszczam, że nawet w towarzystwie TŻ-a będzie mi ciężko. Choć on dobrze mnie rozumie, nie chce pokazywać mu wszystkich swoich uczuć, łez. Jego każda moja łza z tego powodu boli chyba równie mocno jak mnie. Swoja drogą zszokowała mnie opinia jednej z Wizażanek, że film był nudny... Żeby to jeszcze nastolatka, ale to moja rówieśniczka! To chyba najlepiej pokazuje, jakie pokłady znieczulicy i ignorancji problemu istnieją w naszym społeczeństwie. Niezależnie od poziomu przekazu, zawsze znajdzie się inteligentny człowiek, który stwierdzi, że jaka by nie była skala problemu to mnie to nie dotyczy, i wolę się iść kąpać niż czegoś się o tym dowiedzieć ![]() Tak, czy inaczej, zanim będę miała czas na oglądnięcie filmu, muszę nareszcie skończyć z pracą ![]() ![]() Buziaki serdeczne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj jest strasznie...zawsze wszystko musze zniszczyć. Nienawidze siebie, tak bardzo, że mam ochotę rozbić wszystkie lustra w domu, połozyć się w ciemnym pokoju i wypłakać za wszystkie krzywdy, które mnie dotknęły. Przez tyle lat dusiłam to w sobie, nie płakałam, teraz mam ochotę. Nie chce z nikim rozmawiać, nie chcę nikogo znać...nie nadaję się do życia z ludzmi, nie potrafię nawet nic powiedzieć, unikam tłumów...dużo by pisać...przepraszam, że tutaj tak pisze, ale nie mam z kim sie podzielić co teraz czuję. Czuję się tak jakby wszyscy mnie opuścili.
#405 |
Zakorzenienie
|
vivian słonce co sie stało?
Wiadomo nie zawsze mamy ochotę przebywać w tłumie, tak jak ja dziś mam okazje isc do baru ale nie ma ochoty no i portfel pusty :P
![]() |
#406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Doskonale Was rozumiem...jego alkoholizm zniszczył mi życie
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=132028 Rozmowa z osobami, które wiedzą co to znaczy mieć ojca alkoholika - naprawde przynosi ulge. Nikt spoza kręgu osób napiętnowanych przez alkoholizm rodziców - nie jest w stanie zrozumieć co tak naprawde znaczy żyć w takiej rodzinie... pozdrawiam wszystkie gorąco ![]()
#408 |
Zakorzenienie
|
ja z nikim nie rozmawiam na temat mojego dda, "co ich to obchodzi' gdyby ich to obchodziło zapytali by się mnie:" Paula co z Toba, jakaś niemrawa jesteś, niby się cieszysz a widać smutek w oczach" ale nikt tego nie robi.,
#409 |
Raczkowanie
|
zastanawiam sie czym zasłużyłyśmy sobie na takie życie?
czemu cierpimy za błędy alkoholików...? Właściwie to ich wybór rujnuje cale życie rodziny...niszczy wokoł wszystko...sieje rozpacz lęk, nienawiśc - jak najszybciej sie stąd wyrwać ... oby..
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Wiesz....jeszcze dwa-trzy lata temu również miałam takie myśli jak Ty "wyrwać się stąd jak najszybciej"...Teraz nadszedł czas, że skonczyłam szkołe średnią, w październiku [mam nadzieję] zaczynę studia...Bardzo cieszy mnie ta myśl, będę mogła rozpocząć samodzielne [nie wliczając 3 kumpelek z którymi będę mieszkać
![]()
#411 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam prośbę.. Mam kolegę DDA, niedawno mi się dopiero zwierzył.. Ja niegdy nie miałam takich problemów i kompletnie nie umiem sobie z nim radzić.. A on jest w kiepskim stanie.. W ciągu dnia ok, "wszystko" gra, ale jak czasem rozmawiamy wieczorami zaczyna wylewać się niego cała gorycz, smutek, żal. Ma depresję, mówi, że nie chce się budzić następnego dnia.. Ja kompletnie nie wiem jak moge mu pomóc. Potrafię go tylko wysłuchać, przytulić.. Nie potrafię nawet nic odpowiedzieć.. A nie moge patrzeć jak ten wspaniały chłopak jest w takim stanie. Co ja mogę zrobić? Jak byc przy nim?
PS. Mam nadzieję, że nie zrobiłam gafy wcinając się w romowe nie będąc bezpośrednio dotknieta problemem.. (Wątku nie przeczytałam całego, bo po rpostu nie potrafię.. za trudne jest dla mnie.. mam nadzieję, że nie będziecie złe) |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
Moj tata to tez alkoholik...co prawda teraz nie pil juz chyba tydzien, ale co z tego jak nic nie robi w domu- tylko je i spi. A bez dobrego chlopa w domu to jak bez reki...moj tata nic nie potrafi zrobic- prawie nie sprzata, nie gotuje, nie pierze- tylko oglada tv. A moja mama nie prosi nawet zeby cos zrobil, bo i tak robi to nieporządnie. Wszystkim się mama zajmuje- owszem staram sie jej pomagać, ale przydalaby się w domu ta męska ręka.
Edit: chcialam jeszcze cos dopisac. Szkoda mi mojej mamy. Na urlop nie ma gdzie pojechać, Sylwestra nie ma gdzie spędzić. A jak tak chcę zeby ona byla szczęsliwa.. ![]()
#413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis ejst juz lepiej, mam kochanego faceta i to dzieki niemu jestem szczesliwa, tata owszem mniej pije ale nadal pije. ale choc znam swoje zalety, swoja wartosc, to znam ja tylko teoretycznie. wiecie o co chodzi?jestem strasznie zakompleksiona. moj ukochany mowi, ze to niemozliwe, ze jak mnie jeszcze nie znal to by w to nie uwierzyl. mysle ze to pozostalo mi z dziecinstwa. nikt mnie nie obrazal, nikt nie dogadywal, ale taka niepewnosc siebie, taki strach przed swiatem sam sie 'zrobil' w mojej psychice. ![]()
![]() |
#415 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie by było. Cytat:
![]() Przez całą podstawówkę i początki liceum nie miałam ani jednej osoby, na której nawet w najmniejszym stopniu mogłabym polegać. Oprócz ojca, który jest do tej pory jaki jest, z każdej strony, czy na podwórku, czy w szkole, czy też gdziekolwiek bym się nie ruszyła słyszałam wyzwiska, dogadywania. Miałam też kilka nieprzyjemnych sytuacji z "kolegami". Zero oparcia... Nie wiem czemu; nie wiem dlaczego wyczuwali fakt, że mogą mnie na maksa dobić. Teraz widzę wielką zmianę jeśli chodzi o ludzi w stosunku do mnie. Ale ja im nie potrafię zaufać. Jeśli słyszę jakiekolwiek miłe słowo pod swoim adresem - po prostu nie wierzę w nie. Dla mnie to jest wszystko chore. Całe to zakichane dzieciństwo zbudowało między mną a innymi mur. Mur, który nazywa się strachem przed ludźmi. Nie powinnam, ale w miłych relacjach między mną a kimś wyszukuję fałszu. Nie wierzę. Nie wierzę w to, że ktoś chce być dla mnie miły.
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
kolejna awantura...
tak mi smutno. poza tym czuję się zagrożona. jak szamoczące się zwierzątko w klatce... nie mam siły pisać nic więcej. po prostu mi źle ![]() ![]()
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
I co mogę napisać... minie
![]() ![]() ![]() ![]() Naiwne to wszystko, ale ja naprawdę wiem, że tak będzie ![]() ![]()
#419 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
dziewczyny bardzo Wam dziękuję ze wsparcie. w 'naszym' wypadku to chyba najcenniejsze co możemy otrzymać
![]() zastanawiam się nad pomocą psychologa, ale zastanawiam się jak się do tego zabrać. z tego co wiem prywatne wizyty kosztują jednorazowo ok 100 zł a tyle sama nie będę mogła zorganizować ![]() na pewno wiecie więcej na ten temat więc proszę Was serdecznie o jakąś podpowiedź ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.