![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje pierwsze prace decupage
To prawda, Maszko- jeśli masz jednoskładnikowego kraka, to na tło- nakłądasz krak- i na ten krak(lakier pękający) nakłądasz kolejną warstwę farby, ale w kolorze kontrastowym do koloru tła, wtedy Twoje spękania będą dobrze widoczne
![]() *- cracle jednoskladnikowe(poznasz po tym, ze przewaznie jest w jednym pojemniczku) *- dwuskladnikowe- w 2 pojemniczkach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Witam i dziękuję za porady, kraka mam jednoskładnikowego więc to chyba tego gorszego. Zupełnie nie mam pojęcia jaka jest kolejność nakładania tych wszystkich warstw, muszę kupic sobie jakiś poradnik.jeszcze raz dzięki i proszę o jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
to jeszcze raz ja , po raz pierwszy biorę udział w forum i z tym też mam kłopoty, chciałabym wstawić nr. gg i nie bardzo wiem jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Strasznie dziękuję Beaux za tego linka( czy jak to się tam nazywa), wreszcie mam jakieś pojęcie co i jak, nawet wypróbowałam i po rozcieńczeniu akrylku wyszło, co prawda nie to co miało ale już kumam czacze.Martwie sie tylko bo pospieszyłam się i pomalowałam klatkę najpierw akrylem a potem krakiem ( na kolor ecru)więc już chyba nic nie wyjdzie ze spękań bo tego kolorku jest za grubo, a mogło być tak pięknie bo klatka miała bardzo ciemny zielony kolor idealny jako ten kolor podkładowy, ale cóż pośpiech nie popłaca.Jeszcze raz wielkie dzięki Beaux, super porady.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ależ nie ma za co!
![]()
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
bardzo ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie prace tutaj sa piękniusie . Gratuluję dziewczyny ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Chciałabym poznać tę technikę. Pomocy? proszę
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dziewczyny wszystkie prace super, miło na nie spojrzeć.
Barpin musisz pogrzebać w linkach, które są umieszczone w dziale decoupage. Pokrótce to trzeba mieć: 1. troszkę dobrych chęci 2. przedmiot do zdobienia - butelka, deseczka, ramka, chustecznik, stara skrzyneczka, pudełko tekturowe itp. 3. serwetkę lub papier z motywem 4. klej do serwetki 5. farbę podkładową 6. farbę akrylową, najlepiej jasną (biała, kość słoniowa, żółta, seledyn itp) 7. lakier wodny 8. przy pracach bardziej ambitnych również krak czyli preparat który robi takie piękne spękania Malujesz powierzchnię przedmiotu farbą podkładową, po wyschnięci malujesz docelową farbą akrylową, tak ze 2 razy. Następnie wycinasz wzór z papieru lub serwetki i naklejasz na pomalowany przedmiot, dokładnie dociskając, żeby usunąć z pod spodu zbędny klej. Potem całość malujesz wielokrotnie lakierem (aż Ci się ta czynność znudzi). Resztę teorii musisz już sobie wygrzebać w internecie na stronach opisujących technikę decoupage. Jest ich naprawdę bardzo wiele. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Ale śliczne
![]() masz talent!!!!!!!!!!!!!!! ja też tak chcę:| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Pięknie, gratuluję talentu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.